Šafářová si v Kodani zahraje o titul s Wozniackou

11. 6. 2011, 16:34
Aktuality 4
WTA Kodaň - Lucie Šafářová předvedla v Kodani další obrat v zápase a zahraje si podruhé v sezoně o titul na okruhu WTA. V semifinále s chorvatskou tenistkou Petrou Martičovou prohrávala už 1:6 a 0:4, přesto dokázala nepříznivý průběh zvrátit a zbývající dva sety získala pro sebe 6:4 a 6:2. Ve finále vyzve světovou jedničku Caroline Wozniackou.
Lucie Šafářová

O pátý titul v kariéře se Lucie Šafářová utká s domácí hvězdou Caroline Wozniackou, kterou loni v dubnu na antuce ve Stuttgartu v dosud jediném vzájemném zápase porazila.

Šafářová už počtvrté prohrála v dánské metropoli první set a znovu dokázala postoupit. Osmatřicátá hráčka světového žebříčku potvrdila proti soupeřce ze 112. místa roli favoritky až po bezmála dvouhodinové bitvě.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna může v neděli v kodaňské hale získat trofej po takřka třech letech. Naposledy se na okruhu WTA zapsala mezi turnajové vítězky v srpnu 2008 ve Forest Hills, finále letos hrála v únoru v Kuala Lumpuru. Už postupem do finále si Šafářová zvedla sebevědomí před třetím grandslamem sezony Wimbledonem, který začne na londýnské trávě za týden. Turnaj v Kodani ale nepatří mezi obvyklé přípravy, neboť se hraje na tvrdém povrchu.

 

Výsledky - Kodaň (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Šafářová (4-ČR) - Martičová (Chorv.) 1-6 6-4 6-2.
Wozniacká (1-Dán.) - Barthelová (Něm.) 6-1 6-2.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://atennis.blog.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
no ta musí neskutečně silnou vůli a zvednutý sebevědomí. 4x zasebou otočit zápas to už je něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen drobná oprava: ce skutečnosti prohrávala 1:6, 0:4 -- a pak uhrála šest her v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Lucinko, proti Caroline to asi nedopadne, ale přesto skvělý turnaj!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist