Šafářová se s reprezentací rozloučila vítězně. S Krejčíkovou dorazily Kanaďanky

21. 4. 2019, 15:48
Aktuality 7
FED CUP - Lucie Šafářová si odbyla vítěznou derniéru v dresu českého fedcupového týmu. Společně s další bývalou nejlepší deblistkou světa Barborou Krejčíkovou na antuce v Prostějově porazily 7-6 7-5 Gabrielu Dabrowskou a Sharon Fichmanovou a stav baráže proti Kanaďankám upravily na konečných 4-0.
L. Šafářová a B. Krejčíková (© Česká sportovní)

Lucie Šafářová, která na letošním Roland Garros ukončí kariéru, byla v 32 letech jasně nejstarší hráčkou ve výběru kapitána Petra Pály na barážový duel Fed Cupu proti Kanaďankám. Předávat měla především zkušenosti nastupující generací mladých hráček a působit jako jejich 'průvodkyně' týmovou soutěží, brněnská rodačka ale nakonec dostala i šanci rozloučit se s reprezentační kariérou přímo na kurtu. 

Za již rozhodnutého stavu 3-0 na zápasy, o který se postaraly ve dvouhrách dvěma body Markéta Vondroušová a jedním Karolína Muchová, nastoupila poprvé společně s Barborou Krejčíkovou a první společný zápas zvládly. 

České tenistky, které ví, jaké to je být nejlepší deblistkou na světě, si poradily 7-6 7-5 s Gabrielou Dabrowskou a Sharon Fichmanovou. V prvním setu sice dvakrát neudržely výhodu brejku, ale ve druhé sadě už nečelily brejkbolu a po sto minutách hry barážový duel ukončily.

Mečbol proměnila Šafářová jistým volejem. "Napadalo mě, jestli budu mít poslední balón, který budu zakončovat. A nakonec to vyšlo. Strašně si vážím, jakou rozlučku jsem tady mohla mít. Lidi mi vytvořili krásné prostředí," řekla poté, co si vychutnala potlesk a posílala polibky směrem k týmu i do hlediště.

"Vždycky jsem ráda byla součástí Fed Cupu a takového týmu. Měli jsme tak dobrou atmosféru a tak dobře jsme si rozuměli, že i díky tomu přišly úspěchy. Jsem strašně šťastná, co jsem mohla prožít. Už je čas to předat dál," řekla Šafářová.

"Já už pláču, takže nevím, kolik toho řeknu," promluvila do mikrofonu na dvorci, ale přes dojetí a emoce nezadrhávala. Poděkovala rodině, realizačnímu týmu i fanouškům. "Takovou atmosféru neměl žádný jiný tým. Byly to úžasné roky," uvedla Šafářová, která si příští týden zahraje čtyřhru ve Stuttgartu po boku ruské kamarádky Anastasie Pavljučenkovové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
misa
holčičko MOJE :)
Reagovat
misa
https://sport.aktualne.cz/tenis/tenistka-safarova-se-rozloucila-s-uspesnou-karierou-ve-fed-c/r~222c95ba644411e9b2a00cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Sport
Reagovat
d@ve
Tak už nám začíná to plánované rozlučkové období.. :/
Ještě že to jsou u Lucky zatím slzy štěstí. :)
Reagovat
EllNino
Nic jsem neviděl, byl jsem na svatbě, ale hlky to zvládly skvěle, bez ztráty setu a Lucka konečně vyhrála debla ve Fed Cupu :) ...

Krásný závěr :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, že vyšel poslední vítězný úder na Lucku.
Reagovat
annah
Jo, to bylo skvělé. Safarova je mimořádně sympaticka osoba. Bude v tom tenisovém světě chybět.
Reagovat
Fandina
Pěkný zápas a pěkná rozhlučka Šafinky, slzičky ukáply i mně. Obvzlášť když celá hala skandovala Šafi Šafi :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist