Sabalenková zdolala Riskeovou a ve Wuhanu obhájila loňský triumf

28. 9. 2019, 12:36
Aktuality 7
WTA WUHAN - Aryna Sabalenková proměnila i svůj druhý start na turnaji WTA Premier 5 ve Wuhanu v triumf. Svůj celkově 4. titul získala jednadvacetiletá Běloruska po výhře nad Američakou Alison Riskeovou, kterou zdolala ve třech setech i na třetí pokus. Doublu se ale dnes v Číně nedočkala, protože poslední duel čtyřhry s Belgičankou Elise Mertensovou prohrály.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© AFP)

Osmnáct es nasázela Aryna Sabalenková americké tenistce Alison Riskeové ve finále turnaje ve Wuhanu a obhájila loňský titul. Jednadvacetiletá Běloruska finálový duel vyhrála 6-3 3-6 6-1.

Sabalenková startovala ve Wuhanu podruhé a opět vybojovala trofej. Nezaváhala ani ve dvanáctém tamním zápase, v němž drtila semifinálovou přemožitelku Petry Kvitové servisem. Riskeovou porazila i potřetí a opět po třísetové bitvě.

"Podání bylo hodně důležité, protože od základní čáry Alison hraje bezvadně. Servis je moje velká zbraň. Na druhou stranu přináší to dvojchyby, ale když je es osmnáct, je to ok," řekla Sabalenková.

Dnešní titul je pro ni druhým v sezoně a čtvrtým v kariéře. Čtrnáctá hráčka žebříčku letos ovládla i první turnaj roku v Sheznhenu, kde ve finále porazila právě Riskeovou. Na začátku ledna to bylo také ve třech setech.

Ve Wuhanu je Sabalenková druhou dvojnásobnou šampionkou po Kvitové, které patřil premiérový ročník v sezoně 2014 i turnaj o dva roky později. Na finále čtyřhry, ve které útočila na premiérový 'double', ale rodačce z Minsku už síly nezbylya s Mertensovou, s níž letos vyhrála tři turnaje včetně US Open, podlehly 6-7 2-6 čínsko-ruské dvojici Ying-Ying Duan a Veronika Kuděrmětovová.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 09. 2019)
• Dvouhra - finále •
Sabalenková (9-Běl.) - Riskeová (USA) 6-3 3-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
Ying-Ying Duan/Kuděrmětovová (Čína/Rus.) - Mertensová/Sabalenková (Belg./Běl.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zasloužený titul. Gratuluji.
Reagovat
sojka1
si nabytek uz jiste (vlastnorucne) postehovala, takze muze zacit ukladat do vitrinky pohary, at pribyvaji! :-)
Reagovat
EllNino
A co oheň, hoří? :)
Reagovat
sojka1
bezpochyby... a kuze jsou nachystane... :-)
Reagovat
EllNino
to je dobře, hlavně udržovat, hoř světýlko, plápolej ... :))
Reagovat
Petur_Fisk
:):)
Reagovat
EllNino
v pravý čas :)

Gratulace
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist