Šafářová je v Brisbane už ve čtvrtfinále

6. 1. 2009, 14:49
Aktuality 15
WTA BRISBANE - Již do čtvrtfinále turnaje v Brisbane postoupila Lucie Šafářová, která si poradila s oblíbenou soupeřkou Samanthou Stosurovou po setech 6-4 6-4. Její další překážkou bude druhá nasazená Běloruska Victoria Azarenková.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová k dnešnímu zápasu nastoupila na stejném kurtu, jako o několik hodin dříve její přítel Tomáš Berdych. Ten utkání úvodního kola zvládl a v Rafter Areně se dařilo i rodačce z Brna.

Jednadvacetiletá Češka se už během včerejšího zápasu prvního kola dostala na servisu do dobré pohody a v té pokračovala i dnes proti domácí Samantě Stosurové. Nemusela totiž čelit jedinému brejkbolu a navíc dala pět es. Když trefila první podání, prohrála jen tři výměny. Za 61 minut si dokráčela k bezstarostné výhře dvakrát 6-4 a svou dnešní soupeřku tak porazila i ve třetím vzájemném zápase.

Šafářové tento podnik viditelně sedí. V roce 2006, kdy se hrálo ještě v Gold Coast, totiž triumfovala. Tehdy porazila Schnyderovou, Safinovou nebo Pennettaovou.

Loni si zahrála semifinále pouze ve Forest Hills, kde si vybojovala dokonce titul. O další semifinálovou účast bude usilovat v Austrálii proti nasazené dvojce Viktorii Azarenková, které před dvěma lety na antuce v Estorilu podlehla. Devatenáctiletá Běloruska dnes zdolala Slovenku s australským občanstvím Jarmilu Gajdošovou.

Azarenkovou v zápase rozčilovali čároví rozhodčí, kteří několikrát chybně zahlásili aut. "Když jsem rozladěná, klidně mohu prohrát," na oko si stěžovala světová patnáctka. Nakonec však po více jak dvouhodinovém boji vyhrála 7-6 7-5.

Do čtvrtfinále už postoupila také třetí nasazené Francouzka Marion Bartoliová, když si ve třech setech poradila s Maďarkou Czinkovou.

Podnik kategorie International je dotován částkou 220.000 dolarů, nejvýše nasazenou je Srbka Ivanovičová, jež v prvním kole vyřadila Češku Kvitovou.

WTA BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Stosurová (Austr.) 6-4 6-4
Azarenková (2-Běl.) - Gajdošová (Austr.) 7-6(4) 7-5
Bartoliová (3-Fr.) - Czinková (Maď.) 5-7 6-3 6-1
Garbinová (It.) - Klejbanovová (Rus.) 4-6 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Sun Tchien-tchien/Jen C' (4-Čína) - Benešová/Švedovová (ČR/Ukr.) 3-6 7-6(12) 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kohlik
Lucka hraje pěkně. Doufám že bude pokračovat.
Reagovat
carolyn
Jak je vidět když jí rozladí špatné hlášení autů nakonec jí to vybudí k výhře :-D né jak říká že klidně může prohrát :-))
Reagovat
skott
Z Azarenky se stava pekna slepice, chtelo by to trochu pokory...Rozhodci delali chyby na obe strany, chapu, ze ta nejvetsi byla v dulezitem momentu, ale stezovat si jeste na Gajdosovvou je trochu moc, nemluve o otravenem ksichtu a podani ruky na konci zapasu, kdyz vyhrala.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto případě se ani nedivím, s ohledem na vyrovnaný průběh. Když se outsider pořád nechce vzdát a sveřepě vzdoruje, tak to favorit nemusí dobře snášet. Stačí málo, jinak kvalitní hráč udělá dvě tři chyby a set může být v háji. Horší je opačná věc. Na W 2008 jsem viděl hrát Strýcovou proti Světlaně. Jak se ta naše nanynka rozčilovala, bylo neskutečný. Žádná úcta k jasně lepší top hráčce, prostě hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to její neustálé pokřikování na rozhodčí bylo teatrální a otravné.. trochu i pro mě jako pro diváka.
Reagovat
skott
To je blbost, reagoval sem na to, ze obvinovala rozhodci z podjatosti a neco pokrikovala na divaky...hraje si na neco, co neni a to letme podani ruky taky ubohe.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nevznikla mýlka..psal jsem o Barboře Strýcové..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já to neviděl. Ale vžijte se do situace neurotických ženských ve vypjaté situaci. Věřím tomu, že kdyby během zápasu výrazně vedla, tak se chová jinak. A nejen ona.
Letmé podání ruky. Haha!!! To dělají snad všichni (nebo znáte tenistu co nemá podání ruky typu leklá ryba?) a občas se při tom ani na soupeře nedívají. Na záběrech z dávnější tenisové minulosti to podání ruky zdaleka není taková fraška.
Reagovat
skott
Kdyz si nevidel, tak se nepri, jednoduche.
Barbora Strycova?Nemas na mysli spis Sandru Zahlavovou?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám na mysli Barboru Záhlavovou-Strýcovou ve třetím kole Wimbledonu 2008.
Reagovat
skott
Hm, tak tenhle zapas sem zas nevidel ja, ale neco takoveho bych cekal spise od te druhe.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, nevíte někdo, jestli Strýcová je příbuzná s tou Sandrou a jestli se píše správně Zahlavová (několikrát jsem to takto viděl) nebo Záhlavová s čárkou nad a?
Reagovat
smazaný uživatel
Manžel Strýcové je bratranec Sandry.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece jenom to nejsou sestry. V TV se dívám na pořad O češtině. V jednom díle řešili dvojité příjmení. Překvapilo mě, že podle jazykovědců je pomlčka mezi jmény nepřípustná. A nezáleží ani na tom, jaký zápis se používá jinde. Naši jazykovědci to prostě pro občana Cechrepu takto stanovili a basta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist