Sabalenková nedala Ostapenkové šanci, po 11 letech jsou v semifinále tři nejvýše postavené hráčky

15. 5., 14:59
Aktuality 8
WTA ŘÍM - Aryna Sabalenková (26) odvracela v osmifinále tři mečboly, ovšem ve čtvrtfinále nedala šanci Jeleně Ostapenkové (26) a bývalou šampionku French Open a loňskou semifinalistku římské tisícovky přehrála snadno 6:2, 6:4. O své premiérové finále ve Foro Italico bude usilovat proti krajance Viktorii Azarenkové (34), nebo Danielle Collinsové (30). Poprvé od French Open 2013 se dostaly do semifinále jednoho turnaje všechny tři žebříčkově nejvýše postavené hráčky.
Sabalenková doplnila v semifinále Šwiatekovou a Gauffovou (© AFP)

Ostapenková – Sabalenková 2:6, 4:6

Aryna Sabalenková v lednu suverénně obhájila titul na Australian Open. Po odletu z australského kontinentu se však začala trápit a do čtvrtfinále znovu postoupila až na začátku antukového jara ve Stuttgartu. Následně byla několikrát jediný míček od úspěšné obhajoby triumfu v Madridu a nyní má na dosah finálovou účast také v Římě.

Zatímco v osmifinále s dvojnásobnou šampionkou Elinou Svitolinovou musela likvidovat tři mečboly, bojovala s bolestmi zad a zvítězila až v tie-breaku rozhodující sady, ve čtvrtfinále s Jelenou Ostapenkovou dominovala.

Bývalé šampionce antukového French Open a loňské semifinalistce římské akce nenabídla ani jednu brejkbolovou příležitost a na vlastním podání dohromady ztratila pouhých 13 fiftýnů. Sama se dostala k sedmi šancím na brejk a tři z nich dokázala využít. Na postup potřebovala jen 73 minut.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

S Ostapenkovou zvládla i třetí vzájemný souboj. Nepočítaje jeden ztracený set měla jednoznačně navrch také před pěti lety v Zhengzhou i loni v Dubaji. Grandslamové šampionky poprvé změřily síly mimo tvrdé povrchy.

Sabalenková účinkuje ve Foro Italico pošesté v kariéře a právě semifinále je jejím maximem, předloni v něm schytala výprask od aktuální světové jedničky Igy Šwiatekové.

Azarenková – Collinsová 4:6, 3:6

Letos v něm bude čelit rozjeté Danielle Collinsové, kterou porazila ve všech pěti vzájemných zápasech. Naposledy ji zdolala před dvěma týdny v Madridu a uštědřila jí jedinou porážku z posledních 20 zápasů.

Collinsová, jež po sezoně ukončí kariéru, si již 19. výhru od poloviny března připsala proti Viktorii Azarenkové. Finalistku z roku 2013 porazila 6:4, 6:3 a turnajem dál prochází bez ztráty setu.

Třicetiletá Američanka postoupila do semifinále na třetím podniku WTA 1000 po sobě a útočí na třetí triumf ze čtyř posledních turnajů.

Nepočítaje Turnaj mistryň se poprvé od French Open 2013 dostaly do semifinále jednoho turnaje všechny tři žebříčkově nejvýše postavené hráčky. Druhé semifinále v Římě obstarají dvojnásobná vítězka a světová jednička Iga Šwiateková s úřadující šampionkou US Open a světovou trojkou Coco Gauffovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
PTP
Bravo Bridget Johnsová! A další na řadě Sabalenka.
Reagovat
Sinuhet1
Daniela bere prvni set, a hraje vyborne, teda az na ty dvojchyby
Reagovat
Yonaash
Azarenka je nějak nervní dneska, furt mlátí raketou plus ty ksichty
Reagovat
tommr
Zdá se že ty první tři hráčky začínají ostatním odskakovat herně i výsledkově ...
Reagovat
com
No spis prvni 4 hracky.. Kdyby zas nemela Rybakina prujem

Co na to Big4ka Krejcikova
Reagovat
tommr
Rybakina je věčně nemocná nebo zraněná ...
Reagovat
Carter
Ale keď hrá tak je aj herne aj výsledkovo odskočená spolu s top 3 od ostatných. A na to že je stále zranená, tak má v race 1200 bodový náskok pred Gauff. A v normálnom rebríčku v podstate len tak stratila 2000b za to že neobhajovala tituly v IW a Ríme, plus tá nešťastná prehra na Australian open
Reagovat
PTP
Tak jedině ta Collinsová by jí mohla zarazit prdy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist