Rus Kumancov dostal kvůli sázkám doživotní distanc

10. 6. 2014, 19:58
Aktuality 46
Ruský tenista Andrej Kumancov byl potrestán doživotním zákazem startů za porušení pravidel o sázení a ovlivňování zápasů. Informovala o tom dnes agentura AP s tím, že sedmadvacetiletý hráč se podle tenisové vyšetřovací jednotky dopustil v letech 2010 až 2013 dvanácti prohřešků. Bližší podrobnosti nebyly zveřejněny.
Profily hráčů
Andrej Kumancov

Kumancov se ve světovém žebříčku dostal nejvýše na 261. místo, které mu patřilo v roce 2010. Na challengerech bylo jeho maximem čtvrtfinále, na turnajích Futures byl patnáctkrát ve finále a získal čtyři tituly.

Na okruhu ATP dvakrát prošel kvalifikací, v hlavní soutěži ale neuhrál ani set. Předloni na domácím halovém turnaji v Petrohradu vzdal za stavu 3-6 a 3-5 Francouzi Nicolási Mahutovi.

Od roku 2005, kdy se stal profesionálem, vydělal tenisem na odměnách 103.856 dolarů (dva miliony korun). V tomto roce do žádného zápasu nezasáhl.

Například koncem loňského roku byl potrestán pětiletým distancem například Španěl Guillermo Olasu, který údajně ovlivnil tři utkání.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
Fandina
Odměny na nižších turnajích zřejmě nedosahují možnosti sázek. To je samozřejmě problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz za vitezstvi jako tim myslim finale dostaneč 1500 dolaru tak pak se světe div no....Jsou hrači,co nemaji zazemi,sponzory a jine potřebne věci aby rozvinuli svuj talent a tak se motaji na hranici 300 a dělaji takove věci....N balkaně,Rumunsku,Italie ale aji v Jižni Americe je běžne,že se třeba tři hrači z jedne země domluvi a prohraji svuj mač prvniho kola a udělaji si pěknou akovku.Ale pořad to jsou male rybky.Dle meho je podovod i to,kdy hrač vi,že jede pro startovne a hladce porahraje,když vi,že jede někde na duležitou kvaldu a na niže dotovanem turnaji prohraje aby ji stihl,když vypadne v singlu a vypusti debl atd atd...Pak jsou tu dalši,co hraji se slabym soupeřem a prohrajou si prvni set aby pak vyhrali 6-0,6-2,nebo sazeji under/over gamy v zapase...Prostě je to jak v cyklistice kde bylo xy let veřejnym tajemstvim,že se dopuje ve velkem a tady v tenise to taky jede ve velkem,jenže odkryti toho všeho by tenis degradovalo do spodiny sportu.Tenis je nejlepe ovlivnitelny sport protože tam vse zaleži na jednotlivci...Ono historky ohledně Minařovic klanu jsou veřejnym tajemstvim :D
Reagovat
Roger_Federer
Proti tvoji vcerejsi exhibici, dnes stebou souhlasim..Tohle je smesna koza, vlk zustal cely.
Ivo Minar sveho casu doslova zbohatl na zapasech z Oskarem Hernandezem.. a dalsimi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si za vcerejskem stojim stale ale nechce se mi vest psychologicke bitvy s protějšim pohlavim ktere micha jablka a hrušky...A slova typu Petra vyhrala Wimbledon co jsi dokazal ty jsou nejvic k smichu...Třeba jsem hasič a dennodenne zachranuji životy ale věřim,že pro některe ten Petřin titul bude mit stejně větši vahu.:)
Reagovat
ptpc
To si napísal presne - miešajú hrušky s jablkami...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vim, tak te vcera odsoudili i chlapi, takze tvoje mozkove pochody a nazory na vec, jsou opravdu asi pres caru napric pohlavnim slozenim :P. A jen si na tom trvej, tim jen potvrzujes, jaky jsi ;).
Reagovat
A.R.R.
S tvým dnešním komentářem souhlasím. Ale co se týká včerejška, tak jsem se na tu diskuzi díval a je fakt, že to bylo poněkud přehnané. Petra sice není žádná kráska, ale ani šereda a tlustá také není. Je to prostě normální holka. Pokud se někomu nelíbí, tak mu to neberu, ale není třeba se navážet. Co se týká porovnání profi sportovce a běžných zaměstnání, to si myslím také není na místě, sportovec sportuje a hasič zachraňuje, uklizečka uklízí, kuchař vaří.....takže každý má nějakou cenu a pokud to své řemeslo dělá dobře, zaslouží si uznání, pokud ho fláká, tak je na místě objektivní kritika. Já mám Petru rád, je to sympatická holka, sezonu 2011 měla vynikající, 2012 a 2013 to také nebyly špatné sezony. Letos je to zatím opravdu mizérie, to je skutečně pravda. Mě třeba na Petře vadí to, že je asi poměrně dost tvrdohlavá, netvrdím, že by měla vyměnit trenéra, pokud si spolu rozumí, tak ať jejich spolupráce pokračuje. Nicméně třeba by nebylo na škodu vzít si někoho na krátkodobou spolupráci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono se to pravě diky ženam zvrhlo uplně jinam než mělo....Ja jsem pouze řekl,že ma větši břicho a že se mi chce ze Štěpankova vzhledu zvracet konec tečka....A najednou jsem byl pupkaty strejda ktery si masiruje ego,ma smutny život,nikdy nic nedokazal narozdil od Petry,byl jsem kreatura,byl jsem litovan jaky smutny život vedu atd...Ja jsem timto směrem na nikoho neutocil a kazdy ma pravo vyjadřit nazor na vzhled druheho člověka.Nechapu proč to musely mistni pisalkyně otočit uplně jinym směrem stačilo napsat nam se Štěpec libi a Petra je štihla lanka a diskuze byl konec.Ja osobne narozdil od některych zde nehodnotil jejich vzhled a jejich životy to je třeba si uvědomit.
Reagovat
smazaný uživatel
uz to nevikecavej, kazdej si to tam precetl a udelal si obrazek sam ;) ty krasavce :D
Reagovat
smazaný uživatel
Však udělal max o vas,že jste banalni diskuzi otočili utoky na mě...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele prvni kdo utocil si byl ty, milacku ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Na tebe,nebo na kohokoliv jineho ze zdejšich uživatelu?To asi sotva,jen jsem svobodně vyjadřil nazor na vzhled dvou lidi nic vic...
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak jo, vyjadril ses a ostatni na to reagovali a taky se vyjadrili, tak uz to chodi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Však ja pišu,ženske vždy michaji jablka a hrušky a když dojdou argumenty tak utoči uplně jinym směrem než je vedena diskuze...Až přiště budeš někde něco hodnotit ty at uz vykon nebo vzhled a ja nebudu souhlasit tak ti napisu,že jsi stara,protivna pupkata baba co v zivotě nic nedokazala,neměla chlapa a zveda si tu ego...Uplně mimo tema ale co chtit od ženskych v pubertalnim věku
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem uz davno dospela zenska, co v zivote neco dokazala, nejednoho chlapa mela, ale o chlapa s nazory jako mas ty bych minula obloukem a to muzes byt krasavec jaky chces, takze asi tak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde jsem netvrdil,že jsem krasavec opět tvoje domněnka stejně jako xy dalšich sci-fi vyplodu.Bohužel,inteligentni žena by pochopila,že se tady hodntil vzhled dvou lidi nic vic nic mene.Muzes souhlasit nebo nesouhlasit jina moznost pro inteligentniho člověka neni.Pro ty meně inteligentni je tu třeti možnost a to začit vymyšlet bludy o danem člověku na zakladě rozdilneho nazoru a uražet ho.To je to co jsi dělala ty a par tvych dalšich sester..Takže az nekdo z tvych spolupracovnic bude třeba negativně hodnotit vzhled nějakeho nahodneho chlapa tak ji nezapomen připomenout jeji všechny vady a pěkně ji to nandat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mily pupkaci ci krasavce (nelibil se ti pupkac, nabidla jsem ti krasavce), je mi to uplne jedno jak vypadas, chapes to???? Pro me jsi naprosto odporny clovek, tecka.
A nebrec tu, ze te tu nekdo urazi, a i kdyby, urazet si zacal ty, tak se nediv reakcim.
Reagovat
smazaný uživatel
Mužeš jak dospěly člověk pokud vubec jsi řict jasně koho jsem urazil popřipadě čim? Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
no comment
inteligentni clovek s kapkou sebereflexe to vi moc dobre, osttanim to nema cenu vysvetlovat
Reagovat
smazaný uživatel
Klasicka vyhybava odpověd,ono ani jsem nic jineho nečekal...
Reagovat
smazaný uživatel
podivej se, bez si to tam cely znova precist a trochu se zamysli, vic uz pro tebe opravdu udelat nemuzu
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nemam potřebu se zamyšlet...Na rozdil od tebe jsem neurazil nikoho ze zdejšich diskutujicich ani jednim slovem což se o tobě řict neda.A pokud neumiš na veřejnem foru snest odlišny nazor druhe osoby aniž by jsi ho uražela tak běž raději na vzduch a vubec nezapinej comp...
Reagovat
smazaný uživatel
uz prestan fnukat :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ja rozhodně nefnukam ale když si za něčim stojim tak klidně proti nazoru všech.Co ale nejsem to ubožak,ktery uraži ostatni diskutujici kvuli odlišnemu nazoru jako ty.Maš možnost mi doložit me uražky ktere tě vyprovokovaly k tomu aby jsi uražela mě ale to neudělaš protože žadne nejsou.Jsi klasicky netovy hero ktery se připoji k nazoru většiny,veze se na vlně a pak jak zustane sam a ma něco dokazat tak piše nesmysly.Je mi tě važně lito,klasicka Česka ovečka...
Reagovat
smazaný uživatel
urazenej a ufnukanej :P
Reagovat
smazaný uživatel
Mě určo ty urazit nemužeš z tebe mam v životě ho...abych se tebou zabyval jako člověkem...Beru tě jako nick v internetove diskuzi a nemam potřebu řešit jaky jsi člověk ale jake maš nazory....Ty jsou dost ubohe a mimo tema takže v mych očich jsi jen ovečka nic vic...A že jsem ufnukany? Ja si jen prostě stojim za svym a pokud nemam argumenty tak se rozhdně neschyluju k urazkym diskutujicich popřipadě nesvadim tema jinam ale omluvim se a uznam svou chybu...Ale to jsou ctnosti opravdovych lidi což ty nemužeš znat...Protože zlatičko v životě neexistuji jen pozitivni věci ale i negatovni stejně jako nazory a pokud chceš diskutovat musis umět přijmout obě strany
Reagovat
smazaný uživatel
ovecka, to je hezky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ironicky samo...Ona taky jde kam ji stado vede...
Reagovat
smazaný uživatel
jenze ja ovecka nejsem :P
Reagovat
A.R.R.
A už se nedohadujte milé děti :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jj, uz koncim ;)
Reagovat
A.R.R.
Já jsem tu diskuzi nezkoumal až tak podrobně, abych mohl říct, vyprovokoval to ten nebo ten, vlastně mi je to i jedno. Samozřejmě každý má právo na to vyjádřit svůj názor, je-li vyjádřen slušně v tom naprostý souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
no, to on prave slusny nebyl a navic byl dost z cesty.
Reagovat
A.R.R.
No já vím, že tam někdo psal dost sprostě, kdo přesně nevím a číst zpětně už se mi to nechce, protože já takové diskuze nemám rád, stačilo mi to jednou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
alibismus? ;)
Reagovat
A.R.R.
že by? :-D u mě to bude spíš lenost ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ok ;)
Reagovat
slacker
Fascinuje mi mistni posedlost nekterych tzv "slusnosti". Slusnost neni kvalita kvalita je byt dobry, vtipny v pohode a nad veci. zaklinat se slusnosti je malomestacke a uzkoprse.

Slovo slusnost mi zni jak poslusnost a ochocenost a uvazani na obojku aby ostatni meli svuj "klidecek na praci".
Reagovat
smazaný uživatel
no jo ty rebele ;)
Reagovat
A.R.R.
Já beru slušnost v tom ohledu, že ani v běžném životě nesnáším pokud někdo někoho napadá sprostě...nic víc, nic míň.....
Reagovat
slacker
Bych misto adorace slusnosti radeji vyzadoval solidnost
Reagovat
smazaný uživatel
Tak odměny na nižších turnajích jsou nízké, protože jsou to nižší turnaje.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, motivace vyhrát zápas u vyššího turnaje přesahuje limit ze sázky na nižším turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jsou male rybky ve velkem rybniku....
Reagovat
Cico93
Presne
Reagovat
spaniel
Cico, konecne clanek podle tveho gusta, co? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist