Russell porazil Tursunova. Po 10 letech

26. 7. 2011, 15:27
Aktuality 2
S turnajem v Los Angeles se hned úvodní den rozloučil první z nasazených hráčů. Dmitrij Tursunov nestačil na domácího Michaela Russella, který po dvou porážkách v řadě Rusa poprvé od roku 2001 porazil. Američan na domácím betonu v Los Angeles, kde si Tursunov zahrál před pěti lety finále, vyhrál po setech 6-7 6-0 a 6-2.
Michael Russell

Vítěz letošního turnaje v Hertogenboschi Dmitrij Tursunov se proti Michaelu Russellovi dokázal prosadit jen v prvním setu. V něm odvrátil ve dvanácté hře dva setboly a ovládl následný tie-break, jenže od té chvíle ovládl dění na kurtu jeho soupeř. Ten v následujícím setu nadělil Tursunovovi 'kanára' a obrat dokonal ve třetí sadě, v níž ještě třikrát sebral favoritovi podání. Za necelé dvě hodiny tak Russell zvítězil 6-7 6-0 6-2.

Nebezpečného soupeře měl v prvním kole i Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu, proti němuž stála v úvodu turnaje domácí divoká karta Robby Ginepri. Američan se v polovině léta vrací na okruh ATP poté, co si vyléčil zraněný loket. Luovi v Los Angeles vzdoroval přes hodinu a půl, nakonec ale prohrál 4-6 5-7.

"Zrovna se vrátil, ale každý o něm ví, že je to bojovník," řekl na adresu momentálně až 370. hráče světa Lu. "Čekal jsem, že to často půjde přes shodu. Řekl jsem si, že musím zůstat silný, držet se ho a pokusit se vyhrát," dodal tchaj-wanský tenista, kterého v dalším kole čeká třetí nasazený Marcos Baghdatis.

Na svůj úvodní zápas teprve čeká turnajová dvojka Juan-Martín del Potro. Pro něj - stejně jako pro spoustu dalších hráčů - je turnaj v Kalifornii součástí přípravy na US Open.

"Moc se těším, až se vrátím do New Yorku," dívá se dopředu Argentinec, který loni neměl kvůli zraněnému zápěstí možnost obhajovat ve Flushing Meadows grandslamový titul. "Kdybych tam mohl hrát zítra, hrál bych. Nejdřív mě ale čekají důležité turnaje. Tenhle je pro mě důležitý - bude první po sezoně na trávě a antuce," dodal.

Výsledky - Los Angeles (tvrdý povrch, dotace 619.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Russell (USA) - Tursunov (6-Rus.) 6:7 (5:7), 6:0, 6:2, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Ginepri (USA) 6:4, 7:5, Sweeting (USA) - Devvarman (Ind.) 6:4, 7:6 (8:6).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Divnej výsledek Tursunova. Russel je sice houževnatej pitbul, ale že by ho po prvním takhle spláchnul..zvlášť na americkym betonu, kde je Tursa silnej...ani jedno eso v zápase nedal, divné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist