Rubljov porazil Murrayho a ovládl exhibici v Abú Zabí. Bronz má Shapovalov po výhře nad Nadalem

18. 12. 2021, 18:27
Aktuality 7
EXHIBICE ABÚ ZABÍ - 13. ročník prestižní exhibice v Abú Zabí vyhrál Andrej Rubljov. 24letý Rus ve finále porazil 6-4 7-6 dvojnásobného vítěze Brita Andyho Murrayho a stal se teprve pátým šampionem. V zápase o 3. místo uspěl Kanaďan Denis Shapovalov, který porazil Rafaela Nadala.
Andrej Rubljov (© AFP)

První dva starty v Abú Zabí skončily pro Andreje Rubljova porážkou ve čtvrtfinále a výhrou v zápase o 5. místo. Letos už byl jako pátý hráč světa nasazen přímo do semifinále a přemožitele nenašel. 

Včera 24letý Rus, jenž před dvěma týdny slavil triumf v Davis Cupu, zdolal ve třech setech Kanaďana Denise Shapovalova a v dnešním finále si poradil s Andym Murraym. O deset let staršího Brita porazil 6-4 7-6 a vzájemnou bilanci upravil na 2-1.

"Tahle soutěž má mezi tenisty prestiž a pro mě je velkou ctí získat tuhle trofej. Zařadil jsem se mezi velké šampiony a je skvělé se tímhle způsobem naladit na novou sezonu," radoval se Rubljov.



Ruský tenista se stal teprve pátým vítězem Mubadala World Tennis Championship. Pětkrát zvítězil Rafael Nadal, čtyřikrát Novak Djokovič, dvakrát Andy Murray a jednou Kevin Anderson.

Rafael Nadal se ve Spojených arabských emirátech představil poprvé od začátku srpna, kdy kvůli problémům s levou nohou předčasně ukončil sezonu. Abú Zabí ale opouští bez vítězství, po včerejší porážce s Murraym dnes v boji o 3. místo podlehl 7-6 3-6 8-10 Kanaďanu Denisi Shapovalovovi.

• EXHIBICE ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
sobotní výsledky (18. 12. 2021)
• Finále •
Rubljov (Rus.) - Murray (Brit.) 6-4 7-6(2)
• Zápas o 3. místo •
Shapovalov (Kan.) - Nadal (Šp.) 6-7(4) 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Hezký kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Viac jak turnaj samotný zaujímal fanúšikov skôr návrat Nadala. Je už strašne vidieť, že dlho nehral, naplno a dlhodobo naposledy snáď pred covidom a naštartovať celý ten mechanizmus nanovo bude už náročné. Napriek tomu verím, že Rafa ešte má čo ponúknuť.
Reagovat
sojka1
pokud se nateseni FFF po rekneme matnejsim vykonu krale okoupou alespon v jeho popularite, jdou okamzite na pranyr.... ale ta prvni veta je co? :-)))
Reagovat
Pe3k
Návrat Nadala zajímal fanoušky tak moc, že ani jeden z nich ten zápas neviděl...To být článek o Federerovi byli by tam všichni takzvaní "fanoučci" nasáčkovaní ihned.
Reagovat
sojka1
:-)) jj, TP folklor... ale nemyslela jsem tentokrat nas rybnicek, v AbuDha mi prisla atmosfera fajn a zajem o Rafu evidentni, pri zkazenem balonku se dal des v ocich dokonce postrehnout i v zahalene tvari... :-)
Reagovat
Pe3k
a že jich bylo...já jsem nejvíce kroutil hlavou nad returny smile
Reagovat
panzer.dragon
Rafa teda série tří porážek za sebou?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist