Šafářová znovu obrátila zápas, je ve čtvrtfinále

9. 6. 2011, 17:13
Aktuality 7
Lucie Šafářová si v Kodani zahraje o postup do svého druhého semifinále v letošní sezoně. Česká tenistka ani dnes neměla se svou soupeřkou lehkou práci, podobně jako v úvodním utkání ale zápas s Nizozemkou Krajicekovou otočila a zvítězila ve třech setech.
Lucie Šafářová

Úvodní set osmifinálového utkání sice přinesl hodně šancí na brejk, toho se v něm ale diváci v kodaňské hale Farum Arena nedočkali. Lucie Šafářová a Michaella Krajiceková promarnily celkem 11 brejkbolů, nizozemská hráčka dokonce za stavu 5-4 pro českou soupeřku při svém podání odvracela čtyři setboly. Rozhodnout se proto muselo ve zkrácené hře, kterou Krajiceková vyhrála 7-4.

K obratu zavelela Šafářová hned v prvním gamu následujícího setu, v němž konečně soupeřce prorazila servis, a její další brejk znamenal vedení už 4-1. Nizozemka si sice jedno podání vzala zpět, za stavu 5-4 ale Šafářová nezaváhala a esem poslala utkání do rozhodující sady.

V ní už 38. hráčka světa potvrdila roli favoritky. Šafářová se po dalším brejku ujala vedení 3-2 a za stavu 5-2 měla postup do čtvrtfinále na dosah. I tentokrát prokázala dobré nervy a vítězným bekhendem po čáře utkání ukončila.

"S Míšou se známe od 11 let. Je to má dobrá kamarádka a proti nim je vždy těžké hrát," řekla Šafářová. "V prvním setu jsem měla šance, ale neproměnila jsem je. Myslím, že jak zápas pokračoval, tak jsem se postupně zlepšovala. I když to byl zápas proti kamarádce a ja hrála bez velkých emocí, jsem ráda, že jsem vyhrála," dodala brněnská rodačka.

O postup do semifinále bude čtvrtá nasazená Šafářová bojovat s Číňankou Shuai Zhang, která si dnes rovněž ve třech setech poradila s kazašskou kvalifikantkou Galinou Voskobojevovou. Mezi čtyři nejlepší se přítelkyně Tomáše Berdycha letos probojovala pouze v únoru na turnaji v Kuala Lumpuru, kde došla do finále.

Caroline WozniackáMezi nejlepších osm se podle očekávání dostala také domácí Caroline Wozniacká. Světová jednička a obhájkyně titulu však měla s Němkou Angelique Kerberovou velké problémy. V první sadě dvacetiletá Dánka prohrávala už 2-5 a v osmém a desátém gamu odvracela po jednom setbolu. I ve druhém dějství byla brejk pozadu, přesto zvítězila ve dvou setech 7-6 6-3.

"Neodehrála jsem nejlepší utkání, ale s výsledkem jsem spokojená. Příště musím hrát lépe, pokud tu chci pomýšlet na úspěch," prohlásila rodačka z dánského Odense.

O semifinále si Wozniacká zahraje o 11 let starší Italce Albertě Briantiové. "Vždy je skvělé se utkat se světovou jedničkou. Těším se na to a doufám, že předvedu své maximum," řekla Briantiová už po včerejším postupu přes Slovenku Kučovou.

Bethanie Matteková-Sandsová se v pondělí dostala v žebříčku před Venus Williamsovou a po Wimbledonu bude pravděpodobně americkou jedničkou. S novou rolí se v metropoli Dánska zatím poprala. Po hladké výhře nad domácí Ejdesgaardovou dnes zvládla i třísetové drama se Švédkou Johannou Larssonovou.

Třetí nasazená Američanka ztratila první sadu po hodinové bitvě v tie-breaku, k obratu ale zavelela bleskovým 'kanárem'. I když pak vedla ve třetím setu 4-2, rozhodla o svém postupu až v další zkrácené hře. 

"Johanna skvěle podávala. Myslím že jí to létalo kolem 200 km/h, což je obrovská rychlost. Ale i já jsem podávala dobře, zůstala jsem u své hry a nakonec se to vyplatilo," komentovala šestadvacetiletá Matteková-Sandsová, kterou čeká přemožitelka Záhlavové-Strýcové Němka Barthelová.

 

Výsledky - Kodaň (tvrdý povrch, dotace 220 tisíc dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (4-ČR) - Krajiceková (Niz.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:2, Wozniacká (1-Dán.) - Kerberová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3, Matteková-Sandsová (3-USA) - Larssonová (Švéd.) 6:7 (1:7), 6:0, 7:6 (7:5), Shuai Zhang (Čína) - Voskobojevová (Kaz.) 6:3, 2:6, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
VlS
Radek srovnal na 1:1, druhej set otočil z 2:5 na 7:5, tak to jsem nečekal
Reagovat
smazaný uživatel
No, otočil ... spíš si to nadal votočil sám (dvě dvojchyby, když servíroval na vítězství v zápase apod.) . :-))
Reagovat
VlS
No, to je pravda, ale někdy je to i o tom, to by Berďa moh vyprávět taky, jak si projel RG
Reagovat
VlS
Delpo prohrál s Manarinem 2x 6:7
Reagovat
smazaný uživatel
No, hlavně že Mannarino před týdnem prohrál v Nottinghamu s Bohli, s BOHLIM!!! Stálo mě to tenkrát asi litr na výhře. Mor ho!

DelPo nebyl nikdy travař, ale lepší se.
Reagovat
VlS
Šakale, moje babička mi vždycky říkala, nehrej, to je hazard a kdo propadne hazardu je lump a ožebračí rodinu.
Reagovat
smazaný uživatel
bude tento rok blog z umagu??????,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist