Šafářová se pokusí přiblížit Češkám finále Fed Cupu

26. 4. 2009, 10:47
Aktuality 0
S vyrovnanými šancemi budou vstupovat do dnešního rozhodujícího dne výběry tenistek České republiky a USA v brněnském semifinále Fed Cupu. V sobotu se o první bod pro svěřenkyně domácího kapitána Petra Pály postarala Petra Kvitová, vyrovnání však soupeřkám zajistila Alexa Glatchová.
Český fedcupový tým

Glatchová včera překvapivě porazila českou jedničku Ivetu Benešovou 6-1 6-2 a to vyvolalo změnu v české sestavě, když Benešovou stejně jako před dvěma měsíci proti Španělkám nahradí Lucie Šafářová.

V americkém týmu nastoupí k dnešnímu zahajovacímu duelu zřejmě znovu Matteková-Sandsová. V českém týmu však místo Benešové nastoupí Šafářová, která se s Američankou utká vůbec poprvé. Brněnská rodačka v únoru ve stejné situaci porazila Španělku Suarezovou-Navarrovou.

V druhé dnešní dvouhře se v českém celku změna očekávat nedá, pokud bude v pořádku zdravotní stav Kvitové, která v minulých dnech laborovala se zranením kotníku. Na druhé straně kurtu se asi objeví včerejší hrdinka Američanek Glatchová.

Pro případnou rozhodující čtyřhru je v domácím týmu připravena specialistka Květa Peschkeová, kterou by měla doplnit odpočinutá Benešová. Američanky se mohou spolehnout na nejlepší deblistku světa Huberovou.

První dnešní dvouhra je na programu v hale Rondo od 12 hodin.

rozpis dnešních utkání

Šafářová - Matteková-Sandsová ... od 12:00 hodin
Kvitová - Glatchová ... od 14:00 hodin
Peschkeová/Benešová - Huberová/Matteková-Sandsová ... od 16:00

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist