Safinová dala tenisu sbohem. V Madridu oficiálně ukončila kariéru

6. 5. 2014, 19:36
Aktuality 1
Osmadvacetiletá ruská tenistka Dinara Safinová dnes oficiálně oznámila konec kariéry. Bývalá první hráčka světa, která od roku 2011 kvůli vleklému zranění zad na okruhu WTA nehraje, se rozloučila v rámci turnaje v Madridu. Právě na tamní antuce absolvovala před třemi roky poslední zápas.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Stříbrná medailistka z olympijských her v Pekingu odehrála v Madridu poslední zápas kariéry před třemi lety proti Němce Julii Görgesové. "Pořád jsem doufala, že ty problémy nějak překonám. Teď už ale přišla ta chvíle," řekla ve španělské metropoli sestra bývalé mužské světové jedničky Marata Safina.

Dále čtěte:
Safinová v Madridu oficiálně ukončí kariéru

Safinová získala během kariéry 12 titulů ve dvouhře a devět ve čtyřhře. Na grandslamových podnicích byly jejím maximem v singlu finálové starty na Australian Open a Roland Garros. V roce 2009 figurovala 27 týdnů v čele žebříčku WTA.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sice už tady jeden článek o Dinaře byl, ale přijde mi docela škoda, že tu není žádný komentář... Přestože musela Dinara ukončit kariéru předčasně, tak si myslím, že v ní dosáhla opravdu hodně. Škoda, že jí nevyšel grandslam nebo olympijské zlato (k obojímu měla blízko). Jinak ovšem dosáhla skvělých úspěchů a tím největším byla určitě pozice světové jedničky.

Dinara mi chybí, protože to byla z mého pohledu sympatická a charismatická hráčka. Teď jí můžu jenom popřát hlavně zdraví a štěstí v osobním životě. Vždycky na ni budu rád vzpomínat. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist