Růžovou nesnáším, ale prý to vypadalo dobře, řekla Plíšková o svém outfitu pro French Open

2. 6. 2021, 09:00
Aktuality 38
V rozmezí pár minut postoupily Karolíny Plíšková a Muchová do druhého kola Roland Garros. Turnajová devítka Plíšková oblečená v neoblíbené růžové zvládla ve dvou setech utkání s Chorvatkou Donnou Vekičovou, osmnáctka Muchová po pomalém začátku chytila rytmus od druhého setu a otočila souboj s Němkou Andreou Petkovicovou.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Vekičová hrála proti Plíškové první zápas od Australian Open a po operaci kolena. "Pořád dokáže zahrát dobře. Chvíli nehrála a byly momenty, kdy to bylo vidět. V šatně mi říkala, že do toho šla uvolněně a neměla co ztratit, ale já jsem potom hrála dobře," řekla Plíšková.

V úvodu bojovala česká hráčka s nervozitou. "Mega. Ne z ní, ale je to první kolo a už to lepší nebude," pronesla semifinalistka antukového grandslamu z roku 2017. Soupeřka se snažila hrát agresivně a Plíšková se zpočátku nemohla dostat do rytmu, ale pomáhala si servisem. "Začátek byl takový všelijaký a nebylo to moc dobrý. Ale naštěstí se to podařilo."

Další soupeřkou Plíškové bude Sloane Stephensová z USA, finalistka turnaje z roku 2018. "Byla tady úspěšná, ale teď to má nahoru dolů. Každopádně to bude těžký druhý kolo. Ale jsou to hráčky, které se na okruhu pohybují už pár let a troufnu si říct, že mě nemají čím překvapit. Budu vědět, co dělat. Bude to o mně, nebude moc přemýšlení o soupeřce," uvedla Plíšková.

Pro Roland Garros má Plíšková novou kolekci oblečení v růžových odstínech. "To není moje oblíbená barva, růžovou nesnáším," řekla. "Ale nabídli mi to a souhlasila jsem s tím. Móda k tomu patří. A dost lidí mi psalo, že to vypadala dobře, tak aspoň to," usmála se.

Muchová: Vyhánění lidí během zápasu není příjemné
Muchová se v prvním setu utkání s Petkovicovou rozehřívala. "Nemám moc odehraných zápasů a chvilku mi trvalo se do toho dostat," upozornila na fakt, že od semifinále na Australian Open hrála kvůli trhlině v břišním svalu jen dva turnaje. "Otočila jsem to tím, že jsem ve druhém setu chytla rytmus. Pak jsem si to musela uhrát, protože soupeřka hrála velmi solidně."

Na Roland Garros chodí v omezeném počtu fanoušci. Muchová měla v ochozech velkou podporu a často se ozýval pokřik: "Karo! Karo!". "Je to lepší, než když tam nikdo není. Jsem ráda, že tam může být aspoň pár lidí a pomáhá mi to hodně," řekla čtyřiadvacetiletá hráčka.

Během třetího setu ale rozhodčí upozorňovala diváky, že budou muset opustit hlediště, jelikož po deváté hodině večerní je v Paříži zákaz vycházení. "Zrovna poté, co jsem udělala brejk, přišla supervisorka a říkala, že budeme muset počkat, než všichni odejdou. Trošku jsem si stěžovala, dohrálo se to s pár diváky, ale není to moc příjemné," uvedla Muchová.

Podobnou zkušenost už měla letos z Madridu. V osmifinále zdolala Řekyni Marii Sakkariovou, zápas končil před půlnocí a od třetího setu se hlediště stadionu muselo vyprázdnit. "Což bylo hodně zvláštní, je to změna dynamiky zápasu," konstatovala olomoucká rodačka.

V příštím utkání narazí na další třicátnici, Varvaru Lepchenkovou reprezentující USA. S o jedenáct let starší rodačkou z Uzbekistánu se dosud nestřetla. "Moc ji herně neznám, budu se na ni muset kouknout, nebo David (trenér Kotyza)," řekla Muchová a dodala: "Vím jen, že hraje levou rukou, hraje rychle a je to nepříjemná soupeřka do druhého kola."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Rafaeoli25
Plíšková je alergická na růžovou, já jsem alergický na Plíškovou. Kéžby se konečně naučila mluvit a nedrmolila jako předškolní dítě. A když tu růžovou nemusí, nechapu, že netrvala na jiné barvě, není přece nesvéprávná.
Reagovat
Fandina
Tenisti mají smlouvy a nosí oblečení, podle toho, jaké dostanou.
Reagovat
Mony
Mohou vybírat většinou z více modelu nebo alespoň barev. Kája o tom kdysi povídala.
Reagovat
Fandina
Nemohou. Dostanou kolekci a tu nosí.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale mohou si vybírat, ale ne všichni. Ale třeba Nadal si vybírat může. Je neskutečný, co je pro něj Nike schopný dál a dal vymýšlet za barevný variace.
Reagovat
annah
Ty jsou fakt neskutečný. Ale v negativním smyslu. Často je to hrůza, zrovna ta neonová zelená, v které hraje teď, je příšerná.
Reagovat
sojka1
nevidela bych to jako echt vyhodu, je to jiste individualni, ale osobne na kurtu neonove barvicky soupere lepsi fixuju perifernim videnim... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí. Hlavně že jí to slušísmile
Reagovat
bIbec
Zápas sem neviděl, ale z obrázků to vypadá fakt slušivě. I ten obojek mi přijde OK.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Tak. To je ono.
Reagovat
Fandina
Kájo, slušelo ti to moc a růžovobílá batika se mi moc líbila, jen ten čenobílý lem u krku mi vadil.
Reagovat
sojka1
bylo by to moc činané, tak to prechazi do přísna... :-))
Reagovat
Fandina
Podle mě je to pěst na oko, ale navadí, i tak se mi to líbí, černobíle naladili i logo.

Jinak na ČT to včera dávali živě, také jsem to nenašla pak v archivu ivysílání, ale jinak je to k vidění na Eurosportplayeru zpětně.

Katku i Maky teď také dávají na webu ČT živě. Katka je i na ČT Sport a na Eurosportu 2.

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/zive/i29-roland-garros-vondrousova-tanova-bez-komentare
Reagovat
sojka1
diky moc... zatim koukam na Kacenku na tom icku... :-)
Reagovat
makro99
jéžiš a já na to koukal bez komentáře s permanentně vyskakujícím premiérem na nějakým tom Jonově freestreamu..:D
Reagovat
smazaný uživatel
to pasuje k tetování.
Reagovat
ttopi
Ten steh vepředu to je omyl, nebo schválně?
smile
Reagovat
Mony
Schválně, aby se mohly podrbat, něco narovnat nebo vyndat krabičku poslední zachrany
Reagovat
ttopi
Ahaaa. Já myslel jestli to Plíšková nenandala obráceně smile
Reagovat
sojka1
nicemu nerozumite, to je nejake retro, jen uz nevim jake... :-)) ale presne takovy obojek jsem kdysi mela na triku taky... jinak jsem Kaju (ani druhou) na CT nenasla, v i-vysilani RG2021 nedostupne, takze celkovy dojem nevim, fotka nestaci, model se musi "projit"... :-))
Reagovat
sojka1
jinak je vtipne se podivat na vysledek: 7:5; 6:4 a na komentar: "Začátek byl takový všelijaký a nebylo to moc dobrý. Ale naštěstí se to podařilo."
:-))
Reagovat
sojka1
jeste Muska, vysledek: 1:6; 6:3; 6:4 a komentar: "Otočila jsem to tím, že jsem ve druhém setu chytla rytmus. Pak jsem si to musela uhrát, protože soupeřka hrála velmi solidně." :-))
Reagovat
Mony
Jo, musela vytáhnout hodně triumfu, včetně vůle.. Ty první kola bývají pěkný očistec, koukam. Až je mi Petky lito
Reagovat
sojka1
ale jiste, neni to vubec jednoduche, jen narazim na tu dychtivost slyset slova sportovce... z vysledku by to jednoho nenapadlo... :-))
Reagovat
Mony
No, může s tím obratem příště prekvapit
Reagovat
Mony
Jeee, tohle mělo být nahoře pod Toppimsmile
Reagovat
Torn
No, upřímně katastrofa....jsem se na to chtěl podívat ze záznamu na eurosportu, kde to nějak usekli a radši tam dají Carlu a Stephens :D. Viděl jsem tedy v zásadě jen první set. Začátek byl dost rozpačitý, ale potom se rozehrála (Kája). U Vekič jde vidět, že prostě ještě není v optimální formě a hra Káji jí úplně nesedí. Karolína se během zápasu srovnala, což se nedá říct o jejím tričku, které v oblasti dekoltu vypadalo jako zmačkaná a nepovedená cukrová vata. :D
Reagovat
sojka1
na ES jsem taky pekne nastvana! Ale Karlicku se Sloane jsem si uzila, Karlicka v zaveru velmi emotivni, uvedomila jsem si, ze avizovala konec kariery a slo o jeji posledni RG, navic jsem cetla, jak drela, aby to bylo dustojne rozlouceni. Bylo, Karlicko, dik! Ale ke Kaje... snad ji ty drchance dotlaci daleko! A snad je uz i uvidim... :-)
Reagovat
annah
Mně připadá, že letos se návrháři vytáhli. Petra měla mimořádně hezké šatky, Martincová a Muška taky. Ty Karolíniny nemusely být až ke krku, jinak dobré. Růžovou sice taky nemám ráda, ale na ženských ji snesu.
Ale málem mi včera zaskočilo, když jsem uviděla Rafu v tom neonově zeleném tričku. Něco strašného. On má na ty příšerné barvy v ATP snad monopol. Převzal ho od Wawrinky.
Reagovat
Torn
No, nelíbí se mi to oblečení, ale třeba jí to přinese štěstí, jak Stanovi jeho kraťasy. :D
Reagovat
sojka1
snad... :-))
Reagovat
Mony
To ji ještě nepsala Blondie.. Já bych z toho udělal rolák, na pupku výstřihl srdicko a na sukynku přišil nějaké stříbrné trasne, aby nebyly vidět ty line nohy
Reagovat
Torn
A já bych tě zase ve prospěch lidstva nechal vykastrovat. :D
Reagovat
Mony
To není treba
Reagovat
Mony
Možná místo srdíčka hvězdu,.. To už myslím vážně...Tedy na partysmile
Reagovat
paddy
Barva naopak dobrá, ale ten obojek kolem krku razí jak pěst na oko. Vypadá to jak obleček pro psa, chybí jen vodítko smile smile
Reagovat
paddy
Nejenže zelená je letos nová černá, ale také červená je růžová... smile
https://www.youtube.com/watch?v=IkrxdPaSfAA
Reagovat
Cico93
Noo, tak u Karolíny sme boli zvyknutí na outfit čo ukázal o niečo viac.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist