Šafářová řádí dál, ve čtvrtfinále smetla Peerovou

12. 2. 2010, 15:44
Aktuality 30
Česká tenistka Lucie Šafářová se v Paříži stává postrachem favoritek. Po Italce Schiavoneové dnes vyřadila i šestou nasazenou Shahar Peerovou a postoupila už do semifinále. V něm se utká s turnajovou dvojkou, Italkou Pennettaovou.
Šafářová Lucie

O rostoucí formě Lucie Šafářové se už v prvním kole pařížského podniku WTA mohla přesvědčit Rakušanka Paszeková, které česká reprezentantka nadělila 'kanára', a také jedna z favoritek turnaje Francesca Schiavoneová.

V jejím tažení ji dnes nezastavila ani další z nasazených hráček Shahar Peerová. Ta s českou hráčkou držela krok jen v úvodních gamech. Za stavu 3-2 pro Izraelku Šafářová zabrala a z dalších deseti gamů neprohrála ani jeden. Na kurtu strávila pouhých 53 minut a Peerovou vyprovodila 6-3 6-0.

O rok mladší Izraelku porazila česká fedcupová reprezentantka po téměř šesti letech, další dva vzájemné zápasy prohrála. Díky dnešní snadné výhře si poprvé od loňského září zahraje semifinále na okruhu WTA. Pokud se jí podaří postoupit, naváže v Paříži na svou tamní finálovou účast z roku 2007. "Jsou to skvělé vzpomínky, mám to tady moc ráda," řekla Šafářová v pozápasovém rozhovoru pro Eurosport.

V cestě do finále jí bude stát třetí nasazená hráčka za sebou Flavia Pennettaová, jejíž krajanku Francesku Schiavoneovou vyřadila v druhém kole. Ani Pennettaová se dnes na kurtu příliš nezdržela, s krajankou Tathianou Garbinovou neztratila ani jednou podání a za 58 minut zvítězila 6-1 6-3.

"Nebylo to snadné, víme toho o sobě hodně. Jsme kamarádky, trávíme spolu hodně času mimo kurt. Ale když už dojde na souboj, musíme se plně soustředit a zapomenout na přátelství," vysvětlovala Pennettaová.

"Flavia je hodně těžká soupeřka, bude to tvrdý zápas. Já se na něj ale těším, nemám co ztratit," dodala česká hráčka, jež aktuální světovou dvanáctku v dosud jediném vzájemném duelu v roce 2007 porazila.

Stejně jako se Schiavoneovou i s Pennettaovou se bude moci Šafářová utkat v dubnovém semifinále Fed Cupu.

Problémy s Andreou Petkovicovou měla favorizovaná Jelena Dementěvová. V prvním dějství hrála 'druhé housle' a když na returnu uhrála pouhých šest fiftýnů, prohrála 3-6. Nakonec se ale vzchopila a utkání po setech 6-4 6-2 obrátila. V semifinále se světová sedmička utká se Szavayovou, nebo Oudinovou.

České tenistky Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová si mohou po neúspěchu ve dvouhře spravit v Paříži chuť alespoň v soutěži deblistek. V dnešním semifinále zdolaly běloruský pár Govorcovová/Pučeková 6-3 6-3 a ve francouzské metropoli si zahrají o titul.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (ČR) - Peerová (6-Izr.) 6-3 6-0
Dementěvová (1-Rus.) - Petkovicová 3-6 6-4 6-2
Pennettaová (2-It.) - Garbinová (It.) 6-1 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Govorcovová/Poučeková (Běl.) 6-3 6-3

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jasně, je to strašně moc mocinky skvělý a všichni jsme nadšeni. Ale mohli byste se trochu probrat do reality.
Tohle je jeden z mnoha WTA turnajů. Jenže v tenise jde JEN o grandslamy, případně o pozici na žebříčku, to je takové zprůměrování výkonů za poslední rok (a na Fedkapy se.re pes, milý mopslíku).
Až na GS Lucinka konečně opět postoupí do čtvrtfinále nebo proleze do Top 10, tak zatleskám i já.
Mnohem závažnější výsledek tohoto dne je, že Čakvetadze prohrává s průměrnými tenistkami dál a o návratu nahoru si může nechat zdát :-(
Reagovat
Tenvi
To je fakt strašně závažný, že Čakvetadze prohrává.. :D Na tu ti sere pes milý broziku.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velice rozumný komentář!Naprostej souhlas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Názorem jsem nechtěl provokovat, ale prostě v tomto sportu to tak je. Vidím to i u sebe, každý grandslam mě úplně vtáhne, ty dva týdny je vše ostatní odsunuto. Škoda, že jich není víc. U jiných turnajů nic takového nepozoruju.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastenče, budeš se divit, ale i mezi čecháčky existujou fandové sportovců z cizích zemí. Vlastenectví v individuálním sportu osobně nechápu. A úpadek Čakyny mi vadí hodně, jedna z mála jakž takž sympatických Rusek.
Reagovat
smazaný uživatel
Čakvi mi je moc líto.. taky čekám kdy už se znovu vzchopi... ale ja mam rad skoro vsechny rusky... az na kiri! a celkem nemusim ani Kuznu.. ale Mariu a Dinu s Čaki mám rád..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo,lěpe bych to nenapsal ... rozumné komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
az ty se dostanes aspon na jeden turnaj wta :-) Broži přihlouplej, tak tady můžeš něco kecat. do té doby můžeš akorát tak držet hubu!
Reagovat
skott
Chtel jsem neco podobneho napsat vcera, taky vubec nerozumim tomu, proc je kazdej uspech Safarovy tak precenovanej.Porazit Schiavone nebo Peer mi neprijde jako nic extra, to jsou hracky zhruba na jeji urovni, rekl bych, ze dokonce s Lucky umenim skoro povinnost je porazit.Rychly Indoor v Parizi trochu zkresluje, kazdorocne se tam hraji krasne zapasy, videt to bylo ukazkove napr. pri utkani Petry Martic (doslova bozskej vykon) s Wickmayer, neni problem zakoncovat vymeny, spousta winneru, prestoze treba kvalita tenistek neni az takova, tak povrch peknemu tenisu nahrava.Jak na tom Lucka je, se ukaze v pripadnem finale s Dementievou, to je uplne jine meritko.Kdyz ji da, pak to bude neco znamenat.Jinak Safarova ma pravidelne kazdy rok, nejaky turnaj, kde zazari, ale skutecny potencial se neukaze v jednom tydnu, na to je treba vic, nez jeji tradicni cetnost jeden vysledek/na pet 2.kol.Nejaka TOP 5, jak psal nekdo vcera je absolutni utopie, dvacitka je maximum a to jeste, kdyz se veci sejdou, tech lepsich harcek je vic.
Reagovat
skott
Chaky jsem dnes videl, mel jsem sice pred sezonou trochu jine ocekavani, podle toho, co rikala o dlouhe priprave a tvrdem drilu s Vesnou v Soci (malinko to vypada, jakoby spis vymetaly diskoteky;-), druhy set byl ovsem pomerne vyrovnany a dve kola Pattayi jsou vic pozitivni nez negativni.Ja porad verim, ze se da dohromady, konecne ma kondicniho trenera a je to znat, skoda podminek, hodne foukalo a to Tanasugran s jejim stylem dost nahravalo.
Mimochodem, driv si tvrdil, ze mas rad celou tuhle ruskou generaci hracek...ze bys zase otacel?:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to se povedlo. Taky máš nějaký archiv? :-) Jednou (hodně dávno) jsem tohle plácnul, už nevím proč. Pravda ale je, že mi není sympatická ani Dinára, ale ta mě zaujala tím nečekaným vzestupem na jaře 2008 (dva obraty z mečbolů na RG byly kouzelný). Mladá Nasťa ujde, u jiných zatím neznámých mladých rusaček uvidíme.
Faktem je, že tenistkám jak stárnou, se postupně zoškliví obličej. Marija na záznamech z W04 je moc pěkná, stejně jako černouškové Williamsky z konce 90. let. Tehdy bych jim i začal fandit.
Žasnul jsem, jak dva různé indoory můžou i u ženských způsobit tak obrovský rozdíl ve hře. Tahle Paříž a FC z Ukrajiny je úplně něco jinýho. Tam se hrály nekonečné výměny jak na antuce, tady po dobrém podání hra dost často brzo skončí.
Srbice jsem bohužel neviděl, protože taliáni ten Super Tennis na víkend zakódovali, asi to do Evropy nesměli pouštět :-( Od pondělí to zase běží. Martič mě ale s Agnéš silně zklamala, po většinu utkání byla mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Auš pač jsem myslel že tu Oudinovou zastaví...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevis jak hrala Hradecka??
Reagovat
smazaný uživatel
Auš? Babský tenis, v jednu chvíli se něco zlomí a za chvíli je konec všech nadějí na výhru. A já si myslel, že se Agnéš konečně začíná vracet k dřívějším dobrým výsledkům.

Na diskuzi psali Hradecká 6:4 4:6 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
diks, skoda ty agnes pac zapas mela rozehrany hezky..
Reagovat
skott
Ja si nastesti vystacim jen s pameti;) Ale je pravda, ze jednou si me donutil neco hledat a bylo docela zajimave sledovat, co si takhle v minulosti ¨placal¨.Zrejme mas Rusky rad vic nez si sam pripoustis:-)) Jinak pochybuju, ze te nejake ruske nadeje v dohledne dobe okouzli, kdyz vidim tvoje uchylne standarty oblibenosti: silena Putintseva, mala sirena Dasha nebo lehce namyslena Ksenia Pervak, ani jedna asi nebude tvuj salek caje:))
Jake prekvapeni, ze zenam (nebo lidem vubec) starnou obliceje, vid?Nicmene napsat to v souvislosti s davaadvacetiletou Mariou, to je dost smesne.Bud mas lehce pedofilni sklony nebo nejsi normalni.
Reagovat
smazaný uživatel
Já pozdě v noci smolím tak hezký text a ty mě utřeš. To si fakt nezasloužím.
Marija vzor 2004 a 2009 jsou trochu jiné obličeje, i dvaadvacítka nemůže po 5 letech vypadat pořád pubertálně mladistvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm milé překvapení.Doufám že hned v příštim kole nevypadne,u našich je to takový blbý zvyk.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono to příští "kolo" není úplně obyčejný "kolo", ale semifinále, víš, sekaná...a i kdyby vyletěla s Flavií, tak to katastrofa nebude, ba naopak, už teď je její účinkování na tomto turnaji velký úzspěch...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Co že jsi tak nabroušenej.Já přeci netvrdim že to bude ostuda.Jen je u našich zvykem že zahrajou moc dobře a v dalšim kole letí ... což by byla/je celkem škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
to co jsi napsal secaa uz se na tomto turnaji u lucky nesplní ona totiž jestli nevis zahrala skvele uz s schiavone no a hned v pristim kole tzn. s peerovou take zahrala skvele:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko hrej tak jak v PAŽÍŘI TAK NA FED CAPU !! hrajes dobre.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co takhle text před odesláním nejdřív přečíst?
Reagovat
smazaný uživatel
Luckooooooo, Fed Cup, Fed Cuuuuuuuupppp, kdybys tam zahrála aspoň z poloviny, jak hraješ v Paříži...
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje na úrovni TOP 10 doufám že jí to půjde takhle dál smete i flavii a utká se s Elenou... :-)
Reagovat
VerdascoForever
Skoda,ze nebude hrat Lucka s Dementievou.Tu by zvladla spise.I kdyz ve forme, v jake ted hraje se nemusi bat ani Pennetty.Ta kazdeho porazi 2:0 a pak prijde stejne hladka prohra.
Drzim palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Lucko!! Ať hlavně drží zdravíčko, víc podobných výsledků a šup do dvacítky, kam patříš!!! Moc ti to přeju a čekám, že výsledky z roku 2007 se budou opakovat a přeji ti ještě lepší! A taky ti moc přeju nějaké velikánské vítězství!!! Fandím a držím ti palce již dlouho a mám radost, že ti lidi začínají také víc fandit. Na "fromsportu" někdo psal "krásná holka a Tomáš má štěstí." Taky si to myslím! A ten tenis, co předvádí v Paříži je úžasnej a světovej!!!!
Reagovat
EllNino
Bravo Lucko Peer se vubec nechytala. Sladoval sem to s otevrenou pusou , alemoc jsem toho nevidel protoze za chvili byl konec
Pennetta je dobra hracka ale myslim ze ji porazis Hodne stesti
Reagovat
carolyn
Jo bylo to neuvěřitelný a strašně rychlý :-)))) Peer si ani neškrtla :.-)
Skvělé Lucka
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas...Byla skvělá !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist