Sabalenková o Top 10: Na kurtu vám stejně nikdo nedá nic zadarmo

12. 3. 2019, 15:38
Aktuality 17
Aryna Sabalenková po příletu do Indian Wells promluvila o tom, jak se cítí coby nová členka nejlepší desítky žebříčku WTA. Zná mě teď mnohem víc lidí, ale na kurtu vám stejně nikdo nedá nic zadarmo, prohlásila Běloruska, jež je momentálně devátou nejlepší hráčkou světa.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková

Minulý rok přijela Sabalenková do Indian Wells coby 67. tenistka světa a ve druhém kole tu poprvé v kariéře přehrála hráčku Top 20, když porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou. Možná právě i tato výhra následně odstartovala rychlý vzestup běloruské tenistky, jež si ve zbytku roku zahrála finále turnajů v Luganu a v Eastbourne, hrála semifinále prestižního podniku v Cincinnati a ovládla podniky v New Havenu a Wuhanu.

Díky dobrým výsledkům se Sabalenková kvalifikovala na "malý Turnaj mistryň" v čínském Zhuhai a na začátku letošního roku se po triumfu na turnaji v čínském Shenzhenu poprvé v kariéře probojovala do nejlepší desítky žebříčku WTA, jejím maximem je dosud 9. příčka.

"Myslím, že jediný rozdíl mezi loňským a letošním rokem je ten, že mě nyní podporuje daleko více lidí a mám více fanoušků," konstatovala Sabalenková po příjedu do Indian Wells. "Na kurtu je to ale stále stejné. Jdu na kurt a musím bojovat, jinak to ani nejde."

"To, že jsem se posunula v žebříčku je určitě pozitivní, ale v zápase vám nikdo nic zadarmo nedá. Naopak. Nyní proti mně nastupuje řada hráček s vědomím, že nemají co ztratit, a proto mohou hrát uvolněně a v klidu. Jsem to pak já, kdo je pod větším tlakem, neboť se ode mě jako od hráčky Top 10 něco očekává. Je to pro mě nová situace, ale snažím se si na to zvyknout," prohlásila Běloruska.

"Samozřejmě se ale snažím jít neustále kupředu, chci se zlepšovat a být lepší hráčkou," dodala Sbalenková, jejímž koučem je bývalý tenista a vítěz sedmi turnajů Dmitrij Tursunov. "Jsem si vědoma toho, že čím déle se budu chtít ve špičce udržet, tím náročnější to bude. Je to ale velká výzva a já udělám maximum proto, abych hrála dobrý tenis a posouvala své hranice kupředu."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Osaka je sice dvojnásobnou GS šampionkou, ale až tak jistou pozici také nemá. Prohraje nečekaně, ne že by to byla stálice, jako třeba Serena dřív. Ale jinak souhlasím, že je hodně dobrá.
Reagovat
Fandina
To patřilo jinam.
Reagovat
lavamancer
napadlo vás někdy vygůglit si fotky Sabalenkový a Andyho Roddicka?
Nehrál on někdy před 20 lety v Bělorusku nějaký turnaj nebo exhibici?
ta podoba...
Reagovat
Fandina
Genie producentkou :-).
https://sport.tn.nova.cz/clanek/vymeni-tenis-za-platno-hollywood-chce-pribeh-krasky-bouchardove.html
Reagovat
Fandina
Markétka je v EL Lugano. Tak jsem zvědavá, jak se jí tam bude dařit.

Kontaveit, Bencic, Carlička, Camilka, Cibule, Kužmová, Putintseva, Friedsam, Van Uytvanc, Cornet a další.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190226/4dd971149a11687ea90b097a340685ab.jpg
Reagovat
dadaft
co si budem povídat,

je zde docela reálná šance, že Sabalenka, Osaka, Bencic, Barty, Andreescu, Anisimova, Yastremska, Vondroušová, Kostjuk a pár dalších vytvoří novou, silnou, atraktivní hráčskou generaci,,,,,,,,,,,,,, po silné sestavě Azarenka, Sharapova, Kvitová, Wozniacki, Radwanské a dalších,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a po rozflajzlé a nevýrazné mezi-generaci Plíškové, Stephens, Svitoliny, Keys, Muguruzy, Garcii atd...

(neříkám že tyhle všechny, možná i některé jiné, Osaka už každopádně)
Reagovat
EllNino
Zapomněl jsi na Potapovu, Danilovic, Kenin ... ale to je ještě strašně daleko :) ...

Doufám, že to tak bude :) Rád bych řekl i Bellis a Konjuh, ale ty laborujou :/
Reagovat
LukasH
No byl bych opatrnej. Opravdu silná sestava byly jen Williams, Azarenka, Sharapova. Ve své době byly prakticky k neporažení. Tedy..byla to Serena, která porážela ty dvě. Petra, Radwa a Wozejk na ně moc nedosahovaly, spíš byly dlouhodobými členkami top. Záleží taky na stylu a Osaka je jinej level, než ty ostatní. Když jsem jí viděl na USO se Serenou, spadla mi čelist a chudákovi Petře letos nedopřála ani ten 3. GS ani 1. místo :-)
Reagovat
bIbec
Azarenka měla období, kdy byla fakt top.. ale to období bylo tak krátké, že bych se ji asi bál dávat vedle jmen jako Serena nebo Sharapova. Historie si ji bude pamatovat spíš vedle hráček jako je právě Petra Kvitová, Simona Halep bych řekl.
Reagovat
bIbec
samozřejmě Petra, Simona i Azarenka ještě mají před sebou pár těch grand slamů. Nakonec může být všecko jinak.
Reagovat
tommr
jj Azarenka je hodně přeceňovaná hráčka, která byla opravdu dominantní vlastně jen v létech 2011-2013. Pak už jen žila ze svého jména a po návratu po těhotenství to platí dvojnásob ...
Reagovat
bIbec
tak přeceňovaná... Někým určitě. Hodně lidí ji bere jako někoho lepšího než právě ta Sharapová a to je hrozný nonsens. Na základě čeho? Že dovedla hrát vyrovnané zápasy se Serenou a párkrát ji i porazit? To je fakt dost málo. Sharapova má 5 GS, mimochodem vyhrála všechny 4. Azarenka má 2xAO. Tady není o čem špekulovat.
Reagovat
bIbec
Ten rozdíl je v tento moment obrovský mezi tou Mášou a Viktorkou.
Samozřejmě je nej z těch 2 násobných GS šampionek, o tom žádná.
Reagovat
tommr
a v čem je lepší než třeba Petra? Obě mají 2 GS, ale Petra má víc vyhranejch turnajů a je lepší i ve vzájemný zápasový bilanci. O vyhranejch FC ani nemluvím ...
Reagovat
bIbec
hmmm.. asi bych řekl ta pozice jedničky. To Petře chybí.
Reagovat
EllNino
záleží na úhlu pohledu, pro někoho je důležitější číslo před jménem, pro někoho tituly ... já Petře tu jedničku přeju, aby se tam jednou dostala, ale mám radši její finalovou bilanci a poměrně dost vyhraných turnajů :)
Reagovat
Fandina
Hezký, střízlivý rozhovor. Tak uvidíme, jak se bude kariéra Sabalenky vyvíjet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist