Safinová podle bratra ukončila kariéru, tenistka to nepotvrdila

7. 10. 2011, 15:46
Aktuality 7
Ženský tenis přišel o jednu z bývalých světových jedniček. Dinara Safinová se rozhodla, že po dlouhé pauze způsobené zraněním zad už se nebude pokoušet o návrat a ve 25 letech skončí s tenisem. Oznámil to dnes její bratr Marat, sama hráčka ale několik hodin poté vzkázala, že definitivní rozhodnutí ještě neudělala.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Někdejší nejlepší tenista světa Marat Safin, který kariéru ukončil v roce 2009, už před týdnem naznačil, že jeho sestra Dinara zřejmě brzy pověsí raketu na hřebík. Dnes to Safin ruským médiím potvrdil.

"Nijak to neprožívá, bere to prostě jako životní etapu," citovala ho agentura RIA Novosti.

Na úvahy, čemu se bude vítězka dvanácti turnajů WTA ve dvouhře věnovat, je prý ještě brzy. "Dostala nabídku komentovat, ale za ty peníze rozhodně ne. V naší zemi neexistuje patřičné ohodnocení," prohlásil Safin.

Jeho sestra nicméně uvedla, že definitivní rozhodnutí ještě neudělala. "Dejte mi prosím čas a já vám dám vědět," napsala Safinová na Twitteru.

Safinová si kvůli zdravotním potížím už loni dala tříměsíční přestávku. Už tehdy zažívala strmý výkonnostní pád a ani po návratu nedokázala navázat na výkony, které z ní udělaly na jaře 2009 světovou jedničku. Na trůn vystoupala i přesto, že nikdy nevyhrála grandslamový turnaj, ačkoliv byla ve finále Roland Garros (2008 a 2009) a Australian Open (2009).

Tenisem vydělala 10,5 milionu dolarů. Ve sbírce úspěchů má i stříbrnou medaili z olympijských her v Pekingu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Porad bych to radeji slysel od samotne Dinary, prestoze to tak uz zrejme je:(
Reagovat
a.magerova
http://www.osporte.sk/?id_cat=52&news=109681
Reagovat
a.magerova
a třeba ještě někdy bude takhle pózovat :-))
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-344746
Reagovat
skott
Take care of my back, on Tuesday i'm having a treatment... Ones I'll decide something U'll be the first to know I promise!! Love u all
pred par hodinama Dinary twitter
Reagovat
skott
na Madrid 09 si pamatuju, porad nevim proc cekali s vyhlasenim az na muzske finale:))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. http://sport.idnes.cz/safinova-poprela-ze-by-definitivne-skoncila-s-tenisem-pfo-/tenis.aspx?c=A111008_131216_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
http://sports.yahoo.com/tennis/news?slug=ap-safina-retirement
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist