Rybakinová zdolala Sakkariovou a v Petrohradu si zahraje o nejcennější titul

15. 2. 2020, 15:02
Aktuality 4
WTA PETROHRAD - Elena Rybakinová v Petrohradu zdolala po obratu Řekyni Mariu Sakkariovou a třetí ze čtyř letošních turnajů proměnila ve finále. V celkově pátém a dosud největším finále si dvacetiletá Kazaška zahraje o třetí titul proti loňské šampionce a světové osmičce Kiki Bertensové z Nizozemska.
Jelena Rybakinová (© AFP)

Jelena Rybakinová si své první finále na okruhu WTA zahrála teprve loni v červenci a na antuce v Bukurešti hned získala titul. O sedm měsíců později je ve finále už popáté a poprvé na podniku kategorie WTA Premier.

Letos dvacetiletá rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán hraje na čtvrtém turnaji a potřetí se dostala až do finále. V Shenzhenu neuspěla, v Hobartu slavila druhý triumf a nyní v Petrohradu zaútočí na svou nejcennější trofej.

Rybakinová v Rusku přežila už dva těžké zápasy. Poté, co včera proti Francouzce Oceane Dodinové přežila dva mečboly, dnes zdolala 3-6 7-5 6-1 Řekyni Mariu Sakkariovou.



V nedělním finále Rybakinová, jež má letošní zápasovou bilanci 15-2, vyzve světovou osmičku Kiki Bertensovou. S o osm let starší Nizozemkou jediný vzájemný duel loni na trávě v Hertogenboschi prohrála ve dvou setech.

Osmadvacetiletá Bertensová si dnes poradila 6-1 4-6 6-1 s domácí Jekatěrinou Alexandrovovou a jediná výhra ji dělí od obhájení triumfu. Napodobila by tak svůj počin z antuky v Norimberku, kde triumfovala v letech 2016 a 2017. Celkově zaútočí na jubilejní 10. titul.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 848.000 dolarů
sobotní výsledky (15. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Bertensová (2-Niz.) - Alexandrovová (Rus.) 6-1 4-6 6-1
Rybakinová (8-Kaz.) - Sakkariová (6-Řec.) 3-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
se letos rozjela jako tank. Doufám, že smázne i Bertensku ...
Reagovat
rybicka
No, já už se těšila, že to zvládne Alexandrová. Ovšem bohužel.
Reagovat
tommr
škoda, že Petra onemocněla. Alexandrova by pro ní nebyla soupeřka ...
Reagovat
Dobry-den
Výborně, gratulka, jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist