Safinová to v Berlíně dotáhla až k titulu

11. 5. 2008, 16:26
Aktuality 0
Své překvapivé tažení turnajem v Berlíně dotáhla Ruska Dinara Safinová až do konce. Po Justine Heninové nebo Sereně Williamsové dnes ve finále porazila i krajanku Jelenu Dementěvovou a dosáhla tak na svůj nejcennější titul. Již dříve vyhrála pět turnajů nižší kategorie.
Dinara Safinová (© Getty Images)

Dinara Safinová si v dnešním finále po setech 3-6 6-2 6-2 poradila s krajankou Jelenou Dementěvovou a získala svůj šestý titul. Triumf okořenila vyřazením světové jedničky Justine Heninové nebo letos suverénní Sereny Williamsové.

Do finále dnes vstoupila lépe Dementěvová, která si brzy vytvořila náskok a díky třem proměněným brejkbolům vyhrála první sadu 6:3. Poté se ale karta rychle obrátila a mladší sestra bývalé světové jedničky Marata SafinaSafinová začala svou soupeřku zasypávat tvrdými údery, po kterých Dementěvová často chybovala. Na odpor se finalistka dvou grandslamových turnajů z roku 2004 nevzmohla ani v třetím setu; posledním returnem do sítě darovala Safinové cenný triumf a téměř 200 tisíc dolarů.

Titul ve čtyřhře pro světové jedničky
Deblový pár Blacková/Huberová, který je v aktuálním žebříčku na první pozici, potvrdil v Berlíně roli favoritek a získal titul. Zimbabwsko-americká dvojice dnes vyhrála 3-6 6-2 10-2 nad překvapivými finalistkami ze Španělska - .

WTA Berlín - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Safinová (13-Rus) - Dementěvová (7-Rus) 3-6 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Llagosteraovou-Vivesovou s Martinezovou-Sanchezovou (Špa) 3-6 6-2 10-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist