Šafářová si v deblu zahraje o semifinále

4. 6. 2013, 17:03
Aktuality 7
Tři zástupkyně má český tenis ve čtvrtfinále ženské čtyřhry na French Open. Po Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké postoupila mezi nejlepší osmičku také Lucie Šafářová, která dnes po boku Rusky Pavljučenkovové zdolala pár Matteková-Sandsová/Mirzaová.
Česko-ruský pár

Lucie Šafářová svým deblovým vystoupením na French Open jen potvrzuje, že se jí ve čtyřhře letos nadmíru daří. Spolu s Anastasijí Pavljučenkovovou už letos vyhrály turnaj v Madridu a nyní si na Roland Garros zahrají o semifinále.

Turnajové jedenáctky Šafářová s Pavljučenkovovou, kterou trénuje bývalá světová jednička Martina Hingisová, v dnešním osmifinále zdolaly Bethanii Mattekovou-Sandsovou z USA a Indku Saniu Mirzaovou. Česko-ruská dvojice zvládla lépe koncovku dramatického prvního setu, který sice za stavu 6-5 nedokázala dopodávat, ale zkrácenou hru získala bez ztráty jediného bodu.

Šafářová s Pavljučenkovovou pak celý druhý set jen dotahovaly ztrátu a za stavu 3-5 dokonce odvracely dva setboly. Soupeřky však vzápětí duel vzdaly kvůli zranění Američanky.

"Nehrály jsme ve druhém setu úplně dobře, takže nám pomohlo k postupu možná trochu štěstí, ale čtvrtfinále je super," řekla Šafářová Radiožurnálu. "Každý touží po nějakém grandslamovém vítězství, ale to je ještě hodně daleká cesta. Teď máme hodně těžké soupeřky," uvedla směrem k utkání s třetími nasazenými Naděždou Petrovovou a Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Šafářová už má letos na kontě dva deblové tituly. V Charlestonu uspěla v dubnu s Kristinou Mladenovicovou z Francie a s Pavljučenkovovou ovládly začátkem května prestižní antukový turnaj v Madridu. "Řekly jsme si, že by bylo krásné si zahrát Turnaj mistryň a chceme si udržet stabilně dobré výsledky," řekla Šafářová.

Výsledky - French Open (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Čtyřhra - osmifinále:
Pavljučenkovová/Šafářová (11-Rus./ČR) - Matteková-Sandsová/Mirzaová (7-USA/Indie) 7:6 (7:0), 3:5 skreč.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
PetaM
Háčka i Lucka s Nasťou zítra hrajou na kurtu č. 2. Takže televizní přenos nebude. Nezbývá než doufat, že se obě dvojice dostanou do Semifinále, kde bychom je snad už opravdu měli vidět .. :) Přeju na zítřek hodně štěstí všem českým barvám na Frech open :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
a od kolika?
Reagovat
PetaM
Háčka hrajou druhý zápas, hned po tenisových legendách. Nezačne dříve, než ve 12:30. Po Háčkách jsou na programu Errani/Vinci a až po nich nastoupí na kurt Lucka s Nasťou :)
Reagovat
VlS
je to na Vás, Naďu s Katarinou můžete přehrát, i když to nebude lehký.
Reagovat
PetaM
Vzhůru na pár Petrova/Srebotnik!!! :) Do toho holky!!!! :) :)
Reagovat
Fandina
Nasťo gratulka a držím palce dál ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, děvčata, gratuluju a hodně štěstí v dalším kole !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist