Sabalenková ovládla WTA Elite Trophy v Zhuhai. V Číně slaví i třetí letošní titul

27. 10. 2019, 07:49
Aktuality 7
WTA ELITE TROPHY - 'Turnaj šampionek' 'v čínském Zhuhai vyhrála Aryna Sabalenková. Ve finále 21letá Běloruska porazila hladce ve dvou setech Nizozemku Kiki Bertensovou a získala celkově pátý titul, z toho třetí v této sezoně.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková

Aryna Sabalenková zakončila singlovou sezonu druhý rok po sobě na WTA Elite Trophy v Zhuhai. Ale zatímco loni skončila ve skupině s bilancí jedné výhry a jedné porážky, letos na 'malém Turnaj mistryň' přemožitelku ve čtyřech duelech nenašla. 

Ve skupině si jednadvacetiletá Běloruska poradila s Řekyní Mariou Sakkariovou a svou deblovou parťačkou Elise Mertensovou z Belgie, ve včerejším semifinále zdolala českou tenistku Karolínu Muchovou a v dnešním semifinále přehrála nasazenou jedničku Kiki Bertensovou.

Sabalenková za celý zápas proti o šest let starší Nizozemce nečelila brejkbolu, po servisu ztratila pouhých deset míčků. A tak už po hodině a čtvrt zvítězila 6-4 6-2 a vzájemnou bilanci snížila na 2-4. Poprvé našla recept na Bertensovou teprve před měsícem ve Wuhanu.


Sabalenková získala celkově 5. titul a už počtvrté v řadě triumfovala v Číně. Po americkém New Havenu 2018 loni ovládla Wuhan, kde před měsícem titul obhájila, na začátku roku zvítězila v Shenzhenu a nyní přidala trofej ze Zhuhai. 

Letos Sabalenková zaznamenala 40 výher a 22 porážek. V Číně měla bilanci 17-2, zatímco kdekoliv jinde 23-20. Sezonu bývalá světová devítka zakončí na 11. místě žebříčku WTA. 

Nicméně sezona pro Sabalenkovou ještě nekončí. Nyní ji totiž ještě čeká rychlý přesun do Shenzhenu na Turnaj mistryň, na kterém si zahraje čtyřhru s Belgičankou Elise Mertensovou. Už zítra šampionky z Indian Wells, Miami a US Open čeká první zápas ve skupině proti dvojici Anna-Lena Grönefeldová a Demi Schuursová.

• WTA ELITE TROPHY ZHUHAI •
Čína, tv. povrch / hala, 2.419.844 dolarů
nedělní výsledky (27. 10. 2019)
• Dvouhra - finále •
Sabalenková (4-Běl.) - Bertensová (1-Niz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sabalenka gratulace. Ale ani po tomto triumfu nezmenim nazor a stale rikam, ze by mel Tursunov odejit. S kvalitnějším koucem by byla jinde a mela dulezitejsi tituly.
Reagovat
Alien
A jak tam vůbec dopadla čtyřhra? Nikde se mi to nepodařilo dohledat!
Reagovat
annah
Vyhrálo duo Kichenok/Klepac 2-0
Reagovat
Alien
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace.
Reagovat
vendulkabendulka
Dle očekávání. Kiki už včera vypada "worn out".
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist