Šafářová je na Sparta Prague Open znovu ve finále

18. 5. 2013, 13:47
Aktuality 9
ITF PRAHA - Lucie Šafářová si na domácím antukovém turnaji v pražské Stromovce zahraje po roce znovu ve finále, do kterého se loňská vítězka dostala po výhře nad Slovenkou Janou Čepelovou. O titul svede souboj s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou.
Lucie Šafářová

Lucii Šafářová se letos na okruhu WTA nedaří, neboť z 10 startů se jen dvakrát dostala do čtvrtfinále. Na antuce ale přichází zlepšení. I když se také daleko nedostala, ze tří porážek mrzí hlavně ta od Makarovové, protože další dvě byly z raket nejlepších tenistek současnosti Sereny Williamsové a Marie Šarapovové. V Charlestonu a minulý týden v Madridu navíc slavila svůj celkově druhý a třetí titul ve čtyřhře. 

A nyní si zvedá sebevědomí i ve dvouhře, byť jen na podniku ITF. Na Sparta Prague Open v pražské Stromovce, kde obhajuje titul, totiž postoupila už do finále. V boji o něj dnes porazila Slovenku Janu Čepelovou, když získala úvodních devět gamů a nakonec zvítězila 6-0 7-5.

"Jsem šťastná, že si zahraju znovu finále. Atmosféra tady je úžasná," řekla Šafářová po utkání, v kterém nasázela 28 vítězných míčů, i když znovu hrála s obvázaným stehenním svalem. "Myslím si, že to vydrží," řekla směrem k finále. 

Světová pětadvacítka Šafářová rozjela zápas proti Čepelové (83. ve dvouhře WTA) skvěle. Posílala míče do rohů, výměnám dominovala a rychle mířila za postupem. Dvojnásobná vítězka Fed Cupu získala devět her v řadě a vedla 6-0 a 3-0. "Začala jsem zápas velmi dobře, na co jsem sáhla, to jsem trefila," pochvalovala si. 

Jenomže v desáté hře zápasu vyhodila při podání Slovenky z kurtu nahraný míč u sítě a vzápětí prohrála svůj servis. "Trochu jsem ztratila koncentraci. Začala jsem hrát hůř a ona se chytla," řekla turnajová dvojka. Druhý set tak nakonec vyhrála až po boji 7-5. 

Šafářová se může stát první tenistkou, která vyhraje pražský turnaj s dotací 100 tisíc dolarů dvakrát. První ročník v sezoně 2010 ovládla Lucie Hradecká a druhý Slovenka Magdalena Rybáriková. Loni se Šafářová radovala po finálové výhře nad krajankou Klárou Zakopalovou, která letos vypadla v 1. kole s Falconiovou.

Finálovou soupeřkou Šafářové mohla být právě Irina Falconiová, Američanka ale v druhém semifinále prohrála 2-6 6-7 s třiadvacetiletou Rumunkou Alexandrou Cadantuovou. S aktuálně 102. hráčkou světa se Šafářová střetne poprvé.

Nedělní finále začne v 11:00 a sledovat ho můžete buď přímo ve Stromovce, nebo na obrazovkách ČT4 Sport.

- ITF PRAHA -
(Česko, tantuka, 100.000 dolarů)
sobotní výsledky (18. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Šafářová (2-ČR) - Čepelová (6-SR) 6-0 7-5
Cadantuová (Rum.) - Falconiová (USA) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak dávali Lucku zblízka, málem jsem se utopil v jejích očích :)
Reagovat
Frick
http://blueflash.rajce.idnes.cz/Sparta_Prague_Open_2013_-_Semifinale_Particka_18.5.2013/

Lucka má krásnou sportovní figuru. Řekl bych, že takových bude ve WTA TOP 100 fakt málo :-)

Ale na dekoltu se jí udělala nějaká ošklivá vyrážka, tak jí radši nešahejte na kozy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
že by konečně comeback Petry Cetkovské? Měla by tam hrát i Karolína Plíšková, která nehrála v Praze kvůli zranění.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/406/MDS.pdf
Reagovat
kohlik
To je skvělá zpárva, jestli teda Petra nastoupí, držím jí palce at je co nejdřív tam kam patří.
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/dsc01874geuzy.jpg

Serena, Stosur... a Lucka? :-))
Reagovat
VlS
pojď!
Reagovat
tommr
dneska v semifinále porazila houževnatou obranářku Cepelovou. V prvním setu Lucka jasně dominovala a nadělila soupeřce kanára. Ve druhým setu to zpočátku vypadalo podobně a Lucka už vedla 3:0. Pak ale zkazila nalitej volej u sítě, znervózněla a soupeřka se naopak chytla a začala vracet i nemožný. Nakonec to ale Lucka přece jen dotáhla a vyhrála ve dvou setech ... :)
Díky dnešnímu vítězství má Lucka i jistotu, že se i nadále udrží v top-30. Ve finále by navíc mohla přidat ještě další bodíky, protože soupeřka - at už to bude Falconi nebo Cadantu - by neměla bejt tak těžká jako byla dneska Cepelová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Popsal jsi to tak nějak přesně. :) První set byl jednoznačný, ve druhém Lucka udělala chybu za stavu 3:0 a Jana se trochu chytla. Osobně by mě překvapil jednoznačný průběh obou setů, protože Jana je velká bojovnice. Už jsem ji viděl hrát asi potřetí. Je tedy fakt, že tohle byl asi její nejméně povedený výkon...

Lucka bude ve finále favoritkou, ale rozhodně bych nepodceňoval Cadantu, protože v Praze ještě neztratila ani jeden set. Věřím, že to bude zajímavé finále... Jinak jsem si všiml, že na závěr turnaje hodně zvýšili počet míst pro diváky, protože už se hraje jenom na centru.

Jo a ještě po tom zápase dávali docela zajímavou diskusi, kde se Svačina ptal Kláry Zakopalové, Petry Langrové (šéfka Sparty) a Hany Mandlíkové. Ta diskuse byla natočená asi ve středu a bylo tam řečeno spoustu zajímavých věcí... Třeba to, že se Nick Bolettieri přijel podívat do Prahy kvůli Monice Puig. Ten člověk má prostě čich na talenty. :)

Mimochodem, Monica během turnaje v Praze docela dost psala na svůj Twitter... :)
https://twitter.com/MonicaAce93
Reagovat
tommr
já jsem si zase všim, že poměrně dost míst tam bylo volnejch což je docela ostuda. Nevím jak daleco to zavinilo špatný počasí. Doufám, že aspon na finále už bude plno ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist