Ruští a běloruští tenisté mají zelenou pro Australian Open, ale jen s neutrálním statusem. Djokovič potřebuje výjimku od vlády

12. 10. 2022, 10:38
Aktuality 259
Ruští a běloruští tenisté a tenistky budou moci na Australian Open startovat jako na většině jiných turnajů s neutrálním statusem. Uvedl to ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley jenž by zároveň rád na turnaji přivítal bývalého šampiona Novaka Djokoviče. Srb má nicméně kvůli letošní kauze s vízy tříletý zákaz vstupu do země a jeho účast závisí na případné výjimce od vlády.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Po únorovém vpádu ruských vojsk za podpory Běloruska na Ukrajinu byli tenisté z těchto zemí vyřazeni z týmových soutěží, ale jako neutrální mohou dál působit na okruzích ATP a WTA. Jedinou výjimku představoval Wimbledon a přípravné turnaje v Británii, kam Rusové a Bělorusové pozváni nebyli.

Zbylých dvou grandslamů po invazi, Roland Garros a US Open, se zúčastnit směli a bude to platit i pro Austrálii. "Na Australian Open budou vítáni. Jediný rozdíl bude v tom, že budou muset hrát jako neutrální bez vlajky či hymny," potvrdil Tiley v rozhovoru s novináři.

Organizátoři rádi přivítají také devítinásobného šampiona Djokoviče, pokud se mu podaří zvrátit rozhodnutí o neudělení víza. Hvězdný srbský tenista byl před letošním Australian Open deportován ze země kvůli tomu, že nebyl očkován proti koronaviru, a má zakázán vstup do Austrálie do roku 2025.

"Situace v současnosti stojí tak, že tuto záležitost musejí vyřešit Novak a federální vláda a my se budeme následně řídit instrukcemi. Není na nás, abychom v té věci lobbovali," uvedl Tiley a dodal, že ohledně Djokoviče není v kontaktu s vládou.

Djokovič, jenž kvůli chybějící vakcinaci přišel i o start na US Open, v září uvedl, že očekává ze strany australských úřadů "pozitivní zprávy". Bývalá ministryně vnitra a současné opoziční poslankyně Karen Andrewsová ale uvedla, že by vláda neměla Djokovičův trest zmírnit, neboť by to byl "políček do tváře" všem Australanům, kteří se nechali očkovat.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

259
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
přešli z vodky na zelenou?smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Federer je GOAT smile
Reagovat
Ondrej2280
Co sa tyka fans,tak je:)
Reagovat
Patik
Neni som expert ale rad by som k tomu povedal len toľko ze za určitých okolností sa veci majú tak ze sa k tomu neviem vyjadriť lebo ako som povedal na začiatku není som expert. smile
Reagovat
paddy
je moc brzo, Londýn byl emočně náročný

==============

záběry z léta, kdy padlo definitivní rozhodnutí o ukončení kariéry

pravá ruka je nepřehlédnutelná smile smile smile

https://www.insidesport.in/wp-content/uploads/2022/09/web-220923-roger-federer-wave.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=6QKenejDKds
Reagovat
Nola
omg, co sa tu vcera vecer dialo? Amputka tu napisal cely roman, uz len vydat, taku predstavivost treba ocenit, celkom som sa pobavila....
Reagovat
Pe3k
Jo no Amputka je expert na psaní zcela zbytečných slohovek, ale pořád lepší než Ondřej, který je sám zcela neschopný ničeho a jen počká až někdo jiný napíše něco zdánlivě smysluplného a k tomu pak napíše souhlasím smile troll...
Reagovat
Ondrej2280
ty si ale strasny oslik:) keby si pozorne cital, tak by si zistil, kto tu diskusiu rozprudil:) a bud rad , ze tu pisem, lebo by si nemal moznost vobec nic napisat , ani tie dve -tri ubohe vety, na ktore sa niekedy zmozes, aj ked nehovorim, ze by mali zmysel..ale su to vety, na teba dobre aj tak. Pomalicky sa mi zlepsujes a mozno z teba nakoniec nieco aj vytesám, aj ked to bude teda fuška:))
Reagovat
Pe3k
Ty Djokovice nesnášíš jen proto, že je lepší než Nadal nebo k tomu máš i jiné důvody?
Reagovat
Ondrej2280
vobec nie, preco by som ho neznasal?:) je to skutocne vynikajuci player. Ja nekritizujem jeho tenisove schopnosti ani nespochybnujem, ale to ako sa prezentuje mimo kurt, alebo na kurte ked sa mu nedari, je jedna tragedia, dle mne:) nehodna hraca, ktory nespochybnitelne patri medzi najlepsich v historii:)
Reagovat
Pe3k
Většina tvojí zdejší aktivity je snaha o kopání do Djokovice, tak se ptám co ti tak hrozného udělal...Takže ti vadí jeho chování mimo kurt? Nemáš čas sledovat tenis, ale máš čas sledovat Djokovice "mimo kurt" a pak o tom tady denně debatovat smile
Reagovat
Ondrej2280
kto ti povedal, ze nesledujem tenis?:) to si si kde vycucal?:)
Reagovat
Pe3k
Tak napiš které zápasy si viděl z Astana open a nebo Japan open?
Reagovat
Ondrej2280
chlapče, ja som este par rokov dozadu hraval zavodne tenis, tak mi tu nedavaj domace ulohy, ze ktore zapasy som videl z Astana open :) apriori nepozeram turnaje z byvaleho sovietskeho zvazu, kvoli mrtvolnej atmosfere v hladisku :)a azijske turnaje nie su tiez moj cup of tea...ale chystam sa na vieden a potom pariz live, tak potom ti poviem ake zapasy som videl :)
Reagovat
Pe3k
Jen sem se tě zeptal, žádné domácí úlohy jsem ti nedával, tak netoč nesmysly...V Astane bylo silné hráčské pole (tak silné, že světová jednička Alakraz skončil v prvním kole). Ty si neviděl ani prd, hlavně že rád komentuješ, klasický fanda Nadala.
Reagovat
Ondrej2280
ty trulo, pisem ti, ze som astanu nepozeral a nic som ti nepisal o hracskom poli, tak nekecaj blbiny..a co s atyka tenisu, ked sa naucis drzat raketu v ruke, tak sa mozeme bavit spolu o tensie, inak , no way:)
Reagovat
Pe3k
Tenis nesleduješ, ale máš nutkání ho neustále komentovat. Číst se to po tobě nedá, je to jako by to psal jedinec slabší na hlavu...Umíš držet raketu v ruce? To si borec smile
Reagovat
Ondrej2280
Do toho ,co ja komentuje,je ťa akurat tak kulový.
A ano,bude to výzva, ale naucim ta aj citat:)
Reagovat
Katreska
Ze strácaš s tým blbečkom z Ostravy čas. Keď uvidiš na chodníku ho*no tiež ho radšej obídeš, takže?..Doteraz nevstrebal, že Feder dostal na zadok a zo súboja o Goata vyšiel ako nejaký šuhaj, král krčiaci sa v rohu.
Reagovat
Ondrej2280
Na jednu stranu mas pravdu, ale zas na druhej strane, ked vidim ,aky je strateny, nemam to srdce, ze by som mu nepomohol:))
Reagovat
Pe3k
To opravdu sedí od někoho kdo tady strávil debatováním semnou 12 let smile Ty trololo z Petržalky smile
Reagovat
Ondrej2280
12 rokov si tu ?:) tak to budeme mat dost casu, vybrusit z teba diamant:))
Reagovat
Pe3k
Dostaneš ban a skončíš tam, kde patříš. Do té doby s tebou nebudu ztrácet čas...smile
Reagovat
Ondrej2280
Neplac:)) chcel som ti len pomoct a ty takto s banom na mna ides:))
Reagovat
Katreska
Debatovanie?..

Keď si z teba niekto robí 12 rokov prdel, nedebatuje, ale robí si žarty na tvoj účet, zlepšuje si náladu. Zas si potvrdil, že si miestny šáša :)
Reagovat
Pe3k
Prosím tě, tebe si namaže na chleba aj Patik smile
Takovou ostudu tady máš, že si musíš hrát na ženu smile
Reagovat
Patik
vy dvaja sa máte radi.smile
Reagovat
Patik
Všetko tu už bolo napísané..ludia si neuvedomujú ako pomaly ale isto strácajú svoju slobodu nemyslím len Djokovica ale každého tu z nás..a namiesto toho aby ťahali za jeden povraz ešte v tom pokračujú a najradšej by pripravili o slobodu iných.. Ešte by ma zaujímalo prečo človek ktorý sa nedá zaočkovať je automaticky antivaxer..mam rôzne očkovania ale som anitvaxer lebo niesom očkovaný proti covidu to je smutné média vymysleli zase pomenovanie a ľudia sa tým začnú oslovovať.. Rovnako tak by ma zaujímalo prečo sa ľudia nazývajú dezolatmi.. Kto to je dezolat ten kto ma iný názor než väčšina? kto určuje co a kde je pravda ? Na základe čoho sa určuje ze títo sú dezolati a títo nie.. Hovorím ľudia sú úplne ale ze úplne ľahko zmanipulovatelni a primitívni..o toto im presne išlo rozdeliť ľudí aby sa ľahšie panovalo a ľudia im to veľmi krásne uľahčili.. Niektorí aj pod nátlakom kvôli strachu.. Smutné.. Veľmi smutné..
Reagovat
Grape
Výraz antivaxer si já osobně (a ani většina lidí, které znám) nespojuji s každým, kdo se nenechá očkovat, ale pouze s lidmi, kteří tu proti očkování vedli permanentní agresivní kampaň založenou na prokazatelných lžích a nesmyslech. Znám spoustu neočkovaných, se kterými nemám absolutně žádný problém, mají na věc sice jiný názor než já, ale nevnucují jej ani se neuchylují ke lžím. Což právě nelze říct o řadě těch, kteří se tak rádi předváděli v médiích. Dnes už můžeme krásně vidět, že většina těchto "vyznavačů svobody", co se tak rádi oháněli svobodou slova a názoru jsou zároveň podporovateli Ruska, tedy země, kde něco jako svoboda slova vůbec neexistuje. Právě tito lidé jsou těmi, kdo se snaží lidi v naší zemi rozdělit pomocí šířených lží a nenávisti. Rozdělená Evropa by totiž pro Rusko byla požehnáním. Proto taky všechny proruské weby tuto antivax propagandu po celou dobu covidu šířily a řada lidí to od nich přebírala. Není divu, že se dnes takovým lidem říká dezoláti - ať už to dělají z hlouposti nebo z přesvědčení. Nicméně tato skupina lidí je sice extrémně hodně slyšet, ale zase tak početná zatím není. smile
Reagovat
Ondrej2280
suhlas:)
Reagovat
Patik
To nieje len o nejakej agresívnej kampani proti očkovaniu.. Celkovo akonáhle povieš ze niesi očkovaný proti covidu a ani to neplánuješ očkovať sa bez udania dôvodu alebo akéhokoľvek zdovodnovania hneď na teba automaticky pozerajú ludia inak hneď ťa buďto zaradia medzi antivaxerov alebo sorta nezodpovednych hlupákov alebo si isto spochybňovač pandémie alebo vakcin rovnako tak ako keď poviem ze nepodporujem Ukrajinu v momente kritika ze fandím rusom a neviem co.. Takze pre mnohých som hneď dezolat..tiez to vidíš hadzes6na jednu kopu.
Reagovat
Amputace
Jako jo, s tím souhlasím. Ta agrese ze strany očkovaných vůči neočkovaným byla opravdu značná, určitě větší než naopak. Jistá skupina neočkovaných jela v konspiracích a vytváření fiktivních teorií, což očkované vytáčelo a reagovali často popudlivě nejen na antivaxlery, ale na neočkované obecně. Zdá se mi, že v určitou chvíli se úplně přestaly řešit důvody, proč kdo není neočkovaný - v očích očkovaných to byla jedna hloupá skupina nezodpovědných tupců.
Reagovat
Amputace
Mám na mysli především prostor internetu - Facebooku, různých diskuzí apod.
Reagovat
Patik
Je to tak.
Reagovat
paddy
omyl
mezi nejagresivnějšími byli teřba ti, kteří odmítali nosit roušky, a když na to byli upozorněni, tak reagovali fyzickým útokem
Reagovat
Amputace
Mám na mysli především prostor internetu - Facebooku, různých diskuzí apod.

Navíc to, o čem píšeš, hodně předcházelo procesu očkování. Tenkrát se skutečně zvedla vlna verbální agrese vůči prakticky všem neočkovaným. Ale to vycházím ze své bubliny, je jasné, že každý má jinou zkušenost. Jiný kraj, jiný mrav. Já mám obecně s "akademickou inteligencí" právě tuto zkušenost už dlouhodobě - byť se tak netváří, rádi zevšeobecňují a házejí do jednoho pytle. Velmi podobné to bylo svého času (tuším 2014) také s uprchlíky - stačilo s něčím lehce nesouhlasit, poukázat na nějaký nedostatek v přijímání uprchlíků a hned byl člověk odmítač. Stejné je to Rusko vs Amerika. Ono samozřejmě tohle dělá i ten druhý tábor, jenže u toho to člověka nepřekvapuje, nepřekvapí to u hlupáka, ale u inteligentního člověka ano.
Reagovat
Grape
No a s tím že by agrese očkovaných vůči neočkovaným byla větší než obráceně já třeba nesouhlasím. Dělo se to oboustranně, ale obecně bych řekl, že větší agrese byla na straně neočkovaných.
Reagovat
Amputace
Je to možné. Také je možné, že na lidi, o nichž vím, že jsou inteligentní a nejsou to žádní hlupáci, reaguji citlivěji a více si všímám toho, když se chovají jako hovada, zatímco u těch skutečných hovad to už považuji za přirozené.
Reagovat
Grape
To je taky možné vysvětlení. Samozřejmě je to i o tom, kde se člověk pohybuje, ty zkušenosti mohou (spíš musí) být u různých lidí různé.
Reagovat
paddy
navíc byli menšinou v poměru 1:2, ale projevovali se jako by poměr byl opačný
Reagovat
Nenela
Sorry jako, ale mne prisli vyrazne agresivnejsi neockovani vuci ockovanym. Kdekoli!
Reagovat
Grape
No tak já nevím - kolikrát jsem viděl různě na netu posměšky a aroganci neočkovaných jaké jsou očkovaní ovce a že jsou zmanipulovaní. Určitě častěji než nějaké výpady očkovaných proti neočkovaným. Proti neočkovaným zasahoval spíš stát a je samozřejmě otázka, zda to bylo vždy přiměřené, ale takovou atmosféru, o které píšeš, jsem já tedy fakt neviděl.
Reagovat
Patik
Ja píšem len z osobných skúseností a skúsenosti mojich blízkych ale aj kamarátov..možno iní to majú inak.. Sú aj dobrí rešpektujuci sa ľudia.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vidíš to ze svého pohledu, pohledu očkovaného. Ano, vlnu averze, pravděpodobně i cíleně, spustila vláda, která se nestyděla pouštět do médií kdejakou lež. To samozřejmě vyprovokovalo protistranu, která vytáhla svoje argumenty, mezi nimiž samozřejmě nechyběly ani dezinformace. Zkrátka, šmejdi se najdou všude. Já se tu v tu dobu zastával svobody volby. Např můj strýc v Kanadě se smál, že nosíme roušky, za čas už se nechal naočkovat a nebyla s ním řeč, poslední hovor jsem s ním musel utnout. Je to prostě úzké vidění reality a neschopnost přiznat omyl.
Já měl covid v únoru, asi den mě bolela hlava, pak nic. Mladá měla teď covid podruhé, nehnul jsem se od ní a nedostal jsem ho. Dneska Prymula hlásá, že není potřeba vlastně žádných opatření, jen být ohleduplný. Co by zastánci očkování řekli před 6-12mesici na to, kdybych řekl, že to bude tak, jak to dneska je?
Reagovat
Grape
Samozřejmě že na obou stranách se najdou jak slušní lidé (kterých je v obou případech většina), tak šmejdi. Popisuji, jak jsem to v danou chvíli vnímal já a naprosto chápu, že jiný člověk to mohl vidět jinak.
Ke tvé poslední otázce - možná mi to nebudeš věřit, ale já bych se takovému názoru před 6-12 měsíci zase tak moc nedivil. Ten virus prostě neustále mutoval a ani odborníci nevěděli, co bude za pár měsíců, natož na rok. I z tohoto důvodu mám osobně pochopení pro tu možná až příliš agresivní propagandu vlády směřující k očkování, protože tehdy to zkrátka vypadalo, že ta vysoká proočkovanost bude v boji proti covidu mnohem významnější než nakonec byla.
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme ,ze sa dal ocakavat takyto priebeh.Kazda epidemia ma svoj vrchol a nasledny pokles,ktory sa deje aj na zaklade nadobudania kolektivnej imunity.
A ockovanie bolo napomocne v tom,ze redukovalo pocet tazkych priebehov a tym odlahcilo nemocnice.
Reagovat
Ondrej2280
Sloboda jednotlivca konci tam, kde zacina sloboda toho druheho:) To znamena, ze to, ze mas slobodu, neznamena , ze mozes robit cokolvek, a kazdy sa musi riadit aj nejakymi pravidlami.A niekedy sa ti pacia a inokedy nie.Sloboda neni len to, co sa ti paci,zijes v nejakej spolocnosti, takze sa musis vediet aj prisposobit a ked nie, tak v nej nemas co robit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
giovani
smile
Reagovat
Nenela
Absolutni fraska. Djokovic by mel a ma hrat. Argument, ze je to nepravedlive vuci jinym, kteri dostali zakaz na 3 roky, je nesmyslny, kazdy vi, ze Djok nechce do Autralie nezakonne imigrovat, ale jen odehrat turnaj.
Argument pani Andrews je hloupy, je mnoho Australanu, kteri se ockovat nenechali.
Jestli se nekdy mluvilo o zpolitizovani sportu, tak je to ted. To, ze Rusaci nesmi reprezentovat zemi, ktera rozpoutala brutalni valku, je v poradku a NENI to zpolitizovani sportu, aby bylo jasno pro priznivce Ruska, ale jasna a logicka odpoved na agresi. Zatimco akce namirena proti Djokovicovi je tezce osobni a postrada jakohokoli smyslu
Reagovat
Stan_Borowitz
Djokovičovi by podle mne ten zákaz vstupu měla australská vláda zrušit. Nikdo mu nikdy neprokázal úmysl podvádět, i když myslet si o tom můžeme svoje, ale jasný důkaz neexistuje. Takže je na místě určitá shovívavost.

Pokud vím, tak kromě týmových soutěží, jako je Davis Cup, hráči hrají na turnajích sami za sebe, ne za nějakou zemi, takže to rozhodnutí ohledně Rusů a Belorusů je opravdu lišácké. Zakázali jim něco, co oni vlastně nikdy nedělají, něco jako kdyby jim zakázali na turnaji hrát baseballovými pálkami... smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty palky bych klidne povolil, krom Nickovi, tam bych neriskoval zdravi jeho extravagantniho tymu.
Reagovat
Amputace
Nedokázal úmysl podvádět? Jsou jen dvě možnosti. První: PCR zfejkoval = podvod. Byl skutečně pozitivní = vědomé porušení karantény. Za mě dostatečný důvod pro zákaz vstupu do jedné z nejpřísnějších zemí, co se covidu týče, na světě. Vím, že ty důvody, proč Djokovič výjimku nakonec nedostal, byly jiné, ale jde mi o to, že si nemá vůbec na co stěžovat.

Ale souhlasím s tím, že teď už by hrát měl. Ten trest se mi zdá dostatečný.
Reagovat
Petra86
Na 99% výjimku dostane. Může si za to jen on sám. Kdyby to nenechal dojít k soudu nic by se neřešilo. Myslel si, že on je Djokovič světová jednička, tak určitě dostane výjimku. Alespoň bylo vidět, že žádný strom neroste do nebe. Není třeba ho stále litovat. Věděl do čeho jde, rozhodl se podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jestli by vyhrál titul nebo ne se nedozvíme. Živí tě cestovní po světě a hraní turnajů, v situaci která byla bylo nutné pro vstup do některých zemí očkování, nesplňuji nikam nejedu, jednoduché není potřeba se nad tím vzrušovat nebo rozčilovat. Na druhou stranu Rusáci se nemohli nijak rozhodnout, ten tenista nezačal válku, ale holt nese následky politiků. Mně by mrzelo kdyby mi někdo zakázal někam vstup jen proto, že jsem Čech, ale nemám očkování tak bych se necpala někam kde je to podmínka vstupu do země, v tom nic osobního nevidím, moje rozhodnutí a beru za něj plnou zodpovědnost.
Reagovat
Nenela
Aby bylo jasno, mam na mysli sporty, ve kterem Rusove reprezentuji svoji zemi. To se tenisu netyka, takze proti jejich ucasti na tenisovych turnajich nic nemam
Wimbledonska fraska s neudelovanim bodu byla priserna
Reagovat
Amputace
Aby nedošlo k mýlce, jsem silně proti Rusku, ale zakazovat ruským sportovcům účast na turnajích mi přijde jako totální nesmysl. Jako reakce na agresi se to dalo chápat v prvních týdnech války, v těchto dnech už to spíše vyznívá jako neschopnost Evropy na tuto agresi reagovat skutečně adekvátně a konstruktivně. Takže se drží těchto berliček (potlačování všeho ruského, ať už to s válkou souvisí nebo ne), ale reálně Evropa "hru" s Ruskem silně nezvládá. Tím, že Medvěděvovi zakážou účast ve Wimbledonu, tuto skutečnost vážně nezakryjí.

Nehledě na to, že spousta těch sportovců může být též oběťmi Ruska a tamějšího režimu. Mnoho jich tam ani trvale nežije. Trestat by se neměli jednotlivci, ale obecné principy a ti, co za nimi stojí.
Reagovat
Roman47
Řekněme hypoteticky (a to zdůrazňuji, hypoteticky!), že Djokovič vědomě podváděl, aby se dostal do Austrálie. Proč to udělal takto blbě? Proč nešel za kterýmkoliv doktorem v Srbsku, aby mu napsal potvrzení, že je očkovaný? Proč si nenechal vystavovat potvrzení o 1., 2., x-tém očkování už v průběhu roku, když už bylo jasné, že spousta zemí bude vyžadovat očkování pro vstup?
Reagovat
Ondrej2280
pre to iste, preco to nespravil doteraz:)
Reagovat
Roman47
A to je?
Reagovat
Ondrej2280
zaujal nejaky postoj a teraz sa mu asi tazko cuva:))
Reagovat
Roman47
Kdy před AO2022 se vymezil proti očkování? Hledal jsem nějaké jeho vyjádření, ale nenašel jsem?
Reagovat
Ondrej2280
pozri, keby to bolo len v tom, ze bude mat papier, hoci aj nacierno, tak ho davno ma:) takze pricina, je niekde inde..
Reagovat
Roman47
A o tom je právě můj dotaz, podívej se na začátek. Proč to udělal takto blbě?
Reagovat
Ondrej2280
Pretoze mu viditelne zalezi na verejnej mienke.On sa nemusi verejne vyjadrit, ale vyjadril sa vlastne svojim postojom. Keby si spravil papier,nemusel sa dat ani ockovat, a vsetko by bolo okej, keby islo len o to, ze sa boji vakciny a bol by akoze zaockovany.
To je odpoved na tvoju otazku, proste uz nemal na vyber, a isiel do takejto krkolomnosti.
Reagovat
Roman47
On se veřejně nevyjádřil, ale (zároveň) se vyjádřil svým postojem?
To asi nemá cenu, Ty v jedné větě něco řekneš a sám si to hned vyvracíš...
Reagovat
Ondrej2280
comu nerozumies?:)
Djokovic zaujal postoj proti ockovaniu, tym, ze sa nedal zaockovat. Dovod je uplne jedno aky, moze sa bat alebo len proste moze byt antivaxer.
Keby bol problem v tom, ze sa boji vakciny a je mu jedno co si myslia ludia, tak proste zfixluje papier o ockovani , prehlasi, ze je ockovany a moze hrat vsade.Jeho problem vsak viditelne neni len v tom, ze sa boji včeličky ale aj v tom, ze by zisiel z cesty, ktoru propaguje( a nemusi to robit len slovne:)a to by vacsine jeho fanusikov asi sposobilo nakoniec vrasky na čele, a preto sa djoker vlastne sam dostal pod tlak verejnosti a toho, co vlastne moze teraz spravit:)
Reagovat
Amputace
Nic si na tom neodporuje. On nemusel říct jediné slovo do médií, a přesto tím, že se odmítl očkovat, zaujal jasný postoj vůči očkování, který já osobně mu věřím. Kdyby papír o očkování zfejkoval, z jedné relativně malé lži o PCR testu by byl celý systém lží, který by musel navenek dodržovat. Z té kauzy, co se strhla kolem ne/účasti na AO pro sebe vytěžil úplné maximum, maximum pro značku Novak Djokovič - myslím, že to se snaží Ondřej říct. Celé jsem to začal po čase vnímat tak (ale jde jen o můj dojem), že Djokovič z odmítání očkování udělal součást svého mediálního profilu. Pro fanoušky se stal Bohem, pro antivaxlery bojovníkem za spravedlnost, pro další část společnosti přinejmenším podnětem k diskuzím. V životě takovou mediální pozornost ve stínu Fedalu do té doby neměl, takže myslím, že si to i náramně užíval. Tím nechci zpochybnit, že očkování skutečně odmítá a ten jeho postoj je pravdivý. Ale kdyby to bylo primárně o titulech, ten papír by si obstaral, nenaočkoval se a třeba měl o jeden GS víc a byl světová jednička. Jak sám píšeš - proč by to dělal tak blbě. Moje odpověď je, že částečně kvůli svému postoji, který očkování skutečně odmítá, ale částečně i kvůli pozornosti, po které vždy toužil a kvůli Fedalovi se mu jí nikdy nedostávalo tolik. On se ostatně nikdy netajil tím, že ho tohle trápí, že ať hraje jakkoli, je vždy ve stínu těch dvou.
Reagovat
Ondrej2280
Len neviem, ci to ten Roman pochopi,:)) ale hej, nikdy nemal tolko fanusikov ako ked sa rozbehol covid, proste zalovil vo vodach uplne mimo tenisu:))
Reagovat
Amputace
Shrnu to lépe, jak to vidím: že se kolem jeho neočkování a udělené výjimky strhne taková kauza určitě nečekal. Když už se to ale stalo, byl by samozřejmě za úplného hlupáka a pokrytce, kdyby se vzápětí nechal naočkovat (nebo to jen předstíral, to je jedno), jen aby mohl hrát na dalších turnajích. Ztratil by vše, co paradoxně tou kauzou získal. Tolik k odpovědi na tvoji otázku.
Reagovat
Amputace
A ještě za mě poslední věc k tomuto tématu.

Já si myslím, ale tady jdu už hodně do hypotéz, že Djokovičovi nikdy nešlo ani tolik o tituly, o čísla, jestli je o jeden dva tituly před Nadalem či Federerem nebo za nimi, ale o pocit, že je respektován, že je oblíbený mezi fanoušky, že je brán s těmi dvěma na roveň nejen tenisově, ale také jako osobnost. Zatímco Nadalovi s Federerem se takové pozice v tenisovém světě podařilo dosáhnout jaksi přirozeně, Djokovič byl v tom úsilí vždy tak trochu křečovitý, což se projevuje třeba tím, jak na oko se snaží tvářit jako hrozný sympaťák, úsměvy, vtipkování, tanečky po zápase, ale na druhou stranu, když se v kritických chvílích projevuje jeho pravé já, chová se zcela opačně a někdy až pro okolí nebezpečně. A lidé mu tu tvář sympaťáka zkrátka nežerou, zatímco Federerovi s Nadalem ano. To musí být k nas.rání. Možná udělal chybu, že se tolik přetvařoval a nenechal své emoce vyplouvat napovrch ještě víc, i kdyby to měly být někdy emoce negativní (viz třeba Kyrgios). Postavit svoji image daleko víc na charakteru balkánského bouřliváka. Takhle to působí zvláštně a pro běžného diváka zmateně a neupřímně - jednou srdíčka, podruhé trefování podavače míčky, házení raketou apod. Z toho, jak se postavil k očkování, naopak vytěžil pro svoji mediální image úplné maximum. Zaujal nějaký postoj a vyslovil názor - v té době ve společnosti, unavené nekonečným vlekoucím se covidem a různými omezeními, oblíbený -, kterého se držel, i kdyby ho to mělo stát tituly. To je celé, oč tady podle mě běží. V opačném případě by byl dávno očkovaný. Takže ano, to, že si stojí za nějakým názorem (byť je jiný, než můj), oceňuji, současně si ale myslím, že je moc a moc rád, jak je díky této zcela netenisové problematice už nějaký rok v úplném popředí zájmu - a to ani nemusí hrát. Nějaké zfejkované očkování by bylo z jeho pohledu úplný nesmysl.
Reagovat
Ondrej2280
uz aj keby bol ockovany, tak radsej by prehlasil, ze neni:))
Reagovat
Amputace
Možná. Ale to si zase neumím moc představit v případě, že jeho postoj proti očkování je skutečně pravdivý. Že máš nějaké hluboké přesvědčení, ale všude do médií kvůli lži tvrdíš opak. To by musel být šílený tlak. Za mě v principu podobné jako třeba kdyby byl člověk věřící, ale navenek se snažil vystupovat jako ateista. A to je těžké si představit u běžného člověka, natož u mediálně sledované osobnosti, u někoho, jehož každý výrok je pod drobnohledem celého světa.
Reagovat
Ondrej2280
co djokovicovi naozaj verim, je to, ze je pod velkym pressom, ale v podstate , uz nema z toho ako inak vyjst ak nechce v ociach svojich vernych antivaxeroch vyzerat ako ...)
Reagovat
Amputace
To rozhodně. Teď už couvnout samozřejmě nemůže. Ale myslím, že to, o co celou kariéru marně bojoval, se mu nakonec podařilo (a stále daří): přesáhnout tenis, být pro lidi velkou osobností, někým, nad kým se budou ronit slzy, až bude odcházet. Pro mnohé bude už navždy symbolem jakéhosi boje za spravedlnost - což je sice totálně nesmyslné a vůbec to nekoresponduje s tím, co se opravdu stalo, ale podstatné je, že o Djokovičovi se bude i v budoucnu mluvit jako o velké osobnosti. To si, myslím, za ty dvě GS absence vcelku stálo.
Reagovat
Ondrej2280
v podstate hej:) aj ked teda je to fakt stupidita, ale ked mu to žeru, tak jemu to vadit isto nebude.)
Reagovat
Amputace
Tak jasně. Většina z toho náhlého přílivu jeho obdivovatelů sestává samozřejmě z antivaxlerů, kteří prostě ve většině případů stupidní jsou (nebo mají přinejmenším stupidní argumenty, jakože vakcína není 100% apod. - ale tohle téma rozjíždět nechci). Djokovič vlastně vyplnil díru na trhu během covidu. Vedle všech těch velkých osobností vyzívajících k očkování a k boji proti covidu, na něž se odvolávala a odvolává většina rozumných lidí, působí Djokovič skutečně jako zjevení, jako bojovník proti systému. A tak konečně ativaxleři, žijící v dojmu, že tím, když se odmítají očkovat, proti něčemu bojují a něčemu vzdorují (zdraví je u mnohých z nich až na posledním místě, většinou jsou to kecy, kterými se snaží podepřít své chabé argumenty), konečně našli svoji ikonu :) Slavného člověka, který promluvil za ně. Jak jsem psal: Djokovič z těch chyb a totálního podcenění situace kolem AO nakonec vytěžil pro sebe úplné maximum. A to, že nehrál 2 GS (kde navíc tituly neměl vůbec jisté), vnímám jako ještě relativně přijatelnou daň za to, co všechno "díky" covidu získal,
Reagovat
Ondrej2280
2 GS je pohodova dan, a ako pises, nikde nebolo napisane , ze nieco z toho aj vyhra, na druhej strane, viditelne mu nevadi, kto su jeho fans, ale tak to uz je na inu debatu:))
Reagovat
Marduch
Hoši vůbec se nenechte rusit, takto to tu žije, tak jako tak papír aka internet snese vsechno:))
Reagovat
soloo
antivaxeri a zdravi na poslednom miste? mas to obracene vaxeri maju zdravi na poslednom miste...
Reagovat
Ondrej2280
Vsadim svoje boty na tu,ze 90% fanusikov djokera na tomto portali su zaroven antivaxeri a establishmenti:)
Reagovat
woody
Tak to bys o ně přišel...
Reagovat
Ondrej2280
vsad sa, ze nie:)
Reagovat
Pe3k
Jako vždy si ve všem zcela mimo, místní šáša no...smile
Reagovat
Ondrej2280
si prostaček, a tak to aj beriem:)
Reagovat
Pe3k
TY si ubohý hejtr pro smích celému tenisportálu...
Reagovat
Ondrej2280
co mas stale s tym smiechom?:))
Reagovat
Marduch
antivaxleřismile
Reagovat
turista
Myslím, že jsi na omylu. Novak Djokovič se netají tím, že chce mít nakonec víc titulů než Nadal či Federer. A očkování proti koroně se pouze nevešlo do jeho pojímání života.
Reagovat
Ondrej2280
Ale voslo:)vsadil na antivax fanusikov a teraz uz nemoze cuvat,takze preto ta komedia z jeho strany:)
Reagovat
turista
Na nic takového nevsadil. Patřím do Djokolandu, jsem 4x očkovaný a 1x jsem Covid prodělal. Mám teda opačný názor na vakcinaci než Novak. Ale ctím právo volby každého člověka. Novakovi nešlo o antivaxerskou image ale o to, že tu vakcínu prostě nechtěl a byl ochotný za to obětovat účast a možné tituly na několika velkých turnajích což se taky stalo. To ale Rafafans ve své nesmiřitelnosti nejsou ochotní přijmout.
Reagovat
Ondrej2280
Vyssie sa pytal jeden diskuter, ze nerozumie preco si teda djoker nezohnal fake potvrdenie o ockovani(oficialne ma obavu pred vakcinou) a mohol startovat na kazdom turnaji.Ak by islo len o to, ze ma strach, tak jednoducho zoberie fake potvrdenie a veselo hra:) Lenze toto neriesi jeho problem, kedze jeho fans su z prevaznej miery antivax a establishmenti, takze tym padom by isiel popularitou prudko nadol, a kedze cele roky sa krkolomne snazi o presny opak, tak vlastne taketo potvrdenie mu je na nic. Takze vo finale musi ostat verny svojmu antivax postoju.
Keby mu bolo jedno, co si myslia jeho fans, tak uz davno je fake zaockovany, lenze toto neni jeho pripad.Pekne to zhrnul Amputace, ze za tie 2 obetovane GS to stalo, pretoze ziskal fans( otazne je ,aki su to fans, ale to mu je asi jedno:)
Pozri, nehovorim ,ze vsetci jeho fans su zo skupiny , ktoru som menoval vyssie ale vsadim neviem co, ze vacsina ano:) a nemyslel som to osobne na teba, lebo v tvojom pripade si myslim, ze si prave ta mensina:)
Reagovat
Ereinion
fake zaočkování ale byla možnost jen do AO22, pak už by to bylo extrémně riskantní...plus Djokovič má zjevně nějaké zásady a naprosto chápu, že princip svobodné volby je pro něj důležitější než jakýkoliv turnaj...a má luxus i v tom, že finančně je za vodou, to spousta lidí k tomu dotlačena proti své vůli kvůli strachu o práci, což platí i pro hůře postavené tenisty
Reagovat
Ondrej2280
jaj tak, takze ty si myslis, ze chlap , ktory ked prehrava pomaly rozbije hlavu rozhodcovi, tak sa naraz rozhodne obetovat GS , z dovodu, ze chce mat pravo volby :))
Keby mu to žrali male deti tak sa nedivim, ale dospeli ludia...:))
Reagovat
Marduch
Měl by sis nejdřív zjistit něco o jeho perfekcionistickem (nejen) stravovacím režimu, pak ti to možná docvakne.
Reagovat
Ondrej2280
A co to ma s tym akoze spolocne?:)
Reagovat
Marduch
Aha. Tak nic.
Reagovat
paddy
já třeba nechápu, proč zdravý člověk žádá o zdravotní výjimku smile
Reagovat
Ondrej2280
Myslis toho perfekcionistu ,co akoze nechtiac zle vyplnil tlacivo pri vstupe do australie a a veselo daval rozhovory pocas nakazy?:))toho si myslel?..nevola sa nahodou djokovic?:))
Reagovat
Amputace
A zrovna tak se nijak netají tím, jak nerad je v mediálním stínu Federera s Nadalem. Tohle mu v tomto směru dost pomohlo, to snad nechceš popírat. Jedno s druhým. Vidět Djokoviče jako bojovníka za svobodu - to mi přijde jako urážka těch, kteří za ni skutečně bojovali a třeba pro ni obětovali i celé kariéry či dokonce životy.
Reagovat
Roman47
Amputace:
Zkusím nabídnout jiný pohled na věc. Podotýkám, že to je jen má spekulace, a dávám ji jako námět k zamyšlení.
Austrálie (australská vláda) v té době (leden 2022) už skoro 2 roky bránila svým občanům vrátit se domů, pokud nebyli naočkovaní proti covidu. Dále přísné restrikce omezovaly občany na každém kroku v soukromém i pracovním životě. Čím dál víc lidí bylo "naštvaných" na politiky.
A v květnu 2022 se měly konat volby. Řekl bych, že vládnoucí politici potřebovali naklonit si veřejné mínění na svou stranu. Potřebovali ukázat svým občanům, že pravidla vstupu do země uplatňují na všechny. A k tomu se jim hodil světoznámý sportovec, ikona, která má spoustu fanoušků i v Austrálii. K tomu se skvěle hodil Novak Djokovič, který má z jejich hlediska tu "výhodu", že pochází ze země, která je pod rozlišovací úrovní australské vlády. Rozuměj, není z USA, Velké Británie apod.
Tak ho nechali vstoupit do země a pak ho s velkou pompou ze země zase vypakovali. "Podívejte, jak jsme spravedliví, ani světoznámý Djokovič nemá žádná privilegia."
Že ani tohle divadlo vládnoucí garnituře nepomohlo a ve volbách prohráli, je věc jiná.
Reagovat
Ondrej2280
No vsak to je spravne ,ze ho vypakovali,a tak isto by to spravili s kazdym inym,tomu sa povie ,ze bez vynimky a tak by to malo byt vsade.
Reagovat
Amputace
Ano, určitě věřím, že tohle politikaření tam mohlo být. Pochybuji, že by to byl od začátku záměr (Novaka na oko pustit do země a pak ho takřka násilím vylifrovat ven), ale poté, co se do toho vložil premiér, tak už bylo dost patrné, že Djokovič má být odstrašující případ. Důležité je nicméně připomenout, že nic z toho by se nestalo, kdyby na sebe Djokovič naprosto nesmyslně nepoutal pozornost, nefotil se na instáči, veřejně neslavil, že dostal výjimku a v neposlední řadě dodržoval karanténu. Pak by v úplné tichosti dostal výjimku a startoval jako další neočkovaní. Takhle si za to může do značné míry sám a o to jde.
Reagovat
Amputace
Já být Australan tlející někde v zahraničí, stovky kilometrů od rodiny, který týden před AO náhodou narazí na Djokovičův instagram, asi bych si myslel, že se svět už úplně zbláznil. Vůbec se nedivím, jak vláda nakonec rozhodla. Bylo to v zájmu vlastních občanů.
Reagovat
Amputace
A ještě jedna věc: vůbec nerozumím tomu, že to rozhodnutí australské vlády někdo nechápe, či dokonce odsuzuje. Sami jsme tady s Andrejem v čele měli docela brutální situace, například pártoška ministra zdravotnictví během těžkého lockdownu, nic se s nimi nedělalo, vláda to jen naoko zkritizovala, ale dál už nepodnikla žádné další kroky a jak to dopadlo? Během pár dalších měsíců se z ČR stala země s nejvyšším denním nárustem v EU. Proč asi? Lidi úplně ztratili morálku, kterou měli zpočátku, začali na to prostě sr.át, přestali nosit roušky, tajně pořádali párty a soukromě otvírali hospody... a proč by koneckonců ne, když si můžou ministři dělat, co chtějí? Případ s Djokovičem má velice podobnou logiku, jen s tím rozdílem, že australská vláda na rozdíl od té naší tvrdě zakročila a výjimku Djokovičovi s podezřelým PCR testem neudělila - chtěla zamezit tomu, že lidé, co jsou už dlouhé měsíce drženi ve velmi přísné karanténě, ztratí vůli dodržovat pravidla. A každý případ podobný tomu Djokovičově by tomu mohl nahrát.
Reagovat
paddy
je logické, že Djokovič nesměl mít žádná privilegia, protože vláda by pak před vlastními občany neměla žádnou autoritu, proto se muselo zasáhnout

Australani byli v dlouhém a tvrdém lockdownu a měli se pak v TV koukat, jak jediný neočkovaný na stadionu je Djokovič, který na Insta jen přiléval olej do ohně

https://i.ibb.co/ys6zzMD/20220105-111334.jpg
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Amputace
To, jestli podváděl nebo ne, se nemusí nijak vylučovat, dokonce ani souviset s tím, že zaujímá negativní postoj k očkování. Třeba těm řečem, jak chce chránit své zdraví a k očkování má nedůvěru, já vcelku i věřím. A nejspíš i na herečku Djokoviče by bylo trošku moc, kdyby navenek byl jakože naočkovaný, ale ve skutečností očkování odmítal. Zvláště když je to mediální osobnost, která tato témata chtě nechtě musí řešit veřejně. Takže by všude do médií tvrdil, že je očkován, na otázky novinářů odpovídal, že to schvaluje atd., ale přitom s tím nesouhlasil a striktně to odmítal? To si moc neumím představit. Zkrátka se z toho celého pokusil udělat win-win situaci: odmítnout očkování a tím si získat zájem médií a určité části společnosti a současně si zajistit účast na turnaji, který očkování vyžaduje. Málem mu to vyšlo.

Proti očkování se vymezil už tím, že se odmítl očkovat, to je snad jasné. Podle mě to vůbec nezamýšlel blbě - v principu. Blbé bylo provedení: aktivita na instagramu, pochybné okolnosti kolem PCR testu, samozřejmě čistě náhodně špatné vyplnění dotazníku. Tohle všechno byly věci, které měl mít podchycené daleko důsledněji. Podle mě ale on, ani nikdo z jeho týmu nečekal, že s ním bude australskou vládou nakládáno ne jako s kýmkoli jiným, ale dokonce možná ještě přísněji - neb jeho případ vzbuzoval pochybnosti od začátku právě pro ty výše uvedené důvody. A z pohledu přísně omezovaného prostého lidu mohly nastat dva scénáře: buď to mediální hvězdě zase jednou všechno projde a bude upřednostněna na úkor ostatních, nebo se naopak ukáže, že pravidla musí dodržovat všichni. Vláda se z pochopitelných důvodů rozhodla na příkladu Djokoviče demonstrovat druhý scénář.
Reagovat
Ondrej2280
V podstate sa spoliehal na scenar, ktory by mu nepriesiel asi nikde:) okrem srbska teda:)
Reagovat
paddy
vidím to na 100% smile
opozice je proti, ale současný ministr se loni vymezoval vůči vládě

Time and time again the Morrison government seeks to grab more power for itself.

But whatever the Full Court decides today regarding Djokovic's visa, this embarrassing saga has been driven by incompetence, not incapacity.

This can't be forgotten.

z politických důvodů tedy Djokovič vízum dostane - teď se politika Djokovičovým fanouškům hodí smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Ondrej2280
jasne, ak by mali dodrzat pravidla, tak sa dostavi do asutralie niekedy v roku 26, ale to uz neviem, co by tam robil:)
Reagovat
Kozoroh
Je smutné vidět, jak se tenis v Austrálii v posledních letech stal rukojmím tamních politických sporů a bojůvek. Je to fraška, která poškozuje prestiž AO a dělá ostudu celé Austrálii před světem. Bylo by vhodné, aby nová australská vláda o Djokovičově účasti rozhodla neprodleně, jinak nás čekají měsíce dohadů a sporů. smile

Je důležité připomenout, že toto téma nadnesla stínová ministryně, čili bývalá členka Morrisonova kabinetu. Není u moci a tohoto tématu zneužívá k tomu dostat se do středu pozornosti, nejenom v Austrálii. Snaží se na nynější australskou vládu vyvolat tlak veřejnosti, aby Novakovi nezrušili zákaz. Je to ubohé a zlomyslné. smile

Věřím, že nynější australská vláda projeví nadhled a povolí No1emu účast na AO. Tenis by si to po letošní sezóně, politikou ovlivněné, zasloužil. smile
Reagovat
bardunek666
A že šel vědomě infekční dělat rozhovor, to zde nikoho netrápí?
Vědomě šířil chorobu a bylo mu to jedno.
Přijde mi tu většina z vás dost pokrytecká, že bráníte člověka, který vědomě šířil virus a mohl kvůli němu někdo umřít. smilesmile
Reagovat
Nola
ani tvoja vakcina prenosu nezabrani, takze to siris aj ty, celkom v pohode

https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593
Reagovat
paddy
nikdy se neříkalo, že vakcína zabraňuje přenosu nebo nákaze ze 100%, hlavní přínos je obrana proti těžkému průběhu a smrti

veřejný zájem byl, aby byla kolektivní imunita, protože cílem bylo zabránit přeplnění nemocnic
Reagovat
Ondřej.Jirásek
když budeš hodně hledat, tak takovej ten americkej šašek (nevím jméno, už dědeček to je), na začátku právě strašně ujišťoval, jak to zabrání šíření... nedávno to na twitteru kolovalo, je to někdo na hodně vysoký pozici v celý kauze pandemie, ale fakt si nemůžu vzpomenout na jméno.

jinak to, co postla Nola, taky uzakuje, že klamali o zabraňování šíření.
Reagovat
paddy
asi Fauci
Reagovat
Nola
nie len on :D

https://twitter.com/JamesMelville/status/1580101346652753920
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jo, to bude asi on :D
Reagovat
Ondrej2280
ale ano, vakcina vyznamne pomaha proti corona epidemiam ale nie tak, ze sa nemozes nakazit:)
Reagovat
paddy
já doplním další fakta

- přílet Djo bez jakýkoli omezení nebyl v souladu s federálními zákony, výjimku ušili stát Victoria a Tiley (šéf AO), Victoria nemá imigrační pravomoci

- Djo by dle federálních zákonů musel do karantény, ale nikdo mu nezakázal přiletět

- ta údajná výjimka, ale asi nebyla klasická zdravotní výjimka (o kterou trapně žádal a nedostal), ale něco ve smyslu práva vstupu

- Tiley na konci listopadu ignoroval dopis od federální vlády (v případě zájmu dohledám), dle kterého lidé jako Djo nebyli považováni jako 2x očkovaní (a museli by projít karanténou) nebo mít zdravotní výjimku

- nemyslím, že by Voráčová dostala zákaz, ale Djokovič prohrál soud, na základě kterého dostal 3letý zákaz vstupu (vláda může udělit výjimku, dá se odhadovat jako formalita, ale uvidíme)

Djokovič zamlčel v příletovém formuláři, že před příletem byl ve třetí zemi
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky, ale pořád nevidím důvod, jak Ondrej tvrdí, že chtěl do země vstoupit podvodem. měl všechny podklady pro vstup, věříl tomu, že nemůže být problém, o čemž ho ujistil Tiley. takže já fakt podvod nevidím. jedině to, že zaškrtl špatné políčko, jestli omylem, nebo ne, to je v podstatě jedno, karanténu už jsme spolu řešili.
Reagovat
Ondrej2280
ked vyplnis zavadzajuco tlacivo na vstup do krajiny, to nevidis ako dovod ?:) lebo ja to vidim, ako dovod...a to konkretne pokus o podvod..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
aha, a proto soud tohle vůbec neřešil a po verdiktu mohl zvesela druhej den trénovat v Rod Laver Areně :D kde je ta povinná karanténa? proč soud uznal, že má papíry v pořádku a že to bylo pochybení úřadů, tudíž ho do země vpustil?
Reagovat
Ondrej2280
ale riesili, ze citas..
Reagovat
paddy
ten první soud řešil odebrání víza nikoli vstup do země
odebrání bylo shledáno jako bezdůvodné, proto ho pustili

ministr pak odebral vízum na základě vlastní pravomoci, tam už byla právničina

soudní rozhodnutí pro zájemce
https://www.judgments.fedcourt.gov.au/judgments/Judgments/fca/full/2022/2022fcafc0003
Reagovat
paddy
nehodlám zabíhat do demagogie obou fanouškovských táborů (jsou tam i ukradené tituly)

já když se na to podívám logicky
na základě federálních zákonů by musel jít do karantény, zpětně víme, že výjimka byla neplatná
že tam vznikl úřednický bordel je fakt a hodně másla na hlavě má i Tiley

na vyplnění formulářů má Djo lidi, ale to ho nevyviňuje
už vidím, jak to někdo vyplní pravdivě s vědomím zákazu vstupu
Reagovat
Ondřej.Jirásek
aspoň se Djokovič naučí, že si má všechno zkontrolovat :D

jinak bordel neskutečnej a chudák na to doplatila i Voráčová... kdyby dělali všichni svou práci, jak mají, tak nemusel být deportován ani jeden, páč by tam nepřijel :D

o to směšnější je, že Voráčová si tam se stejnou výjimkou zahrála i turnaj :D
Reagovat
Nola
iny hrac - iny meter, ak by tam Novak nedorazil, ta slecna odide az po prehre, to snad netreba nikomu zdoraznovat smile
Reagovat
George_Renel
Jenže Renata Voráčová postupovala správně a vše dodržela a vrácena byla neoprávněně. https://www.idnes.cz/sport/tenis/renata-voracova-wta-reakce.A220112_084916_tenis_rou
A uznaly to i australské úřady a na nadcházejícím AO může hrát.
Reagovat
George_Renel
Vlastně na Djokoviče doplatila, tento rozhovor je výmluvný. A víze již má zpět.
https://www.idnes.cz/sport/tenis/renata-voracova-rozhovor-wimbledon-australian-open.A220701_162016_tenis_rou
Reagovat
Ereinion
no ano, Djokovič ten soud taky nejdřív vyhrál, tak si museli vymyslet nějakou novou věc, na základě níž ho vyhostili...u Voráčové to nebylo nutné, ta hned odjela a soudila se až ex post
Reagovat
Nola
Novak asi nie, ci? Mal presne taku istu vynimku, pretoze covid prekonal....
nezalezi na tom, ci si ten papier obstaral nacierno, ale mal tu istu vynimku, ci ti to stale nedochadza? alebo W19 stale neprebolel...
Reagovat
Ondrej2280
jak vystizne od fanusicky djokovica.) nevadi, ze odrbavas, hlavne aby si tam bol:)
Reagovat
George_Renel
Asi si mě s někým pletete. Nevím co mám společného s W19.
Voráčová poctivě dodržela všechny podmínky a také proto má australská víza zpět. Nic jiného jsem nenapsal. Přečtěte si ty rozhovory, zejména ten z července ještě jednou. A pozorně.
Reagovat
Nola
tu si snad nevykame, ja som ten clanok citala, iba som podotkla, ze Novak dostal viza z rovnakeho dovodu a vlastne sa mi uz nechce reagovat, ved to cele zhrnul p. Jirasek, staci precitat, nech to nie je potrebne kopirovat donekonecna......
Reagovat
George_Renel
Tykám si s tím, kdo se ke mně chová slušně a odpustí si hloupé narážky.
Reagovat
Ondrej2280
urcite ano :) chudak , tak doplatil na svoju nevedomost a nahodne , zle vyplnene tlaciva, uz sa ani na vlastny tim nemoze spolahnut, v podstate uz su proti nemu vsetci aj jeho support tim:))))
Reagovat
Vlk-v-trave
Aj stará mama vie, pravdy sú dve a preto niečo mi tu nehrá...:D

https://www.youtube.com/watch?v=Lw0JVLDP0d4
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne je mat dnes postoj:D

https://www.youtube.com/watch?v=4QgjR7TuvJo
Reagovat
Nola
ja by som to zase zhrnula asi takto :

https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593

celkom zhliadnuti 8,8 milionov, takto sme dopadli vsetci, co sme verili.....
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to jsem viděl ráno, masakr.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
smazaný uživatel
takže už je to tu zase, začala příšerná kampaň pro očkování a pak segregace ze společnosti pro ty, kteří nechtějí. Prostě jen proto, že si chci rozhodnout sám o svém těle. I nejvyšší soud uznal, že zákazy neočko byly protiústavní a nesprávné. Takže už jenom byznys a politika. Chudák Joker.... Jenže takové, jako je bardunek666 nelze přesvědčit argumenty, ti prostě umí jenom nadávat.
Reagovat
baba
takže už je to tu zase, začala příšerná kampaň pro očkování a pak segregace ze společnosti pro ty, kteří nechtějí. Prostě jen proto, že si chci rozhodnout sám o svém těle. I nejvyšší soud uznal, že zákazy neočko byly protiústavní a nesprávné. Takže už jenom byznys a politika. Chudák Joker.... Jenže takové, jako je bardunek666 nelze přesvědčit argumenty, ti prostě umí jenom nadávat.
Reagovat
turista
Škoda mluvit. Svobodná volba toho co člověk udělá nebo ne jakoby mizí bohužel ve státech, které se nejvíc ohánějí svobodou a lidskými právy. Budeme všichni jako roboti.
Reagovat
paddy
svobodnou volbu mu nikdo neupřel, ale jeho fanoušci si chtěli vynucovat vstup do cizí země, která má právo si určit, koho tam pustí smile
Reagovat
Ondrej2280
a stale to nejak nevedia pochopit, ze to bolo prave o volbe, ktoru si sam jesus vybral:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale vždyť to nikdo nerozporuje, že si sám svobodně vybral, to je v pořádku... ano, AUS měla jasná pravidla a měla Djokoviče poslat do míst, kam slunce nesvítí, když žádal o výjimku, a ne že mu dá výjimku stát Victoria a ještě dostane podpůrnej dopis od TA, o to tady celou dobu jde přece.

Djokovič sám řekl, že se prostě očkovat nenechá a když nebude moct hrát, tak tam nepojede, jasný jak facka. celý australský fiasko je jedině vina tamních úřadů.
Reagovat
Ondrej2280
aj to, ze sa ako pozitivny promenadoval medzi ludmi, ked mal byt udajne v karantene ?:) to je tiez vina australie ?:) ..uz som to pisal nizsie, zahral to na vola, a ked nevyslo, tak nic, vsak letim domov, nic sa nestalo...netusil ale, ze to naberie take obratky..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hele, já už taky dole psal... jestli zfalšoval test, nebo ne, to se nikdo asi nikdy nedozví... že byl o den později na rozhovoru, za to se omluvil... hledáš cesty okolo, ale o tom, jestli lhal, nebo nelhal, se tu vůbec nebavíme... tady jsou důležitá fakta pro vstup do AUS...

můžeme to konečně shrnout takhle... Djokovič jel do AUS, protože dostal výjimku, na základě které mohl do AUS vstoupit... později se ukázalo, že výjimku dostat neměl... pochybení úřadů ale přece není jeho vina... tak kde je ten podvod z jeho strany... myslím nějaký fakty podložený, dej mi důkaz, že se snažil do země vstoupit nelegálně... pořád na něj čekám a nikdo nic.
Reagovat
Ondrej2280
ospravedlnil sa jedine preto, lebo mu na to prisli...to je to iste ako ked chytis zlodeja a
potom sa ospravedlni za to, ze kradol:)) dal som ti tu link na clanok, kde mas citacie priamo zainteresovanych ludi tak citaj..:)
djokovicovi neverim ani nos medzi ocami, staci ked vidim ako sa na kurte sprava ked nieco nevychadza, vyvreskuje po detoch co mu podavaju lopty, praaska lopticky do rozhodkyn, popripade hadze raketu do hladiska:) a ked sa dari rozdava srdiecka...sorry toto mu nežerem ani nahodou a cela ta story s australiou ku nemu nadherne sedi:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale dyk já ti to neberu, ale dej mi důkaz, že chtěl do AUS vstoupit podvodem, furt nic.

ty mi chceš říct, že kdybys byl v jeho kůži a dostal výjimku pro vstup a ještě podpůrný dopis od TA, tak bys tam nejel? to ti zas nevěřím já :)
Reagovat
Ondrej2280
vynimku od koho dostal?...to ako keby si dostal vynimku od ostravy, ze mozes vstupit do ciech a pritom nebudes splnat podmienky na vstup do krajiny:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ježiši kriste (obojí), ty jsi fakt mimo :)
Reagovat
Ondrej2280
dobre, tak jednoduchsie :)...odrbaval a tak sa mu dostalo zasluzenej deportacie:)
Reagovat
Amputace
Konkrétní důkaz, že jednal vědomě podvodně, samozřejmě neexistuje, nikde to není napsáno černé na bílém, ale všechny ty okolnosti, díky nimž dostal výjimku, vzbuzují přinejmenším podezření, tomu se nemůžeš divit. A nemůžeš se ani divit tomu, že ne všichni mu to žerou a vnímají ho jako oběť. Přinejmenším to, že vědomě porušil karanténu, ten výsledek celé kauzy (tedy zákaz účasti na AO) z pohledu úřadů Austrálie coby jedné z nejpřísnějších zemí ohledně covidu, dle mého dost opravňuje. Mým vysvětlením je to (a vím, že jde o pouhou domněnku), že zkrátka žádný covid neprodělal. Ve chvíli, kdy byly stanoveny podmínky pro neočkované účastníky AO, se najednou vynořil pozitivní test a Novak pak musel dodatečně zdůvodňovat, proč byl v době údajného prodělávání nemoci tam a tam. Přinejmenším podezřelé. V opačném případě (tedy v případě, že covid skutečně prodělal) můžeme s jistotou tvrdit, že prostě porušil nějaká pravidla. Byť to nesouvisí přímo s jeho neúčastí na AO a s oficiálními argumenty, které mu start nakonec znemožnily, na mě to celé působí dojmem, jako že byl usvědčen ze lži a o pár týdnů později se hrozně divil, že mu někdo nevěří a je prověřován a zpochybňován více než ostatní. Jak se tady píše, nejlépe to vystihuje známé rčení: Zloděj křičí, chyťte zloděje. Ale Novak křičet ani moc nemusí, dokonale to obstarají jeho nekritičtí fanoušci.
Reagovat
Ondrej2280
elegantne si to zhrnul:)
Reagovat
turista
Podívej se Nadal taky zkrátil karanténu a přiletěl do Melbourne o 4 dny dřív než mu vypršela. Ale mainstream ho tam chtěl, měl včeličky tak to nikdo neřešil.
Reagovat
Amputace
Porušil tím nějaké pravidlo? Byl naočkovaný? Mohl tohle udělat?
Reagovat
paddy
jenže tady jeho fanoušci neustále píší, že mu zakazují hrát, což je lež
hrát může, kdyby chtěl (jediný neočkovaný z top 100)
imigrační zákony USA platí pro všechny cizince, tedy cca 7 mld. lidí, nějaký Djokovič je jim u prdele
Reagovat
Ondřej.Jirásek
souhlasím, vybral si sám. ale po těch postupných odhaleních ohledně vakcín a nesmyslným pravidlům se jim nedivím, že nadávají.

Djokovič dal prostě přednost zdraví (z jeho pohledu), on sám nikde nefňuká, to je myslím si podstatný, ne to, co píší fanoušci, za to on nemůže.
Reagovat
paddy
jasně
komické je, že za Wimbledon nebyly body kvůli Rusům
oni říkají, že Djokovičovi sebrali body - všude jako obět
když už tak všem hráčům sebrali body smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
s tím naprosto souhlasím, doplatili na to všichni, co nevypadli v prvním kole :D nejvíc teda Djokovič, Kyrgios a Rybakina, ta se z toho chudák asi ještě ani nevzpamatovala.
Reagovat
Kozoroh
Jde o to, že nemohl hrát tam, kde se nepodvolil covid systému, tedy povinné vakcinace. Navenek zůstává právo volby, ale de facto jeho a další profesně likvidují.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Nola
bardunek je iba nejaky troll, prisiel si kopnut a ma na cely den o lepsiu naladu vo svojom bezcielnom zivote vystarane, mozno si vystaci aj do konca tyzdnasmile
Reagovat
bardunek666
Amorální bezpáteřní podvodníky nikdo na AO nechce.
Reagovat
Usm
doporučuji, trotle, přečíst příspěvek Ondřej Jirásek - ale na tak tupou makovici je ten text asi moc dlouhý a tudíž nepochopitelný
Reagovat
Nola
niektori jedinci to citat nebudu, maju svoje presvedcenie a to im nikto nevezme, par ich Djokovica neznasa natolko, ze si svoje pojdu dokola, aj keby im pravda vybila predne zuby, rozbila cifernik a.p., dalsou kategoriou su niektori fans Nadala, tam plati nieco podobne ako som uz opisala, plus maju naspinene v trenach pri pomysleni stretu s Djokom smile na kurte... su agresivni a nikdy by som ich v beznom zivote nechcela stretnut, niektorych z nich uz mam v ignoru, tak poprosim nech na mna zbytocne nereaguju, aj tak to nevidim precitat...
Reagovat
Ondrej2280
ale ale, ked napises hluposti , musis byt pripravena na reakciu :) neschovavaj
sa za nejaky ignor, to ti nepomoze:))) a ze tych hluposti teda pises pozehnane....radost reagovat:)
Reagovat
turista
A o tvé toxické komentáře taky nikdo tady nemá zájem. Zalez!
Reagovat
turista
bardunek666 ven!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ať se zase nemusím pouštět do diskuse s Ondrejem2280

1) Djokovič dostal výjimku od státu Victoria pro vstup do země

2) Djokovič to oznámil na sociálních sítích, Australané se začali bouřit

3) Djokoviče zadrželi při vstupu do země

4) Djokovič dostal povolení od soudu vstoupit do země, vše měl v pořádku

5) Djokovič trénuje na AO a posléze je v Melbourne zadržen znovu, protože vláda se jinak s bouřícími se Australany vypořádat neumí

6) Djokovič je po druhém soudu deportován na základě toho, že by svým postojem mohl ovlivňovat obyvatele Austrálie v tom, aby na vakcínu nešli. dodatek: Djokovič není antivaxer, stačí googlit, co všechno udělal pro to, aby se lidé třeba v jeho zemi mohli nechat očkovat... nikdy veřejně nikomu neřekl, aby se neočkoval či jakkoli zpochybňoval účinky očkování či pandemii koronaviru.

7) Djokovič je deportován, tudíž má zákaz tři roky vstoupit do země, je jedno z jakého důvodu, výsledek deportace je prostě takový.

8) Djokovič čeká, jak rozhodne vláda, jestli ho do země pustí, či nikoli. Voráčová, která byla deportována také, už má povolení.

konec pohádky, tenhle post si zkopíruju a pokaždé ho vložím, když uvidím šíření dezinformací.

dodatek: ne, nejsem fanoušek Djokoviče, jen nemám rád křivdu :)
Reagovat
woody
smilesmile
Reagovat
woody
Přesně tak, taky jsem vždy pobouřen, když vidím v médiích antivaxer Djokovic. I po svém příletu do Srbska se vyhnul tom davu Srbů na letišti..
Reagovat
Pe3k
Dobrý přehled, ale Ondřej si stejně bude mlet tu svojí písničku dál. Mu nejde o nějaké fakta nebo tak, on si jen hledá něco za co do Djokovice kopat a to bude dělat dál...
Reagovat
Ereinion
hezký přehled, čekal bych, že tady na TP to ani nebude nutné opakovat, to jen v mainstreamu se o tom informovalo zkresleně...nejzajímavější částí je ale to, že Voráčová už má výjimku, to slyším poprvé, doufám že zas ohledně Djokoviče nebude dvojí metr
Reagovat
Grape
Celkem dobré shrnutí, ale opomíjí jeden poměrně důležitý fakt - Novakův tým dlouho mlžil, na základě čeho byla Novakovi udělena výjimka, pak vyšlo najevo, že výjimka byla udělena na základě prodělaného covidu, jehož prodělání ale nesouhlasilo s Novakovými aktivitami v té době... Trochu se nám pak Novak do těch lží zapletl a to bouření se Australanů mělo svůj důvod. Čímž nechci říct, že ze strany Austrálie bylo vše ok. Ani už nechci Novaka nějak hejtovat, užil si letos dost a pravděpodobně přišel o 2 GS, což nepochybně nejvíc mrzí jeho.
Reagovat
woody
To je pravda, Novak a jeho tým to vůbec nevládl, co se týče podkladů o jeho vyjímce, lépe řečeno, jeho aktivity, když měl být v karanténě.
Reagovat
dappe
Opomíjí více faktů, ale takový už boj proti křivdě bývá. :)
Reagovat
Ondrej2280
Ved ano,tak sa bojuje proti krivde;))napises si svoju verziu a potom ju kopirujes:)a potom sa Mr.Jirasek divi,ze to nazyvam tragediou:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to si trochu pleteš dojmy a pojmy... tohle není moje verze, tohle je souhrn toho, co se stalo, fakticky...

napiš tedy, jak to bylo podle tebe, rád si to přečtu.
Reagovat
Ondrej2280
Poslem.ti celu story do vzkazov aj s citaciami v anglictine,beries?;)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne, zveřejni ji tady :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ať mají i ostatní šanci vidět sled událostí ze tvé strany a kdyžtak diskutovat.
Reagovat
Ondrej2280
To neni z mojej strany,to je popis udalosti a vyrokov ku celej kauze z viacerych stran,a nielen z jednej,ako ked tu das svoj sumar:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak to sem dej, nevidím problém, já chci, aby se k tomu mohli vyjádřit i ostatní... pokud je to podle tebe pravda, tak přece nemůžeš mít problém to tady postnout veřejně ;)
Reagovat
Ondrej2280
Dam:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
kdy? chci jít posekat zahradu ;)
Reagovat
Ondrej2280
Ved nebud netrpezlivy,bude to tu ked uz tak,aj po zahrade:)
Reagovat
Ondrej2280
https://www.theguardian.com/sport/2022/jan/17/novak-djokovic-deported-for-trying-to-breach-australias-border-rules-scott-morrison-says

mozes si precitat, ak mas cas popri tej zahrade:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vždyť on tam sám říká, že věří tomu, že Djokovič přijel v domnění, že má validní výjimku... já už to nechci rozebírat potřetí znova... a jako promiň, ale ten článek je pěknej nesmysl, jednou tam tvrdí, že teda Djokovič byl deportovanej kvůli tomu, že se snažil neoprávněně překročit hranice a s tím je v jednom odstavci to, že Morrison věří tomu, že Djokovič věřil tomu, že má validní výjimku, kterou dostal přímo od státu Victoria (to, že ji dostat neměl, je jiná věc a rozhodně ne Djokovičova chyba) a ještě dopis od australského svazu, že smí přijet... za to, že AUS měla v pravidlech bordel a posvětily mu to dvě velmi důležité organizace, za to si přece AUS může jedině sama... točíme se pořád v kruhu... tak buď Djokovič chtěl neoprávněně překročit hranice, nebo si myslel, že má validní výjimku, na základě které ho soud poté do AUS pustil... obojí dohromady fakt nejde :D

doporučuju si přečíst posledních pět odstavců, které dal autor chytře až na konec, ty krásně popisují celou situaci a jasně je tam vidět slovní spojení "civil unrest"...

a pokud umíš číst, tak zjistíš, že podruhé mu byla víza zrušena, protože "civil unrest" a "talisman antivax blablabla".

tak nic, můžeš mě příště zkusit přesvědčit znovu.
Reagovat
Ondrej2280
a co mal povedat ?:) ze djokovic sa snazil podvodom dostat na uzenie Australie a ze je to podvodnik ?:) zahral to tak, ze OK, verim tomu, ze to spravil neumyselne...aj ked uprimne, neverim tomu ani ja, ze to bolo neumyselne...moj nazor je taky, ze sa djoker zahral na vola, akoze skusim, ci to prejde, a ked to nepreslo zaplietol sa do siete , v ktorej asi ani on sam nechcel byt :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty jsi blázen :) vždyť to nedává vůbec smysl :) ta výjimka od státu Victoria a dopis od TA je podvod? vždyť to TA i Victoria sami na Twitteru (oficiálních účtech) postli, že Djokovič žádná pravidla neporušil a co mu poslali... kdyby se tam snažil dostat podvodem, tak si vážně myslíš, že by ho soud do země pustil? naivko :)
Reagovat
Ondrej2280
takze potom co ti tu paddy zverejnil, ja som ti tu hodil cely clanok s citaciami zainteresovanych, tak si skonstatoval, ze djokovic nic neporusil a po spiknuti voci nemu zo strany australie a establishmentu, ho vyhostili z krajiny:))
vazne zvazujem , ze ta zaradim do jedneho šufliku ku Nole..:))
Reagovat
Pe3k
A to myslíš, že někoho zajímá názor místního šaška? Si tady všem pro smích...smile
Reagovat
Ondrej2280
ty si bol v šufliku prvy, takze ti len budu robit spolocnost:))
Reagovat
Pe3k
Mě ty tvoje nesmysly nezajímají, ale klidně je piš dál, alespoň se tady pobavím...smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
pokud vím, tak pozitivní test měl, to se asi nikdy neprokáže, jestli falešný či nikoli. za rozhovor s L'Equipe se omluvil (bylo to snad den po pozitivním testu), takže žádnou nesrovnalost nějak nevidím.

nicméně vůbec nejde o to, jestli v něčem lhal, nebo ne. tady jde o to, že prostě Austrálie mu nejdříve umožnila vstup a pak museli najít jiný důvod, když soud dal Djokovičovi za pravdu. tak z něj udělali antivaxera, aby nějak odůvodnili to, že ho deportují.

jinak jsem na twitteru (nehledal jsem podrobněji) zaregistroval něco v tom smyslu, že na Hawkeho tlačili z vyšších pozic, on sám deportovat Djokoviče nechtěl.. ale jedna paní povídala.
Reagovat
Ondrej2280
Urcite na neho vsetci tlacili..vsetky staty sveta sa vtedy spojili a spolu s establishmentom chceli tomuto samozvanemu jezisovi zabranit vo vstupe do australie:)))
Lebo v dobe covidu nemali vacsie problemy ako riesit jedneho blbeho tenistu..omg:)
Reagovat
woody
Ty jseš ale hroznej kretén, třeba mě zablokujte, ale tenhle ubožák to je vrchol.. samozvaný ježíš,tvl..
Reagovat
Ondrej2280
Vsak ho tak vlastny otec nazval,tak sa obrat na neho:)tu prezyvku som mu nevymyslel ja:)) a inak p.Jirasek ,upozornujem na nepristojne slovo v texte diskutera..vsimate si?:))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
všímám, neboj :) a bacha, abych si nevšímal ještě víc :)
Reagovat
Ondrej2280
Viem,ze sa hybem na tenkom lade :)ale bez nadavok tak som v relativnom bezpeci,ci?:))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ano, zatím ano :)
Reagovat
Marduch
Jaj nepristojne slovo, no fasa, bolístka je pořád cerstva:))
Reagovat
Ondrej2280
a neni?:)
Reagovat
Nola
nevidim co napisal, ale s tymto jedincom zbytocne stracas cas a ak on nebol zablokovany kvoli urazkam, tak tebe to isto nehrozi, radsej ho obid oblukom a nereaguj na neho, to bude pre neho najvacsi trest
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já neříkám, že je to pravda.. neumíš číst? tvoje reakce je tudíž k smíchu.
Reagovat
Ondrej2280
Tak ked napises ptakovinu,rad na nu zareagujem,nabuduce sa tomu aspon vyhnes:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty jsi fakt mimo :)
Reagovat
Ondrej2280
Ved ti v podstate pomaham ,nabuduce bude menej ludi pisat blbosti a budes mat menej prace v boji proti krivdam:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
aha, já se obávám, že se blbostí jen tak nezbavíme, třeba ti dojde proč :)
Reagovat
Ondrej2280
Mas pravdu a preto by si to mohol ocenit;)
Reagovat
Kozoroh
Tak v Austrálii před časem prasklo, že Morrison potají řídil chod vícero ministerstev včetně resortu vnitra. Nedivil bych se, kdyby Hawkeovi jednoduše přikázal, ať Djokera vyhostí, jinak ho z vlády vyhodí.
Reagovat
Ondrej2280
vobec nemas pravdu...casom vyslo najavo, ze za celym spiknutim proti Jesusovi stoji USA, Australia, Cina a ciastocne este Nola :) ale ta len fakt okrajovo...
Reagovat
dappe
Tvrzení o tom, že dal soud Djokovičovi za pravdu, je právě jeden z těch domnělých faktů, který celý ten tvůj příběh bortí. :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
pokud se nepletu, tak Djokovič dostal výjimku, kterou dostat neměl a soud ho do země pustil, protože to bylo pochybění úřadů. Djokovič udělal všechno správně a řídil se pokyny... proto si ten premiér musel najít jiný důvod, proč ho deportovat... na to ti stačí selský rozum :)
Reagovat
Amputace
A to že se omluvil, tu skutečnost, ten čin jako maže? Jeffrey Dahmer se taky omluvil... když to hodím do hyperboly.

Právěže to, co neustále zdůrazňuješ (že nejprve povolení dostal a následně mu ho vzali), mi připadá na celé kauze jako to nejméně podstatné. Podstatné podle mě je, že Djokovič porušil nějaká pravidla a potom se strašně divil, že soud jedné z nejpřísnějších zemí na covid si s ním vytřel prd.el. Přitom je to samo o sobě zcela logické vyústění, přirozená kauzalita příčin a následků. Porušit karanténu, cestovat si, jak je libo (to není, že si vyšel z baráku nakoupit), a pár týdnů na to usilovat o účast na turnaji s povinným očkováním bez očkování. Zkrátka doplatil na to, že se pokusil celý ten systém ochcat (a tím nemyslím konkrétně australské úřady). Za mě v pořádku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
samozřejmě že nemaže, ale co jiného mu zbývalo.

kdyby australské úřady dělaly svou práci a Tiley taky, tak by na celou tuhle kauzu vůbec nedošlo. Djokovič by zůstal doma a nikdy by se to nestalo.

nevím, jak se pokoušel ochcat systém, když dostal výjimku a věřil tomu, že je oprávněn pro vstup do země. kdyby tomu nevěřil, že má všechny papíry v pořádku, tak tam ani neletí.

Voráčová tam se stejnou výjimkou odehrála turnaj a klidně by si zahrála i AO a normálně celé australské léto, kdyby nedošlo na kauzu Djokoviče.

za mě je celá chyba na straně Austrálie, nevidím v tom žádné pochybení Djokoviče, prostě tam přijel a chtěl hrát, měl k tomu povolení, a pokud by nebyl jeden z nejlepších hráčů všech dob, tak by zřejmě v Austrálii s klidem hrál, nikdo by to neřešil... tím postem na sockách si to asi ......, ale chtěl se podělit s fanoušky o to, že bude hrát, což chápu, když máš 10 milionů sledujících napříč několika sítěmi.

jestli byl PCR test fake, tak to se asi nikdy nedozvíme, takže platí presumpce neviny. druhej den šel na interview, což je obrovská chyba a nedivím se, že si pak lidi myslí, že lhal. v téhle kauze je to však nepodstatné, protože tohle se vůbec neřešilo. výjimku dostal na základě pozitivního testu ještě před odletem do AUS a deportován byl kvůli tomu, že je antivaxer, což taky není pravda.

já už se o tom nechci dál bavit, stejně máme každý svůj názor, což je v pořádku.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
turista
Pane Jirásek. Navrhuji ban pro nick: bardunek666.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Grape
Tak tohle bude výživná diskuze. smile
Novak to letos vážně neskutečně podělal. Kdyby do Austrálie rovnou nejel, tak by byl další roky v klidu. Kvůli svému kličkování mu teď hrozí neúčast další tři roky. Trochu je mi ho líto, byť mu nefandím - je celkem jasné, že za normálních okolností by těch GS nakonec dal nejvíc, takhle to vůbec není jisté. Ale zkazil si to sám.
Co se týče účasti Rusů, je to věc Australanů. Vzhledem k tomu, že nebudou startovat pod ruskou vlajkou, nemám s tím takový problém. Navíc prohlášení ruských tenistů jsou celkem ok a taková Darja Kasatkina u mě opravdu hodně stoupla.
Reagovat
turista
No tak Kosatka musela totálně odříznout své kořeny a emigrovat tam kde ji nebudou dusit ani kvůli zemi původu ani kvůli lesbické orientaci.
Reagovat
GaelM
Neuvěřitelné. Jestli má vedení ATP a WTA jen kousek cti, tak při neumožnění účasti Djokovice a dalších tenistů šikanovaných kvůli vakcíně musí přikročit k nebodování AO. Důvody jsou zde ještě závažnější než u letošního Wimbledonu, kde k tomuto kroku sáhli. smile
Reagovat
GaelM
A kdyby se v tom chtěl někdo rýpat, ne, nejsem fanoušek Djokovice. Z top3 mám nejblíž k Federerovi. Ale to co se dělo v loňském roce totálně devalvuje celý GOAT race jako takový, to snad nemůžou podporovat ani zarytí fanoušci Nadala.
Reagovat
Ondrej2280
Ja fandim rafovi ale plne podporujem neucast rusov a bielorusov,ina vec su body,tie mali byt za W normalne udelene.
Reagovat
soloo
ukrajina je teroristický štát, takze AO by mal zakazať učast ukrajincov
Reagovat
Grape
Samozřejmě.
Teroristický stát není ten kdo hromadně vraždí civilisty, nýbrž ten kdo poškodí strategický most.
Vítejte v ruském vidění světa.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť ale o státu, který od roku 2014 úmyslně hromadně vraždí civilisty, tady celou dobu mlumíve, Mlho.

Ale pokud jde o hromadné vraždění civilistů, máme tady úplně jiné sekáče, kteří se nezakecají, zpoza oceánu...
Reagovat
Grape
Stát, který vraždí na Ukrajině civilisty od roku 2014 je ten samý, který je tam vraždí letos, jen to letos posunul na vyšší level, už to nedělají zelení mužíčci na dovolené.
A ve druhém odstavci nastupuje klasický whataboutismus smile
https://cs.wikipedia.org/wiki/Whataboutismus
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, pořád to je ten samý stát a zelení mužičkové z Azova a dalších "trestných" batalionů to jsou taky pořád. Souhlasím.

Druhý odstavec je o klasickém měření dvojím metrem, ať to chceš skrývat, za co chceš.
Reagovat
Grape
Asi jako tvrdit, že jsme tu před rokem 1938 tyranizovali Němce, a proto byl Hitler nucen nám vzít Sudety a pak nás přepadnout a obsadit.

Druhý odstavec je klasické míchání jablek s hruškama, který proruští trolové používají pokaždé, když jim dojdou argumenty (takže prakticky vždy).
Reagovat
Davor1
Ty ľudský odpad, snáď ti uviazali aspoň šnúrku okolo krku, aby ťa mohli vytiahnuť z Putinovho análu, keď tá obluda konečne otrčí kopytá...
Reagovat
kominekk
Ty jsi taky kus de...la smilesmilesmile
Pozdravuj Adolfa š...
Reagovat
Ondrej2280
Tomu sa povie rozum v zadku:)dokonala ukazka..
Reagovat
soloo
áno si ovca
Reagovat
soloo
a obeť propagandy
Reagovat
Ondrej2280
Povedal by som ti,coho obetou si ty,ale ako pisem vyssie,vzhladom k adminovi,si to nemozem dovolit:) ale neni to nic,co by sa ti pacilo,to ti mozem.prezradit:)
Reagovat
Grape
Říkají obvykle ty největší ovce a oběti propagandy... A ty nejsi výjimkou. smile
Reagovat
Ondrej2280
sakra, tolko volov v jednej diskusii:) propaganda, establishment, ockovanie a vsetko fanusikovia djokovica, a to ma vobec neprekvapuje :)
Reagovat
Grape
Tvé reakci moc nerozumím... Já to psal soloovi, ne tobě. smile
Reagovat
Ondrej2280
Takze kvoli svojvoli jedneho hraca by si ostatnym neudeloval body,ano?:)
Reagovat
woody
Neudělování bodů je blbost, pokud bude povolen do Austrálie vstup neočkovaným hráčům (nevím jak to je) nevidím důvod, proč by nemohla býz Novakovi zrušena deportace.
Reagovat
Mantra
cha. V mnoha ohledech, třeba politika imigrace je v Austrálii super, ale tohle je fakt na pár facek ve tmě.
Nějakej rusák ze sputnikem v žíle si v klídku zahraje, protože nemá ruskou vlajku (a jaký má vůbec pas na který tam dorazí???) a pana Djokoviče musí omilostnit až vláda (nepochybuju moc o tom, že mu to povolí). To je fakt hlava XXII. A to jsem antivaxer, podle všeobecných měřítek, páč jsem neměl ještě ani jednu vakcínu (c19 jsem už měl - 42let, průměrná postava, sportovec jen co dovolí klouby a vysoký tlak už dvacet let, nekuřák, abstinent občasný pijáksmile Aby bylo tak nějak jasno) smile
Reagovat
Ondrej2280
Co sa tyka rusov a bielorusov ,nemaju tam co robit pod ziadnou vlajkou,propagovat sovietsky svaz mozu na nejakom GS ,ktory sa bude hrat na sibiri alebo moskve pred tym zhovadilym Putinom.
A djokovic,sa nechal deportovat tak nech nesie vsetky nasledky s tym spojene.Vynimky su vzdy zly priklad pre ostatnych..
Reagovat
woody
Jenomže o byl deportován, kvůli chybějícímu očkování, pokud bude do Austrálie povolen vstup i neočkovaným, tak nevidím důvod, proč by nemohla být jeho deportace zrušena? Když je na základě chybějícího očkování.
Reagovat
Ondrej2280
Pretoze bol deportovany z tohto dovodu:

Bol deportovany za pokus o porusenie ,v tom case platnych pravidiel vstupu na uzemie australie. A kvoli tomu je automaticky ban 3 roky,ci si djokovic alebo nejaky jožko z Nitry;) A preto by nemala byt udelovana ziadna vynimka
Reagovat
Ondřej.Jirásek
zase špatně smile
Reagovat
Ondrej2280
Jezis a Kristus:))to bol Morrisonov vyrok a nie moj:))))..takto to totiz odvovodnil on sam ,preco bol djokovic deportovany:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já ale nereagoval na Ježíše ani Krista, ale na tu tvou první větu :D
Reagovat
Ondrej2280
Ved to povedal australsky premier a nie ja:))aj tu prvu vetu:)
Reagovat
dappe
Djokovičovi to spíše nepovolí, není to tak jednoduché.
Reagovat
turista
Novak Djokovič letos zareagoval na nepříznivou situaci tím nejlepším možným způsobem. Vyhrál 4 tituly, z toho 1 GS.
Reagovat
Ondrej2280
a to zas klobuk dole :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist