Šafářová s Mattekovou druhou výhru na Turnaji mistryň nepřidaly

27. 10. 2015, 07:28
Aktuality 39
TURNAJ MISTRYŇ - Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou na Turnaji mistrů na výhru z úvodního zápasu nenavázaly. Česko-americký pár dnes prohrál hladce ve dvou setech s tchajwanskými sestrami Hao-Ching Chan a Yung-Jan Chan, které ale ani navzdory dvěma výhrám ještě nemají jistý postup do semifinále. Šafářová s Mattekovou o něj budou hrát proti páru Garciaová/Srebotniková.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová v neděli vstoupily do Turnaje mistryň výhrou nad Španělkami Muguruzaovou a Suárezovou a dnes mohly na cestě do semifinále udělat výrazný krok, druhý bod do Bílé skupiny ale získat nedokázaly.


Vítězky Australian Open a Roland Garros nestačily na sestry Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan, kterým v prvním vzájemném duelu podlehly hladce 2-6 2-6. Za celý zápas nedokázaly vzít Tchajwankám ani jednou servis, v prvním setu dokonce neměly ani jeden brejkbol, ve druhém tři šance nevyužily.

"Sestry Chanovy hrály opravdu výborně, dnes byly skoro jako čínská zeď," komentovala Šafářová. "My jsme nepodaly nějak špatný výkon, ale ony dnes byly lepší. Zkoušely jsme měnit taktiku, hrát více po lajně nebo loby. Snažily jsme se být hodně agresivní a dostat je z rytmu, ale nedařilo se nám to."

Osmadvacetiletá Šafářová s o dva roky starší Mattekovou-Sandsovou hrajou na prvním turnaji ve čtyřhře po více než dvou měsících, neboť česká tenistka v září laborovala s bakteriální infekcí. Dnes utrpěly ve 34. společném zápase teprve pátou porážku.

Dvaadvacetiletá Hao-Ching Chan a o čtyři roky starší Yung-Jan Chan jsou třetí sesterskou dvojicí po Bulharkách Manuele a Katerině Maleevových a Američankách Sereně a Venus Williamsových, které se kvalifikovaly na Turnaj mistryň. Přitom v první polovině sezony téměř nehrály, z grandslamů se objevily pouze na US Open, kde došly do čtvrtfinále, a většinu bodů začaly sbírat teprve od srpna.

I když Hao-Ching Chan a Yung-Jan Chan mají po dvou zápasech na kontě dvě dvousetové výhry, slavit postup do semifinále ještě nemohou. Situaci totiž zamotala odpolední výhra Španělek Garbiñe MuguruzaovéCarly Suárezové-Navarrové, které navzdory špatnému startu, v němž prohrávaly 0-3 a 0-30, zdolaly 7-5 6-2 Caroline Garcíaovou s Katarinou Srebotnikovou.

Postupové varianty z Červené skupiny před závěrečnými zápasy
Mattek/Šafářová - Garcia/Srebotnik a Chan/Chan - Muguruza/Suárez:

Chan/Chan 2-0 Chan/Chan 2-1 Mug/Sua 2-0 Mug/Sua 2-1
Mat/Šaf 2-0 1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
1.-2. *Chan/Chan, Mat/Šaf, Mug/Sua
1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
Mat/Šaf 2-1 1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
1. Mug/Sua
2. Chan/Chan
1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
Gar/Sre 2-0 1. Chan/Chan
2. *Mat/Šaf, Mug/Sua, Gar/Sre
1. Chan/Chan
2. Mug/Sua
1. Mug/Sua
2. Chan/Chan
1. Mug/Sua
2. Chan/Chan
Gar/Sre 2-1 1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
1. Chan/Chan
2. Mat/Šaf
1. Mug/Sua
2. Chan/Chan
1. Mug/Sua
2. Chan/Chan

* o pořadí rozhodne poměr vyhraných/prohraných gamů

Postupové naděje tak zůstávají před závěrečnými zápasy ve skupině otevřené pro všechny páry. Šafářové s Mattekovou, které ve čtvrtek čeká poslední duel proti dvojici Garcíaová/Srebotniková, s nimiž vyhrály všechny tři vzájemné zápasy, by v Singapuru nemusela stačit ani druhá výhra, ale teoreticky by mohly i prohrát a nakonec ze skupiny postoupit s bilancí jedné výhry a dvou porážek. Pomoct jim mohou sestry Chan.


Šafářová v Singapuru odehrála už tři zápasy během tří dnů a zítra ji čeká další. Ve dvouhře bude hrát s Petrou Kvitovou, s níž prohrála všech sedm vzájemných střetnutí, o udržení naděje na semifinále.

"Je to příjemné, že tu mohu hrát obě soutěže, ale zároveň je to i trochu unavující. Ale síly sbírám a doufám, že budou i na zítra. Proti Garbiñe jsem podala dobrý výkon, tak doufám, že to zítra zopakuju a uvidíme, jak to dopadne," uvedla finalistka letošního French Open ve dvouhře.

• TURNAJ MISTRYŇ 2015 •
Singapur, tv. povrch, 7.000.000 dolarů
úterní výsledky (27. 10. 2015)
• Bílá skupina •
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (3-Tchaj.) - Matteková/Šafářová (2-USA/ČR) 6-2 6-2
Muguruzaová/Suárezová (8-Šp.) - Garciaová/Srebotniková (5-Fr./Slovin.) 7-5 6-2
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan 2 2 0 4-0 25-14 2
2. Matteková/Šafářová 2 1 1 2-2 17-21 1
3. Muguruzaová/Suárezová 2 1 1 2-2 22-20 1
4. Garciaová/Srebotniková 2 0 2 0-4 17-26 0
Poslední zápasy:
Matteková/Šafářová - Garciaová/Srebotniková, Chan/Chan - Muguruzaová/Suárezová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
tommr
Španělky trochu nečekaně vyhrály v druhým dnešním zápase a dost tak zkomplikovaly situaci v bílý skupině. Lucce s BMS ted nemusí k postupu stačit ani výhra nad párem Garcia/Srebotnik. Za určitých okolností ale můžou postoupit i když s nima prohrajou ...
Reagovat
misa
Španělky ještě hrajou s Chanovýma, které je snad porazí.
Reagovat
blixa
Proti číňankám jsou koťátko s Karličkou bez šance.
Reagovat
slacker
To co predvadi muzatka Srebotnik neni zadne prekvapeni
Reagovat
adalv87
nevěřím že španělky porazí thaivanky,takže postup je v kapse
Reagovat
peggy
Obe damy,ktere hrajete pod hlavickou Ceska,hrajte radeji za jiny stat neb Vase napln neni tenis ale......!
Reagovat
misa
Budeš už končit?
Reagovat
adalv87
a co kdyby jsi se odjebal ty z ČR?! bude o špínu mín
Reagovat
Frick
Lucka si určo četla Staré řecké báje a pověsti a tak si vysnila svého Herkula :o)

Takže námět pro nový díl? :-D
http://zpravy.idnes.cz/cizinci-v-brne-0fo-/domaci.aspx?klic=64254
Reagovat
misa
dnes proti Chan´s stejně jako proti Kops-Jones/Spears ve Wimbledonu. Kdo viděl oba zápasy, tak asi ví, co mám na mysli. Obě zmíněné dvojice jsou velmi aktivní na síti a bylo jim jasné, že nejlepší taktikou je vyhledávat na síti Lucku, protože její voleje... No, nemá o nich cenu mluvit, zkazila skoro všechno, co mohla. Beth jí ale servisem moc nepomáhala, tím Lucii dostávala pod tlak. Když naopak servírovala Lucka, byl většinou klid. Jednak díky jejímu servisu, s kterým mají deblové specialistky značné problémy, jednak Beth nemá většinou problém zahrát konečný volej.

Další soupeřky Garcia/Srebotnik ovšem L/B třikrát letos zdolalaly, takže postup je reálný.
Reagovat
smazaný uživatel
Postup jo, ale pak asi jedničky.
Reagovat
misa
Nevadí, letos je už dvakrát vykoply z turnaje :) Ale nevíme, jak na tom Lucka bude v dalších zápasech, jestli jí už nedojdou síly.
Reagovat
smazaný uživatel
S fyzičkou snad problém nebude, zatím ty zápasy jsou rychlé. Spíš ta forma je problém. V singlu to na nějakou výhru nevypadá, v deblu snad malá šance je, ale budou muset přidat.
Reagovat
misa
Mám strach, že Lucka letos zakončí singlovou WTA sedmkrát za sebou poražená. Takovou sérii snad v kariéře nikdy neměla a mohlo by jí to dost zasáhnout :-( Štěstí, že je už konec sezony.
Reagovat
tommr
Lucka dneska hrála příšerně a podle toho jak se tvářila si toho určitě byla sama vědomá. Otázka je zda se s tím dá během TM ještě něco dělat. Na příští soupeřky (Garcia/Srebotnik) by to ještě mohlo stačit, ale v semifinále už nejspíš příjde stopka ... :(
S tím servisem je to dlouhodobej problém. Lucka si svoje odservíruje, ale BMS podává velice slabě a Lucka je na síti nemožná a v ničem jí nepomůže takže prakticky každej servis BMS hrozí brejkem soupeřek. Divím se, že se Lucka od BMS v tomhle ohledu ničemu nepřiučila když už spolu tak dlouho hrajou ... :(
Reagovat
misa
Lucka má na síti problémy celou kariéru. Na voleje nemá šikovnou ruku, resp. v mládí se s ní v téhle oblasti asi moc nepracovalo, takže se obávám, že by jí žádné přiučení nepomohlo. V jejím věku už ne.

Obdobně má Lucka značné problémy se slicovaným bekendem, který se často buď ani nevleze do kurtu, skončí v síti nebo k soupeřce přiletí neškodný oblouček, který bez milosti zabije.
Reagovat
smazaný uživatel
postreh s technikou je presny, divala jsem se na zpomalene zabery voleju Lucy a neni tam ten cit, nepoponese, nepohladi, neprojde... Ale myslim, ze dril pomuze zahrat, citit a prozit, to je proste dar. Napr. Djokovic zarazuje pod Borisem volej mnohem casteji a zrejme ucinne, ale kdykoliv ho nahodne vidim, jak "tu naucenou vec" pacha, musim se stejne smat. :-)
Reagovat
janek_da
me hlavne prijde, že Novak má hodně blbý přípravný úder a pak na síti jenom čeká kam to soupeř fikne. Pokud už teda ten jeho přípravný úder není málem winner.
Novakova sila je v rozbehani soupere, ale i z boku se davají hodně nepříjemné údery pro síťaře. Zatímco slajs na základní čáru, ještě lépe pod nohy, je pro obránce daleko horší.
Reagovat
smazaný uživatel
taky hezky postreh, rodily sitar si prece "pritahne" mic, kam on chce, pripravnym uderem, jak pises. Djokovic nevi, kde presne teda chce ten mic mit, protoze kazdy volej hraje drevene. :-)
Reagovat
dadaft
hrály fakt dobře, jedny z žhavých kandidátek na titul, jestli jim to vydrží,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
jj souhlasím. Jsou moc šikovný a na síti téměř nepřekonatelný ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/250483/safarova-randi-s-reckym-trenerem-vime-kdo-je-jeji-novy-pritel.html
Reagovat
EllNino
oh my :D
Reagovat
blixa
S Frickem to šlehne. A on se tak snažil ... :D :D
Reagovat
misa
Myslím, že ne. Frick dlouho rozvíjel teorii, že Lucka je na holky :)
Reagovat
blixa
No právě. Třeba si dělal naději, že na holku by nežárlil, ale chlapa nepřežije :D :D
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
misa
Takže je už jasné, kdo stojí za jejím podzimním trápením. Korfu :-((
Reagovat
Jan
Facebook o vás prozradí vše :))
Reagovat
pockerface
Lucka to sama řekla, potřebovala by na rozjezd menší turnaj. Ale ona po nemoci musela hned naskočit do zápasů o body na TM a většinou se setkávala s hráčkou, která byla v laufu (Pavlučenková) nebo s hráčkou top10. Takže je docela logické, že prohrává a zároveň jí to psychicky sráží. Pro ní by bylo lepší ukončit sezonu a pořádně nabrat kondičku, ALE je tu ještě FC.Bojím se, aby jí nevzal zbytek sil, nedej bože aby přišlo z přepětí zranění a Lucka se z toho nedostávala ještě na jaře.
Reagovat
Jan
Na FC už může být Lucka po TM totálně vyšťavená.
Reagovat
tommr
já si nemyslím, že by Lucce hrozila "smrt vyčerpáním". Její problém je v tom, že po tý dlouhý tréninkový a zápasový pauze je totálně z formy. Vypuštění TM by jí nijak nepomohlo spíš právě naopak. Když bude hrát rozumně a nebude se nějak přepínat tak jí těch pár zbývajících zápasů na TM může před FC jen prospět ...
Jiná věc je jestli bude na FC v takový formě, aby byla pro tým skutečným přínosem. Z toho co jsem dneska viděl při jejím deblovým zápase o tom začínám vážně pochybovat ... :(
Reagovat
Jan
Aby Pála nelitoval, že nevzal háčka. Uvidíme, jak se jim bude na TM dařit. Zase Petra i Lucka jsou teď v singlu nejisté, tak měl těžký výběr. Potřeboval to posichrovat v současnosti špatně hrající Karolínou a o něco lepší Bárou.
Reagovat
tommr
dost dobře nechápu proč se nominace musela dělat ještě před TM a ET kde se teprve ukáže skutečná forma všech nominovaných ...
Reagovat
Pedronegro
viděl jsem jen kus toho konce a hrály obě dost příšerně, snad si tím tedy vybraly svůj špatnej den ...
Reagovat
Pani_Kostalova
Vamos Flavia!!
Reagovat
smazaný uživatel
protože Lucka po dnešku asi fakt bez šance. Petra snad ale fakt snad šancičku na postup by měla.....
Reagovat
PetaM
A to jsem si říkal, že vstanu ... Ještě, že mě postel přemluvila :D :D Nevadí, šance na postup stále je, a případné SF by bylo taky velkým úspěchem :) A hlavně - každý den je úplně jiný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem , že kousek stihnu. Říkam si proč to v telce nedávaj a oni holky už vyhučely.... No to snad.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist