Rozjetý Federer sfoukl Nadala kanárem a je v semifinále

22. 11. 2011, 22:28
Aktuality 97
TURNAJ MISTRŮ - Roger Federer má v závěru sezony parádní formu. V Londýně si dnes po suverénním výkonu připsal již 14. vítězný zápas v řadě, když v repríze loňského finále Turnaje mistrů sestřelil 28 vítěznými údery a deklasoval drtivě 6-3 6-0 svého největšího rivala Rafaela Nadala a jako první si zajistil postup do semifinále.
Profily hráčů
Roger Federer

Diváci v Londýně, u televizních příjímačů a monitorů se dnes těšili na souboj, který má v posledních letech nejvíce elektrizující náboj. Na duel velkých rivalů Rogera Federera a Rafaela Nadala.

Repríza loňského finále ale nabídla jednoznačný průběh a koncert jediného muže. Federer zápasu od úvodních výměn dominoval a od stavu 2-2 převzal iniciativu i v získávání gamů. Bezradného Nadala drtil vítěznými údery, takřka nechyboval, po servisu ztratil jen osm míčků a za pouhých 61 minut zvítězil suverénně 6-3 6-0. 

Především druhý set Federer proměnil v exhibici plnou nechytatelných vítězných úderů. Na winnery třicetiletý Švýcar nakonec vyhrál vysokým rozdílem 28-4, přitom chyb udělal jen osm a v závěru zlomený Španěl sedm.  

Basilejský rodák porazil svého soka z Malorky poprvé po třech letošních porážkách, v celkové bilanci snížil na 9-18.

"Byl to povedený zápas. Pro mě v podstatě od začátku až do konce. Byl jsem schopný dělat to, co jsem potřeboval; diktovat hru od základní čáry, trefovat míčky k lajnám a dobře podávat. Ne vždy všechno funguje," komentoval spokojený Federer. "Rafa dnes nehrál svůj nejlepší zápas a mě do karet hrál hlavně rychlý povrch. Pro mě to byl vemi vzručující souboj," dodal šestnáctinásobný grandslamový šampion.

"Skóra je pravdivé. Roger hrál dnes až příliš dobře. Jediné, co mě mohlo udržet v utkání, byly přímé body z podání, jenže ty jsem dnes nezískával. Na tomto povrchu je Roger strašně silný a bez servisu jsem neměl šanci," hodnotil Nadal. 

Federer od semifinále US Open, kde proti Djokovičovi neproměnil mečbol, neprohrál už 14 zápasů v řadě a v Londýně je nejžhavějším adeptem na obhájení loňského titulu. Dnešní výhrou si již zajistil postup do semifinále, a pokud by na britských ostrovech triumfoval, vyhrál by Turnaj mistrů již pošesté. To se dosud nikomu nepodařilo.  V případě, že postoupí alespoň do finále, vrátí se v žebříčku na 3. místo před Murrayho.

Pětadvacetiletý Nadal, který utrpěl 11. kanár v kariéře - třetí od Federera, naopak bude muset o postup ze skupiny ještě bojovat. O semifinále si ve čtvrtek zahraje v přímém souboji s Francouzem Tsongou.

"Teď není vhodná chvíle se loučit ani sklopit hlavu. Ja čas pokračovat v boji, protože když vyhraju příští zápas, budu v semifinále. Takže musím pokračovat s pozitivním přístupem. V současné chvíli musím přijmout, že Federer hraje lépe než já," uvedl Nadal.

Ze hry je už Američan Mardy Fish, který prohrál s Nadalem a dnes i s Tsongou. Do závěrečného utkání proti Federerovi možná nenastoupí, neboť ho dlouhodobě trápí problémy s levou nohou.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.930.000 eur)
úterní výsledky (22. 11. 2011)

Skupina A:
Federer (4-Švýc.) - Nadal (2-Šp.) 6-3 6-0
esa: 7-1
dvojchyby: 1-0
vítězné údery: 28-4
nevynucené chyby: 8-7
využité brejkboly: 4/6 - 0/0

Tsonga (6-Fr.) - Fish (8-USA) 7-6(4) 6-1

Tabulka:
1. Federer 2 2 0 4:1 2
2. Tsonga 2 1 1 3:2 1
3. Nadal 2 1 1 2:3 1
4. Fish 2 0 2 1:4 0

Čtyřhra - skupina B:
Llodra/Zimonjič (2-Fr./Srb.) - Bopanna/Qureshí (5-Indie/Pák.) 7-6(6) 6-3
Mirnyj/Nestor (5-Běl./Kan.) - Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) 6-4 6-3

Tabulka:
1. Mirnyj/Nestor 2 2 0 4:1 2
2. Llodra/Zimonjič 2 1 1 3:2 1
3. Fyrstenberg/Matkowski 2 1 1 2:3 1
4. Bopanna/Qureshí 2 0 2 1:4 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

97
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem v zde jednou napsal,nemám čas a hlavně chuť sem neustále psát,takže se tu objevuji jen sporadicky..několik,ale spíš víc vět bych přesto po dlouhé době rád řekl..nejdříve bych chtěl pogratulovat Rogeru Federerovi ke včerejšímu vítězství,protože narozdíl od tebe dokážu pogratulovat i pochválit hráče,kterého nemám v oblibě a vůči kterému se vymezuji..v hale mu to opravdu vzhledem k ideálním nevětrným podmínkám,které tak vyhovují jeho hernímu stylu jde a vždycky půjde..a i když bych mohl poukázat na Rafovu menší zdravotní indispozici,neudělám to,protože i bez ní by Federer vyhrál,i když možná ne tak jasným způsobem..proč ale píšu-doposud jsi mi neodpověděl na otázku,které jsem ti už skoro před dvěma měsíci v jedné diskusi položil..tak ti jí tu rád zopakuji,i když pochybuji že na ně objektivně odpovíš pokud vůbec..první otázka zněla takto:Co když Rafa nakonec Federera v počtu grandslamových titulů překoná-času má nato dost a to dobře víš..dál budeš tvrdit,že je podle tebe Federer lepším hráčem?..a jaký proto budeš mít v takovém případě argument,pokud budou pro Rafu hrát i celková čísla,nejen vzájemné zápasy?..nato mi odpověz.Já si totiž myslím,že i pokud se tak stane,budete vy federerovci dál tvrdit to svoje...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že na tuhle otázku odpovědět nechceš,nebo na ní spíš odpověď nemáš..s tebou se diskutovat nedá,nemá to cenu..každého kdo tvrdí,že Federer není lepším hráčem než Nadal preventivně ocejchuješ jako nepříčetného a málem nesvéprávného blázna,který žvaní nesmysly.Nesmyslem není podle tebe jen názor tvůj a těch,kteří nekriticky vynášejí Federera do nebe..tomu říkáš objektivita nazvat každý názor který ti nekonvenuje nesmyslem?Jestli tu někdo postrádá objektivitu a schopnost normálně diskutovat a současně se i slušně a korektně chovat,pak jsi to ty..pravda je a já jí rád zopakuji,protože si za ní stojím-ano je to jen spekulace,ale všichni kdo ní racionálně zauvažují,řeknou,že je velká pravděpodobnost,že by to tak skutečně mohlo být..kdyby se Rafa narodil o pět let dřív a oba začínali kariéru ve stejném, roce,je velmi pravděpodobné,že by se dnes Federer díval smutně s nějakými 10-12 grandslamovými tituly nahoru na Nadala,který by jich měl na kontě tak 18-20..vzhledem k tomu,že oba dozráli zhruba ve stejném věku a současně vzhledem k tomu jak Rafa na Federera umí,to velmi pravděpodobné je..jak tohle zpochybníš?..myslím zpochybnění nějakými argumenty,ne tím,že jen řekneš že je to nesmysl..většinou ti co žádné argumenty nemají,nazývají argumenty druhých nesmysly..myslím,že tohle je ten případ
Reagovat
smazaný uživatel
Krasne napsané teď jsem zvědav co ten mamlas odpoví....
Reagovat
Pe3k
Odpovídám ti jen proto, že sesmolit takový odstavec dá dost práce a byla by škoda to ponechat nepovšimnuté.

Pokud se teda chceš pohybovat v rovině "pokud" (nic jiného vám nezbývá, protože Nadal hraje otřesně) pro mě osobně to bude velké zklamání a neponesu to lehce...Naštěstí se to nikdy nestane. A pokud bude někdo chtít použít argument ve prospěch Federera i tak se jich najde mnoho, protože Roger je, byl a bude nejlepším hráčem všech dob :) Rafan je samozřejmě taky super špička, ale kvalit Federara nedosahuje ani omylem.
Reagovat
gigin
A Novak je oba letos pěkně usměrnil... Tak a máte to :-))))))))))))
Reagovat
Pe3k
Reakce na druhý odstavec:

Naopak se mnou se dá diskutovat vždy. Kdybys měl alespoň trochu všímavost viděl bys, že já argumentuji fakty a ten váš klub ztracených dětí argumentuje větami typu - jsi kretén, jdi deb.l atd.
Nikdy nepodloží žáden reálný argument typu Nadal má lepší prohoz či je dominantní na antuce. Vaše argumenty jsou typu Federer je švýcarské prase atd. Já napíšu Nadal zahrál jediný winner za set, je to žalostný antitennis co předvádí atd. A pokud teda zesměšňuji Nadala o5 použiji čirý fakt typu, Nadal si furt hrabe v pr.eli - což musí vadit každému kdo se chce dívat na tennis. Většina zdejších Rafových fanoušků jsou naprostí id.oti co nemají ani středoškolské vzdělání, stačí číst jejich příspěvky...

Nadal sám řekl, že pokud někdo říká, že je lepší než Federer o tennisu nic neví! A to je přesně váš příklad. Vy ani nechápete, že ten váš oblíbenec dobře ví, že Roger je lepším hráčem, dokonce nejlepším v historii... Tak o čem chceš dál diskutovat?

Jsi nešťastný, že i stařík Federer naprosto zesměšnil Nadala, to chápu, ale pokud chceš opravdu diskutovat piš jiný argument než jsou argumenty "pokud"...
Reagovat
smazaný uživatel
je skutečně nutná reakce,za mě i za všechny slušné a inteligentní Rafovy fanoušky..nevím kde bereš to,že většina jeho fanoušků jsou imbecilové co nedají dohromady kloudné souvětí..pro tvojí informaci-já jsem právě dostudoval vysokou(když jsi nadhodil to vzdělání a hlavně jsem skutečný milovník tenisu a znalec tenisové historie jako málokdo..mezi svými kamarády a známými,kteří se zajímají o tenis(většinou jsou to podotýkám lidé buď vzdělaní také vysokoškolsky nebo středoškolsky s maturitou-takže jsou to také vesměs inteligentní lidé) a jsou mezi nimi jak příznivci Rafy,tak Federera,tak i Djokoviče..hlupáci a sprosťáci nebo případně v horším případě obojí dohromady jsou jak mezi příznivci Rafy,tak i Federera stejně jako mají oba dva na druhou stranu dostatečný počet inteligentních,vzdělaných a slušných fandů..tvrdit něco jiného a říkat,že ten má na svojí straně hlavně blbce a ten druhý intelektuální elitu je čirý nesmysl a současně to ale je urážka..ale když už jsi to načal-já mám opačnou zkušenost,zvlášť z jiných diskusních portálů,např.ze sportu na seznamu..klidně si přečti desítky sprostých urážek,kterými jsou Federerovi fanoušci schopni Nadala počastovat-a jsou to přesně ony jednoduché,jedno nebo dvouslovné vulgární výpady kanální úrovně...
Reagovat
smazaný uživatel
to aby se to nestalo si můžeš jenom přát..nevím,kde bereš tu neochvějnou jistotu,stačí totiž,aby Rafa vyhrál v následujících pěti,šesti letech 7-8 grandslamových titulů..pokud se opět dostane do své top formy z let 2008 a 2010,kdy si se všemi svými soupeři hrál jako s hadrovými panenkami,klidně tolik grandslamů vyhrát může..to ty velmi dobře víš,i když to samozřejmě nepřiznáš..ty děláš jako kdyby bylo 7-8 titulů za dalších pět šest let něčím nedosažitelným..omyl,dosažitelné to je,když Rafa za uplynulých šest let nasbíral 10 titulů.Jak říkám,stačí se jen vrátit do vrcholné formy a reálné to bude..a víš proč Rafa neřekl,že je lepším hráčem než Federer?..protože je to maximálně skromný a pokorný tenista i člověk,který to neřekne,i když nakonec třeba budou čísla na konci jeho kariéry hrát v jeho prospěch..on prostě není žádný vejtaha,hodnocení ponechává výhradně odborníkům a fanouškům-a na nás tedy je abychom to za něj říkali,pokud si to myslíme..jinak v souvislosti s tím říkáš,že Nadal je kvalitativně někde úplně jinde-kde jinde,když má na svém kontě v 25 letech stejný počet grandslamových titulů jako měl v tomto věku Federer?..kde jako vidíš ten rozdíl,když čísla hovoří jasně a jsou prakticky totožná s těmi,které měl v jeho věku Federer?..kdybys byl objektivní,musel bys konstatovat,že žádný takový rozdíl neexistuje,pokud se bavíme o číslech za prvních sedm let jejich kariér..a tohle neříkáme jen my,co Rafovi fandíme,ale i jiní..chceš tedy říct,že legenda světového tenisu a uznávaný odborník Mats Wilander je taky úplně vedle,když tvrdí,že rozhodně nemůže říct že je Federer lepším hráčem než Nadal a tím pádem i nejlepším hráčem historie,dokud Rafa neukončí kariéru,že je nutné počkat a teprve pak říct konečný verdikt?..Wilander je tak pro tebe taky slabomyslný hlupák,který neví co říká a je úplně mimo,ano?
Reagovat
smazaný uživatel
to je subjektivní záležitost..to že se ti nelíbí Rafův styl hry je tvoje věc a tvůj problém..a problém Federera,že na ní až na vyjímky(hlavně haly,kde jsou úplně jiné podmínky,které znemožňují rotace,tak důležité pro Rafův styl tenisu)není schopný najít silnou protizbraň..ono nezáleží na tom jestli je někdo útočný a má třeba i dvojnásobný počet winnerů-to není záruka úspěchu a vítězství..Rafa má prostě vynikající obranu,se kterou se stěží něco dělá,pokud se nehraje právě v hale,kde jsou přednosti otupeny.Ke kráse hry bych řekl následující..mně se vždycky víc líbil právě Rafův styl hry,založený na neúnavné bojovnosti,kdy pro něj není žádný míček ztracený a dokáže ho vrátit třeba dvacetkrát a pak ve vhodný moment přejít do útoku a poslat na druhou stranu svůj smrtící rotovaný forehand..tenhle styl se mi prostě líbí mnohem víc,z Rafy čiší obrovská energie a bojovnost,člověk má pocit,že je díky němu vtažen do hry..a to mě oslovuje daleko víc než představení ledového krále,chladného žraloka Federera..Rafa je pro mě ztělesněním tenisu,který se mi líbí,důvodem proč se na tenis rád dívám..a přiznávám,není pro mě při sledování tenisu krásnější okamžik,než když ohnivý býk z Mannacoru ledového krále z Basileje porazí..tohohle krásného pocitu se nenabažím asi nikdy:-)..každému se prostě líbí něco jiného a já to nikomu neberu.Třeba ve fotbalu taky jedna skupina fandí Barceloně a druhá Manchesteru..fanoušci Manchesteru nebo antifandové Barcelony taky nemůžou vystát to,že si Barca padesátkrát přihraje aniž by se pokusila ohrozit bránu a jen se mazlí s míčem,zatímco Manchester hraje na dva na tři doteky a pořád se snaží zakončovat..fanoušci Barcy zase jejich styl milují a obdivují.Taky jsou to dva nesmiřitelné tábory příznivců a odpůrců stylu hry katalánců..tak to prostě je,jednomu se líbí to,druhému ono.Někdo má rád komedii,někdo drama,někdo rád vanilkovou někdo pistáciovou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
o jakém klubu ztracenců to mluvíš..ano,přiznávám,Rafa má jak u nás tak i celosvětově méně fanoušků než Federer,ale málo nás rozhodně není jak se snažíš naznačit..jen na facebooku pro tvojí informaci má Rafa aktuálně 8 750 000 fandů a Federer 9 223 000-takže minimálně na fb žádný propastný rozdíl..jsme v menšině,ale ne tak velké jak se může někomu,třeba tobě zdát.Sympatie jsou sympatie,jejich větší část patří Federerovi,ale to je vše.Minimálně na fb je vidět,že Rafa si dokáže taky získat zatraceně velkou přízeň fanoušků:-)..ještě k tomu,že Rafa hraje hrozně.Kdyby to tak bylo,asi by byl stěží na druhém místě žebříčku s bezpečným náskokem na Federera(i když ten případně vyhraje všechny zápasy na turnaji mistrů)..celou sezonu až na její poslední pětinu měl Rafa konstantní formu-vyhrál jeden grandslam,v dalších dvou byl ve finále..vyhrál jedno Masters,v dalších čtyřech byl ve finále.Vyhrál pětistovku,v další byl ve finále..takové výsledky v jedné sezoně podle tebe znamenají hrát otřesně?..pokud ano,tak máš hodně zvláštní a zvrácený pohled na realitu.Jestli podle tvého soudu hrál letos Rafa bídně,tak Federer hrál přímo pod psa..chytil se jen párkrát za sezonu a teď na jejím konci.Jak chutná grandslamové finále,to už pomalu ani neví..když tu úporně haníš a vysmíváš se Nadalovi,buď objektivní a zameť si i před vlastním prahem..kdyby hrál Federer skvěle,asi těžko by v jednu chvíli spadl až na čtvrté místo žebříčku..nebo snad žebříček lže a někdo si ho vymýšlí?
Reagovat
smazaný uživatel
Se ti divím, že se superantinadalovcem Petříkem ztrácíš tolik času. Počet "fandů" na fejsbůku je fakt kvalitní argument! Osobně bych tam v životě nevlezl.

Jinak mi není jasný, jak někdo mohl studovat VŠ, když nezná tu nejzákladnější zásadu správného psaní !!!!!!

Nevidíš, jaký příšerný slitky vyrábíš? Nikdo ti nikdy neřekl, že za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem vždy musí být mezera?
Tuhle vyšinutost ti učitelé na školách trpěli? Je tohle vůbec možný?
Reagovat
smazaný uživatel
Berďo na fakt nemám nervy! Příště prosím jasnou výhru nebo prohru.
Reagovat
smazaný uživatel
op. na to fakt
Reagovat
VlS
Rozumím ti, taky jsem 3x prodělal infarkt - ale Berďo, do toho
a Pse, ty asi do boudy. Sojko, dohlídni na to prosím :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem pro ty vyhry teda! :-) Gratulace Berdovi, ustal to. Skoda rozpaciteho zaveru, snad se Janikovi nstalo nic vaznejsiho.
Reagovat
smazaný uživatel
ano VISi! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kde to máááám?! :-))) Ten můj stupňující se požadavek..
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k je primitiv co dokáže maximalne urazet jen doma za počítačem .... Jeho dementnima prispevkama bych se uz ani nezaobiral !! To že Rafa nevyhrál proti Federerovi 1 že 3 zápasu z letoska a co jako Pe3k se muže po... blahem blb no....
Reagovat
smazaný uživatel
Mužeš prosím racionálně vysvětlit, proč je tomu tak - že Nadal má s Federer bilanci 17:9 !!! A pokud možno nezmiňuj antuku...která je plnohodnotným, kolikrát už rychlejším povrchem ( Madrid, Paris ) než jiný... . Federerovo hře zas naopak vyhovujou konzistentní halové podminky ( což není až takové umění ).

Tvoje včerejší primitivní reakce na výsledek 63 60, je jen ukázkou zbabělé povahy a neznalosti !

Tvůj tenkrát premiérový vstup jsi zdůvodnil... "už nemohu nereagovat na šílené pomluvy Rogera" ( myslíš, že je to inteligentní, sestoupit do kanálu !? Co já si pamatuji, tak pravě ty, jsi právě tady, zaváděl totální rasizmus !

--------------------------------------------------------------

Roger Federer uz celé dva roky neuspěl v Grandslamovém turnaji. Nemysliš, že by možná měl !? Jakožto naprosto zdraví a genialní hráč ! Nemyslíš, že často zmiňovaná úvaha o jeho slabé éře by mohla být opodstatněná !? Nemyslíš, že jeho poslední zatím jeho uspěch v čerstvých 28 je jaksi znepokojivé !? JEHO HLAD PO TROFEJI - JE BEZKONKURENCNI ( řeči o ztrátě motivace jsou nesmyslem !!!

To už tady bylo - že Rafael na turnaji majstrou nedal ani set !

To proč Federer hraje lépe než ostatní pravě na konci sezony ? si odpověz sám

Co takhle vzít v potaz, že třeba Nadal měl problem žaludku ( viz zápas s Fišem
Reagovat
smazaný uživatel
Čili to máme: začátek června 2011 --- konec srpna 2011 --- konec listopadu 2011 --- a další návštěvou Tenisportál poctíš pravděpodobně někdy ve druhé polovině února 2012.

Výborně, už ses tady vydováděl (a to dost, svůj blábol jsi rozdělil do 7 odstavců), tak můžeš zase na 3 měsíce zalézt, OK? :-) Nazdar v únoru, jsem rád, že jsme se minule pochopili.
Reagovat
Pe3k
Přišel ses vybrečet? Odpovím ti, i když to bude zase zbytečné protože jsi evidentně dement...

H2H je vzájemná bilance a ty chceš abych ti jí vysvětlil aniž bych zmínil antuku, kde odehráli většinu zápasů? Ok mimo antuku vede Federer 7:5 není co dodat.

Antuka je rychlejší než jiný povrch? Který?

Máš pravdu, musel jsem vstoupit do bahna, abych se s vámi (vulgárními a dementními fanoušky Nadala) mohl pobavit a dělám to i teď...Roger sice téměř dva roky nevyhrál grand slam, ale i tak jich má nejvíc v historii, takže proč by musel něco ještě vyhrávat? Krom toho, jistě sis všiml, že právě nyní je nejlepší na světě...Nadala naprosto ponížil a ukázal, že i ve 30 letech porazí kohokoliv, i celou špičku v řadě, což se Nadalovi nepovedlo nikdy.

Nebreč, třeba se Nadal ještě někdy vschopí :D

A vnímat jen grand slamy jako úspěch může jedině primitiv, jako jsi ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediněj kdo je tady vulgarní seš ty pač jakmile někdo napíše něco negativního na Federera tak ty hned útočíš. Fanoušek Rafy tady nemůže koukám napsat nic protože tvejma dementnima prispevkama hned kritizuješ. Ani bych se nedivil kdybys měl Federera u postele v rámečku ubožáku.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě něco to co zatím Rafa dokazal to ty nedokazes ani v příštím životě... Co si dokazal ty ?? Krom sedět u klavesnice a bušit do ní hovadiny
Reagovat
Pe3k
Bože ty jsi tupec. Psal jsem snad někdy, že dokážu někdy něco takového jak Nadal? Ne! Bavíme se snad o Federerovi a Nadalovi. Rači mi už nic nepiš, protože já nemám čas si psát s dětmi...
Reagovat
Denis92
kde najdem pozapasove tlacovky?
Reagovat
taffer
No tak to není zrovna šťasný začátek, přijít o podání. Kde je pes , sojka a ostatní "zaklínači"?
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa mi přijde bez šťávy. Snad se vzpamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
..... uz se na Janickovi pracuje, jdeme do tretiho... ;-) Pojd, Berdo! Ale! Sama nestiham, kde je ten pes???
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna videa ze včerejšího zápasu Roger - Rafael vypadají, jako by je stříhal Pe3k. :-)
Reagovat
Teo
Ve skutečnosti je sestříhal Fedex pro Pet3ka:o)
Reagovat
taffer
Myslím, že nějaký Nadalovec by z toho zápasu spíchnul tak max. 10 vteřin :-) Přeháním ...
Reagovat
smazaný uživatel
RF hrál včera naprosto neskutečnej zápas, naprostá soustředěnost na každej míč a dělal si naprosto co chtěl. Byl to opravdu jeden z mála zápasů proti Nadalovi, kdy jsem si byl před zápasem jistý výhrou Fedexe, ale tohle nemohl nikdo čekat. Bylo vidět, jak chce právě v tomhle zápase ukázat, že se s nim musí počítat.

Je obdivuhodný, že nejúspěšnější hráč historie, který už nemusí nic nikomu dokazovat a hlavně po dost těžkých chvílích řekněme za poslední rok a půl, je schopný v sobě pořád nacházet takovou motivaci a chuť takhle hrát. Je vidět, jak moc pro něj tenis znamená, ale hlavně ještě víc znamená on pro tenis.

Co se týká turnaje, tak ten teprve pro Federera začíná, takže nějaké závěry nejsou na místě. Jinak k Nadalovi, samozřejmě je to velký hráč, ale neřekl bych, že včerejší zápas byl jenom nějakou výjimkou. Od Wimbledonu je jeho hra dost špatná, působí strašně vyhasle a jakoby neměl dostatek fyzických a ani psychických sil. Já Nadala nemusim, ale jeho zápasy sleduju dost pravidelně a opravdu to na mě takhle působí. Třeba se ještě chytí i na tomto turnaji, ale nevěřim tomu.
Reagovat
Teo
Z Nadala mám stejný pocity. Přitom mi nepřijde, že by hrál jinak než dřív, což je možná ten problém. Neskutečně fyzicky náročný tenis ho prostě vyčerpal. Podle mého bude muset na své hře něco změnit, jinak nebude efektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
No, uvidíme s JWT, možná se teď Rafa naštve a chudák Jo to schytá, ale třeba taky ne. Každopádně budu fandit JWT.
Fakt je, že na výsledku Rogera se určitě Rafův špatný výkon podepsal, když už se vzmohl na chvíli ke svému standardu, tak jej zakončil UE a to se pak nedá výhrát s nikým, natož s Fedexem.
Reagovat
tito
Kéž by jsi měl pravdu VISi. Ale mám obavy, Rafa je ve velkém útlumu. Ale o moc horší to již být nemůže. Uvidíme jak s Tsongou. Ale aby hrál takto v SF, tak to snad ať radši ani nepostoupí...
Reagovat
UnrealTom
Taky nevim co snim je jsem fanoušek Rogera ale včera jsem Rafu nepoznával jakoby od těch letošních pěti porážek ve finále od Djokoviče ztratil někdejší lesk, slabé údery někam doprostřed dvorce, rychlost jakš takš stejná ale i fyzička mi přijde špatná, přitom teďko dlouho nehrál aby nabral formu a kondici nevim uvidíme jak se mu bude dařit na začátku příští sezony buď to se zvedne z trochu větší krize a nebo je to jeho ústup, ale na to je zvědavej každej si myslim uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
JWT dá Rafu bez problému, skoro mám obavy, aby to nebyl další výprask, dyť skoro dal i Rogera... no bohužel (pro mě) to nevyšlo. Tak snad ve finále, já tyhle dva vidím na finále. I když samozřejmě budu fandit Tomášovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde někde stáhnout záznam zápasu...? Díky.
Reagovat
Pe3k
Nemusíš nic stahovat na youtube máš několik záznamů např:

http://www.youtube.com/watch?v=RzJBiZFKD4g&feature=feedu
Reagovat
LubosZabloudil
Oficiální ze zápasů ATP je 17-9 pro Nadala, 18-9 je i s loňským finále v Abú Zabí.
Reagovat
Pe3k
To víme, každý si to může najít ve vzájemných zápasech. Exibic odehráli spoustu a proto nechápu proč započítávat nějakou exibici z Abú Zabí. Zarážející je hlavně, že na všech světových tennisových portálech je skutečná bilance 17:9, ale zde ne...
Reagovat
UnrealTom
ano stím včerejším zápasem je to 17-9 pro Nadala ta exhibice se normálně do H2H nepočítá, tady na tenis portále nejsou přesný statistiky je to tím že jsou zde započítány i akce mimo atp, např. zmíněné exhibice, jinak kdo chce H2H přesné a vůbec všechno přesně tak atpworldtour.com :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu Pe3ku, 17:9 je omnoho lichotivejšie, než 18:9..:))
Reagovat
Pe3k
Lichotivé je že Nadal dostal od 30 letého Federera kanára :D
Reagovat
tito
Měl mu co vracet. RG 2008 RN:RF 6:1,6:3, 6:0. Tam ten výsledek rozhodně nebyl lichotivější a 27 letý Roger vypadal stejně bezradně jako včera Rafa. :-). Jinak abych nevyvolával u ostatních fandů zbytečné emoce je to jen připomenutí pro Pe3k.
Reagovat
taffer
No tak já zase můžu vytáhnout finále 2007 v Hamburgu, kde Rafa také obdržel kanára (výsledek 2:6, 6:2, 6:0), takto se nikam nedostaneme. Teď se řeší současná forma, ne?
Reagovat
tito
Ve vláknu se hodnotila vzájemná bilance.... navíc můj příspěvek nebyl určen fandům, jako si Ty. Ale jinak máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
rpger je pán je tenisu a nesmírně si ho vážím
Reagovat
smazaný uživatel
....... a zrovna MNE vypadne na cely vecer net!?! Hudba uz doznela, ale vrcholne okamziky koncertu si nastesti muzu pusti i k ranni kave, aaach! Diky, Rogere, za kazde (takove) nove rano!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
zahadne slovo "pusti" nahrazuji vystiznejsim "prehrat" :-)))
Reagovat
gigin
Dobré renko. Nechci tě nějak rušit od takové siesty, ale přesto.. gratulka.. Myslím, že by se Novak měl zamyslet :-)))
Reagovat
gigin
ranko.. samozřejmě
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj! Diky,.... mi staci jen hodinka! ;-)
A moc (si) radeji nemyslete.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Od starého pána to byl styl "poď sem, kam jdeš?".. Tak to vypadá, když to má někdo v ruce( a v hlavě) a vše vyjde. Na druhé straně- Rafa neměl šanci se dostat do rytmu.Roger je teď najvětším favoritem turnaje, ale i kdyby to náhodou nevyšlo, mě to i tak stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Roger Nadala úplne zdemoloval.. Gratulujem jeho fanúškom, musí to byť pre nich veľký deň. Na niečo podobné čakali snáď 10 rokov a nakoniec sa dočkali..Rafa dnes duchom neprítomný, herný výpadok badateľný. Napriek prehre z turnaja nevypadáva, inými slovami, Roger vyhral a ani lístok na strome sa nepohol.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujete to na Nova sport? Jak je ten tenis jednoduchej... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nova sport :-D
Milostivě ti umožnili tenis ze záznamu vidět, nechceš jim za to poslat děkovný mejl?
Co to bylo za fotbal, kterému nováci jako obvykle dali přednost? Nebylo to náhodou jen utkání ve skupině, kde o nic nejde?
V neděli dostali přednost dokonce americký kopálisti. Kdo se tady na tu júesej šaškárnu vlastně kouká?
Reagovat
smazaný uživatel
Například já, naprosto kouzelnej sport, i když baseball je zábavnější. A samozřejmě oproti jakýmukoliv zápasu NFL je jakejkoliv tenisovej zápas mimo finále bezvýznamnej.
Reagovat
dorons
cocote
Reagovat
smazaný uživatel
Brož klídek, sledoval jsem online na netu, takže děkovnej dopis fakt psát nemusim. Ten příspěvek byl v momentě, kdy šel záznam na NS a týkal se Rogerovo hry, nic víc, nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů před dnešním výkonem, to byl tenis z jiné galaxie co předvedl nejlepší hráč historie pan Federer.
Reagovat
Pe3k
Napsat že mají vzájemnou bilavci 18:9 může jen barbar. Pokud Fish proti Federerovi nenastoupí, pak kdo tedy?
Reagovat
Pe3k
Já si to myslel. Toho Roger sfoukne podobně jako dnes Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
az mi snad bylo Nadala lito...
Reagovat
smazaný uživatel
tohle by si meli povine pustit vsichni co rikali, ze Fedex je za zenitem a ze uz na to nema...
Reagovat
smazaný uživatel
Krááááása :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobry typ na reklamu na svycarske hodinky Rolex, ktera casto bezi, S takovymi hodinkami,kdyz jsou na te spravne ruce, lze vyhrat na TM zapas proti Rafovi za presnou hodinku. Byl to uzasny vykon, pohlazeni na dusi, jen tak dal. Zatim to vypada dobre, asi Andy opet neprezimuje na tretim miste.
Reagovat
smazaný uživatel
Před pár lety jsem obdivoval jen jeho hru, ale poslední dobou smekám i před jeho schopností držet si stále takovou vnitřní motivaci. Kolik hráčů, co byli světovou jedničkou, dokázalo i ve 30 hrát takhle hladově a ještě se zlepšovat. Nevím, jestli jste si všimli, ale vedle velkého zlepšení na servisu a přechodu k síti přidal do svých úderů mnohem víc rotace, než kdykoliv předtím. Radost sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Něják ten turnaj mistrů ztrácí náboj... Djoko bez šťávy, Rafa bez šťávy, Murray doma... s takovou bude pro Fedexe největší soupeř Berdych a Tsongou...
Reagovat
a.magerova
před zápasem jsem četla jejich vzájemnou bilanci 17 : 8 ( i komentátor to teď ze záznamu říká) pro Rafu, takže teď by to mělo být 17 : 9
Reagovat
majjkaa
Clovek neveril vlastnym očiam......omg !!! :) Roger si jednička !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vydal biografii a jakoby si položil kytku na svůj hrob, obávám se. Houževnatý bijec se vrátí do příští antukové sezony a nebo už nikdy. S tradičně psychicky labilním Federerem se k mé radosti něco stalo - Je pozoruhodné, že po traumatu z US open je takhle suverénní, ještě nějaký GS by zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi labilni
Reagovat
spaniel
Jasné, někdo kdo se držel roky na prvním místě a prohrál za rok pár zápasů, bude určitě velmi labilní. Ty v té hlavě moc mít nebudeš, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon v necem se Federer vyrovnal Lackovi :D
Reagovat
a.magerova
a já ji nemohla sledovat :-((
Naštěstí ten hnusný novaspot zápas zařadil až teď ze záznamu, takže díííík :-))

Velká gratulace "mému" Rogerovi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně si to všichni Rogerovi fanoušci oslavte. Byl to opravdu koncert, Fedex se nachází v absolutně optimální herní pohodě. Nadal bohužel je pořád hodně dole. Od Wimbledonu se na tu jeho hru moc nedá koukat. Není schopen zahrát vítězný míč, hraje děsně pomalu.. Takže ten výsledek odpovídá momentálním herním možnostem obou.
Reagovat
SwissMaestro
Neuvěřitelný výsledek. Doufejme, že si výbornou formu udrží nejen do konce Turnaje Mistrů, ale také Australian Open.

P.S. Je někde možné shlédnout celý tento zápas? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli na Novasport.
Reagovat
tito
Gratuluji fandům Federera. Dnes vám udělal svou parádní hrou velkou radost.
Reagovat
taffer
Děkujeme:-)
Reagovat
gigin
Já se taky musím bohužel přidat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Fedex dneska hrál parádně... to mu nikdo nevezme...
už se zase těším až dostane od Rafana na prdel a role se tady otočí... je to tady pořád dokola :-D buďto se tady zjeví Rafanovci a zesměšňují Rogera, nebo Federerovci a zesměšňují Rafu...
Kéž by se tady někdy sešlo osazenstvo diskutující čistě o kvalitě tenisu :-D
Reagovat
Pe3k
Ty si dost mimo co? Jediný kdo tu zesměšňoval Nadala jsem byl já, tak to neházej i na ostatní.
Reagovat
taffer
Co to je za blábol? Fanoušci Fedexe zesměšňují Rafu? Už to nehul ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat, to jsou ti dědci za zentitem... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Maestro Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Rod Laver asi ví o čem mluví. Dnes to byl souboj borce ATP vs Futures (rozdíl dvou tříd)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl úžasný výkon, myslel jsem ze se mi to zda, nadal nic nezmoh.... Jen tak dál Roger....
Reagovat
Pe3k
Už vím proč se Nadal celou kariéru hrabal v řiti, to aby byl připravet na to znásilnění co mu dnes absolutní tenisový král uštědřil. To bylo ponížení v přímém přenosu. Roger Federer - božský mód. Nadal naprosto žalostný 1 vítězný úder v prvním setu.

Highlights v HD z prvního setu.

http://www.youtube.com/watch?v=4EP_2KNPzRM
Reagovat
UnrealTom
Trošku respektu Pe3ku, jsem taky rád že se to dneska Rogerovi náramně povedlo a zvlášť proti Rafovi proti kterému má negativní bilanci ale dneska se to povedlo, hlavně aby se dařilo dál ještě nemáme nic vyhráno!! :) ikdyž věřim že s takovou formou by to mohl zvládnout :) come on Roger
Reagovat
spaniel
Souhlas, i ROger projevil respekt hodně umírněnou oslavou. Výkon ale naprosto parádní, i když Nadal se mně zdál absolutně bez šťávy.
Reagovat
smazaný uživatel
Fí Há tak to byl koncert,Nádhera,jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pííčo, tak to byl galakoncert, maestro Federer vyučoval až neskutečným způsobem, takhle precizní a a skvělý výkon jsem od něj dlouho neviděl, navíc proti Nadalovi. V hale je prostě number one a na konci sezony se jasně ukazuje, kdo jak umí šetřit své tělo. Od US Open jen DC, Basilej a Paříž, to se musí projevit. No a Rafa na ručník, na hodinu být vypráskán někým, s kým mám tak pozitivní bilanci. Třetí kanár roku, to si moc za rámeček nedá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist