Rozhodčí Gabas, kterého trefil Shapovalov, je po operaci zlomené očnice

12. 2. 2017, 17:39
Aktuality 5
Umpirový rozhodčí Arnaud Gabas, kterého minulý víkend v daviscupovém utkání trefil do obličeje míčkem kanadský tenista Denis Shapovalov, se ve Francii podrobil operaci zlomené očnice. Na frakturu pod levým okem lékaři přišli při rentgenu po návratu sudího z Ottawy, kde se utkání Kanada - Británie hrálo.
Profily hráčů
Arnaud Gabas

Mezinárodní tenisová federace (ITF) dnes v tiskovém prohlášení uvedla, že operace dopadla úspěšně a Gabas je v pořádku. Lékaři mu doporučili, ať si dá nějaký čas od tenisu volno. Na umpire se však pětatřicetiletý rozhodčí chce brzy vrátit.

Sedmnáctiletý Shapovalov zasáhl Gabase nechtěně do obličeje ve třetím setu rozhodujícího pátého duelu proti Kylu Edmundovi, když po zkažené výměně vzteky odpálil míček. Zápas okamžitě skončil Kanaďanovou diskvalifikací, jež přinesla vítězství 3-2 britskému týmu. Vítěz loňské juniorky ve Wimbledonu, který se rozhodčímu omluvil, dostal od ITF pokutu 7000 dolarů (176.000 korun).

Podobné zranění utrpěla loni na olympiádě v Riu de Janeiro také česká tenistka Andrea Hlaváčková, kterou ve výměně zasáhla tenisákem Švýcarka Martina Hingisová. Na operaci však na rozdíl od Gabase nemusela. Druhý den odehrála zápas o bronzovou medaili (neúspěšně) a po třech týdnech už hrála na US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
turista
Prolomení stěny očnice je hodně bolestivé a závažné zranění. Zažil jsem to po bezdůvodném likvidačním napadení pěstmi jedním zfetovaným magorem. Bylo to na obou stranách obličeje a dokonce obě spodiny očnic jsem měl v háji stejně tak zlomeniny horní čelisti na obou stranách, zlomeniny nosu a maxilárních dutin. Shapovalov by měl dostat 2 roky distanc a pro zfetovaného násilníka, který mi navíc udělal recidivu tříselné kýly a kompletní luxaci levého ramene považuji za jediný adekvátní trest smrt. To však bohužel naše justice neumožňuje.
Reagovat
FulnekUltras
kor pokud by se mělo v četnější míře jednat o naše všeobecně milované a privilegované cikánské etnikum
Reagovat
turista
Mě ale těžké ublížení na zdraví způsobil Čech jako poleno a navíc blonďák.
Reagovat
FulnekUltras
zkrátka rasově nerozlišovat - což v socialismu celkem fungovalo a dnes by to fungovalo zas
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist