Ruud po zranění kotníku zahájil útok na druhý titul z antuky v Buenos Aires

10. 2. 2022, 09:24
Aktuality 1
ATP BUENOS AIRES - Nejvýše nasazený Casper Ruud, který kvůli zranění kotníku přišel o start na Australian Open, vstoupil do antukového turnaje v Buenos Aires výhrou nad Španělem Robertem Carbállesem. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion střetne v repríze finále loňského Bastadu s domácím Federicem Coriou.
Casper Ruud (© AFP)

Osmý hráč světa Casper Ruud v úvodu sezony startoval pouze na ATP Cupu v Sydney. V Melbourne si totiž při jednom z tréninků poranil kotník a přišel o Australian Open. 

Po více než měsíci od posledního zápasu se na kurty vrátil na v argentinském Buenos Aires, kde svůj poslední start v roce 2020 proměnil ve svůj první titul na okruhu ATP. A včera úspěšně vykročil za zopakováním předloňského triumfu, když si v prvním zápase na antuce od loňského French Open poradil se Robertem Carbállesem.

Zatímco před dvěma lety se Španělem v Argentině ztratil jediný game, letos Ruud vydřel vítězství 7-6 6-3 až po bezmála dvou hodinách boje. V prvním setu úspěšně smazal manko brejku a nakonec zvýšil vedení ve vzájemné bilanci už na 6-1

"Dobrý začátek. Hrál jsem na antuce poprvé po šesti měsících, takže všechno je trochu nové. Je moje oblíbená, ale vždycky nějakou dobu trvá, než si člověk zvykne," řekl vítěz šesti turnajů ATP, z toho pěti na antuce.

Ve čtvrtfinále se 23letý Nor střetne s domácím Federicem Coriou. Ve vzájemné bilanci sice prohrává 1-2, ale poslední duel loni ve finále antukového podniku ve švédském Bastadu hladce vyhrál.

29letý Argentinec Coria, který si v prvním kole proti Pablu Cuevasovi připsal první letošní výhru, zdolal 4-6 7-5 6-4 pátého nasazeného Srba Dušana Lajoviče a po sedmi měsících vyhrál na podniku ATP dva zápasy po sobě.



Dokonce po devíti měsících vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě 38letý Španěl Fernando Verdasco, který po obratu zdolal 2-6 6-3 7-5 Brazilce Thiaga Monteiru.

O první semifinále od října 2018 si bývalá světová sedmička Verdasco zahraje s třetím nasazeným Italem Lorenzem Sonegou (h2h 1-1), který vyřadil domácího mladíka Sebastiána Báeze.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 686.700 dolarů
středeční výsledky (09. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ruud (1-Nor.) - Carballés (Šp.) 7-6(2) 6-3
Sonego (3-It.) - Báez (Arg.) 6-3 6-3
Coria (Arg.) - Lajovič (5-Srb.) 4-6 7-5 6-4
Verdasco (Šp.) - Monteiro (Braz.) 2-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
smile super
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist