Šafářová si v Kanadě zahraje o první letošní semifinále

18. 9. 2009, 09:14
Aktuality 0
WTA QUEBEC - Lucie Šafářová ani ve druhém kole turnaje v Quebeku neztratila více jak čtyři gamy. Domácí Tetreaultovou porazila hladce 6-2 6-2 a dnes večer si zahraje s Američankou Mattekovou-Sandsovou o první letošní semifinále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová tak pomstila porážku své krajanky Barbory Záhlavové-Strýcové právě Tetreaultovou z úvodního kola. V utkání se jí dařilo na podání, při kterém zaznamenala devět es a soupeřce nepovolila jediný brejkbol. Čtvrtfinále turnaje WTA si zahraje letos už pošesté, všechna předchozí byla však neúspěšná.

O zlomení čtvrtfinálového prokletí bude usilovat dnes večer od 20:00 hodin proti loňské finalistce Bethanii Mattekové-Sandsové, kterou porazila letos ve Fed Cupu hladce ve dvou setech. Američanka postoupila přes krajanku Kingovou.

Vítězka duelu Šafářová - Matteková si o finále zahraje s lepší hráčkou z utkání Goergesová - Osterlohová.

Matteková, jež v této sezoně postoupila přes 2. kolo vůbec poprvé, loni v semifinále vyřadila domácí Aleksandru Wozniakovou. Dvaadvacetiletá Kanaďanka v Quebeku startuje již popáté a zatím neztratila ani set. Turnajová trojka si ve čtvrtek poradila s Kulikovovou a ve čtvrtfinále narazí na další Rusku Kudrjavcevovou.

Favoritkou podniku Bell Challenge je Naďa Petrovová, jež se ve čtvrtfinále utká s Maďarkou Czinkovou.

- WTA QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (17. 09 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (4-ČR) - Tetreaultová (Kan.) 6-2 6-2
Wozniaková (3-Kan.) - Kulikovová (Rus.) 6-2 7-5
Matteková-Sandsová - Kingová (obě USA) 6-3 6-3
Osterlohová (USA) - Sadikovicová (Švýc.) 6-3 2-6 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kingová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Czinková/Grandinová (Maď./JAR) 4-6 6-1 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist