Rumuni Hanescu a Ungur jsou v Sao Paulu prvními semifinalisty

29. 11. 2012, 09:56
Aktuality 0
I vinou odstoupení domácího favorita Thomaze Bellucciho zná turnaj v Sao Paulu po dvou hracích dnech jména dvou semifinalistů. Jsou jimi oba rumunští zástupci Victor Hanescu a Adrian Ungur.
Profily hráčů
Victor Hanescu

Prvním semifinalistou se stal Victor Hanescu. Jednatřicetiletý Rumun po zdolání Bedeneho porazil 6-3 6-4 Itala Paola Lorenziho, proti kterémuodvrátil všechny tři brejkboly, a s bilancí 4 vyhraných setů a žádného prohraného si suverénně zajistil postup ze skupiny a zároveň i první místo. V závěrečném utkání proti Gastau Eliasovi tak už nepotřebuje uhrát ani set a může šetřit síly.

"Je to pro mě opravdu skvělý start, jsem za to moc rád. Dnes se mi podařilo hrát mnohem lépe než první den," pochvaloval si Hanescu. "Je hezké, že jsem v semifinále, ale mám před sebou ještě jeden zápas," dodal.

"Hanescu skvěle podával. Já neměl moc šancí, ale myslím, že to byl dobrý zápas," komentoval poražený Ital Lorenzi, který má však postup do semifinále ve vlastních rukách. Ve čtvrtek se o 2. místo ve skupině utká v přímém souboji s Bedenem. "Uvidíme, co se stane proti Bedenemu," řekl stručně.

Čtvrteční program:
18:00: Victor Hanescu - Gastao Elias
20:00: Paolo Lorenzi - Aljaz Bedene
22:00: Adrian Ungur - Thiago Alves
00:00: Guido Pella - Ruben Ramirez-Hidalgo

Slovinský tenista Aljaz Bedene se po úvodní těsné porážce s Haneskem vrátil do postupové matematiky výhrou 6-3 6-7 6-3 nad Portugalcem Gastaem Eliasem, který je naopak před závěrečným duelem s Haneskem bez šance na semifinále.

"Bylo to velmi těžké hrát proti kamarádovi, jako je Gastao. V prvním setu jsem hrál lépe, ale tie-brwak druhého setu byl špatný. Ale ve třetím jsem byl schopný sled událostí znovu obrátit a navíc jsem věděl, že je (Elias) unavený, tak jsem hrál zase lépe. Byl to pro mě důležitý zápas," komentoval Bedene, který bude hrát s Lorenzim poprvé v kariéře.

Také ze skupiny amarelo má už jisté semifinále rumunský tenista. Sedmadvacetiletý Adrian Ungur, který letos hraje teprve na druhém turnaji na rychlém povrchu, po zdolání Ramireze-Hidalga udolal ve třech setech 4-6 7-6 7-6 také Argentince Guida Pellu.

"Myslím, že jsem hrál mnohem lépe, než včera, ale musím přiznat, že jsem měl i trochu štěstí. Dva sety jsem vyhrál v tie-breaku, ale tenis je takový," řekl 112. hráč světa Ungur. "Je to pro mě těžké, dělal jsem , co jsem mohl, ale těsně jsem prohrál. Abych mohl být první ve skupině, tak jsem dnes potřeboval vyhrát. Ale postup mám ve vlastní moci," uvedl Pella, jenž má stále svou budoucnoust v soutěži ve vlastních rukách.

Ungurovi ale samotná výhra jistotu postupu nedala. Do semifinále ho posunulo až odstoupení domácí nasazené jedničky Thomaze Bellucciho, kterého kvůli zranění levého ramene nahradil Thiago Alves. Brazilský náhradník měl před svým prvním zápasem i šanci na semifinále, s Rubenem Ramireze-Hidalgem ale prohrál 0-2 na sety a je ze hry.

"Nevím, jestli mi změna soupeře pomohla, protože Alves je skvělý hráč. Ale asi to bylo jednodušší," uznal Ramirez-Hidalgo, který zápas nedokázal dvakrát ukončit při svém podání. "V prvním setu jsem hrál dobře a ve druhém jsem měl několik šanci zápas ukončit, ale nakonec to bylo hodně nervózní," dodal čtyřiatřicetiletý Španěl.

O to, kdo doprovodí Ungura do pátečního semifinále, si tak zahrají v přímém souboji Španěl Ramirez-Hidalgo s Argentincem Pellou. "Pella hraje na tomto povrchuvelmi dobře. Ale jsem rád, že jsem dnes vyhrál a že zítřejší výhra mě posune dál," řekl Ramirez-Hidalgo.

- ATP CHALLENGER TOUR FINALS 2012 -
(Brazílie - Sao Paulo, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (28. 11. 2012)

Skupina Verde (zelená):
Ungur (7-Rum.) - Pella (6-Arg.) 4-6 7-6(6) 7-6(5)
Ramirez-Hidalgo (4-Šp.) - Alves (Braz.) 6-3 7-6(3)

Tabulka:
1. Ungur 2 2 0 4-2 2
2. Ramirez-Hidalgo 2 1 1 3-2 1
3. Pella 2 1 1 3-3 1
4. Bellucci 1 0 1 1-2 0
5. Alves 1 0 1 0-2 0

Skupina Amarelo (žlutá):
Hanescu (3-Rum.) - Lorenzi (2-It.) 6-3 6-4
Bedene (5-Slovi.) - Elias (8-Port.) 6-3 6-7(5) 6-3

Tabulka:
1. Hanescu 2 2 0 4-0 2
2. Lorenzi 2 1 1 2-2 1
3. Bedene 2 1 1 2-3 1
4. Elias 2 0 2 1-4 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist