Ruud v Ženevě vykročil za hattrickem, Fritz za prvním finále na antuce

24. 5. 2023, 20:38
Aktuality 0
ATP ŽENEVA - Casper Ruud zvládl na antukovém turnaji ATP 250 v Ženevě i svůj 9. zápas. Norský vítěz posledních dvou ročníků odstartoval letošní generálku na French Open výhrou 6:3, 7:5 nad Američanem Jeffreym Wolfem. Ve čtvrtfinále nechybí ani nasazená dvojka Taylor Fritz, který zahájil útok na první antukové finále obratem proti krajanu Marcosi Gironovi.
Casper Ruud

Casper Ruud minulý týden v Římě teprve podruhé z jedenácti letošních akcí vyhrál víc jak jeden zápas. Prohrál až v semifinále, v němž neúspěšně čelil poprvé v sezoně hráči Top 10 Holgeru Runemu.

Před Roland Garros, na kterém ho čeká obhajoba prvního grandslamového finále, se nyní už třetí rok po sobě rozehrává ještě na menší akci v Ženevě. Loni na švýcarské antuce poprvé v kariéře obhájil titul a dnes úspěšně vykročil za hattrickem.

24letý Nor potvrdil roli favorita proti Jeffreymu Wolfovi. Amerického soka v prvním vzájemném duelu porazil bez ztráty podání 6:3, 7:5, když jediné dva brejkboly odvracel až v posledním gamu.

"Cítím se skvěle, je to pro mě skvělé vítězství. J.J. (Wolf) je velmi agresivní hráč a velmi těžký soupeř. Začal jsem zápas rychlým brejkem a konec jsem pak zvládl se štěstím. Jsem moc šťastný, že tady zase mohu hrát a zítra mě tu čeká další zápas. Moc si to tady v Ženevě užívám," pochvaloval si po svém úvodním vystoupení Ruud, který má bilanci na švýcarské antuce 17-0. V posledních dvou letech totiž triumfoval také ve Gstaadu.

"Zdejší klub je nádherný, fanoušci jsou úžasní. Švýcarsko je země s bohatou tenisovou historií. S Rogerem a Stanem, který stále hraje. Je to zkrátka neuvěřitelná země, ve které se cítím dobře. Dobré jídlo, dobří lidé a spousta krásných výhledů. I samotná Ženeva má spoustu hodně krásných věcí, vždy je to skvělý pocit tady být."

Ruud už si zahrál finále na dvou grandslamech, podniku Masters i Turnaji mistrů, stále však nevyhrál větší akci než kategorie ATP 250. Ve sbírce má 10 titulů, devět z nich slavil na antuce.

Ve čtvrtfinále se šampion z dubnového Estorilu utká s Chilanem Nicolasem Jarrym, který postoupil bez boje přes šestého nasazeného Nizozemce Tallona Griekspoora. Nizozemský tenista odstoupil kvůli zranění pravého kotníku.

Fritz útočí na první antukové finále

O první finále na antukovém podniku ATP usiluje při svém debutu v Ženevě Taylor Fritz. Devátý hráč světa na turnaj dorazil po nečekaných porážkách se Zhizhen Zhangem a Yannickem Hanfmannem a ideálně nezačal ani ve Švýcarsku. S Marcosem Gironem prohrál první set, ale vývoj otočil, zvítězil 4:6, 6:2, 6:3 a letošní bilanci proti krajanům vylepšil na 8:1.

Ve čtvrtfinále se 25letý Američan Fritz utká s Iljou Ivaškou, jenž postoupil po třísetovém vítězství nad Francouzem Adrianem Mannarinem.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 630.705 eur
středeční výsledky (24. 05. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruud (1-Nor.) - Wolf (USA) 6:3, 7:5
Fritz (2-USA) - Giron (USA) 4:6, 6:2, 6:3
Dimitrov (4-Bulh.) - Carballés (Šp.) 6:1, 6:4
Jarry (Chile) - Griekspoor (6-Niz.) bez boje
O'Connell (Austr.) - Zapata (7-Šp.) 6:0, 3:0 / skreč Z.
Ivaška (Běl.) - Mannarino (8-Fr.) 6:4, 4:6, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist