Šafářová v Torontu po boji postoupila, Zakopalová dohrála

8. 8. 2011, 22:58
Aktuality 3
WTA TORONTO - Poloviční úspěšnost měly české tenistky v úvodní hrací den turnaje v Torontu. Zatímco Lucie Šafářová zvládla 'tříseťák' s Hercogovou, Klára Zakopalová znovu marně hledala recept na Arnovou. Ze hry jsou po prvním dnu už čtyři nasazené tenistky.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová na úvod turnaje v Torontu porazila 6-3 4-6 6-3 Slovinku Poloňu Hercogovou, které oplatila vyřazení z loňského French Open. Česká tenistka možná i vinou rozchodu s Tomášem Berdychem vyhrála teprve druhý zápas od červnového finále v Kodani, po kterém na dvou ze tří turnajů vypadla hned v prvním kole. 

Nyní má v Kanadě slibnou šanci podívat se minimálně do kola třetího, neboť se utká s mladou Rumunkou Simonou Halepovou, jež překvapivě vyřadila Světlanu Kuzněcovovou.

Devatenáctiletá Halepová, jež v Torontu začinala v kvalifikaci, se se Šafářovou dosud neutkala.

Naopak Klára Zakopalová se s Torontem loučí už po úvodním kole. Česká tenistka totiž znovu potvrdila, že se jí nedaří proti Gretě Arnové. Dnes podlehla hladce 3-6 1-6 a ze třech vzájemných zápasů s Maďarkou uhrála dohromady jen 13 gamů.

Na Rogers Cupu s dotací více než dva miliony dolarů se v prvním kole dvouhry představí ještě v úterý Iveta Benešová a Lucie Hradecká. Petra Kvitová má coby sedmá nasazená při svém prvním startu od triumfu ve Wimbledonu v úvodním kole volno.

Končí Bartoliová, Jankovičová i Pavljučenkovová
Sotva turnaj v Torontu začal, přišel už o kvarteto nasazených hráček. Po Kuzněcovové vypadly také Bartoliová, Jankovičová a Pavljučenkovová. 

Překvapivé je především vyřazení Marion Bartoliové, která se na posledních turnajích prezentovala skvělou formou a s Galinou Voskobojevovou ve čtyřech vzájemných zápasech neztratila ani set. Dnes ale francouzská favoritka zápas nezvádla a na Kazašku nestačila. Devátá nasazená Bartoliová prohrála dvakrát 3-6.

"Byl to den, kdy se nic nedařilo. Snažila jsem se, ale udělala jsem příliš chyb, a to je pak těžké vyhrát. Měla jsem špatný pocit ze své hry i pohybu. U míčků jsem byla pozdě a zejména z bekhendu jsem často chybovala," zkritizovala svou hru Bartoliová, jež v Torontu vypadla v prvním kole i předloni. "Něco mi tu nevyhovuje. Nevím, jestli je to povrch, vlhkost nebo něco jiného, ale jsou to už dva roky a pokaždé to bylo stejné."

Že zápas nevyhrává dobrá bilance z předchozích vzájemných zápasů měla možnost se přesvědčit i Jelena Jankovičová. Julii Görgesovou porazila letos v Indian Wells a předloni ve Wimbledonu ve dvou setech, potřetí ale bývalá světová jednička uhrála jen čtyři gamy a prohrála tak už třetí zápas v řadě.

"Bylo těžké hrát první zápas po více než měsíci," řekla Jankovičová, jež prohráýla ve osmifinále French Open a v prvním kole Wimbledonu. "Dnes jsem neměla ze své hry dobrý pocit. Doufám, že další zápasy na příštím turnaji už budou lepší," dodala.

Naopak Görgesová si vítěznými forhendy od základní čáry a kvalitním prvním servisem došla pro první výhru po sérii čtyř porážek v řadě. 

Dohrála také 13. tenistka světa Anastasia Pavljučenkovová, jež podlehla 6-3 4-6 1-6 Španělce Marii José Martínezové.  

Na druhou stranu Samantha Stosurová po dvou měsících postoupila do 2. kola. Australská tenistka v Torontu otočila duel s Japonkou Ayumi Moritaovou, kterou zdolala 4-6 6-2 6-3 a přerušila sérii tří porážek.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
pondělní výsledky (08. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Hercogová (Slovin.) 6-3 4-6 6-3
Arnová (Maď.) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-1
Voskobojevová (Kaz.) - Bartoliová (9-Fr.) 6-3 6-3
Stosurová (10-Austr.) - Moritaová (Jap.) 4-6 6-2 6-3
Halepová (Rum.) - Kuzněcovová (12-Rus.) 4-6 6-4 6-3
Martínezová (Šp.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 3-6 6-4 6-1
Görgesová (Něm.) - Jankovičová (15-Srb.) 6-1 6-3
Petrovová (Rus.) - Gajdošová (Austr.) 6-1 6-2
Jie Zheng (Čína) - Briantiová (It.) 6-2 6-1
Makarovová (Rus.) - Marinová (Kan.) 7-6(6) 6-4 

Čtyřhra - 1. kolo:
Niculescuová/Peerová (Rum./Izr.) - Kudrjavcevová/Zakopalová (Rus./ČR) 3-6 6-2 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka potěšila a má docela slušnou šanci projít do osmifinále.Halepová určitě nezopakuje včerejší životní výkon.Opět mě utvrdila Zakopalka,že názor na ni není tak úplně mimo mísu.Dostává podobné výprasky docela často.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie a její zajímavé momenky .... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Lucko. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist