Šafářová si zahraje s Jankovičovou

20. 10. 2009, 17:51
Aktuality 8
Česká tenistka Lucie Šafářová se ve druhém kole turnaje v Moskvě utká s Jelenou Jankovičovou. Druhá nasazená Srbka dnes postoupila po třísetovém vítězství nad Jaroslavovou Švedovovou z Kazachstánu.
Jelena Jankovičová

Obhájkyně loňského vítězství Jelena Jankovičová měla stejně jako před rokem hned ve svém úvodním zápase v Moskvě problémy. První set sice vyhrála poté, co Jaroslava Švedovová v desátém gamu zahrála dva míče do sítě, ale ve druhém jí Ruska s kazašským pasem připomněla jejich poslední souboj, v němž Švedovová bývalou světovou jedničku vyřadila z US Open.

Švedovová se ve druhé sadě rychle ujala vedení, a i když Jankovičová vyrovnala na 4-4, další brejk za stavu 5-5 už své soupeřce oplatit nedokázala. V rozhodující sadě už ale Jankovičová na kurtu kralovala: vyhrála pět gamů v řadě a za dvě a čtvrt hodiny zvítězila 6-4 5-7 6-1.

Dvaadvacetiletá Šafářová si s o dva roky starší Jankovičovou zahraje počtvrté v kariéře. Česká tenistka dosud prohrála s bývalou světovou jedničkou všechny dosavadní zápasy a uhrála v nich jediný set.

Mnohem jednodušší postup než Jankovičová dnes měla Vera Zvonarevová, jež je hlavní konkurentou v boji o Dauhá. Ruska porazila dvakrát 6-2 Rumunku Olaruovou.

"První zápasy na turnaji jsou vždycky těžké. Obzvlášť, pokud je to můj první turnaj v hale. Loni jsem tu byla ve finále, tak jsem šťastná, že jsem v dalším kole," řekla Zvonarevová.

Ještě rychleji se z prvního kola dostala Aleksandra Wozniaková. Italka Sara Erraniová vzdala souboj s ní po prvním prohraném setu kvůli zraněnému rameni.

"Měla jsem dnes dost jednoduchou roli. Viděla jsem už od začátku, že má nějaké problémy při podání, a tak jsem se snažila útočit hned při returnu. Alespoň budu odpočatá do dalšího utkání," komentovala Kanaďanka své vítězství.

Výsledky - Moskva - ženy (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 5:7, 6:1, Wozniaková (Kan.) - Erraniová (It.) 6:1, 0:0 skreč, Pironkovová (Bulh.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 2:6, 6:4, Klejbanovová (Rus.) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:2, Duševinová - Voskobojevová (obě Rus.) 3:6, 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Rodionovová, Savčuková (Rus./Ukr.) - Šafářová, Szavayová (ČR/Maď.) 6:2, 3:6, 12:10.

 

Komentáře

8
Přidat komentář
skott
to byl horor:( Tsvetanu bys mela dat i levou rukou!
Reagovat
smazaný uživatel
Květuše má ale za sebou už lepší časy, takže se možná právě začíná zvedat. Stejně jako syslice. Nasťa hraje pořád s velkými výkyvy, ale to se u mladých tenistek dá čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli ji lucinka neporazi, at jde do haje. jinak kvitova neni clovek. neco tak hloupyho, jeste s benesovou, nema v profesionalnim sporte obdoby. kdyby tydle dve vymasteny osoby byly normalni, bylo by to jiny. tydle dve zrudy nikdy nic nedokazou. lucka go-go!
Reagovat
smazaný uživatel
Odkud sem v poslední době nalezlo tolik směšných individuí? Tohle ti asi nesmažou, ale včerejší text byl supr.
Reagovat
smazaný uživatel
jen pro upresneni, myslis to libani Lucky s Tomem?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jeleně tu účast v Doha ze tří možných adeptek přeji nejméně, zdá se mi, že narozdíl od Agnieszky a Very na sezonu docela kašle a v zápasech již tak nebojuje, jak před rokem. Navíc běhavých hráček je v Doha až přespříliš, chci vidět na vyvrcholení sezony tenis útočný!
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to ze v lucemburku nebude hrat oudinova skoda hmmm
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ne. Která z těch účastnic kromě dánkopolky je "běhavá hráčka"? Vždyť jsou tam jenom mlátičky. Pokud ovšem vůbec Carol k arabům pojede. Zdá se mi, že po tolika turnajích už toho má dost. Její fotřík snad nemá rozum.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist