Rýsuje se další český talent? Sedmnáctiletá Kilnarová poprvé triumfovala mezi ženami

31. 7. 2017, 09:35
Aktuality 6
Monika Kilnarová minulý týden jako kvalifikantka ovládla menší podnik ITF 15k v Tampere. Sedmnáctiletá Češka nenašla ve finské metropoli žádnou přemožitelku, když ve finále po téměř čtyřech hodinách udolala 7-6 6-7 6-4 turnajovou jedničku Marii Benoitovou. Mezi ženami se tak dočkala premiérového triumfu.
Profily hráčů
Monika Kilnarová

Česká tenistka se s největší pravděpodobností na akci ITF 15k ve finském Tampere přihlásila po termínu, jelikož musela absolvovat jeden kvalifikační duel. V něm však ztratila pouhé dva gamy a v hlavní soutěži byla nasazenou pětkou.

Před soubojem o titul ztratila sedmnáctiletá česká naděje ve třech zápasech jen pět gamů. Postupně si poradila s hráčkami v žebříčku daleko za ní - Vehvilainenovou a Gustafsonovou.

Překvapivý výprask ale od české hráčky schytala o dva roky starší Kristina Schmiedlová ze Slovenska, která proti Kilnarové dokázala uhrát jedinou hru. Semifinálová soupeřka české tenistky Cascinová se z turnaje odhlásila.

Kilnarová tak měla volnou cestu do svého druhého kariérního finále. V tom premiérovém letos v lednu na Martiniku neuspěla. Včera ale mohla po téměř čtyřhodinovém boji slavit, když po setech 7-6 6-7 6-4 porazila největší favoritku - nasazenou jedničku Marii Benoitovou. Belgičanka v žebříčku figurovala skoro o 200 míst výše.

Kilnarová se díky životnímu úspěchu v žebříčku WTA posunula o 75 pozic na 519. příčku a vylepšila své maximum. Sedmnáctiletá rodačka z Ostravy prožívá rozhodně svou nejúspěšnější sezonu. Na kontě má letos již 30 výher. Přesně tolik jich dokázala posbírat za sezony 2015 a 2016 dohromady. Ta letošní navíc ještě nekončí.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
Ahoj200
Tampere je finská metropole?
Reagovat
EllNino
Markétin ročník, hrávaly spolu i juniorský Fed Cup a yslím, že jsem viděl na Instagramu spoustu společných fotek Moniky a Markéty :D ...

Jinak je ještě mladší, téměř ročník 2000 bez necelých 3 měsíců, akorát si opravte v databázi, že je pravačka a ne levačka, dost to mate :)
Reagovat
avos
Tříseťák na 4 hodiny, když v posledním to bylo 6:4? Tak to musely být celkem dlouhý gemy :-O
Reagovat
bIbec
tak dlouhé gemy to asi byly. Ale předpokládám, že při zápase chyběli podavači míčků, což může zápas výrazně prodloužit.
Reagovat
janek_da
Třeba to bylo i bez rozhodčího a často se tam hádaly o fiftýny.
Reagovat
Frick
Jako bez čárovejch....?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist