Šafářová do čtvrtfinále proti Sereně! Končí Šarapovová i Zvonarevová

12. 8. 2011, 06:29
Aktuality 5
WTA TORONTO - Česká jednička Petra Kvitová v Torontu do čtvrtfinále nepostoupila, mezi nejlepší osmičkou turnaje však české zastoupení nechybí. Lucie Šafářová v Kanadě porazila světovou osmičku Francescu Schiavoneovou a může si chystat plány, jak zdolat i Serenu Williamsovou. Soutěž už skončila pro další favoritky: Rusky Šarapovovou a Zvonarevovou.
Lucie Šafářová

Turnaj v Torontu přišel po třech kolech už o osm hráček Top 10. Skončily Wozniacká, Clijstersová a Bartoliová, po včerejšku jsou už venku i obě wimbledonské finalistky Petra Kvitová a Maria Šarapovová, další Ruska Věra Zvonarevová, Číňanka Na Li a díky Lucii Šafářové také osmá tenistka žebříčku Francesca Schiavoneová.

Šafářová v květnu postoupila do finále turnaje v Kodani, včetně něj ale pak prohrála čtyři z pěti zápasů. Znovu dařit se čtyřiadvacetileté Češce začalo v Torontu, kde odstartovala přípravu na US Open. Po výhrách nad Hercogovou a Halepovou porazila i jednatřicetiletou Italku Schiavoneovou, se kterou vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 3-3 (pokaždé se hrálo na dva sety, na tvrdém povrchu vítězila Češka, na antuce Italka).

Čtvrtek v Torontu:

Kvitová druhou výhru nepřidala a v Torontu končí

V Kanadě brněnská rodačka přišla jen jednou o své podání a i s pomocí 8 dvojchyb Schiavoneové soupeřku o servis připravila hned čtyřikrát. K zisku druhého setu české tenistce stačilo uhrát na returnu jen sedm fiftýnů a proměnit jediný brejkbol.

Šafářová tak v Torontu zopakoval postup do čtvrtfinále z roku 2009 a přesně po dvou letech se v něm znovu utká se Serenou Williamsovou, s níž dosud ve čtyřech zápasech uhrála pouhý jeden set.

Williamsová po zranění pokračuje na druhém ze čtyř turnajů bez porážky. Po triumfu ve Stanfrodu vyhrála osmý zápas v řadě poté, co otočila vývoj souboje s Číňankou Jie Zheng a zvítězila 4-6 6-3 6-3.

Po Kvitové vypadla ve 3. kole i poražená finalistka z Wimbledonu Maria Šarapovová. Ruska nestačila na překvapení z Kazachstánu Galinu Voskobojevovou, která po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyřadila už i Bartoliovou a Pennettaovou.

Nyní bude mít možnost zastavit už třetí hráčku Top 10, neboť se střetne se světovou čtyřkou Victorií Azarenkovou. Běloruska ale v Torontu soupeřky zatím válcuje, ve dvou zápasech ztratila pouhé tři gamy. Naposledy formu Azarenkové odskákala Španělka Maria José Martínezová.

Podruhé během pár dnů podlehla třetí hráčka žebříčku WTA Věra Zvonarevové Polce Agnieszce Radwaňské. Té se po rozchodu s otcem-trenérem Robertem zatím daří na výbornou; po triumfu v Carlsbadu má nyní na kontě už osm vyhraných zápasů v řadě.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (11. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Schiavoneová (8-It.) 6-3 6-3
Petkovicová (11-Něm.) - Kvitová (7-ČR) 6-1 6-2
A. Radwaňská (13-Pol.) - Zvonarevová (3-Rus.) 6-4 7-6(4)
Azarenková (4-Běl.) - Martínezová (Šp.) 6-1 6-2
Voskobojevová (Kaz.) - Šarapovová (5-Rus.) 6-3 7-5
Stosurová (10-Austr.) - Li Na (6-Čína) 6-2 6-4
S. Williamsová (USA) - Jie Zheng (Čína) 4-6 6-3 6-3
Vinciová (It.) - Ivanovičová (Srb.) 7-6(3) 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Erraniová/Vinciová (It.) 7-6(6) 3-6 6-2
Duševinová/Hradecká (Rus./ČR) - Dateová-Krummová/Shuai Zhang (Jap./Čína) 7-5 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vypadlo hodně lidí, který dlouho pauzírovali, je to znát přes měsíc vypadnout z tenisového kolotoče, ale oni všichni to do US zmáknou.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka jede. Škoda, že jde na Serenu :(. ale kdo ví favoritky padají tak třeba Lucka zase překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by jím ten rozchod pomohl? Zatím to tak vypadá :)
Reagovat
Jiri
Opravdu to tak vypada :) I Tom hrajem mnohem lip. To uz asi neni nahoda. Po tolika letech to hold byla ponorka a ted se oboum lepe dycha :D bane, nejsem na drby o rozchodech, ale u tihle dvou to asi bylo treba. Podobne jako Radwaňská, ktera "unikla ze sparu otce" hraje mnohem lip. Snad to Lucce i Tomovi vydrzi a na US to vygraduje v nejaky dalsi uspech pro cesko.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu oba hraji zatim velice dobre. Kdo vi?Zmena je zivot. Ale jinak jsou oba dva turnaje opravdu cistkou favoritu, tak brzo. No ceho se jeste dockame?Myslim, ze u muzu to ma nyni Novak odklizeno excelentne a Lucka ?Proc ne?Vzdyt v prvnim setu posledniho zapasu to Serena neustala, tak kdyz Lucka vydrzi s podanim a nepusti ji brzy do trhaku tak proc ne.Hlavne at je se na co koukat i kdyz zase v tak vrazednou hodinu. Snad to jeste chvili vydrzim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist