Šafářová vedení neudržela, Serena zvýšila úroveň své hry

13. 8. 2011, 08:44
Aktuality 23
WTA TORONTO - Lucie Šafářová měla zápas proti Sereně Williamsové dobře rozehraný, ani nyní ale na silovou Američanku nestačila. V Torontu prohrála 6-4 3-6 2-6 a končí stejně jako předloni ve čtvrtfinále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Torontu po dvou letech postoupila znovu do čtvrtfinále a opět v něm čelila Sereně Williamsové. Odvetu se soupeřkou, se kterou v minulosti prohrála všechny čtyři vzájemné zápasy, začala lépe, nakonec ale prohrála i popáté - tentokrát 6-4 3-6 2-6.

První set patřil české tenistce, jež po servisu ztratila jen pět fiftýnů a brejkem v sedmé hře rozhodla o osudu dějství. Jenže Serena pak zařadila na vyšší rychlost a Šafářová tempo neudržela. Američanka byla nezdolná na podání, nenabídla už žádný brejkbol, a i když brněnská rodačka odvrátila deset hrozeb ztráty podání, třikrát byla neúspěšná a musel následovat konec v turnaji.

"Bylo to víceméně o tom, že jsem dokázala zvednout svoji hru na vyšší level a nehrála jsem pořád stejně. Levoruké soupeřky jsou specifické, musíte si na ně zvyknout a s Lucií jsem hrála po dlouhé době. Trochu jsem zapomněla, jak hraje a určitě je to skvělá tenistka. Ale jakmile jsem přivykla jejímu stylu, bylo to už lepší," komentovala Serena svůj devátý vyhraný zápas v řadě.

"Miluju turnaj v Torontu, miluju zdejší diváky. Bylo úžasné, jak mě tu dnes podporovali, opravdu nádherné," dodala na adresu fanoušků devětadvacetiletá Američanka.

V semifinále Serenu čeká rozjetá Victoria Azarenková, jež se mezi nejlepší čtyřku dostala po výsledcích 6-0 6-0, 6-1 6-2 a 6-1 6-2. Naposledy zametla s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu, jež jako kvalifikantka v předchozích kolech nečekaně vyřadila Bartoliovou, Pennettaovou a Šarapovovou.

"Soustředila jsem se jen na svou hru, údery a pohyb, na hru soupeřky téměř vůbec," vysvětlovala Azarenková cestu k úspěchům. "Pro mě je důležité, abych na kurtu odvedla to nejlepší, když je to možné. Po zápase s tím už nic neuděláte."

Serena vede nad Azarenkovou ve vzájemných zápasech 4-1, z toho si tři výhry připsala v letech 2008 až 2010 na Australian Open.

"Od chvíle, co se zase vrátila na kurty, předvádí skvělý tenis. Musím jít krok za krokem. Už jsem ji viděla hrát ve Stanfordu a byla opravdu skvělá. Nevadí, že rok nehrála, ona ví, jak se tenis hraje," má ze soupeřky respekt Azarenková, jež by se v případě titulu stala poprvé světovou trojkou.

Williamsová dodala. "Má tu skvělý turnaj. Je to silová hráčka, chytrá, mladá, má rychlé nohy. Musím proti ní předvést to nejlepší."

Po rozchodu se svým otcem-trenérem ještě neokusila hořkost porážky Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka si ve čtvrtfinále stejně jako před týdnem cestou za titulem v Carlsbadu poradila s přemožitelkou Kvitové Andreou Petkovicovou a vyhrála už deváté utkání v řadě.

O finále se utká s Australankou Samanthou Stosurovou, jež vyřadila nasazenou šestku Na Li z Číny.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
páteční výsledky (12. 08. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (USA) - Šafářová (ČR) 4-6 6-3 6-2
Azarenková (4-Běl.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-1 6-2
Stosurová (10-Austr.) - Vinciová (It.) 6-4 6-1
A. Radwaňská (13-Pol.) - Petkovicová (11-Něm.) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice: A. Radwaňská - Stosurová (10-Austr.), S. Williamsová - Azarenková (4-Běl.).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Huberová/Raymondová (3-USA) - Duševinová/Hradecká (Rus./ČR) bez boje
Azarenková/Kirilenková (4-Běl./Rus.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena měla dnes s Azarenkou daleko míň práce než včera s Luckou.O to víc to mrzí,ale pavouk je nemilosrdný.Nemám ji rád,ale musím uznat,že ženskému tenisu její návrat určitě prospěl.V současnosti na ni dlouhodobě žádná hráčka nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena skoro 100% při svém prvním servisu: 27/29 = 92%; celkově na servisu: 35/51 = 69%. Inu, bude jí těžké zastavit na UO, jako momentálně mi připadá, že by to mohla dkázat snad jen Petra Kvitová, nebo Na Li. Plus pak je pár hráček, kt. ji mohou tak či onak zkomplikovat život -- např. Goerges, bude-li hrát dobře, ... Bartoli, vrátí-li se jí forma ...

No, a samozřejmě tu máme Kim Clijsters, která má teda letos od halové Paříže děsnej pech + Venus.
Reagovat
frufru77
Šafářové zřejmě rozchod s Tomíkem prospěl (zato on opět "nezklamal" - nic ve zlém, nezačněte na mě "řvát") a rvala se, jak nejlépe umí... sledoval jsem to - bohužel "monstrum":)), jak se dostane do zápasu, se opravdu zastavuje těžko... a není to jen razancí úderů - má to v ruce i v hlavě, marná sláva. Zápas proti "meluzíně" bude určitě dobrá řežba.
Velký obrat u Radwaňské, jak je vidět, fotříky je třeba po jisté době urychleně poslat k šípku, a to razantně (ne jak chudák "Wozňaky" - opětovný zásah otce na konci zápasu s Vinci ji rozložil totálně, viděl jsem tu "zkázu"... a o Dokičové netřeba hovořit, té tatínek zničil kariéru - a zřejmě i zdraví - totálně). Hraje opravdu výborně, minimum chyb a zvlášť na síti je mimořádně dobrá, téměř nekazí.
Reagovat
a.magerova
souhlas, už v noci jsem při zápase chválila jak Lucce ty černé šaty ohromně sluší !!!
Reagovat
smazaný uživatel
I ten spletený copánek nad čelem byl fajn :-).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už to ale není od Sereny tak suverénní jízda jako ve Stanfordu, další zápas na tři sety... Možná trochu předčasné načasování formy. To hlavní se odehraje stejně až na US Open. Pro Lucku i tak výborný výsledek a z prohry Péti bych vůbec nedělal žádné závěry, je to jenom příprava. Navíc Petkovic byla rozehraná a určitě je to jedna z těch hráček, které byly v druhé desítce ale svou hrou jednoznačně patří do top ten.
Reagovat
smazaný uživatel
Petkovic už byla v desítce ještě před turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to myslel z dlouhodobějšího hlediska... cca poslední rok
Reagovat
smazaný uživatel
a trochu jsme zapomneli na Agu - ja vim, poker face, ale do svyho "bolaku" statecne rizla a vyplatilo se, jeji hra je ted mnohem uvolnenejsi......
Reagovat
smazaný uživatel
promin, reaguju na clanek, samozrejme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
docela me mrzi, ze jsem Lucku zaspala. Musela hrat paradne, ale evidentne dosly sily ... a cerna barva ji ohromne slusi!

Serene verim i na Viku. Ja ten nadupanej kolos obdivuju, ta akcelerace, ta ekonomika, proste skvelej bourak. Jo - a budu si to myslet i po jeji prohre. ;-)
Reagovat
majkl005
já jsem Lucku viděl hrát a prohrála si to bohužel z poloviny sama....od druhýho setu začala dělat zbytečné chyby a to byl podle mě kámen úrazu.....jasně....Serena se zlepšila, ale podle mě zase až tak moc ne...Lucka si zatloukla poslední hřebík do "rakve"....ale co mě teda nejvíc naštvalo, že Serena udělala dvě prasátka za utkání, ale ani za jedno se neomluvila....to bylo od ní dost hnusný
Reagovat
smazaný uživatel
to mě ani nepřekvapuji, Serena si žije ve vlastním světě. Ale jede jak mašina, těch vítězných zápasů na jejím kontě až moc přibývá, bohužel ji vyfasovala Lucka H v Cincinety a už takhle Lucka nemá poslední dobou formu a teď dostane Serenu :((((
Reagovat
smazaný uživatel
chovani Sereny verim a nijak ji neomlouvam - ja ty nadherny nadupany bouraky taky nerada potkavam na silnici....... aroganti!
Reagovat
smazaný uživatel
Černá Korveta to tam celý vyhraje, kdybych se měl vrátit k sázení :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nafoukaná kráva...Tenis ale hraje parádně !
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jako "livescore" z tohoto zápasu sem včera udělal zde: http://www.protenis.cz/sazky/match.php?match_id=91742 (od stavu 2:2 v podstatě game po gamu).

Jinak Lucka hrála pěkně, mohl jí teda trošku líp -- obzvláště ve třetím setu -- chodit první servis (jen 41% ve třetím), ale já jsem spokojen. Je sice "blbý", že ani když hraje velmi dobře, nedokáže porazit Serenu verze - dejme tomu "C+", ale taková je holt realita. Ale snažila se, bojovala, odvrátila 10 ze 13 breakbolů (77%), ale od druhého setu se při servisu Sereny moc nečapala. Ostatně, za celý zápas měla jen jediný breakbol, který úspěšně proměnila (jak tam píšu: "parádním forhendovým winnerem z returnu po lajně").
Reagovat
smazaný uživatel
diky!!!! - uz jsem si ten zapas prehrala :-))
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze jsem nebyla od pravdy daleko, kdyz jsem tu zminila, ze Lucce dosly fyzicke sily, vysvetlovalo by to i male procento uspesnosti 1. servisu ve tretim. (Ale sama dobre vim, ze aby cloveku chodil servis, neni jen o sile.)
Reagovat
smazaný uživatel
Tím přehrála míníš, že sis jej pustila ze záznamu, anebo sis jej pouze "přehrála" prostřednictvím toho mýho zápisu / záznamu? :-))

No, jinak doufám, že v Cinncinati Lucka porazí Kláru a pak svede minimálně vyrovnanou bitvu s Na Li. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nemam zaznam, myslim samozrejme tvoje livescore......
Ja bych takovy monitoring teda nesfoukla......nemela bych cas na ty svoje "pribehy" :-)) Sleduju rec tela, reakci divaku, sberace, fotografy, kameru, ja si to proste musim uzit komplet.... ;-)

A doufam i v Na Li!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem si to chtěl zkusit, nakolik jsem schopen to fakt psát game po gamu. Celkem to jde. :-) Ale samozřejmě je pravda, že člověk si ten zápas víc vychutná, když to sleduje jen pro zábavu a nestresuje se tím, aby záznam o proběhnuvším gamu stihnul do konce přestávky mezi gamy. :-))) Ale docela mě to bavilo a byla to cenná zkušenost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist