Rumun Pavel ukončil kariéru doma v Bukurešti

23. 9. 2009, 19:46
Aktuality 8
ATP BUKUREŠŤ - Porážkou v prvním kole turnaje v Bukurešti se rozloučil po patnácti letech s profesionální tenisovou kariérou domácí hráč Andrei Pavel. Pětatřicetiletý kapitán rumunského daviscupového týmu dnes podlehl Pablu Cuevasovi z Uruguaye po setech 3-6 6-7.
Andrei Pavel

"Toužil jsem skončit s tenisem právě v Bukurešti. Trochu mě mrzí ta porážka, ale mně už na umístění v žebříčku nezáleží. Důležitá je radost ze hry," uvedl Pavel, který letos prohrál všech šest zápasů na turnajích ATP. Ve světovém žebříčku patří někdejší světové třináctce až 646. místo.

Vítěz juniorky na Roland Garros z roku 1992 dosáhl největšího úspěchu v kariéře v roce 2001, kdy triumfoval na turnaji Masters v Montrealu. Celkem vyhrál tři turnaje ATP ve dvouhře a šestkrát slavil titul ve čtyřhře.

Na grandslamech byl nejdál ve čtvrtfinále, které si zahrál v roce 2002 na French Open. Letos startoval na všech čtyřech největších turnajích sezony, přes 1. kolo ale nepřešel.

Hned svůj úvodní zápas překvapivě nezvládl jeden z favoritů Nicolas Almagro. Španělský tenista podlehl 4-6 6-7 dvaadvacetiletému Italovi Fabiu Fogninimu. Ten přitom z dosavadních třech vzájemných střetnutí neuhrál ani set.

I ve třetím utkání v Rumunsku se Fognini utká se Španělem. Čeká ho pátý nasazený Albert Montanes, jenž si poradil s krajanem Granollersem.

- ATP 250 BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (23. 09. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Cuevas (8-Urug.) - Pavel (Rum.) 6-3 7-6(2)
Greul (Něm.) - Darcis (Belg.) 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Fognini (It.) - Almagro (2-Šp.) 6-4 7-6(3)
Montaňés (5-Šp.) - Granollers (Šp.) 6-1 6-3
Ventura - A. Martin (oba Šp.) 4-5 skreč M.
Ramírez Hidalgo (Šp.) - Copil (Rum.) 6-3 6-7(3) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Cuevas/Granollers (4-Urug./Šp.) - Friedl/Vemič (ČR/Srb.) 6-0 7-6(8)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
weak
Andreie Pavla si jako hrace vazim - sveho casu patril temer do extratridy, umel to skvele...
Nicmene humbuk kolem konce jeho kariery mi vadi, ukoncil ji jiz nekolikrat, pak si ale spocital, ze na PROTECTED RANKING jeste muze rok objizdet prvni kola grandslamu a sbirat prize money za prvni kola... coz tedy delal, ale samozrejme nikdy neuhral ani kolo... v nekterych zapasech byl doslova trapny....
PAVEL vydelal za karieru miliony dolaru a timhle u me o dost klesl - jen potvrdil, ze Rumuni jsou proste vsichni stejni - hladovi po prachach jak divoci psi... :-)
Reagovat
misoSK
mozno to chcel este skusit a ked videl ze to nejde tak skoncil...ale vo stvorhre mu to tohto roku celkom slo
Reagovat
smazaný uživatel
keby to chcel skusit tak hra challengere,atd..to by vyzeralo trochu inak si myslim..
Reagovat
smazaný uživatel
no tak videl som jeho zapas na RG aj na wimbledone.. RG to bola velka sou zabojoval..a wimbledon hral s alvesom 5setovy zapas takze to az taky trapas nebol.. a na US tiez zobral gineprimu prvy set.. tak si o neho neotierajte hubu pls..
Reagovat
skott
Pokud se nepletu, tak Andrei chtel pojmout letosni sezonu jako posledni rozlucku s fanousky a pochybuju, ze by mel zapotrebi objizdet grandslamy kvuli par tisicum eur za prvni kola.V porovnani s tim, co si za svoji karieru vydelal, to je pro nej ¨almuzna¨.To mi k nemu nesedi...Kdyby si znovu nestastne nezranil zada na zacatku roku v utkani s Murraym, pravdepodobne by skoncil letos uz driv, jelikoz protected ranking je tusim pouze na 8 turnaju (no, mozna tu Bukurest by si nechal jako tresnicku na zaver i tak;-)
Za trapne bych jeho vykony rozhodne neoznacil.Na to, ze loni mu doktori rekli, ze uz by znova nemel hrat, jsou jeho vysledky vic nez slusne a zaslouzi uznani.Utkani s Robbym Gineprim jsem videl a bylo naprosto vyrovnane a i z ostnich (alespon podle vysledku) usuzuju, ze o nic jednoznacneho neslo.A neni to jen o singlu, v deblu hral napr. finale Kitzbuhelu a ve W absolvoval dva ctyrhodinove maratony...Pro me velka skoda, ze takovy hrac konci.Trebaze jsem nebyl jeho nejvetsim fanouskem, tak si ho pamatovat budu.At uz kvuli jednomu z nejlepsich backhandu jednoruc poslednich let, tak treba take kvuli jeho uprku z Parize za tehotnou manzelkou behem preruseneho zivotniho cvrtfinale s Alexem Corretjou.
Bohuzel neni jediny, kdo da letos tenisovemu okruhu sbohem...uz za par mesicu to same ceka Marata a Fabrice:(
Reagovat
weak
viděl jsem jeho včerejší zápas s CUEVASEM a bylo jasně vidět, že už skoro vůbec netrěnuje - v ruce to samozřejmě pořád má, to takaé právem prodává v deblu, kde může ještě dlouhé roky hrát s těmi nejlepšími, ale v singlu mu chybí kondice, bez které s jeho nadváhou, kterou měl vždycky, nemá šanci uhrát ani kolo...

měl jsem ANDREIE rád, takže nechci tady na něj plivat a ani jsem to tak nemyslel - jen mi prostě ta sezóna navíc přišla už zbytečná - mohl se rozloučit jen doma v Bukurešti a neobjíždět všechny slamy.... A i včera působil na kurtě velmi sympaticky, ternis si užíval...
jinak mimochodem - ve své době by hráče formátu ALVESE na trávě spláchnul ve třech setech...
Reagovat
weak
ondradebnar:
na RG s HAASEM (16 46 46) to byla velká show? zapas jsem nevidel, ale rad si prectu podrobnosti... v Melbourne skrec, ktera kdyby neprisla, tak nejspis dostal 18-4, ve Wimbledonu zminenych pet setu (1-6 v patem) s tenisove o dve tridy horsim Alvesem a na US Open vyhrál set na Gineprim, který se ale letos hodně trápí a od druhého setu opět Andrei odešel kondičně a dostal kanara ve ctvrtem setu...

Nevím, ale myslím, že pro bývalou extratřídu (byl 13. na světě) byla tato jeho sezona vysledkově i herně tak slaba, ze kdyby ji vypustil a nechal hlavni soutez hrat radeji Lucky Loosery, udělal by lépe...
Reagovat
smazaný uživatel
no vysledok vyzera jednoznacle ale skutocne to bola z jeho strany show.. druhy a treti set o jednom brejku..pavel bojoval zahral vela peknych nabehov na volej krasne tlacil voleje.. aj pekne jednorucne bekendy.. sice na haasa to nestacilo ale ten to nakoniec dotiahol daleko.. a ano je pravda ze alves je o 2 triedy horsi hrac ale neni to tak ze klesa a ide o prachy.. proste sa chcel rozlucit.. a zabojoval 5 setov tam nechybalo vela bol by vyhral.. tiez som bol na tom zapase tam rozhodlo par lopt lebo pavel sa zbytocne rozculoval.. ale rozhodne neboj nejakym fackovacim panakom (pr. WC pre SMEETSA RG 08 prehral tusim 0/6 0/6 1/6 s berdychom a to je uz skutocna hanba).. a kondicne nestaci to je pravda.. ale mal sa pravo rozlucit podla mna
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist