Safin se v LA rozehřál exhibicí se Samprasem

28. 7. 2009, 08:56
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - V Los Angeles byl včera rozehrán turnaj kategorie ATP 250. První hrací den však patřil hlavně exhibici, ve které se v repríze devět let starého finále z US Open představil Pete Sampras s Maratem Safinem.
Marat Safin

Sampras se se Safinem na okruhu ATP střetl celkem sedmkrát. Vyhrát ale dokázal jen třikrát. Nedůležitější utkání odehráli v roce 2000 na US Open, kde finále vyhrál ve třech setech ruský tenista. Sampras mu o rok později porážku vrátil v semifinále, ale poslední střetnutí v roce 2002 vyhrál v Melbourne Safin.

Čtrnáctinásobný vítěz grandslamových turnajů se po ukončení kariéry bez tenisu neobejde a tak si domlouvá řadu exhibičních duelů, včetně prestižních soubojů s Federerem. Se Safinem se měl utkat už letos v San Jose, ale jejich zápas se kvůli Rusovu zranění neuskutečnil. Náhradník Haas pak Samprase ve třech setech zdolal.

Sedmatřicetiletý Američan pak vyhrál turnaj veteránů, s dalším aktivním hráčem Leyttonem Hewittem ale znovu prohrál.

Exhibice se Safinem se tak konala až v Los Angeles, kde Sampras žije a místní turnaj dvakrát vyhrál. "Měla by to být hlavně zábava pro diváky, ale znáte nás. Já i Marat jsme hodně soutěživí, takže si nedáme nic zadarmo," řekl před utkáním Sampras.

A samotný zápas mu dal zapravdu. K vidění byla jen dvě ztracená podání, která rozhodla o prvním a druhém setu. O vítězi rozhodl super tie-break, ve kterém byl šťastnější Safin. "Chtěl jsem, aby to byla zábava. Nemusíme si navzájem dokazovat, kdo je lepší. Já vím, že byl mnohem lepší hráč než já," složil majitel dvou grandslamových titulů soupeři poklonu.

Sampras chce i nadále čas od času hrát exhibice nebo zápasy na seniorském okruhu. "Doufám ale, že nikoho nepřekvapí, že už nejsem tak dobrý, jak jsem býval," řekl sedminásobný wimbledonský vítěz.

Exhibiční program kalifornského turnaje zpestří i další tenisové legendy minulosti. Ve třech zápasech proti sobě postupně nastoupí Stefan Edberg, Jim Courier, a Michael Chang.

Safina nyní čeká i ostrý start v turnaji LA Tennis Open. V prvním kole ho čeká Robby Ginepri, který minulý týden vyhrál podnik v Indianapolisu.

V pondělí se hrály tři zápasy. Dva 'kanáry' nadělil Američan Kendrick zkušenějšímu krajanovi Spadeovi a o čtvrtfinále bude hrát se čtvrtým nasazeným Selou.

Svého úvodní soupeře zná také dvojnásobný šampion a nejvýše nasazený Tommy Haas. Střetne se s domácím Levinem, jenž nezaváhal v duelu s dalším Američanem Reynoldsem. "Cítil jsem, že jsem hrál dobře. Šlo mi podání a jistotu jsem měl také v úderech," pochvaloval si Levine.

Stoprocentní postupy domácích tenistů nedovolil Australan Chris Guccione, který smetl Kevina Kima. Teď ho čeká Mardy Fish.

- ATP 250 LOS ANGEELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky (28. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Guccione (Austr.) - Kim (USA) 6-1 6-4
Levine - Reynolds (oba USA) 6-2 6-3
Kendrick - Spadea (oba USA) 6-0 6-0

Exhibice:
Safin (Rus.) - Sampras (USA) 4-6 6-3 10-6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Vyhra nad Samprasem ma porad zvuk, ikdyz uz nejaky ten rok Pete nehraje;-) Jen skoda, ze nebyla moznost to nekde videt.
Mimochodem, Marat by si mel zahrat i proti dalsi legende Agassimu pred USO 28.srpna, pote co zrusil ucast Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda? No to snad ne. Marat by měl vyhrávat hlavně normální soutěžní zápasy. Co předvádí letos je velká bída až ostuda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist