Šafářová zkazila návrat Šarapovové. Končí Benešová i senzačně Heninová

9. 5. 2010, 15:38
Aktuality 18
WTA MADRID - Po dvou měsících se Maria Šarapovová objevila na kurtech, návrat ji ale zkazila Lucie Šafářová. Česká hráčka nasazenou Rusku porazila ve dvou setech a postoupila do 2. kola prestižního antukového turnaje.
Lucie Šafářová

Česká tenistka Lucie Šafářová na úvod turnaje v Madridu vyřadila bývalou světovou jedničku Mariu Šarapovovou. Jedenáctou nasazenou Rusku porazila 6-4 6-3 a postoupila do druhého kola.

Třiadvacetiletá Šafářová zdolala třináctou tenistku světa v prvním vzájemném utkání za hodinu a půl a potvrdila narůst formy. Za poslední tři týdny si totiž připsala už čtvrtý skalp hráčky první světové patnáctky.

"Můj cíl je dostat se do nejlepší desítky, a to je hodně o sebevědomí," citovala agentura Reuters Šafářovou. "Když porazíte takové hráčky, jako se podařilo v poslední době mně, tak získáte sebevědomí a uvědomíte si, že se můžete do špičky dostat," dodala.

Šarapovová poslední dva měsíce léčila zranění lokte, naposledy hrála začátkem března v Miami. Kromě triumfu v Memphisu však na dalších turnajích vyhrála jediný zápas.

Další soupeřkou Šafářové bude Olga Govorcovová z Běloruska, kterou před týdnem v Římě porazila ve třech setech.

Nedařilo se naopak Ivetě Benešové, která prohrála se Slovenkou Dominikou Cibulkovou dvakrát 2:6. Sedmadvacetiletá mostecká rodačka tak nenaváže na úspěšné vystoupení ve Fezu, kde začátkem května získala druhý titul v kariéře. Minulý týden vynechala kvůli únavě a namoženému ramenu turnaj v Římě.

V Madridu si zahrají ještě další dvě Češky, které uspěly v kvalifikaci. Zítra čeká Kláru Zakopalovou třetí hráčka světa Dinara Safinová z Ruska, Petra Kvitová narazí na světovou dvojku Caroline Wozniackou. 

Dohrála Kuzněcovová i Heninová
Turnaj dotovaný částkou 4,5 milionu dolarů začal už v sobotu a další nečekané vyřazení si připsala pátá nasazená Světlana Kuzněcovová. Ruska, jež se v minulých týdnech ani zdaleka nepřiblížila loňským úspěchům ve Stuttgartu (titul) a Římě (finále), v Madridu stejně jako před rokem nezvládla úvodní zápas. Nestačila na Shahar Peerovou z Izraele, od které nakonec dostala i kanára.

Ještě nečekanější porážka se zrodila na úkor jedné z favoritek blížícího se French Open Justine Heninové. Belgičanka v prvním kole prohrála 6-4 5-7 0-6 s Francouzkou Aravane Rezaiovou a poprvé po svém návrratu nezvládla úvodní kolo.

Bývalá světová jdnička přiznala, že ji po triumfu ve Stuttgartu, který získala před osmi dny, skolila viróza. "Dnes jsem do toho nebyla schopná dát všechno, nehrála jsem stoprocentně a soupeřka byla lepší." V příštích dnech si dá volno a ve čtvrtek chce zase začít trénovat.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
sobotní a nedělní výsledky (08. - 09. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Šarapovová (11-Rus.) 6-4 6-3
Cibulková (SR) - Benešová (ČR) 6-2 6-2
Peerová (Izr.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6-3 2-6 6-0
Dementěvová (6-Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6-0 6-1
A. Radwaňská (9-Pol.) - Kirilenková (Rus.) 6-2 6-2
Bartoliová (12-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 3-6 6-4 6-4
Schiavoneová (15-It.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-2
Bammerová (Rak.) - Švedovová (Kaz.) 6-4 3-6 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Oudinová (USA) 6-3 6-4
A. Bondarenková (Ukr.) - Rybáriková (SR) 2-6 6-1 6-4
Petkovicová (Něm.) - Erraniová (It.) 6-7(3) 6-1 7-5
Govorcovová (Běl.) - Garbinová (It.) 7-5 6-2
Dulgheruová (Rum.) - Czinková (Maď.) 6-1 0-0 skreč C.
Duševinová (Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 6-1
Rezaiová (Fr.) - Heninová (Belg.) 4-6 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka bravo!!! Hraje opravdu skvěle a myslím, že se do dvacky dostane a když to bude desítka, bude to paráda. Moc jí to přeju, po všech těch zraněních. Je moc šikovná, pracovitá, maká na sobě ,je moc hezká a sympaťanda. Mám ji moc ráda a přeju jí hodně krásných chvilek na kurtu!!! Jinak holky i Berďa maj teda los!!! Děs běs!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce velká gratulace! ale losování toho turnaje je na palici... je to celý nějaký podělaný, mám rád překvapení a jsem rád, když turnaj nevyhraje někdo z Top, tak jsem i rád, ale musí to být zapříčiněný, že ten dotyčný někoho z Top vyrazí... a na jako tady, tady se to snad vymlátí do 3. kola...
Reagovat
smazaný uživatel
Olfess by ošklivého pavouka svedl na zlé pořadatele, nejhorší jsou prý v Paříži :-) on si snad pořád myslí, že to nějaký šéf sestavuje, jak ho napadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale my jsme se bavili o nasazených hráčích
Reagovat
smazaný uživatel
No však, i umístění nasazených do čtvrtin nebo osmin pavouka se losuje, rozhodně pořadatel nepřemýšlí nad tím, jestli na Rožéra poslat Rafu, Djokéra nebo radši někoho dalšího.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Rezai!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta ruská krize se nám nějak prohlubuje, siréna i Kuzna končí v 1. kole. Marfuša po operaci tu bývalou šampionku moc nepřipomíná. Chci vidět, jak s touhle formou budou Světlanka s Dinárou obhajovat loňské finále z Paříže.
Dinára je od pondělí #5 a pokud v Madridu skončí na začátku turnaje, čeká ji o týden později pád až na konec Top 10. Po Paříži (reálná je ztráta 1120-1240 bodů) klidně může být už mimo patnáctku nejlepších.

Poznámka: Tlačítko Přidat komentář mi teď nefunguje, pokud chci k nějakému článku něco napsat, jde použít jen Reagovat. Copak s tím webem zase provedli?
Reagovat
smazaný uživatel
ruská krize pokračuje.. máš pravdu, ale jak dlouho trvalo Ane než se z toho taky dostala a jestli vubec jeden turnaj nic neznamena.. Treba se to zmeni, teda nekdy pochybuju, ale Maria se musi dat do kupy! a Dina uvidime kazdopadne si i ja myslim ze letos opusti TOP 10!
Reagovat
smazaný uživatel
me ve firefoxu vubec nejde psat do diskuze,admin mi odepsal ze to proveri a nic z toho,musel sem zmenit prohlizec,takovych lidi je vic:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka krásná práce Mařena se nezměnila ta dotoho valila jak kdyby chtěla tu sít prothnout ale Lucka to ustála gratulace .
Reagovat
smazaný uživatel
kde si ten zápas viděl??
Reagovat
smazaný uživatel
vapet: jo, kde jsi to viděl? Já jsem se snažil na netu najít nějaký stream a bez výsledku...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl ale si to myslím kdo zná Mařku tak ví že do toho jde vždy na plno .
Reagovat
smazaný uživatel
už aby ti sloužilo zdraví Maruš a vrátila si se zpět do formy jako na začátku roku 2008! :) moc ti to přeju! A doufam ze Lucka zde udela dobry vysledek a zkusi se dostat k duelu ze Serenou ikdyž Elena bude hodně těžká..
Reagovat
Mercury
Lucka hraje posledni dobou skutečně velice pěkný a účinný tenis. Připadá mi taky mnohem silnější po psychické stránce a v klíčových momentech utkání. A taky jí to docela sekne :) Přeju hodně úspěchů nejen v Madridu, ale hlavne na GS turnajích, které bývají klíčové.
Reagovat
smazaný uživatel
GS bývají klíčové tak doufám, že i tam něco uhraje každopádně osmifinále RG by bylo pěkný..
Reagovat
smazaný uživatel
ale Maria mi dělá trable.. :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist