Rubljov si na Masters v Torontu na úvod poradil s Fogninim a má první výhru na National Bank Open

11. 8. 2021, 20:56
Aktuality 1
ATP MASTERS TORONTO - Andrej Rubljov ve svém úvodním zápase na Masters v Torontu přehrál Fabia Fogniniho a při třetím startu na National Bank Open se dočkal své první výhry. V osmifinále se jeden z největších favoritů utká se sedm utkání neporaženým Johnem Isnerem.
Profily hráčů
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov na National Bank Open startoval v letech 2018 a 2019, ale vždy ztroskotal hned na úvodním soupeři. Letos je však už v osmifinále a bude si chtít v kanadské metropoli spravit chuť po vyřazení v prvním kole olympijských her v Tokiu, kde ale získal zlato v mixu.

Jeden z největších favoritů a čtvrtý nasazený měl v prvním kole volno a dnes si poradil 7-6(4) 6-3 s Fabiem Fogninim, se kterým vyhrál i třetí letošní souboj.

V něm sice jako první přišel o podání, ale ihned své zaváhání napravil a ve zbytku zápasu už žádnému brejkbolu nečelil. Postup slavil po hodině a půl a pomohl si k němu 13 esy a 81% úspěšností vyhraných bodů po prvním servisu. V osmifinále narazí na rozjetého Johna Isnera (H2H 0-2).

Isner na amerických betonech pokračuje ve skvělé formě. Po semifinále v Los Cabos ovládl domácí podnik v Atlantě a přemožitele zatím nenašel ani v Torontu. Americký servisman dnes po setech 4-6 6-3 6-4 vyřadil nasazeného Cristiana Garína a přidal už sedmou výhru v řadě.

Félix Auger-Aliassime domácím fanouškům radost rozhodně neudělal. Talentovaný kanadský mladík po mizerném výkonu plném nevynucených chyb nestačil 5-7 4-6 na Dušana Lajoviče, který si o čtvrtfinále zahraje s Casperem Ruudem.

Po Augerovi-Aliassimeovi neuspěl v úvodním zápase na Masters v Torontu ani další domácí zástupce Denis Shapovalov. Pátý nasazený prohrál 1-6 4-6 s Francesem Tiafoem, s nímž vyhrál čtyři předchozí souboje, a připsal si už třetí porážku v řadě. Američan se v osmifinále utká s Gaëlem Monfilsem.

Jannik Sinner v neděli ovládl podnik ATP 500 ve Washingtonu, ale v Torontu skončil hned na prvním protivníkovi. Zdravotně indisponovaný italský teenager podlehl 3-6 4-6 Jamesovi Duckworthovi. Australský kvalifikant si v 29 letech poprvé zahraje osmifinále na akcích Masters a vyzve v něm nasazenou jedničku Daniila Medveděva.

Další osmifinálové dvojice utvořili Nikoloz Basilašvili s Hubertem Hurkaczem, Stefanos Tsitsipas s Karenem Chačanovem, Diego Schwartzman s Robertem Bautistou a Reilly Opelka s Lloydem Harrisem.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 3.487.915 dolarů
středeční výsledky (11. 8. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rubljov (4-Rus.) - Fognini (It.) 7-6(4) 6-3
Tiafoe (USA) - Shapovalov (5-Kan.) 6-1 6-4
Hurkacz (7-Pol.) - Nišikori (Jap.) / bez boje
Schwartzman (8-Arg.) - Paire (Fr.) 7-5 6-1
Lajovič (Srb.) - Auger-Aliassime (9-Kan.) 7-5 6-4
Bautista (10-Šp.) - Paul (USA) 6-3 6-4
Monfils (11-Fr.) - Millman (Austr.) 3-6 6-3 6-4
Basilašvili (Gruz.) - de Minaur (12-Austr.) 6-1 6-1
Isner (USA) - Garín (13-Chile) 4-6 6-3 6-4
Chačanov (Rus.) - Karacev (15-Rus.) 7-6(7) 6-4
Duckworth (Austr.) - Sinner (16-It.) 6-3 6-4
Harris (JAR) - López (Šp.) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
sojka1
tak Andrejovi plan A na uzasneho 1111 nevysel, John jede jako zamlada, musim se zpetne podivat, supeeer a vubec mi nevadi, ze vystrilel muj vtipny tip na celkoveho viteze!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist