Ruud v Ženevě udolal Sousu a poprvé obhájil titul

21. 5. 2022, 22:02
Aktuality 1
ATP ŽENEVA - Casper Ruud na antuce v Ženevě zvládl svůj premiérový turnaj v roli obhájce titulu. Ve finále 23letý Nor udolal po třech hodinách boje 7-6 4-6 7-6 Portugalce Joaa Sousu.
Profily hráčů
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud už vyhrál sedm turnajů ATP, ale až tento týden v Ženevě se vůbec poprvé představil v roli obhájce titulu. A rok starý triumf dokázal zopakovat.

Ve svém celkově 11. finále třiadvacetiletý Nor zdolal po tříhodinovém boji Portugalce Joaa Sousu 7-6 4-6 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

Jako poslední v Ženevě vyhrál dva roky po sobě domácí Stan Wawrinka v letech 2016 a 2017.

Třiatřicetiletý Sousa hrál finále podvanácté, pátý titul a druhý z antuky ale nepřidal. Letos už triumfoval v indickém Púne, stále však nedokázal vyhrát dva turnaje během jedné sezony.

Ruuda na úvod nadcházející French Open čeká domácí Jo-Wilfried Tsonga, který se loučí s kariérou. Sousa bude o první pařížskou výhru od roku 2017 bojovat proti Chun Hsin Tsengovi z Tchaj-wanu.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 597.900 eur
sobotní výsledky (21. 05. 2022)
• Dvouhra - finále •
Ruud (2-Nor.) - J. Sousa (Portug.) 7-6(3) 4-6 7-6(1)
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Andújar/Middelkoop (Šp./Niz.) 2-6 6-2 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Gratuluji, parádní zápas a fantastická otočka v závěru. Sousa nezvládl tiebreak, ale jinak to byl fakt pěknej tenis a velký drama.

Už se nedivím, že Sousa porazil Gasqueta smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist