Rosol ve Francii vydřel výhru nad domácím lucky loserem

4. 4. 2017, 14:50
Aktuality 1
CHALLENGER SOPHIA ANTIPOLIS - Lukáš Rosol si na challengeru ve francouzském městečku Sophia Antipolis zahraje druhé kolo hlavní soutěže. Jednatřicetiletý Čech v dnešním utkání prvního kola otočil vývoj zápasu s domácím lucky loserem Maximem Janvierem. Po prohraném tie-breaku zvítězil po více než dvou hodinách 6-7 6-3 6-4. Ve druhém kole vyzve třetího nasazeného Guillerma Garcíu-Lópeze.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukášovi Rosolovi se úvod letošní sezony vůbec nepovedl. Český tenista se na kurty vrátil ve druhé polovině ledna po doléčení zraněné achilovky. Letošní bilanci před startem právě probíhajícího challengeru ve francouzském městečku Sophia Antipolis měl 7-8.

Jednatřicetiletý Čech letos zaznamenal dvě výhry v řadě až na čtvrté akci v Dubaji, kde prošel kvalifikací. Poté ale skrečoval duel prvního kola s krajanem Tomášem Berdychem pro zranění levé nohy.

Zlepšení nepřišlo ani v Indian Wells. V kalifornské poušti Rosol nezvládl hned první zápas. Na challengeru v Irvingu sice prošel tříkolovou kvalifikací, nicméně další vítězství v hlavní soutěži nepřidal. Na Masters v Miami skončil stejně jako v Indian Wells už v prvním kole kvalifikace.

Vydal se tak zkusit své štěstí do Francie. Od pořadatelů challengeru obdržel divokou kartu a los k němu byl velmi přívětivý. Jako prvního soupeře mu určil šťastného poraženého z kvalifikace Maxima Janviera.

Rosol začal dobře, brejk ze třetího gamu však v osmé hře ztratil a domácí hráč si vynutil tie-break, v němž českému tenistovi povolil jediný bod. Rodák z Brna hned v úvodním gamu druhé sady podruhé ztratil servis a už to s ním vypadalo hodně špatně.

162. hráči světa se ale podařil rebrejk, podání si suverénně hlídal a od stavu 3-3 vyhrál 12 ze 14 výměn, čímž si vynutil rozhodující set. V něm znovu prohrával o brejk. I tentokrát si dokázal prohraný servis ihned vzít zpět a v samotné koncovce soupeře přetlačit. Dnešní souboj rozhodl brejkem z deváté hry.

Ve druhém kole čeká Rosola podstatně těžší zkouška. Narazí totiž na třetího nasazeného Guillerma Garcíu-Lópeze. Se Španělem, jemuž patří v žebříčku 91. místo, se utkal celkem pětkrát a poslední dvě vzájemná měření sil vyhrál.

• ATP CHALLENGER SOPHIA ANTIPOLIS •
Francie, antuka, 64.000 eur
úterní výsledky (3. 4. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Rosol (ČR) - Janvier (Fr.) 6-7(1) 6-3 6-4
García-López (3-Šp.) - Moutet (Fr.) 6-2 7-5
Mathieu (5-Fr.) - Djere (Srb.) 6-4 6-3
Kovalík (SR) - Copil (6-Rum.) 4-6 6-2 6-2
Gombos (7-SR) - Škugor (Chorv.) 4-6 6-4 6-1
Coppejans (Belg.) - Tsitsipas (Řec.) 6-2 6-4
Napolitano (It.) - Montañés (Šp.) 6-2 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
peggy
Luky,Dal,dal!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist