Ruud v Barceloně pokračuje v útoku na první triumf na větších akcích, ve čtvrtfinále je i Tsitsipas

18. 4., 17:52
Aktuality 5
ATP BARCELONA - Casper Ruud (25) si v osmifinále na pětistovce v Barceloně poradil 6:1, 6:4 s Jordanem Thompsonem (29), Australanovi oplatil nedávnou porážku z finále v Los Cabos a dál pokračuje v útoku na svůj první triumf na akcích větších než ATP 250. Ve čtvrtfinále se šestý hráč světa a finalista posledních dvou ročníků French Open potká s Matteem Arnaldim. Postup do čtvrtfinálové fáze si zajistil také Stefanos Tsitsipas (25) a po výhře nad Robertem Carballésem (31) pokračuje v letošní neporazitelnosti na antuce.
Ruud má v Barceloně další šanci na první triumf na akcích větších než ATP 250 (© AFP)

Thompson – Ruud 1:6, 4:6

Casper Ruud měl v neděli na Masters v Monte Carlu další šanci vybojovat první větší titul, jenže i své sedmé kariérní finále na podnicích větších než ATP 250 prohrál. Finálový souboj v Monaku, který si zajistil po skalpu světové jedničky Novaka Djokoviče, vůbec nezvládl a uhrál v něm se Stefanosem Tsitsipasem jen pět gamů.

Na další příležitost nemusel čekat dlouho. V Barceloně nestartují loňský šampion Carlos Alcaraz, Djokovič ani Jannik Sinner a nejlepší norský tenista je společně s Tsitsipasem největším adeptem na titul. Zatím si ve španělské metropoli počíná suverénně, ve dvou setech přehrál Alexandreho Müllera i Jordana Thompsona.

Proti Australanovi odvrátil obě brejkbolové hrozby a dominoval na podání, ze 45 fiftýnů na vlastním servisu jich prohrál jen osm. Australanovi třikrát sebral podání a po hodině a čtvrt mu oplatil nedávnou porážku z finále v Los Cabos, kde prohrál jeden ze svých tří letošních duelů o trofej.

Ruud letos posbíral už 26 vítězství, nejvíce na tour, a nyní může vylepšit své maximum v Barceloně. Na španělské antukové pětistovce je ve čtvrtfinále podruhé, předloni v této fázi nevyužil tři mečboly proti domácímu Pablovi Carreňovi.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Letos bude ve čtvrtfinále v tomto dějišti čelit Matteovi Arnaldimu. Italskému mladíkovi má co oplácet, loni na Masters v Madridu s ním totiž senzačně prohrál, dokonce neuhrál ani set. Arnaldi má se zástupci TOP 10 žebříčku bilanci 2:6, jeden ze skalpů zapsal právě proti Ruudovi.

 

Carballés – Tsitsipas 5:7, 3:6

Stefanos Tsitsipas dorazil do Barcelony po triumfu na Masters v Monte Carlu. Úvodní antukovou tisícovku sezony ovládl již potřetí v kariéře, vrátil se do TOP 10 žebříčku a nyní má v Barceloně jedinečnou příležitost poprvé kralovat na podnicích série ATP 500. Na akcích této kategorie prohrál všech 10 finálových duelů.

Bývalý finalista French Open začal ve španělské metropoli těsnou dvousetovou výhrou nad Sebastianem Ofnerem a potíže měl i proti domácímu antukovému specialistovi Robertovi Carballésovi. V utkání jako první ztratil servis, nicméně soupeři nedovolil brejk potvrdit a další zaváhání na podání nepřipustil. Přesto se na kurtu zdržel téměř dvě hodiny. Španěl vstupoval do zápasu s bilancí 1:15 proti hráčům TOP 10 pořadí.

Tsitsipas, který vyhrál i osmý letošní zápas na antuce, má v Barceloně vynikající historii. V tomto dějišti se v minulosti představil pětkrát a ve třech případech se probojoval do finále. Titul však nezískal v roce 2018 (Rafael Nadal), před třemi lety (Nadal) ani loni (Carlos Alcaraz).

Dalším soupeřem největšího favorita horní poloviny pavouka bude Facundo Díaz Acosta. Argentinec před dvěma měsíci šokoval triumfem v Buenos Aires a nyní ho čeká největší čtvrtfinále v kariéře a premiérový souboj s někým z elitní desítky žebříčku.

 

De Minaur – Fils 5:7, 2:6

Alex de Minaur si v úvodním zápase v Barceloně připsal skalp antukového krále Rafaela Nadala, ale navázat na něj nedokázal. Čtvrtý nasazený překvapivě skončil v osmifinále po porážce 5:7, 2:6 s trápícím se Arthurem Filsem. Francouzský teenager, jenž na posledních třech akcích nevyhrál více než jeden duel, se o semifinále utká s Dušanem Lajovičem.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvořili Cameron Norrie s Tomásem Martínem Etcheverrym.


Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Ondra979
caspere pod jsi konecne pro titul...jednou uz to musi vyjit
Reagovat
Krisboy
Určitě nás je víc, kdo mu to přeje, ale obávám se, že Stefanos bude proti.
Reagovat
Ondra979
hm sakra, on je tam jeste Cipisek...tak to bude tezke, ale jednou to musi prolomit :)
Reagovat
Krisboy
Musí, ale nevím, jestli zrovna teď, když Cipís chytá formu a v Barceloně mu to sedí.
Reagovat
com
RuUD se po prohranym finale uz zase zveda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist