Šafářová v Miami porazila Wickmayerovou, Siniaková nestačila na Mattekovou

22. 3. 2017, 18:40
Aktuality 231
WTA MIAMI - Poloviční úspěšnost měly dnes v Miami české singlistky. Lucie Šafářová si poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, naopak Kateřina Siniaková podlehla ve třech setech nejlepší deblistce světa Bethanii Mattekové-Sandsové.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová i na sedmém letošním turnaji vyhrála svůj úvodní zápas. V Miami si poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, které oplatila loňské vyřazení a vzájemnou bilanci tak vylepšila na 3-1.

Šafářová si v úvodu zápasu vypracovala vedení 3-1, ale neudržela ho a rázem prohrávala 3-5 a 0-15. Obrat však na poslední chvíli zastavila, vynutila si tie-break a ten díky skvělé hře získala. 

V druhé sadě třicetiletá Češka ztratila dokonce náskok 4-1 a dovolila o tři roky mladší soupeřce vyrovnat na 4-4. Následné dva gamy však Šafářová zvládla lépe a po dvou hodinách zvítězila 7-6 6-4.

V Key Biscayne Šafářová startuje dvanáctý rok po sobě, ale jen dvakrát dokázala porazit alespoň dvě soupeřky. O postup do 3. kola a vyrovnání svého miamského maxima si brněnská rodačka zahraje s Australankou Darjou Gavrilovovou (h2h 2-2).

Šafářovou na Floridě čeká také čtyřhra s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která si dnes připsala první letošní výhru v dvouhře. Velmi dobrý výkon zkušené Američanky 'odskákala' Kateřina Siniaková.

Přitom také Siniaková podobně jako Šafářová začala svůj úvodní zápas proti lépe, v první sadě však dvakrát nepotvrdila brejk, od stavu 3-2 ztratila čtyři gamy v řadě a set prohrála 3-6. V druhém dějství česká naděje dvakrát smazala manko brejku, zvládla koncovku a vynutila si třetí set. 

V něm dvacetiletá Siniaková ztratila hned v první hře podání, což byl nakonec rozhodující moment celého zápasu. Češka sice měla za stavu 4-5 tři brejkboly, využít ale nedokázala ani jeden a nakonec o jedenáct let starší nejlepší deblistce světa a 158. hráčce žebříčku ve dvouhře podlehla po téměř dvou a půl hodinách 3-6 6-4 4-6.



Siniaková se v Miami představí ještě ve čtyřhře s Lucií Hradeckou, s níž si v sobotu zahrály finále v Indian Wells. V boji o titul v Kalifornii podlehly dvojici Martina Hingisová a Yung-Jan Chan, které na Floridě narazí hned v prvním kole.

Už včera v prvním kole neuspěla Kristýna Plíšková, jež nestačila na Lucemburčanku Mandy Minellaovou. Ve druhém kole se tak představí tři Češky, kromě Šafářové také nasazené Barbora Strýcová a Karolína Plíšková, jež měly na úvod volný los.  

Strýcová do soutěže vstoupí duelem se Švédkou Johannou Larssonovou. Čerstvá semifinalistka z Indian Wells Plíšková začne soubojem s domácí kvalifikantkou Madison Brengleovou (h2h 1-0), která se dnes v prvním kole postarala o vyřazení nasazené Lotyšky Jeleny Ostapenkové. Šestadvacetiletá Američanka vyhrála 6-3 3-6 6-2 a o sedm let mladší soupeřce oplatila dvě letošní porážky.

"Loni jsem v Indian Wells došla taky do semifinále a tady jsem pak vypadla po prvním zápase," vzpomíná Plíšková. "To bych letos chtěla změnit. Vím, že vstup do nového turnaje po povedeném týdnu není snadný. Ale myslím, že jsem letos v dobré kondici a mohu to zvládnout," dodala pětadvacetiletá Češka.

Už osmou výhru v řadě přidala Ashleigh Bartyová. Dvacetiletá Australanka, jež začátkem měsíce získala v Kuala Lumpur svůj první titul na okruhu WTA, zdolala po velkém boji plném nevynucených chyb 6-4 5-7 6-3 Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. Ta naopak prohrála už počtvrté v řadě.



"Dnes to bylo trochu kostrbaté, ale jsem ráda, že jsem to dotáhla do vítězného konce a mám šanci zahrát si tu ve druhém kole. Miami miluju a dvouhru jsem tu hrála poprvé. Takže je hezké vyhrát zápas tu hned zápas na tomto nádherném centrálním kurtu," řekla Bartyová, která se ve druhém kole utká s krajankou Samanthou Stosurovou.

"Bude to příjemné zahrát si proti Sam. V minulosti jsme spolu často trénovaly, ale ještě nikdy jsme nehrály zápas. Myslím, že budu muset být hodně agresivní na returnu. Asi to bude bitva forhendů, ale uvidíme," dodala 91. hráčka světa Bartyová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.699.423 dolarů
středeční výsledky (22. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafářová (ČR) - Wickmayerová (Belg.) 7-6(2) 6-4
Matteková-Sandsová (USA) - Siniaková (ČR) 6-3 3-6 6-4
Čepelová (SR) - Petkovicová (Něm.) 6-2 6-4
Brengleová (USA) - Ostapenková (Lot.) 6-3 3-6 6-2
Tigová (Rum.) - Watson (Brit.) 7-6(4) 6-1
Qiang Wang (Čína) - Vekičová (Chorv.) 0-6 6-4 6-2
Bartyová (Austr.) - Bouchardová (Kan.) 6-4 5-7 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Puigová (Portor.) 6-2 6-4
Görgesová (Něm.) - Riskeová (USA) 7-5 6-3
Rogersová (USA) - Erakovicová (N. Zél.) 4-6 6-3 7-6(4)
Kontaveitová (Est.) - Naraová (Jap.) 6-2 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Cornetová (Fr.) 6-4 1-6 6-4
Parmentierová - Dodinová (obě Fr.) 6-2 6-1
Ozakiová (Jap.) - Chiricová (USA) 3-6 7-5 6-1
Townsendová - Anisimovová (obě USA) 2-6 6-2 6-3
Lepchenková - Davisová (obě USA) 6-3 6-3
Tomljanovičová (Chorv.) - Linetteová (Pol.) 6-2 1-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

231
Přidat komentář
Hector21
jejda, Genie prohrává nejenom sázky...

gratuluji, top 100 už je v dohledu
Reagovat
brixner
Ty jsi testík zvládla, což bych očekával kdykoli! Jsi inteligentní tenistka a já Tě mám rád! Jenže je mi to qovno platný, já když dělal test IQ na řidiče tramvaje, instruktor z Menzy po přečtení vomdlel a já nakonec tak tak skončil ve vozovně! A to jsem se učil poctivě, no prisámboha, ani sousedky jsem nenaháněl! Co je ale nanejvýš pozitivní - tu inteligenci jsem už dohnal a je na sakramensky vysoké úrovni! Takže pokud by Tě vomrzel tenis, můžeme na akademické úrovni debatovat o jaderných fůzích, já Tě zasvětím do problematiky ajcvaj! Jen musíš přijít s tou bábovkou, já, jakožto velmi vyvinutý inteligent, ujíždím na sladkém!
Platí?
Kapišto?
:-))
Reagovat
Fandina
Tenistka? Inteligentní? Tak to takhle nechat nemohu. Jo občas si pinknu, ale nenazývala bych se tenistkou, tak rekreační a hlavně fanynkou, to ano. Kdybys mi řekl, že jsem golfistka, tak tam bych se nebránila, pár těch soutěží mám za sebou.
Ale jinak tě zklamu, o jaderných fůzích nevím nic. To je pro mě věc zcela neznámá, to už o tom fandění a tenise si můžem popovídat, i tě naučím dělat tu bábovku ... úsměv
Reagovat
Fandina
tedy pár soutěží v golfu, bylo jich dost a také dost tvrdý trénink, denně i několik hodin. Tenis je fajn, ale jenom pro radost.
Reagovat
brixner
Jádro je moje parketa, klid, vše vysvětlím v podrobných vzorcích, to pochopíš hned! Vážně dostaneš inteligentní výklad:-) Já hrál golf jednou jedinkrát v životě, v Havířově, dali mi tu hůlku, zapíchli míček a prej "To nic neni, jebni do toho a vono to někam vodletí!" První pokus-díra jak v Nagasaki, druhý pokus-hůlka v prdeli, hledali jsme ji v křovinách půl hodiny, míček furt na svym místě...Ale prej to nebylo nejhorší, říkali...no, byl jsem platící zákazník :-) Pálku už sotva uzvednu...Pro mě je asi fakt nejideálnější sport zabušit na nějakou tu sousedku, za dobré služby i tu bábovku vobčas dostanu...Jojo, my sportovci to fakt mámě těžký, to jo!
:-)
Reagovat
Fandina
Já golf miluju, ono je to tak, že jsem mu dala hodně času a mám s ním i hodně zkušeností a také mi to trochu víc šlo než tenis, hned ze začátku, když jsem to vzala do ruky. A když to jde, tak si pořád chodíme s manželem zahrát a nebo se dívám v televizi. A tenis ten zase sleduji od mládí, od Kodeše když hrál Wimbledon, dodnes si pamatuji, jak jsem to sledovala a co se dělo. A pak jsem chodila i fandit na Štvanici, když se tam postavil centr a byly tam turnaje. U tenisu miluju fandění i když si občas pinknu, ale golf hraju raději.

Jádro pochopím, nevím, když jsem dělala na vysoké škole zkoušky ze statistiky a matiky, tak to bylo hrozné, ale zase umím programovat, stvořila jsem počítačových programů, v dobách počítačového pravěku, kdy jeden mobil, co se týká velikosti v současné době obsahuje to, co tenkrát naplňovala dvě velké místnosti co se týká počítačů a k tomu bylo speciální chlazení. Ale pár takových programů jsem stvořila, to mi šlo, to umím.

Ale bábovku, tu umím taky, na několik způsobů a naučím tě to, klidně, odborníku na jádro.
Reagovat
anajka
Občas sa na tvojich hláškach výborne bavím :D:D a samozrejme mi niekedy prebleskne hlavou, kde je skutočnosť a kde je fikcia. Obzvlášť vtedy, keď sa niekto chytí a odpovedá ti s úplnou vážnosťou. :)
Reagovat
brixner
Fikcia? Ale kděže! Von taký těn goľf je veľmi vážna vec a idě aji o súsedsků prestíž! Moje sousedka má za mažela chlapíka, kterej tak dobře krad, že si nakonec nechali postavit malé, privátní goľfové ihrisko. Manžel to furt seká na takový jezdící sekačce, doutník v tlamě, Piňa Koláda na stolku...Často odjíždí za kradením mimo hranice obce, i na někoľko dní a po návratu mu furt vrtá hlavou, že má ihrisko tak rozrytý a sousedka s vážnou tváří tvrdí, že sem chodí rodina krtků vodvedle z vesnice no a von to tak prej nenechá a nainstaluje kamery a GPS a pak to prej předá právníkovi. Takže to vypadá, že mám po prdeli a se sousedkou budeme ten golf holt hrát u mě v garsonce, mám všude dlažbu a po tý prej krtkové kloužou, takže snad votravovat nebudou. Golf jsem se už naučil hrát perfektně, akorát na tých cudzých ihriskách mi to jebemtiboha nějdě:-)
Reagovat
Fandina
Jedna golfistka si zase v důchodu chtěla udělat radost a postavila si na zahradě malé golfové hřiště a chvilku to provozovali i s manželem, nakonec to krachlo, protože tam nikdo nechodil.
Reagovat
brixner
Golf je takový trošku podivný sport...Pro mnohé to je prostě nuda, jebnout do míčku a pak ho půl hodiny hledat...U nás je Minigolf, v létě pořád plno, vím, je to odlišné, ale hůlkama se tam voháněj taky, parchanti se furt hádaj, otcové chlemtají Europiva a probírají u toho politickou situaci v Čadu a kozy ostatních maminek...Možná tudy by vedla cesta k tomu, aby to kapku prosperovalo! Občas si tam i pořádají turnaje-složí se na trofej, určí družstva a už to jede! Sice je u toho kraválu, že bych tam hodil nejraději granát, ale zase teenkám a maminkám se pohupujou kozičky, chechtám se, jaký maj taťuldové pivní bachory a pomrkávám na sousedky a ony , samosebou, na mně...Golf je dobrý, ale rozměrově by to mělo být tak fifty fifty vzhledem k údržbě! A samosebou nenasadit ceny v Ojrech, žáno :-))
Reagovat
Fandina
Golf je krásný sport, nádherná procházka přírodou za účelem dostat ten kulatý nesmysl co nejmenším počtem ran do jamky. A k tomu zahrát krásný dlouhý nebo krátký úder, podle toho, co je potřeba. Na hřišti ujdeš takových sedm km, je to krásná procházka. Já když jsem hrála tenis, tak jsem se honila, běhala a po hodině hry byla splaven, na golfu jsme celé odpoledne a splavená jsem jedině, když jevelké vedro. Ale také to je náročné, pamatuji, že jsem jednou dobou hodně trénovala a nakonec jsem měla problémy se zády, protože je to jednostranný pohyb a svaly jsou namáhané, běžně uděláš za hřiště 80-100 ran, takže zase tak bez námahy to není.
Jinak já se ke golfu dostala asi před dvaceti lety, když můj syn si přečetl nábor dětí a chtěl to zkusit. Nakonec jsme začali hrát i my s manželem a s námi i několik známých.
Reagovat
Fandina
A jinak k té důchodkyni, co si postavila na zahradě hřiště, nakonec to zase obnovili, sehnali penízky na nějaké nové jamky a znovu se tam hraje.
Reagovat
Frick
1 průměrný a 4 méně či více podprůměrné výsledky.

Asi by bylo na čase se poradit co dál.
Reagovat
horska.kraslice
Kdo se bude radit?
Reagovat
Frick
Katka, Dmitrij a Filjo...?
Reagovat
EllNino
co asi, hrát hrát a hrát, nic ani poradit nejde ...
Reagovat
Frick
Tak třeba zkusti pozměnit taktiku, pořádně si u videa rozebrat ty zápasy, pokusit se pojmenovat tu příčinu stagnace.
Reagovat
EllNino
chlapče, tohle všechno oni dělají, nejsou to amatéři ... navíc tohle si můžeš vklidu uvědomit třeba tisíckrát, můžeš sledovat stovky zápasů, ale jakmile přijde zápas, jde teorie stranou, pracujou nervy, ... ale proč ti to vůbec říkám, když si budeš pořád mlít svou ...

Jde o to, že tady ji po jednom vydařeným turnaji všichni posílali do top 20, nebo dokonce do top 10 ... a musí se vzít v úvahu, že to je spíš návrat do normálu než stagnace, prostě se jí povedl jeden turnaj, kde porazila trápící se Halep a Kontu po trochu haluzi, ano hrála tam dobře, ale stačilo málo, a ten titul nebyl, a všichni bychom teď mluvili jinak ...stále sbírá zkušenosti
Reagovat
EllNino
a tak trochu mám pocit, že po Týně a Katce chceš trochu víc než na co reálně mají, už jsem si toho několikrát všiml ...
Reagovat
Frick
Tak na to porazit 32 letou veteránku, co singl hraje spíš pro radost, tak na to teda Katka má.

A Šenzen nespadl z nebe. Vzestup Katky byl patrný od vítězné Trnavy. Ty INT finále a R32 Wimblu taky nepřišly samy z nebe.
Reagovat
Fandina
Ono je známo, že ten, kdo hraje pro radost a má zkušenosti hraje kolikrát líp, než ten kdo zkušenosti teprve pobírá a je na začátku.
Reagovat
EllNino
to ale Frickovi nevysvětlíš :)
Reagovat
VlS
Tys koukal do statistik, takže sis nevšim, že Beth dneska hrála fakt dobře, ani nepamatuju, kdy jsem jí viděl tak dobře hrát singla naposled.
Reagovat
Dobry-den
Není to Šenzen, ale Šen-čen. A vůbec tomu nerozumíš (zase).
Reagovat
Frick
No, tak jsem nějak počeštil anglickou transkripkci. Proč to vlastně anglicky není Shenchen?
Reagovat
Frick
Ale tak jasně, že neni neobyvklý, že po jednom výraznějším úspěchu přijde údobí menšího útlumu, ale asi není na místě si (obrazně) jen kecnout na pohovku a čekat "až to zase přijde"
Reagovat
EllNino
... Petra po prvním semifinále na Wimbledonu prohrávala co se dalo, musela se s tím zžít, že se o ní mluví, píše v superlativech, Katka se s tim taky zžívá, nech jí čas
Reagovat
horska.kraslice
Takže Ash svoji divokou kartu využila. Je to zatím takové rozčepýřené pískle, ale hodně nadějné :-), tak doufám, že bude na sobě makat a že nezdrhne od tenisu!
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
blixa
Evženóóó ... :D Nevíte kdo to tu před sezónou něco blekotal o TOP 10 ? :D
Reagovat
Fandina
A před kterou sezonou??? To už je dávno ne????????
Reagovat
blixa
Ono je to vlastně jedno před kterou .. :D :D
Reagovat
Fandina
Tak v tom případě se ani nelze divit, že to nevychází, když je to jedno, před kterou ... úsměv
Reagovat
VlS
světlý chvilky tam jsou, bohužel těch pauz mezi něma je moc.
Reagovat
janek_da
bohužel se Evža brejkla sama.

btw: ti co nesnáší Cibulku pro jeji emoce musí milovat Evženku, hodně klidná, žádné ksichty, pouštění rakety, natož třískání, potichu se povzbuzuje, neheká
Reagovat
janek_da
a konec. no jo, neproměnila 2BP
Reagovat
brixner
A je krásná! Hned bych se popářil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona dá v 1. setu kanára a nakonec to ještě projede. Já věděl, proč se dneska těšit hlavně na CiCi (bohužel marně)...
Reagovat
janek_da
Já nechápu, že se jí nechal sbalit Babrinka (:DDD díky Kozonohu). Takové odlišné tenisové styly...
Reagovat
smazaný uživatel
Docela pecky tam pouští :D
Reagovat
janek_da
Wang 29. BP za stavu 1:2 ve 3.setu, dobrý
Reagovat
horska.kraslice
Ash se na konci druhého setu poněkud sesypala. Uvidíme, co bude ve třetím.
Reagovat
janek_da
tak sesypala, oproti 1.setu už Evží nedělá lacinné chyby a hraje víc k zadní lajně
Ale Ev hrála asi maximum, to Ash může přidat ještě turbo
Reagovat
smazaný uživatel
tvl Ash...
Reagovat
janek_da
Ash má parádní kick servis
Reagovat
janek_da
ale 0:40, Ev hraje teď odvážně
Reagovat
janek_da
a konečně nekompromisně vítězný return, set je v kapce
Reagovat
janek_da
ted Buši zkolabuje
Reagovat
janek_da
aut, cca 2m
Reagovat
janek_da
df
Reagovat
janek_da
4m aut
Reagovat
janek_da
víc čtěstí než rozumu, soda
Reagovat
janek_da
tesný aut
Reagovat
janek_da
1.servis na zadní lajnu
Reagovat
janek_da
uf, to byl gem, Ash trochu zbrklá a ke konci už Evží chytla rytmus
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vůbec můžou v Miami fandit takový existenci jako je Evžena?
Reagovat
VlS
Jak vidíš tak v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě si je zaplatila
Reagovat
Fandina
A proč by ji neměli fandit. Je to holka jako každá jiná a tenis hrát umí a je hezká. Co se ti na tom nezdá. Nevidím důvod k tomu, aby ji někdo nemohl fandit. Mně se na ní nelíbilo, jak nechtěla podat ruku, ale doufám, že to bylo jen nějaké nedorozumění a že už jí to někdo vysvětlil. Jinak na ní nevidím nic extra divného.
Reagovat
FulnekUltras
To Gabča s flintou už s nepodáváním ruky začala též - na čí pokyn asi? - a většinou je stále zbožňována.
Reagovat
blixa
Na pokyn iluminátů, zednářů a světového protiruského imperialistického spiknutí ! A nějakou roli v tom hraje Izrael, ale nepodařilo se dopátrat jakou ... :D :D
Reagovat
Fandina
To víš, lidi mají mozek, nejsou hluší a slepí a chápou, kde je pravda.
Reagovat
FulnekUltras
někdy i malá nápověda pomůže k základní orientaci... ;)
Reagovat
Fandina
nepodceňuj lidi, nedělej z nich nesvéprávné osoby, máš naivní představy o lidské psychice
Reagovat
FulnekUltras
ve stádě obvykle funguje velmi jednoduše
Reagovat
Fandina
záleží o jaké jde stádo, když se jedná o voly, tak ti se podřizují, když o osobnosti, tak ti se radí a pak jsou naopak ti, kteří jdou proti stádu úmyslně a je jedno, jestli jde o stádo volů nebo chytrých, ti se rozhodují sami za sebe
Reagovat
Fandina
Kdysi na mě chtěli v jednom zaměstnání komplexní psychologicko mentální test, obnášelo to testy iq, otázky na pocity a chování k druhým atd.. Bylo to dost náročné na čas, ale něco jsem se z toho potom o sobě dozvěděla. A zaujalo mě tam, že se rozhoduji bez ohledu na to, co to potom bude pro mě znamenat, jaký to bude mít dopad. V jistém smyslu je to prý dobře v jistém ale nevýhoda. Ale rozhodně to nemá nic společného se stádem.
Reagovat
EllNino
no ... tohle "měla porážet" v ženským tenise moc nefunguje, Kerber by měla porážet všechny hráčky pod ní a taky se tak neděje ...

Ale uznávám, že po tom titulu je nějaká vláčná, ale tak podívejte se na Petřinu bilanci ve stejném věku po prvním titulu z Hobartu, nebo na Kájinu po prvním titulu z Kuala Lumpur .... bída bída bída ...

Je to jednoduchý, holka je plná elánu, myslí si, že najednou začne všechny porážet, a ono se to mine účinkem, realita je jiná, holka je frustrovaná a hraje v křeči ... a to Katka opravdu hraje, světlá výjimka bylo IW, ale jinak od AO v křeči bohužel ...

Snad se to zlomí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně by se Katka měla někdy "držet na uzdě" ona se po chybách až moc vzteká a často pak po těhle "výlevech" jde její výkon dolů, opravdu Katka musí někdy emoce držet a i po chybách se prostě koncentrovat, ale rozhodně Katka má na Top 20
Reagovat
Frick
Na druhou stranu - pro Petru ten titul přišel jen nějakých 8 měsíců po prvním větším úspěchu mezi na tůře (OF 2008). U Katky to bylo 27 měsíců - pokud za první větší úspěch na tůře budeme považovat SF v Moskvě 2014.

Zkrátka už to není žádní novicka ani co se těchto "větších úspěchů" týče.

Kája do KL 2013 neměla prakticky nic.
Reagovat
Frick
Tedy OF RG 2008 byl pro Petru první větší úspěch mezi ženami.
Reagovat
janek_da
to bylo od Ash chladnokrevné 2.podání
Reagovat
smazaný uživatel
Katka opravdu z formy...
Reagovat
vendulkabendulka
Nemyslím, že je z formy. Katka podle mého názoru hraje dlouhodobě tak na 60% svého potenciálu a tak vysoko je jenom proto, že občas měla štěstí na soupeřky buď slabé, nebo z formy.
Podle mě se bude takto plácat ještě do konce sezóny, nebo i příští jaro a pak se konečně stane to co se má stát - pošle tatínka k šípku a najde si trénera.
Táta je bezesporu schopný, ale už dávno ji nemá co dát a brzdí ji.
Reagovat
dadaft
no Genie, tři gemy skvělé hry je málo,,,,,,,
Reagovat
janek_da
jj, 3:0, 0*:15, nabíhaný bh hloupě do sítě a už Evženka odpadá
Reagovat
janek_da
čekal jsem lepší tenis, oboustranně hodně o chybách
Reagovat
janek_da
12:1 na míče od tohoto okamžiku
Reagovat
janek_da
13:2, z toho jedno eso
Reagovat
janek_da
no sláva, konečně se zas chytla i na mezihře
Reagovat
George_Renel
Myslím, že dnes se ukázalo, že Katka ještě na singl pro FC nedozrála.
Reagovat
tommr
ten vyhranej turnaj na začátku roku jí víc uškodil než pomoh. Hráčky jako je BMS by už měla jasně porážet ... :(
Reagovat
janek_da
ta Ash dělala rugby?
Reagovat
VlS
Ne, hrála špačka, ale vypadá, že by klidně mohla makat na jatkách.
Reagovat
dadaft
si děláte pjdel???
Bouchard - Barty jako nebude??????????
Reagovat
dadaft
no proto!!!!!!!
:-)
Reagovat
tommr
na O2 to bylo už předtím. Kdo chtěl tak si moh zápas Bouchard - Barty vybrat místo zápasu Katky ... :)
Reagovat
dadaft
já to zkoušel a žádný výběr jsem nenašel, naběhlo to až se začátkem 2. setu.
Reagovat
janek_da
a set v pytli. hlavně že ukazuje pupík

i returny mrví
Reagovat
janek_da
ash hraje jak dlouhodobá členka top10, naprosto v klidu

přírodní úkaz
Reagovat
blixa
No aspoň něco že může ukázat :D :D
Reagovat
dadaft
ve druhém setu to teda moc nemrví,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

nemám nic proti tříseťáku. ))
Reagovat
dadaft
spíš bych řekl že to pálí jako drsňačka
Reagovat
janek_da
konečně pár míču nenahrála. ale serv je pořád velká slabina
Reagovat
smazaný uživatel
Ona jako ta Bethanie vyhrála letos poprvé v hlavní soutěži, jo? Tak to je dost blbý... Katce už zase zbyl jenom debl. To by člověk blil, Milane.
Reagovat
tommr
no vzhledem k tomu s kým byly s Luckou do prvního kola vylosovaný asi v Miami brzo skončí i s deblem ... :(
Reagovat
Fandina
škoda, sice se mi zdá, že byla herně lepší, ale chyběl mi v tom nějaký řád, nějaký klid, něco málo. Moc nechybělo, tak příště Katko pojď!!!
Reagovat
Lunej..
Gratulka,ale i Katka predvedla skvele returny i copy, pekny tenis.
Reagovat
historik
katka siniaková...to je zklamání
Reagovat
tommr
Katka zklamala stejně jako Kristýna Plíšková. Porážka po špatným výkonu a navíc proti stěží průměrný hráčce je hodně nepříjemná ... :(
Reagovat
A.R.R.
A je to, Bětka je nejlepšíííííííííííí!!!!!!
Reagovat
janek_da
hmm, Bušička nehraje ani dobře. Natož aby vedla.
Reagovat
dadaft
koukám že při komunikaci Siniaková - kouč Siniak nehraje čeština nebo ruština roli -- v Asii mluvili rusky, teď česky.................
Reagovat
Fandina
jj a Siniak mluví pěkně česky, i když přízvuk poznáš
Reagovat
dadaft
maličký přízvuk, mluví česky perfektně.
Reagovat
Fandina
jj mluví pěkně
Reagovat
horska.kraslice
Kouč se jmenuje Siniakov, v Asii i jinde.
Reagovat
d@ve
Tak tak Dmitri Siniakov. A Katku by v tom případě měli v Čechách volat Siniakovová. ;)
I když vůbec nejsem fanda přechylování příjmení. :)
Reagovat
Fandina
Proč Siniakovová, ona je Češka, u těch se jméno nepřechyluje.
Reagovat
d@ve
Je to sice "Češka", ale příjmení má po ruském otci Dmitriji Siniakovovi.
Jestli to dobře chápu, tak podle logiky přechylování by pak měla být buď Kateřina Siniakov anebo Siniakovová.. ;)
Reagovat
Fandina
Ne, jména, která dostávají Češky se tvoří nějakým způsobem a jednou jsem to četla, jsou tam určitá pravidla a podle toho se jméno zanese do matriky. A jména Češek se u nás nepřechylují, to přechylování se týká jen cizinek. České jméno se uvádí tak, jak je uvedeno v dokladech. Takže když tam je Emons, má se uvádět Emons ne Emonsová.
Reagovat
d@ve
Tahle debata patrně nemá smysl.. Nejsme na stejné vlně, nerozumíme si.. ;)
Reagovat
Fandina
Najdi si na internetu pravidla pro určování jmen Češek, tam je napsáno, jak se to tvoří, když vytvořili v do rodného listu Siniaková, tak pro to museli dodržovat určitou tvorbu. A jména Češek se mají uvádět tak, jak jsou uvedená v rodném listu. Na jména Češek se přechylování nevztahuje. Najdi si to všechno na internetu, co tu píšu. Pokud mi nevěříš, ale je to tak.
Reagovat
Fandina
Je potřeba rozlišit dvě věci. Tou první je, co má žena Češka napsáno v dokladech, rodný list, občanka atd.. To se tam napíše příslušnými ´urady a podléhá to nějakým pravidlům. V tomto případě je to jméno Siniaková.

A druhá věc je, že se u nás příjmení cizinek přechylují v běžné mluvě, ne co se týká úřadů, tam se musí používat taková přijméní, která jsou uvedena v jejich dokladech. A to přechylování se děje jen u cizinek. U Češek se nemá používat.
Reagovat
FulnekUltras
na matriku se vyser ;)
Reagovat
Fandina
Matrika je směrodatná, je to zákon a podle toho se postupuje. Je to stejné jako komunisti vydali zákon na sebrání majetku lidem, i když to byla zlodějina, tak to platilo.
Reagovat
FulnekUltras
když už, tak jedině ...... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=otdBaZy_y5Y
Reagovat
VlS
A není to úplně jedno?
Reagovat
d@ve
Mně to je úplně jedno. :D Chápu, že Siniakova zní lépe než Siniakovová. :)
Spíš bych byl naopak pro to, aby se přechylování nepoužívalo vůbec.. ;)
Reagovat
Fandina
:-)) asi budu protivná, ale Katce a její matce, když se vdávala vytvořili příjmení podle pravidel, podle kterých se ženská příjmení tvoří, jako každé jiné ženě z příjmení jejího manžela a nikdo se nedíval, jestli je to hezké nebo ne. Ta pravidla jsou na webu ministerstva vnitra a jsou závazná.

Přechylování příjmení cizinek je věc doporučená, nezávazná a tudíš nemá žádná extra pravidla, není to věc úřední, na rozdíl od vytvoření příjmení Siniaková podle jména otce Siniakov, které podléhá úředním pravidlům.
Reagovat
Fandina
tudíž
Reagovat
d@ve
Pravidla jsou sice závazná, ale matrikáři/ky jsou taky jen nedokonalí úředníci, ne vždy oplývající odpovídající inteligencí. :)
Např. viz zápis v jednom rodném listě:
Otec: Julek, matka: Julková -> dcera Juleková.
A toho co ti napíšou do RL se zbavíš jen těžko. :D
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že co se napíše na úřadě, tak platí.
My se spíš bavíme o tom, že se přechylují jména cizinek, přidává se k nim ová a že u Češek by to nemělo být. Tam by se mělo používat jen to, co mají napsané v dokladech, žádné ová se nepřidává.

A jinak například Šarapová. Ruské úřady jí přidělily podle otce Šarapov Šarapová, stejně jako české úřady Siniakov Siniaková. Šarapovová neexistuje.
Reagovat
d@ve
Fandino, ty máš zase dneska "ventilační" den, co? :D
Vážně nemá smysl v této konverzaci pokračovat. Dneska tu tvou logiku fakt nějak nedávám.. Opravdu končím. Tečka. ;)
Reagovat
Fandina
Nevím, co na tom nechápeš, ale je to fuk, já to líp napsat neumím.

Úředník vytvoří příjmení podle pravidel a napíše to do rodného listu a bohužel to platí, i když je tam chyba.

A od Siniakov je to Siniaková, stejně jako v Rusku, žádná Siniakovová. Jednoduché jako facka. Tečka.
Reagovat
blixa
Z hlediska tvorby ženského příjmení je to samozřejmě blbě, nicméně za nejpravděpodobnější verzi pokládám tu, že protože matka se jmenuje Siniakova, (brali se asi v Rusku a tam jde o běžné přechýlení), tak dceru zapsali prostě stejně akorát jí změnili krátké na dlouhé "á", aby to znělo česky :D Prostě bordel :D Z toho je vidět, že veškeré přechylování je jaksi na ..... ;-)
Reagovat
Fandina
proč blbě, přičti si ta pravidla, Šarapov Šarapová, tak je to v Rusku, tady stejně Sinikov Siniková
Reagovat
blixa
Nepochopila, neočekával jsem pochopení :D A rusky je to "kratce", Šarapova, Siniakova.
Reagovat
Fandina
Nepochopil si to ty. Přečti si pravidla pro tvoření příjmení v matrikách, je toho několik listů. Podle toho se postupuje.

Jinak s tebou souhlasím, že přechylování jmen cizinek je nesmysl, není to závazné a ani to nevyjadřuje správné příjmení toho člověka.
Reagovat
horska.kraslice
Ash má zatím zajímavé podání, styl hop nebo trop.
Reagovat
dadaft
jsem trochu zklamaný, že O2TV nejde do multidimenze se zápasem Bouchard - Barty. (((((((((((((((
Reagovat
horska.kraslice
Oni ještě nevědí, kolik má tady Ash příznivců.
Reagovat
janek_da
tak ale kvůli Bušičky ji mohli dát
Reagovat
George_Renel
Kvůli hráčce co ani není v první padesátce přece nebudou platit komentátora .-).
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Fandina
Katka udržela podání jupíííííííí ale bohužel Beth má ještě jeden její brejk a při jejích zkušenostech, nevím nevím jestli Katka otočí. Ale držím palce Katko pojď!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Baumruk tahle rozhodčí má skutečně mimořádné jestřábí oko ... joooooooooooooo:-)))
Reagovat
dadaft
Číča je nejlepší!
Reagovat
Fandina
To je tahla? Jestli ano, tak asi jo, tahle se málokdy plete. Alespoň co jsem já viděla.
Reagovat
Fandina
tahle
Reagovat
dadaft
jj, Czizsak nebo jak se jmenuje, já ji říkám Číča. ))
Reagovat
Fandina
je dobrá, málokdy se splete
Reagovat
Fandina
Prý pojď Kači, pojď!!

tak jsem zvědavá, jestli ještě otočí
Reagovat
janek_da
moc nechňápu, že H.Watson je na 124. místě

A na wiki je zajímavé, že jedni její styl přirovnávají k Hingis a jiní, včetně ní, k Tsongovi :)
Reagovat
janek_da
Klárka se ovšem drží na 538. místě
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis.com/pro-game/2017/03/indian-wells-womens-preview-konta-pliskova-wozniacki-mladenovic/64931/

Jako vítězku tipuje Káju Plíškovou.
Reagovat
tommr
tak tím to Karolíně zakřik a ta ted určitě vypadne už s první soupeřkou ... :(
Reagovat
EllNino
Kája s Brengle ... to nechceš
Reagovat
bIbec
já sem pro. Aspoň to bude mít Karolína tak nějak na raketě.
Reagovat
bIbec
na své raketě.
Reagovat
tommr
je to z bláta do louže ... :(
Reagovat
janek_da
mimořádně se těším na béčkový souboj, to by mohl být tahák dne
Reagovat
janek_da
supr, hned brejk. začína se zvostra
Reagovat
A.R.R.
Ash setře Evženu z kurtu :-)
Reagovat
janek_da
snad ne :)
Reagovat
A.R.R.
Moc bych se tomu nedivil, formu má, hladová je, tenis umí a Evženka no....co si budeme povídat, hlava nefunguje i když hru by na to měla :-)
Reagovat
dadaft
+1
Reagovat
Fandina
Katka má setball na raketě, prázný kurt a ona přestřelí, ach jo.
Reagovat
VlS
a když už mlátíš raketou, tak pořádně, ne jak když plašíš muchy.
Reagovat
dadaft
Yaniny je mi trochu líto, mám ji docela rád, ale Lucka dobře, nebylo to jednoduché, ale zvládla to.
potěšilo, že to zvládla ve dvou, aspoň je čas připravit se na Genii s Ashleigh od osmi na centru.
(teda doufám, že ho budou dávat v MD od začátku, i kdyby Siniaková ještě hrála)
Reagovat
EllNino
je tam multidimenze ne ?
Reagovat
dadaft
zatím to vypadá, že se na centr půjde až po Hatce -- na třech z osmi sportoivních kanálech O2 jde tenis, ale na všech stejný.
no,
počkám až Ash začne hrát...
Reagovat
janek_da
Myslim, že v dalším kole Lucka končí.
Reagovat
VlS
Netommruj, není to vono, to fungovat nebude :-(
Reagovat
janek_da
netommruju
fandil jsem tentokrát JAnince. Lucka tam dávala parádní returny, skvělé winery, sama výborně vybírala winery, a skvěle servírovala.

Jenom ta samotná mezihra byla slabší
Reagovat
tommr
tu chválu trochu přeháníš. Lucka sice nehrála špatně, ale žádnej oslnující výkon to taky nebyl. Vždyt v obou setech přišla o náskok brejku a bůhví jak by to dopadlo kdyby na tom nebyla Wickmayerová v poslední době tak špatně s nervama ...
Proti Gavrilovový není Lucka bez šance, ale bude muset hrát o něco líp než dneska ...
Reagovat
Fandina
Katka 5:4 ve druhém setu, podání si udržela, tak by bylo dobré, kdyby teď brejkla Beth a pak znovu.
Reagovat
Lunej..
se neda nefandit:)
Reagovat
Lunej..
Nadherny volej..
Reagovat
dadaft
:-)
Reagovat
VlS
Já ji beru napůl jako našu
Reagovat
Fandina
já jí nefandim
Reagovat
Lunej..
Ja ji fandim, je to sympaticke stvoreni. :) Cicak je taky super.
Reagovat
Fandina
sympatických lidí je tam víc, nevím proč bych měla fandit zrovna téhle
Reagovat
Lunej..
A kdo ti rika, abys ji fandila? Ja urcite ne.
Reagovat
Fandina
říkáš, že se jí nedá nefandit, dá
Reagovat
blixa
Nedá ! Bětuška je náš miláček ! ;-)
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brebto, já mám na miláčky jiné adepty.
Reagovat
blixa
Tsssssssssssssssss ........
Reagovat
Fandina
jooooooooooooooooooooo
Reagovat
A.R.R.
škoda, že to nedotáhla na 5:5, doufám že se ještě pochlapí a třetí set dá Bětka naše :-)
Reagovat
Lunej..
Pisu to za sebe. To snad jeste muzu.
Reagovat
Fandina
piš si co chceš, ale nediv se, že ti druhý bude oponovat
Reagovat
Lunej..
U tebe se nedivim nicemu a oponence mi nevadi.
Reagovat
Fandina
když ti to nevadí, tak proč se tak čílíš, peroč to rozbíráš
Reagovat
Lunej..
A proc to tobe vadi? A navic se necilim a diskuse o h...e me nebavi. Ty nefandis, ja jo a tim je to uzavrene.
Reagovat
Fandina
Připadáš mi jako padlá na hlavu. Napsala jsem, že jí nefandím, protože je to pravda a mohl ses upovídat. Jsi trapná.
Reagovat
Lunej..
Jo jasne, kdyz to rikas ty.
Reagovat
Fandina
Trapná.
Reagovat
dunphy
Drž už pysk ty stará provokatérská vyjebanko.
Reagovat
Fandina
zalez ty ubožáku trapnej
Reagovat
Fandina
nikdo se tě na nic neptal blbe
Reagovat
dunphy
Jo, protože třeba Lunej se tě fakt hodně na něco ptala, ty tupano. :D Jednou se tady oháníš tím, jak si můžou všichni reagovat na všechno a najednou ti to vadí, ty schizofrenická bábo. :D
Reagovat
Fandina
co mě okřikuješ a určuješ mi co mám dělat a nadáváš mi, chovej se slušně a zalez blbe
Reagovat
dunphy
Já jsem ti v té zprávě vůbec nic neurčil, ty slépko. :D A nejsem dědek, jsem tak o sto let mladší jak ty.
Reagovat
Fandina
okřiknul si mě, že mám držet pysk a další velmi slušná slova, a je to jedno, kolik ti je let, ale chováš se neuctivě a hrubě a nadáváš, jsi šmejd
Reagovat
Fandina
schizofrenický dědku
Reagovat
Lunej..
Prosimte, proc se rozcilujes, to vubec nema cenu, setri si prsty a klavesnici:)
Reagovat
dunphy
Já se nerozčiluju, já z té báby nemám nic jiného než srandu. :D Omlouvám se.
Reagovat
Lunej..
Omlouvat se nemusis,mne to jen prijde jak ztrata casu:)
Reagovat
Fandina
Srandu ze mě? Tu si představuji jinak, spíš jsi ubožáček, který si potřebuje kopnout.
Reagovat
dunphy
Tak hlavně, že ty tu do jiných nekopeš, no. Jsi tak pokrytecká, až by mně tě bylo líto, kdybys nebyla tak blbá a zlá.
Reagovat
Fandina
Blý a zlý asi budeš ty, když tak nazýváš druhé. A ještě k tomu neslušný a trapný. V životě jsi asi zlého člověk nepotkal, to by ses vyjadřoval jinak.
Reagovat
Fandina
jen ať se rozpovídá chlapec, alespoň se něco dozvíme
Reagovat
A.R.R.
Místopředsedo, ty ses do toho vopřel :-D
Reagovat
Fandina
Koukám, že vlastní vybraný slovník a je velmi uctivý a přátelský k druhým.
Reagovat
Fandina
Evidentně milá partička.
Reagovat
A.R.R.
Za mě taky můžeš :-) Já Bětku vyloženě miluji :-)
Reagovat
Fandina
Nikdo ti ji nebere.
Reagovat
blixa
Ty nám ji bereš. Ale my ji nedáme !!! :-P
Reagovat
Fandina
Jen si ji nechte, já o ní nestojím :-))
Reagovat
horska.kraslice
Taky fandím Bětušce.
Reagovat
Lunej..
To sis dovolila dost:D
Reagovat
lars
v deblu :)
Reagovat
horska.kraslice
Jo. A moc jí to sluší :-)
Reagovat
Lunej..
Betka ma nejkrasnejsi usmev:)
Reagovat
janek_da
bětka má nejkrásnější ponožky na okruhu
Reagovat
Lunej..
:D:D
Reagovat
blixa
+100 !
Reagovat
Fandina
asi ano, ale nejsou k vidění, podkolenky se mi líbí víc
Reagovat
A.R.R.
Bětka má všechno velké, povídala Lucka :-D
Reagovat
Fandina
Já ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Beth má i mou podporu :-)
Reagovat
EllNino
Jinak teda Čepelka slušně mete Andreu ...
Reagovat
EllNino
tak jsem to zakřikl, 6:2 4:1 40:0 ... 6:2 4:3 40:0 ...
Reagovat
Fandina
Ale nakonec 6:4. Jankaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
EllNino
Klíčový momenty zvládala skvěle a rozhodně to nebylo lehké 1. kolo :) Navíc v dalším kole sice těžká, ale hratelná malá Dasha :) tak pojď co nejdál Lucinko
Reagovat
Pe3k
Super, good luck v dalsim kole.
Reagovat
VlS
to byl hodně dívatelnej zápas, gratulace k postupu. Jen nicotná poznámka - občas ta hra na údržbu není to ono.
Reagovat
Fandina
gratulka, hezký mač s Yaninou a nakonec to má ve dvou setech. Šafi hrála s přehledem a byla lepší. Super a gratulka. Držím palce proti Darje. Pojď!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Do pr*ele, na její zápas jsem se těšil nejvíc... :(
https://twitter.com/TrudelSteph/status/844577463518875652
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist