Rosol vyhrál svůj druhý zápas na okruhu ATP. Postupuje i Berdych

21. 2. 2011, 15:47
Aktuality 2
Lukáši Rosolovi se v Dubaji daří. Na turnaji s dotací přes 1,5 milionu dolarů postoupil z kvalifikace do hlavní soutěže a v ní si dnes připsal své teprve druhé vítězství v hlavní soutěži podniku ATP v kariéře. Slováka Karola Becka porazil i díky 14 esům 7-6 6-3. O čtvrtfinále si zahraje také Tomáš Berdych.
Lukáš Rosol

Už samotný postup do hlavní soutěže štědře dotovaného podniku byl pro Lukáše Rosola úspěchem. Pětadvacetiletý český tenista se do turnaje ATP dostal teprve poosmé v kariéře a vytěžil z toho druhý postup do dalšího kola.

V boji o něj si brněnský rodák poradil s dalším kvalifikantem Karolem Beckem. Slovenskému soupeři nasázel Rosol už v prvním setu 8 es a úvodní sadu pro sebe získal v tie-breaku. V následujícím setu se konečně dočkal i na příjmu a když v šesté hře prolomil Beckovi podání, bylo rozhodnuto. Při svém servisu už Rosol nezaváhal a za necelou hodinu a půl zvítězil 7-6 6-3.

V dalším zápase bude Rosola čekat nebezpečnější soupeř. O třetí kolo si zahraje s vítězem duelu mezi čtvrtým nasazeným a čerstvým finalistou z Marseille Michajlem Južným a Francouzem Gillesem Simonem.

Přes Jérémyho Chardyho z Francie, který letos prohrál i své čtvrté utkání, postoupil i nejlepší český tenista současnosti Tomáš Berdych. Ten za pouhých 66 minut vyhrál 6-2 6-3. 

Třetí nasazený Berdych utkání s 51. hráčem světa Chardym dominoval s výjimkou úvodu druhého setu, kdy jedinkrát ztratil své podání. Za stavu 0-2 ovšem zápas na půl hodiny přerušil déšť a po návratu na kurt si Berdych vzal servis zpět a dotáhl utkání k očekávanému vítězství.

Sedmý tenista žebříčku Berdych profitoval ze 40 nevynucených chyb soupeře a ze závěrečných 20 bodů v zápase získal 16. "Bylo to solidní. Neusiloval jsem o nic zvláštního, o žádné mimořádné údery. Prostě jsem se snažil být konzistentní, trpělivý a příliš nechybovat," uvedl Berdych, jenž na dosavadních čtyřech turnajích v sezoně postoupil vždy minimálně do čtvrtfinále.

Ve Spojených arabských emirátech by to však v dalším zápase mohl mít velmi těžké. Narazit může na Nikolaje Davyděnka, kterého z jedenácti zápasů porazil jen loni na trávě.Nicméně ruský tenista nejdříve musí ukončit sérii pěti porážek v řadě, naposledy se z vítězství radoval před více než měsícem na exhibice v Kooyongu, kde porazil právě Berdycha. V Dubaji ho v prvním kole čeká Španěl García-López.

Nepříjemnou sérii bez vítězství ukončil v Dubaji také 24. hráč světového žebříčku Ernests Gulbis. V jeho případě ale trvala jen pět týdnů, po kterých si lotyšský tenista připsal výhru nad Němcem Michaelem Berrerem. Během hodinu a půl dlouhého zápasu vypálil proti soupeři 10 es, proměnil dva ze svých sedmi brejkbolů a po výsledku 6-3 6-4 postoupil do druhého kola.

"Jsem šťastný," radoval se po svém vítězství Gulbis. "Je to moje první výhra po dlouhé době, vynechal jsem totiž Rotterdam, protože jsem byl nemocný, i ani v Marseille jsem se necítil dobře. Sem jsem přijel o něco dřív, ve čtvrtek, a dobře si zatrénoval. Začátek zápasu byl trochu těžší, ale na konci druhého setu jsem už byl se svou hrou spokojený," dodal Gulbis.

Hladce prošel do druhého kola Richard Gasquet, proti kterému se postavil talentovaný Bulhar Grigor Dimitrov. Ten v úvodním setu neuhrál při Gasquetově podání jediný míč a po mnoha chybách set ztratil poměrem 2-6. Ve druhé sadě už byl Dimitrov Francouzi vyrovnanějším soupeřem, nevyužil ale žádný ze tři brejkbolů a na Gasquetův brejk v deváté hře už nestačil zareagovat.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1,619.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (3-ČR) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:3. Rosol (ČR) - Beck (SR) 7:6 (7:2), 6:3, Bubka (Ukr.) - Ljubičič (5-Chorv.) 6:1, 0:1 skreč, Gulbis (8-Lot.) - Berrer (Něm.) 6:3, 6:4, Gasquet (Fr.) - Dimitrov (Bul.) 6:2, 6:4, Petzschner (Něm.) - Seppi (It.) 3:6, 7:6 (7:2), 6:2, Mayer (Něm.) - Nieminen (Fin.) 6:4, 6:2.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
kohlik
Konečně by mohl ukázat to co v něm je.
Reagovat
darek.vrana
To právě ukazuje pořád;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist