Ruud v Houstonu po drtivé výhře nad Granollersem zaútočí na první finále

13. 4. 2019, 11:51
Aktuality 8
ATP HOUSTON - Dvacetiletý Nor Casper Ruud na antuce v Houstonu ztratil jediný game s bývalým šampionem Španělem Marcelem Garnollersem a postupem do třetího semifinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP. Na svého příštího soupeře stále čeká. První semifinálovou dvojici vytvořili domácí Sam Querrey a Chilan Christian Garín.
Casper Ruud

Casper Ruud si ve čtvrtfinále turnaje ATP zahrál potřetí v sezoně a opět na antuce. Podruhé v něm uspěl a podruhé drtivým výsledkem. V Houstonu teprve dvacetiletý Nor deklasoval 6-1 6-0 šampiona z roku 2008 Španěla Marcela Granollerse a potřetí v kariéře postoupil do semifinále. Znovu na antuce.

"Je to dobrý způsob, jak začít oficiální začátek antukové sezony. Tento týden se cítím opravdu dobře. Je tu skvělá atmosféra a jsou zde skvělí fanoušci," řekl Ruud, který figuruje mezi osmičkou nejlepších mladíků v boji o start na listopadovém turnaji Next Gen ATP v Miláně.

O premiérové finále si Ruud zahraje s Kolumbijcem Danielem Elahim Galanem Riverosem, nebo Australanem Jordanem Thompsonem. Jejich čtvrtfinálový souboj byl za stavu 3-3 a 15-15 ve třetím setu kvůli dešti přerušen a dohrávat se bude v sobotu.


Sam Querrey v Houstonu neztratil set ani ve třetím duelu. Ve čtvrtfinále jednatřicetiletý Američan zdolal dvakrát 7-6 Srba Janka Tipsareviče, s nímž po třech nezdarech v řadě vyrovnal vzájemnou bilanci na 4-4.

V prvním tie-breaku Querrey ztratil vedení 4-1 a za stavu 4-6 čelil dvěma setbolům, ale odvrátil je a ziskem čtyř míčků sadu ukončil. Ve druhé zkrácené hře přišel o vedení 4-4, ale obrat soupeři nedovolil a vyhrál 7-4.

"První zápasy tu byly celkem bez problémů. Ale dnes to bylo spíše o tom, jakkoliv se dostat do dalšího kola. Bylo tam několik náročných momentů proti silnému soupeři, ale našel jsem cestu, jak vyhrát tie-breaky a o tom někdy tenis je," komentoval Querrey zápas s Tipsarevičem, jenž hrál první čtvrtfinále od října 2016.

V semifinále se finalista z let 2010 a 2015 Querrey utká poprvé s Christianem Garínem. Dvaadvacetiletý Chilan
ve čtvrtfinále přehrál 6-3 6-2 Švýcara Henriho Laaksonena a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. To první si zahrál před měsícem v Sau Paolo, kde nakonec prohrál až ve finále.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 652.245 dolarů
páteční výsledky (12. 04. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Querrey (8-USA) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(6) 7-6(4)
Garín (Chile) - Laaksonen (Švýc.) 6-3 6-2
Ruud (Nor.) - Granollers (Šp.) 6-1 6-0
Thompson (Austr.) - Galan Riveros (Kol.) 1-6 6-4 3-3 a 15-15 / přerušeno kvůli dešti
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Pe3k
Dostal wc i v MC a líbí se mi jeho los, má potenciál jít daleko, pokud přejde přes Zvereva. Djoko schytal zas Kolhiho, Nadal Bautistu. Vyhraje Fedr.
Reagovat
gigin
Kobra hukla s Rublem. To to tam fakt začíná náramně. Za chvílu cyp x Guido Andreozzi. To bude taky tak. Už aby začala tráva jako.
Reagovat
sojka1
se uz cape... :-))
Reagovat
gigin
Jj za hlavu možná.
Reagovat
sojka1
stahl jeden brejk, kdyz jsem to psala...
Reagovat
gigin
Jj vim, díky moc :)
Reagovat
gigin
Tak neva, první ostrý na cihle, on se čapne.
Reagovat
sojka1
jas.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist