Rubljov zastavil Augera-Aliassimeho a v Marseille ukončil čekání na 9. titul i na první 'double'

20. 2. 2022, 16:51
Aktuality 9
ATP MARSEILLE - Andrej Rubljov poprvé od loňského března slaví triumf na okruhu ATP. Ruský tenista vyhrál halový turnaj v Marseille, kde v dnešním finále zdolal osm zápasů neporaženého Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho, který mu minulý týden překazil šanci obhájit titul v Rotterdamu. Následně obhájil titul ve čtyřhře a zaznamenal premiérový 'double'.
Andrej Rubljov (© AFP)

Zatímco v sezoně 2020 výrazně zkrácené kvůli pandemií koronaviru Andrej Rubljov získal pěti titulů, v loňském roce triumfoval pouze jednou a to již v březnu v Rotterdamu.

Minulý týden triumf v Nizozemsku neobhájil, když v semifinále podlehl Félixi Augeru-Aliassimemu. Dnes mu však porážku oplatil ve finále halového turnaje ATP 250 v Marseille, přerušil sérii tří finálových porážek a ukončil bezmála 12 měsíců dlouhé čekání na svůj celkově 9. titul.

24letý Rus porazil o tři roky mladšího Kanaďana 7-5 7-6. První set vyhrál po obratu z 0-2, ve druhém naopak přišel o vedení 5-3 a zápas ukončil až v tie-breaku.



Rubljov navíc v Kataru obhájil titul ve čtyřhře a poprvé na turnajích ATP vyhrál během jednoho týdne dvouhru i čtyřhru. Letos v Dauhá zvítězil společně s Ukrajincem Denysem Molčanovem po finálové výhře 4-6 7-5 10-7 nad druhým nasazeným párem Ben McLachlan a Raven Klaasen. Rus tak zaznamenal celkově 3. deblový titul.

21letý Auger-Aliassime hrál finále podesáté v kariéře a podeváté v něm neuhrál ani set. Jediný titul slavil před týdnem v Rotterdamu. 

Oba nyní mají velmi málo času na přesun a aklimatizaci na turnaj ATP 500 v Dubaji. Rubljov se v 1. kole utká s Britem Danielem Evansem, Augera-Aliassimeho čeká souboj s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 622.610 eur
nedělní výsledky (20. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Rubljov (2-Rus.) - Auger-Aliassime (3-Kan.) 7-5 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Molčanov/Rubljov (Ukr./Rus.) - Klaasen/McLachlan (2-JAR/Jap.) 4-6 7-5 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvely Andrej:)
Cekam uz jen na hodnoceni paddyho a petrika:)
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Pe3k
No co mám hodnotit, akorát mě to finále naštvalo...Felixovi jsem věřil a Karlosovi ne a dopadlo to přesně naopak smile Naštěstí nešlo a nějak velký turnaj a ten lépe obsazený Felix vyhrál. Chci ať se dostane ne 8 flek aby měl lepší nasazování do turnajů, Rud je zraněný tak má dobrou šanci. Prohrát s Rublevem není ostuda, ale je to škoda.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jsem myslel, ze tenisove zhodnotis proc to finale prohral...

Coz by bylo zajimave, nebot by me to zajimalo v porovnani s tim, co tvrdi paddy, ze Rublev je slusny kopejkovy luser,...:)

Ale nic ve zlem, ja vas mam kluci rad:)
Reagovat
RF46
Vlku, videl sem posledni dva zapasy Slovaku v hokeji a musim ti dat za pravdu, ten trener z tech hracu udelal muzstvo a hraje vyborne. Podle jmen nic moc ale celkovy obraz hry dost dobrej. Hrali odvazne, to se mi libilo. My se furt bojime...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo, hrali pekne, a skvele je, ze maji medajli... tym poskladany dle aktualni formy a ne jmen, nebal se Ramsey vzit mladiky, a asi nej vtip je, ze myslim 10 hracu Slovenskeho vyberu hraje v ceske extralize. To jen potvrzuje, ze Pesan dost mimo a plno hracu v dobre forme proste z extraligy vynechal... vcetne nej produktivniho hrace Chlapika, ktery ma 24 roku... coz je drsny fail, ale nevim jestli to nekomu dojde... ani po tom, co Slovaci dokazali.
Reagovat
Pe3k
No já paddyho komenty moc nečtu, takže ani nevím o čem je řeč. Podle mě byl Felix včera málo agresivní a hodně chyboval. Díval jsem se na to tak jedním očkem, protože jsem měl návštěvu...Takže ty fandíš Andrejovi?
Reagovat
Vlk-v-trave
"Prevzal jsem ho" po mrtvem Mutovi. Tak nejak mne zustal... neni to u mne jak s jinymi hraci, spis fakt kvuli tomu Mutovi. Jak hraje proti Matesovi, Kvidovi, Vlkovi atd. tak jasne az tak netlacim, ale prihmourim vzdy oci:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist