Sabalenková slaví první grandslamový titul. Australian Open má po 10 letech běloruskou šampionku

28. 1. 2023, 12:13
Aktuality 87
AUSTRALIAN OPEN - Aryna Sabalenková proměnila fantastickou formu z úvodu sezony v premiérový triumf na grandslamovém turnaji. Ve svém prvním velkém finále 24letá rodačka z Minsku otočila souboj plný vítězných úderů s vítězkou loňského Wimbledonu Kazaškou Jelenou Rybakinovou, vyhrála i 11. letošní zápas a stala se druhou běloruskou šampionkou.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© AFP)

Zatímco v úvodu loňské sezony se Aryna Sabalenková trápila, pravidelně spáchala přes deset nevynucených dvojchyb za zápas a čtyři ze sedmi turnajů pro ni skončily po úvodním duelu, letos prožívá svůj nejlepší vstup do sezony.

A bez nadsázky můžeme tvrdit, že životní. 

24letá rodačka z Minsku v úvodu roku vyhrála všech 11 zápasů s bilancí setů 22-1 a dva týdny po triumfu v Adelaide si došla pro svůj první grandslamový titul.

Statistiky zápasu
Rybakinová - Sabalenková
9 esa 17
1 dvojchyby 7
59 %
1. podání 'in' 65 %
71 %
úsp. 1. podání 71 %
44 %
úsp. 2. podání 47 %
31 winnery 51
25 nevyn. chyby 28
9/12 hra na síti 7/8
2/7 brejkboly 3/13
103 celkem bodů 110
čas: 2:28

Sabalenková ho slaví na Australian Open, na kterém nikdy nepřešla přes osmifinále. Letos ale dokázala prodat svou parádní formu, na čtvrtý pokus se dostala přes grandslamové semifinále a dnes ve svém prvním finále přetlačila Kazašku Jelenu Rybakinovou.

Finále plné kvalitního tenisu rozehrála lépe Rybakinová. Přestože výhodu prvního brejku neudržela, za stavu 4-4 udeřila podruhé a úvodní dějství ukončila čistou hrou. 

Sabalenková poprvé v sezoně prohrála set, ale nezpanikařila a lehce pozměnila svůj herní plán. Ve zbytku zápasu už nepřišla o podání, odvrátila všechny čtyři brejkboly, využila 2 z 11 šancí na brejk a po dvou a půl hodinách zvítězila 4-6 6-3 6-4.

"V prvním setu jsem byla docela nervózní. Ona hrála skvělý tenis a já jsem nebyla na svém maximu. Pak jsem trochu jsem upravila styl hry, tlačila jsem se jí více do forhendu, snažila jsem se ji rozběhávat. Víc jsem tlačila na servisu," komentovala Sabalenková v rozhovoru pro Eurosport.

Ustála i dramatický poslední game, v němž podávala na vítězství. Při prvním mečbolu na životní úspěch udělala 7. dvojchybu, při druhém a třetím mečbolu se dopustila nevynucené chyby. Mezitím soupeřku pustila i k brejkbolu, ale pomohla si servisem. Sabalenková uspěla až při čtvrtém mečbolu, při kterém jí Rybakinová pomohla úderem do autu.


Běloruska porazila o rok mladší Rybakinovou i ve čtvrtém vzájemném střetnutí a opět po třísetovém boji, ale poprvé navzdory prohranému prvnímu setu. Dnes soupeřku přestřílela na vítězné údery 51-31 a udělala jen 28 nevynucených chyb.

Aryna Sabalenková (© AFP)"Omlouvám se za svou angličtinu. Jsem hodně nervózní a pořád se klepu. Je mi velkou ctí, že jsem tuhle trofej získala zrovna od vás," řekla šťastná Sabalenková se slzami v očích během slavnostního ceremoniálu poté, co získala pohár pro vítězku z rukou Billie Jean Kingové.

"Kéž bychom se s Jelenou střetávaly i v dalších grandslamových finále. Moc ti gratuluju ke skvělým dvěma týdnům," dodala v Rod Laver Areně již uvolněnější Sabalenková, která poděkovala svému týmu a fanouškům za podporu.

Letos ji nedokázalo zastavit už 11 tenistek včetně tři Češek. V Adelaide na ni nestačily Markéta Vondroušová (čtvrtfinále) a Linda Nosková (finále) a v Melbourne Tereza Martincová (1. kolo).


Ve svém jubilejním 20. finále Sabalenková získala 12. titul. Díky životnímu úspěchu se posune na 2. místo světového žebříčku a vyrovná své maximum. Na suverénní jedničku Igu Šwiatekovou ale bude ztrácet více než čtyři tisíce bodů.

Sabalenková se stala druhou Běloruskou vítězkou grandslamu, když navázala na triumfy krajanky Viktorie Azarenkové právě na Australian Open 2012 a 2013. Letos na trůnu nahradila Australanku Ashleigh Bartyovou, která loni ukončila kariéru.

"Budu potřebovat ještě pár dnů, abych si to uvědomila. Jsem neskutečně šťastná a pyšná. Hlavou se mi honí spousta věcí. Ještě pořád nejsem myšlenkami na této planetě," svěřila se novopečená šampionka.
"Každý grandslam byl pro mě další příležitostí, která nevycházela. Bylo těžké se k té trofeji dostat," dodala.



23letá Rybakinová letos na Australian Open poprvé překonala 3. kolo. Vyřadila loňskou finalistku Danielle Collinsovou, světovou jedničku a trojnásobnou grandslamovou šampionku Igu Šwiatekovou, bývalou vítězku French Open Jelenu Ostapenkovou či dvojnásobnou vítězku z Melbourne Azarenkovou a podruhé v kariéře si zahrála finále grandslamu, na překvapivý triumf z loňského Wimbledonu ale navázat nedokázala.

"Gratuluju Aryně ke skvělému úvodu roku. Přeji ti hodně štěstí i v další části sezony a já věřím, že spolu odehrajeme ještě spoustu velkých bitev," řekla Rybakinová. "Děkuju všem fanouškům za podporu, kolikrát jsem měla na kurtu husí kůži. Už teď se těším, až se za rok vrátím. Snad ten výsledek zopakuju a třeba ještě o kousek vylepším," dodala moskevská rodačka reprezentující Kazachstán.

• AUSTRALIAN OPEN 2023 •
Melbourne (Austrálie), tv. povrch, 76.500.000 australských dolarů
sobotní výsledky (28. 01. 2023)
• Dvouhra žen - finále •
Sabalenková (5) - Rybakinová (22-Kaz.) 4-6 6-3 6-4
• Čtyřhra mužů - finále •
Hijikata/Kubler (Austr.) - Nys/Zieliňski (Mon./Pol.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
Nola
zaujimavostou je, ze obaja vyhrali Adelaide a AO, predtym koncom roka startovali na exho v spolocnej skupinke, kde poprehravali zapasy :D hrali tam obaja otrasne smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Viděl jsem až teď v noci ze záznamu, ale znal jsem už výsledek předem, takže to dostalo trochu jiný pohled, než sledování live.

Těch UE nebylo až tak moc, jak bych asi čekal, rozhodně to nebyl ten jejich blázinec z jejich dřívějších ding dong vzájemných zápasů...

Velká servisní bitva, rychlých výměn,... ...rozhodující okamžik třetí set 3:3, Elena místo placky dá spin, který Aryna zabíjí a je na světě rozhodující brejk....no prosím jedno rozhodnutí, a jaké má konsekvence...:D

Jinak Russell Crowe má vkus, a ví komu má fandit, ikdzyž se sice nedočkal, tak musel být podle mně spokojený...;)

Doufejme, že to holkám, chvílu vydrží... aby se ty losy na GS nestávaly víc bizardními....a neměli jsme 6 GS vítězek v 1/4 pavouka... nebo ten bizár na minuloročním RG...

Turnaj celkově poznamenán nejen losem, co už je pomalu taková WTA klasika, ale také akcí Pucka&Hard.

Gratulace Sabalence, že se konečně dočkala... a všem holkám za zajímavý turnaj.

Finále povedené, nadšenci pro tenisovou modernu určitě nemohli být zklamáni...

Překvapení turnaje:
Magda Linette, která si skvěle poradila s puckama... a zahrála skvělý turnaj.
17. letá Linda Fruhvirthova zahrála 4.kolo a nechybělo málo na QF. a Kvalifikantka Volynets.

Nejvíc ulítlý zápas turnaje: Keys x Azarenka

Největší Upsety: Kvitová, Andreescu.

CZ překvapení turnaje: Maky vyřadila Ons, Bara 4.kolo, Linda 4.kolo, KájaP. QF

Zajímavý matchup: Swiatek x Rybakina: rozdílné pojetí útočného tenisu přineslo sice chyby, ale také zajímavou dynamiku, a snad se ještě dalších duelů dočkáme... bez těch dunlop pucek...

Classic One turnaje: Muchová x Collins
parádní pestrý match up rozdílných tenisových stylů. Skvělá podívaná a jen škoda, že holky narazily na sebe tak brzo... byla to taková tenisová poezie, hlavně také díky Muchové... její voleje na BL na cenťak, perla GS...;)

Jsou vítězové, a ti co dávají turnaji lesk:)
Reagovat
Liverpool22
smile jo - zápas Keys - Azarenka to byl fakt úlet. A určitě je škoda, že Muška narazila na Collins takto brzo. Celkově ženský turnaj na AO super smile
Reagovat
paddy
Sabalenka nemá na trofeji vedle jména vyrytý název země
https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/72/590x/1727493_1.avif?r=1674911584567

žádný problém, to ji udělají v každém zlatnictví smile

========
BTW
trofej je pojmenována po tenistce (AO tituly: 5x singl, 9x debl), která zemřela ve 29 letech následkem mimiděložního těhotenství

Sydney-born Daphne Akhurst won five Australian Open singles' titles and nine doubles' titles in a stellar period between 1924 and 1931.

In the 92 years since, only Margaret Court (11), Serena Williams (7), and Nancye Wynne Bolton have prevailed more times in the individual event, but Akhurst's haul is made all the more remarkable given her life was tragically cut short, aged just 29. The star suffered an ectopic pregnancy in 1933, and died during the ordeal.
Reagovat
Nola
na com si vlastne zase odbavujes tym pobavenym smajlikom svoje komplexy? ako ti moze byt smiesne, ze nema na trofeji vyryte meno zeme, z ktorej pochadza?

ona to urcite neriesi, ale ty ano, lebo potrebujes byt stale v ziari reflektorov na TP?

pochadzas z Ciech a byvaleho Ceskoslovenska - socialistickeho statu, vies ako sa chovali k Lendlovi a Navratilke, ked emigrovali? Lendl bol ten, ktory nikoho vlastne nezaujimal, aj ked prekonal niektorych amickych kolegov, Martina musela sklonit hlavu a dnes ide zo stadom, nebudem ju rozoberat, lebo ma zdravotne problemy, co taka Seles, ktora mala nakrocene a mohla byt lepsou ako Steffi? bud stastny, ze vase tenisove hviezdy nikoho neatakuju v zisku titulov, to by si videl ten poprask v mediach......

mozes sa na to pozerat z akeholvek uhlu, byvaly vychodny blok rozbija tenisovu dominanciu sportu, ktory patril vzdy anglosasom /koliska sportu/ Iga vlani dva tituly a nikoho vlastne neazujima /ziadny zaujimavy sponzor/.... Elenu - vitazku W nechali hrat na periferii v uvodnych kolach, hlavne, ze Coco hrala vsetky duely na na hlavnych kurtoch a to nic nevyhrala a tebe je to vsetko tak smiesne, nehanbis sa sam za seba vlastne? co ma zenska spolocne s vojnou? zeny vychovavaju deti a chcu iba mier a nejaku invaziu nikdy nebudu podporovat
Reagovat
paddy
další tvůj hysterický nálet, obyčejné info s poznámkou, jejíž pointa byla přesně opačná, než popisuješ smile

přiznej si, že jsi posedlá nesnášenlivostí vůči mé osobě, což ti zatemňuje myšlení
neustále má máš potřebu na mě útočit, nedávno ses snížila i k urážení smile
útočíš i na novináře, šíříš konspirační historky o zfalšovaných losech atd.

určitě patříš mezi top10 bavičů na TP smile
Reagovat
Nola
smile* hystercis akurat ty
Reagovat
mendrit
Gratulace k výhře, škoda že ji nechtějí na Wimbledonu.
Reagovat
Liverpool22
Uvidíme třeba tam Bělorusky a Rusky letos pustí - pokud ne, tak to opět ovlivní žebříček a boj o post světové jedničky.....
Reagovat
lvicek
Jo, bylo by prima, kdyby Rusko prestalo valcit na Ukrajine!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, tenisti by mohli napsat Putinovi, že chtějí hrát Wimbledon smile
Reagovat
Dobry-den
Gratuluji vítězce, byť jsem si přál výhru jiné hráčky. smile
Finále jsem neviděl, ale kouknu aspoň na hajlajty. Pochopitelně bez zvuku. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nejen Amazonce, ale i střihači za parádní cut před rozhodujícím setem. Loni byl podobně pěkný na Roger´s cupu. Kupodivu ostatní GS v kreativitě trochu zaostávaly.
Reagovat
misa
Plíšková nemusí smutnit. Buď by dostala brutální nářez v semifinále nebo ve finále.

I v ženském tenise se čím dál víc projevuje kvalita servisu. Kdo z našich mladých tenistek ho má dobré? Asi jen Nosková.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Linda postoupila v kvaldě v Lyonu 2:0smile
Reagovat
Liverpool22
Je pravda, že servis je prazáklad všeho a pokud naše mladé holky viz. Linda F. chtějí do TOP 10 či alespoň do TOP 20, tak na servisu musí ještě zamakat - dnes Rybce ani nadstandartní servis nestačil smile
Jinak máš pravdu, že naše Kája by asi Sabalenku stejně nedala.....
Reagovat
Blondie
Plíšková už rozjetou Sabalenku porazila, ne?
Reagovat
misa
To bylo ještě v době, kdy KP dobře podávala.
Reagovat
Pavol
Už som sa bál že dopadneš ako niekto s Kerberovou.
Lebo finále GS nie je bežná záležitosť. Už nemusí prísť ! smilesmilesmile
Reagovat
paddy
letos bude zajímavé sledovat, jak Swiatek vypadávají body a Sabalenka bude asi ta, která se k ní bude blížit zespoda a třeba zaútočí i na no. 1

jednička bude mít pod 8 000 b.
proč se držet při zemi, Sabalenka bude na konci roku no. 1 smile smile smile
Reagovat
Liverpool22
Uvidíme jak to letos bude, ale určitě by to chtělo, aby se na Igu tlačilo více hráček.
Nicméně na antuce Aryně ani Rybce moc nevěřím. smile Na antuce by naopak mohla pookřát naše Bára smile
Reagovat
Fandina
Jj, Iguška to nebude mít lehké. Pro soupeřky už je celkem přečtená a soupeřky ranařky jsou obvzlášť pro ni nebezpečné.
Reagovat
Liverpool22
smile ano ranařky budou pro Igu problém. Letos by mohla být WTA konečně zajímavá a mít náboj - snad budou míchat karty i naše holky smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Emoce u páru Hijakata, Kubler byly srovnatelné s těmi u Amazonkysmilesmile

Kde je vlastně Aussie? Nebyl tu vidět celý turnaj.smile
Reagovat
EllNino
Minulý rok nemohla v Adelaide ani servírovat, podávala spodem a sázela 20 dvojchyb za zápas ...

Letos úplně jiná písnička :) A je to až neskutečné, jaký progres udělala ... může vyhrát další, stejně tak Elena
Reagovat
Liverpool22
Ano - Aryna udělala progres - dvojchyb je tam furt hodně, ale pramení z toho, že dost riskuje i 2. servis a dnes to vyšlo smile
Jinak si taky myslím, že Aryna i Rybka vyhrají ještě další GS tituly - teda pokud jim nehrábne jako např. Naomi či Bouchard
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vyhrály jako starší, Rybce z toho nehráblo, takže spíš je to myslím nakopne.
Reagovat
paddy
najala si experta na biomechaniku a podařilo servis odladit tak, že dokonce podává s menším úsilím smile
Reagovat
EllNino
To si nasla Rybakina ne?
Reagovat
paddy
nevím, ale Sab na 100%, navíc přestala spolupracovat s psychologem, protože pomoci si může jen ona sama, hráč je na kurtu sám a nejhorší je se spoléhat na různé berličky smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to nevím, ale Sabalenka určitě, mluvila o tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Titul zrejme v spravnych rukách, odkedy odvrátila Sabalenka BB na začiatku druheho setu, prebrala momentum a uz ho z ruk nepustila.

Napriek tomu, zenskému tenisu v dnesnej dobe chýbaju značky, lovemarky, ktoré by si fanusikovia zamilovali. To, ze kazdy GS hraju finále iné hráčky odvetviu neprospieva. Obrazne povedané, dnes moze GS ziskat kazdá upratovačka.
Reagovat
Liverpool22
smile máš pravdu, že na WTA chybí rivalita jako byla mezi Serenou a Mášou či Viki, dříve mezi Graff a Seleš....Taky chybí nějaká kráska jako byla Ana Ivanovič, Gabriela Sabatini nebo z našeho pohledu exotické hráčky jako byla Li Na....Další byla např. Sabine Lisická, která dokázala vykostit hráčky TOP 10....Toto dnes není např. Osaka má bohužel broučky v hlavě byť potenciál má velký......
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2021 bolo vo finále GS 8 roznych hráčok, minulý rok 6.

Z posledných 9 GS neexistuje hráčka, ktorá by sa do finále majoru prebojovala viac ako dvakrát.

To hovori samo za seba, chybaju hviezdy, chýba tomu šťava. Dnesne finále bolo fajn, ale emočne to bolo niekde na úrovni MS vo futbale pri stretnutí Chorvátsko - Ghana.
Reagovat
lars
Ale z poslednich 10 GS existuje tenistka s vice nez 2 GS. Navic Barty loni predcasne ukoncila tenis. karieru , Vosaka, Kerber prerusily tenis. karieru.
Reagovat
lars
A uz si dnes upratal kurt po svym diteti ?
Reagovat
lars
:)
Reagovat
dadaft
Na legendární finálový souboj dvou dlouhánek ve Wimbledonu 2005 to nemělo (Venus Williams - Lindsay Davenport 4-6 7-6 9-7), ale dost dobrý.
Sabalenka se zlepšovala celý zápas a od půlky druhého setu hrála skvěle.
Reagovat
Liverpool22
finále W 2005 si nevybavuji, ale pokud by dnes Rybka vyrovnala na 5:5, tak to též mohlo být pěkné drama smile
Reagovat
paddy
hráč většinou hraje tak dobře, jak kvalitní je soupeř

"proti slabému soupeři ti dobří září, a pak narazí na silného soupeře a najednou ztratí kouzlo a není to smůla nebo špatný den"
Vladimir Iljič Tenisčenko smile
Reagovat
magnus
Výborné finale, jedno z najlepších za ostatné roky. Sabalenka dala do hry aj emocie, to Rybakina bola nadalej ako robot, bez emocii. Ona keby vyhrala tak by sa hádam ani netešila. Je to zvlášne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kvalita tam samozřejmě byla, nicméně jako diváka mě hra moc nenadchla. Winnery od Amazonky pěkné, od Rybky jich moc nebylo a celkově mi v zápase prostě něco chybělo. Ale aspoň tam bylo pár zvratů a vypjatých momentů.
Reagovat
Liverpool22
konec zápasu bylo drama, kdy Aryna měla problém zápas ukončit - škoda, že to Rybka nedala na 5:5 pak to mohl být ještě nervák smile
Reagovat
Nenela
Tak to si nemyslim, jsou proste lidi, kteri nemaji potrebu emoce ukazovat, i kdyz jich maji hodne. Taky to tak mam a presne tato vyjadreni jako od tebe mi dost vadi. Stejne to ma i KPliskova. Kazdy proste nema potrebu vsechno ventilovat navenek
Reagovat
Liverpool22
smile je to dané povahou. Navíc si myslím, že tady Rybka byla hodně uvolněná a po zápase se vždy usmívala jak sluníčko smile takže emocí tam bylo dost. Jak píšeš každý je jiný ohledně prožívání emocí - každý nemá potřebu juchat, řvát.... na veřejnosti....
Reagovat
Krisboy
Tak gratuluji! Sice ju nemusím, přál jsem to Rybce, ale Aryna si to za výkony z posledních let určitě zaslouží.

smile
Reagovat
Liverpool22
výborné finále a zasloužená výhra Kladivářky, která od 2. setu přidala na agresivitě + přestala dělat laciné chyby a proto vyhrála smile
Naopak Rybka od 2. setu velmi pasivní + špatná délka úderů na střed kurtu - prostě málo riskovala a to hlavně po svém servisu smile

Pokud Rybka bude chtít vyhrávat další GS tituly bude muset ještě zapracovat na 2. servisu, který mi dnes taky přišel hraný až moc na jistotu + na konzistenci při servisu, kdy tam má 2-3 big hry, ale pak totální výpadek. Dále jak říkal Vukov před finále do budoucna je potřeba se více tlačit k síti a s tím souvisí hrát více na riziko což je cesta k dalším GS titulům.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, Rybka by měla hrát častěji debla.
Jinak průběh záapasu vidím stejně. Rybka pasivní, snaha hrát na jistotu, což je v zápase s Amazonkou cesta do kotlíku s horkou vodou a tu Rybky moc nemusí.

Kromě toho se, jak jsme s vlčkem předvídali, rozhodovalo na servisu. A Amazonka se taky celkem dobře vyspala - první servis sice debl, ale pak snad daly obě během prvních 2 gamů 6 es!smile
Zajímavá statistika rychlosti servisu - Rybka dnes max 195km/h a Amazonka prý 193km/h, což byl u ní spíš úlet, jinak podávala v průměru o 15km/h pomaleji než Rybka. Vypadá to, že Rybka ještě nepokořila 200km/h. v TOP10 nejrychlejších servisů je např. Lucka H. spolu s Ósakou 8. a Ajla s Venus 2!smile

Amazonka dnes tolik nechybpovala a tlačila míče do stran, čímž Rybku neustále držela pod tlakem. A musím říct, že mě překvapilo a zklamalo, že Rybka v delších výměnách nebyla kreativnější a Amazonku nedokázala přehrávat.
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas. To jsem si taky všimnul, že v jednom gamu Rybka 195km/h a 191km/h - snad pokoří 200km/h. Jinak Rybka mi dnes přišla slabá na 2.servisu - prostě to bylo moc na jistotu a to je cesta do kotlíku jak jsi psal smile
Debla by určitě měla Rybka hrát, kde si může právě trénovat voleje, náběhy na síť. To platí i pro naše holky - pokud jsou zdravé, tak to pak můžou být jen bonus pro singl viz. Bára....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, při 2.servisu se často dostávala do potíží.
Reagovat
Patik
Obrovská škoda..Rybakinova hrala dobre v druhom sete však súperka zmenila pohlavie ale odpúšťa sa väčšinu jeho úderov by nechytil ani Djokovič..takže ďalšia hráčka ktorá má jeden GS koľko ich už je..sto ?
Reagovat
Liverpool22
Osobně si myslím, že Rybka i Aryna vyhrají více GS titulů - jsou obě mladé. Na antuce - RG to asi nebude, ale na Wimbledonu budou favoritky - pokud je tam obě pustí smile
Reagovat
Blondie
Hlavně Aryna to potřebovala prolomit psychicky podle mě.
Reagovat
lars
Spis by Sabaka potrebovala " zavrit hubu " :)
Reagovat
Usm
Ženský a mužský tenis jsou od sebe na míle daleko. Sabalenka by dostala nařezáno i od hráče z druhý stovky žebříčku
Reagovat
Marduch
Nevím, kolik mil, každopádně za posledních 10 možná 15 let holky podle mě citelně přitvrdili.
Reagovat
Marduch
Přitvrdily s tvrdým, přirozeně:)
Reagovat
Liverpool22
Rybka dnes nej servis 195km/h a Aryna 193km/h - takže holky to taky začínají pěkně rubat smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile a někdy až nepřirozeněsmile
Reagovat
Nola
najkrajsia GS damska trofej je z AO a najkrajsia panska v Wimbledonu, su uplne odlisne ako tie ostatne
Reagovat
Liverpool22
To je otázka vkusu - každá trofej na GS má svoje kouzlo např. talíř za W či trofej na RG pro holky smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Záleží na tom, jaký nádobí ti doma chybísmile
Reagovat
Nola
ano ta damska z W je na 2. mieste, neposudzujem vitazov a vitazky, iba hodnotim vzhlad
Reagovat
annah
smile
Reagovat
zfloyd
naprosto zasloužené vítězství , byla mnohem aktivnější smilesmilesmile
Reagovat
tommr
zaslouženej titul ... smile
Reagovat
paddy
Podle očekávání tříseťáček a napínavý
Titul ve správných rukou smile

Opět se potvrdilo, že prognózovat výsledek v průběhu 1. setu nemá smysl. Hráči totiž dokáží upravit taktiku podle situace. Sabalenka postupně měnila umístění servisu, což přinášelo ovoce. Ve výměnách byla lepší a silnější. A hlavně zvládla dopodávat zápas. Soupeřku doslova vymlátila z kurtu.

Žarynka - kladivo na čarodějnice z WTA smile

Pozn: a skromně se klaním sám sobě za dobrou prognózu konce turnaje smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Liverpool22
jo jsi dobrej prognostik - takže smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kozoroh
Tak to tou razancí, zlepšenou přesností úderů a trefování 2. servisu Aryna nakonec urvala pro sebe. Bylo to velice vyrovnané, ale od druhého setu měla Aryna lehce navrch.
Reagovat
vojta912
Lukašenkovna vůbec neměla na turnaji co dělatsmilesmile
Reagovat
com
tak Ruska hrajici za Kazachstan taky ne smile Mela to vyhrat Karolina smilesmile
Reagovat
vojta912
Zítra Ruska ve finále čtyřhry. Aspoň ze u těch chlapů skončili před branami..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cyp je zpola Russmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile Cipísek má mamku Rusku - Julie Salnikovová - ruská tenistka a děda Sergej Salnikov byl fotbalista a vyhrál se SSSR zlato na OH 1956 v Melbourne
Reagovat
tommr
a jinak jsi normální? smile
Reagovat
farr
bruhsmile
Reagovat
Blondie
Měla, no.
Co pro to udělala?

Nicméně pokud tě to potěší, i jako hejtr říkám, že Plíšková ještě šance mít bude.
Reagovat
dadaft
bylo to super
Reagovat
bardunek666
se dočkala. Gratuluji! Doufám, že letos bude pořádná rivalita s Igou :)
Reagovat
Liverpool22
ano - nová rivalita by WTA jen prospěla - Iga, Aryna, Rybka + některá z našich holek ať si to rozdávají o GS tituly - hlavně už to chce 3-4 stabilní hráčky smile
Reagovat
farr
Ve finále lepší Aryna bere titul. Ryba by si ho tak zasloužila za ten průchod turnajem kde killila jednu seed za druhou, ale ta forma Bělorusky je opravdu k nevíře.smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist