Safinová: Cítím se trapně

18. 1. 2011, 16:40
Aktuality 16
Měla to být bitva dvou bývalých světových jedniček, diváci v Melbourne ale místo vyrovnaného souboje viděli duel tenisové profesorky a její žačky. Kim Clijstersová Dinaru Safinovou jasně přehrála a za pouhých 44 minut jí uštědřila nejpotupnější možnou porážku 0-6 0-6.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Čtyřiadvacetiletá Ruska odešla z kurtu se dvěma "kanáry" poprvé v profesionální kariéře. Vítězka dvanácti turnajů může nyní očekávat, že po více než osmi letech opustí první světovou stovku.

"Když jsem o přestávkách seděla, tak jsem si říkala, jestli mám šanci ji nějak zaskočit. A nebylo nic, čím bych na ni mohla vyzrát. Cítím se trapně," povzdechla si Safinová, která těžko zakrývala slzy, když si šla podat se svou přemožitelkou ruku.

Přesné údery Clijstersové ji posílaly z jednoho rohu do druhého a i když měla výjimečně šanci na vítězný úder, přišla zpravidla nevynucená chyba. "Očekávám, že soupeřky přijdou na kurt a budou hrát nejlépe, jak umí. To se dnes nestalo," řekla Clijstersová, která však pro soupeřku měla pochopení.

"Mám z toho špatný pocit," přiznala Belgičanka. "Za stavu 5-0 ve druhém setu, když zahrála dva bekhendy po čáře, jsem se dokonce přistihla, jak si říkám 'Jo, to je ono!'. Když nehraje proti mně, tak jí fandím, protože bych byla ráda, kdyby se do toho znovu dostala a začala si věřit. Game zadarmo bych jí ale nedala," dodala s úsměvem.

Ruska si sice po dvou debaklech věřit příliš nebude, důvěru Clijstersové ale pořád má. "Je jasné, že velkou roli tam hraje sebevědomí. Pořád to v ní je. Nestala se světovou jedničkou náhodou," tvrdí Belgičanka.

Safinová padá strmě dolů od podzimu roku 2009, kdy ji na US Open vyřadila ve 3. kole Petra Kvitová. Loni si na Australian Open přivodila únavovou zlomeninu obratlů a do bývalé formy už se nevrátila. Ani začátek letošního roku a tři prohry za sebou nenapovídají, že by se Safinová měla do světové špičky v dohledné době vrátit. "Myslím, že motivaci stále mám. Nemůžu říct, že bych pořádně netrénovala. Věnovala jsem přípravě před sezonou dva měsíce. Chci se vrátit, ale nyní musím najít odpověď na to jak," dodala.

Ruska však nechce své výkony omlouvat dlouhou zdravotní přestávkou v minulé sezoně. "Teď už jsem v pořádku. Myslím, že problém nebude ani tak v psychice, jako spíš v samotné hře. Vždyť byla tak dominantní (Clijstersová), navíc jsem prohrála 0-6 1-6 i minulý týden (s Bartoliovou)," uvedla Safinová, jež nechtěně kopíruje svého staršího bratra Marata. Ten rovněž dosáhl až na tenisový vrchol, ale talent postupně prohýřil a loni dal profesionálnímu tenisu sbohem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych už dostává sodu... Přesně jak sem říkal. Na Kohlschreibera nemá ani náhodou. Z TOP50 ho porazí úplně každej. TO že je v TOP10 je výsměch.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi holt velkej prognostik, málokdy se mýlíš, všechno si vyargumentuješ, vždycky si blízko pravdě, jen škoda, že je Berdych o třídu lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
měl bys mi poděkovat. díky mě ten zápas otočil!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud narazíte na nějaké kontroverzní vyjádření, doporučuju si to vyhledat v originále - obvykle (stejně jako v tomto případě) to není tak horké :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je trapnej ten, kdo ji odepisuje. Má prostě špatný období a třeba má osobní problémy, ale když bude makat, srovná se psychicky najde dobrýho trenéra, tak se na vrchol vrátí, jen chtít. To nikdo neví, jestli se jí bude chtít, ale je jí teprve 24 let, je mladá, má čas a ten ukáže. Jinak Clijstersová taky minulý týden všem ukázala " jak umí přijít na kurt a hrát nejlépe jak umí", to se zkrátka stává. Mohla k ní být taky milejší a trochu ji povzbudit! Měla jsem Kim za větší sympaťandu.
Reagovat
skott
Taky me to zarazilo v prvni chvili, ale je to vytrzeny z kontextu delsi odpovedi Clijsters.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco by Clijsters mala byt milsia alebo proste zlutovat sa a nedat dva kanary. Co sa tyka Safinovej tak mozno Clijsters ju nema rada- cital som viac vyjadreni- ne od Kim ale celkovo Safina bola No.1 a nevyhrala GS atd.. mozno Kim proste ju chcela spraskat a hotovo, si prestavte ze Roger vyhrava 6:0 5:0 s Murraym a ide podavat na vyhru tak ho rozstriela jak reseto a nezlutuje sa. A keby ju aj mala rada tak tu sa hra o Grand slamove vitazstvo ne o fazulky preco by jej mala 1-2 gamy darovat lebo jej to nejde.. INak Kim potvrdila ze pre mna naj favorit na titul a bolo by skvele keby po US ziskala aj AO treba aby nahrabala body a dotiahla to na vrchol- Wozniacka tam tiez nema co hladat- plus s tou novou raketou tipujem ze sama sa odpisala a klesne coskoro aj za Zvonarevu
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že nešlo o ty dva kanáry, ale spíš o ty slova potom romisaku..;)
Reagovat
lofas
Nastěnko Zabal to a vykašli se na tenis ........ a ty jsi měla někdy vyhrát Grand Slam v budoucnu ...... no ty vole to se mi koule dřív upadnou jestli ty vyhraješ někdy náký Grand Slam !!!!!!!!!
Reagovat
Pe3k
Třeba GS nevyhraje, ale i tak by tě porazila s destičkou na maso...
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ty Pe3k..;)
Reagovat
misoSK
Mala by si dat pauzu od tenisu a dat sa psychicky dokopy, toto nech nikto nehovori ze nie je o psychike
Reagovat
skott
Promin, ale to je strasny nesmysl.Dinara potrebuje naopak hrat co nejvic.Kvuli zraneni byla mimo nekolik mesicu, ted byla mezisezoni pauza...Kdyby si cetl jeji blog nebo twitter tak vis, ze byla natesena a snad nikdo si nepral vic, aby zacla sezona.Jestli ji opravdu nic uz neboli a nelimituje, musi ziskat praxi.Jen to chce zacit na nizsi urovni, coz ji stejne ted nic jineho nezbyde.Zkousela to dobre v Hobartu i Aucklandu, jenze se ji drzi neskutecna smula na los.To ani neni mozny, aby jednou chytla obhajkyni titulu, podruhy nasazenou jednicku a ted do tretice Clijsters.S takovym losem nemuze v soucasnosti delat nic, to je pro ni nehratelny.Osobne bych si pral, aby zkusila Bogotu a Acapulco na antuce, to by ji mohlo pomoc se chytnout.
Reagovat
lofas
Nastěnka se tak leda může chytnout za prdel a odejít za Vaidišovou a ne hrát .......... fůůůůůůůj i Clijesters byla znechucena její trapnou hrou !
Reagovat
a.magerova
No kdyby měl končit s tenisem každý komu se chvíli (či déle) nedaří, tak to by těch tenistů hodně zmizelo !!! Rvát se i když se nedaří ... to je oč tu běží!!!
Reagovat
skott
Asi tak.Pan lofas mirne prehani:-) Dinara urcite nic nevzda!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist