Rosol zdolal Sijslinga, ve finále se utká s předloňským šampionem Lackem

9. 11. 2013, 21:16
Aktuality 9
CHALLENGER BRATISLAVA - Lukáše Rosola na challengeru v Bratislavě dělí jediná výhra od zopakování loňského triumfu. Český tenista dnes bez jediného brejku zdolal Nizozemce Igora Sijslinga a postoupil do finále, ve kterém se utká s předloňským vítězem Lukášem Lackem.
Lukáš Rosol (© erstebank-open.com)

Lukáš Rosol se po US Open dostal do dobré formy. Na pěti ze šesti turnajů ATP byl minimálně ve 2. kole, ve Vídni dokonce v semifinále potrápil Tommyho Haase a před týdnem v Paříži sebral set světové trojce Davidu Ferrerovi.

Dobré rozpoložení osmadvacetiletý rodák z Brna prodává i v těchto dnech na challengeru v Bratislavě, kde z pozice nasazené jedničky obhajuje svůj loňský triumf. Už má za sebou čtyři úspěšně zvládnutá kola; dvakrát soupeře smetl, dvakrát svedl třísetovou bitvu.

V dnešním semifinále český tenista zdolal po setech 7-6 3-6 7-6 Nizozemce Igora Sijslinga, přestože soupeři ani jednou nesebral podání.

"Zdravotně jsem v pořádku, i když jsem dnes potřeboval služby fyzioterapeuta. V pátek jsem totiž pracoval na kondici dnes mi trochu tuhli nohy. Šel jsem na doraz, ale Sijsling hrál dobře. Závěr jsem zvládnul zkušenostmi," komentoval Rosol.

Rosol se v metropoli Slovenska připravuje stejně jako před rokem na finále Davis Cupu. "Rád se na tento turnaj vracím, na konci sezony mi vyhovuje. Můžu si zahrát pár zápasů a dobře se naladit před finále Davis Cupu. V Bratislavě jsem strávil rušný týden, ale bělehradské finále začíná až v pátek, takže je dost času se na něj připravit," řekla česká trojka, jež bude krýt záda Berdychovi se Štěpánkem.

V nedělním finále se Rosol utká od 16:00 s domácí turnajovou čtyřkou Lukášem Lackem. Slovenského tenistu loni cestou za titulem porazil v semifinálovém duelu.

"Každý zápas je jiný. Lukáš je doma, já zase stojím před obhajobou vítězství. Bude to dobré finále," těší se český tenista.

"Rosol je nevyzpytatelný soupeř. Záleží na tom, jaký má den. Dá se nad ním lehko vyhrát, ale i snadno prohrát. Podle toho, jak mu tam ta jeho střelba bude padat," řekl Lacko směrem k zítřejšímu finále.

Lacko dnes porazil 6-
4 1-6 6-3 Němce Jana-Lennarda Struffa. "Nejdůležitější bylo udržet nervy. Byla to pořádná přestřelka, oba jsme dobře podávala a soupeři se do výměn moc nechtělo. Z každého míčku se snažil útočit. Ve druhém setu mě se štěstím brejknul a já pak ztratil koncentraci. Naštěstí jsem zmobilizoval síly a ve třetím setu jsem předvedl svůj nejlepší tenis na tuaji," komentoval šestadvacetiletý Lacko.

- CHALLENGER BRATISLAVA -(Slovensko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)sobotní výsledky (09. 11. 2013)
Dvouhra - semifinále:
Rosol (1-ČR) - Sijsling (3-Niz.) 7-6(5) 3-6 7-6(2)
Lacko (4-SR) - Struff (Něm.) 6-4 1-6 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
ale Lacko má v poslední době dobrou formu a dneska byl prostě lepší ...
Jinak Lukášova dnešní porážka mj. znamená i to, že se v žebříčku propadne za Štěpánka, kterej se tak minimálně na týden znovu stává českou dvojkou. Definitivně se ale o tom rozhodne až během finále DC kde Radek musí vyhrát aspon jeden ostrej zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Radkovi nevěříš, že bys nasadil Lukáše proti Djokovi? Víš přece, že Lukáš má sice výborné podání, když mu jde, ale jinak mezihra nic moc na rozdíl od Radka, který si dokáže pomoci zkrácením hry a nehraje nekonečné výměny přes síť. :)
Reagovat
tommr
já proti Djokovicovi nevěřím nikomu z našich. Rosola bych proti němu nasadil hlavně proto, aby se moh Štěpánek koncentrovat jen na debla a případnej rozhodující zápas proti srbský dvojce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec vyhořel, škoda, viděla jsem jen kousek 3. setu a pak mi to vypadlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Lacko solídny prvý set, 6:4. Tak ešte jeden..
Reagovat
tommr
škoda, že tenhle vysoce zajímavej zápas proběhne ve stínu vrcholícího TM. Dneska spolu hrajou lonskej (Rosol) a předlonskej (Lacko) vítěz a navíc jde i o česko-slovenskej souboj. Co víc si může náš tenisovej fanoušek přát ... :)
Pro Lukáše jde navíc i o dobrou generálku na nadcházející finále DC. Je proto potěšující, že se mu tak daří. Možná, že by měl v úvodní dvouhře proti Djokovicovi dostat přednost před Štěpánkem. Djokovice stejně žádnej z nich neporazí a Lukáš by ho moh víc potrápit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Poprosim o chybu minuly rok vyhral rosol vo vinale s lackom 6,3 a 7,6 takze mate chybu ze se sampionom ...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
- minulý rok vyhral Rosol s Lackom v semifinále, vo finále porazil Phaua

- Lacko je predloňský šampión, teda víťaz z roku 2011.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist