Safinová udělala 12 dvojchyb a dohrála

17. 2. 2009, 15:46
Aktuality 1
Světové dvojce Dinaře Safinové nevyšel návrat na okruh WTA po finálové účasti na Australian Open. Ruská tenistka, kterou v úvodním grandslamu sezony v Melbourne zastavila až v duelu o titul Serena Williamsová, dnes podlehla ve druhém kole v Dubaji Francouzce Razzanové.
Dinara Safinová

Safinová měla coby druhá nasazená v prvním kole volno. Úvodní zápas se jí ale vůbec nevydařil: prohrála za necelou hodinu a půl také vinou 12 dvojchyb. Mladší sestra bývalé světové jedničky Marata Safina tak nenaváže na úspěšná vystoupení v Sydney a Melbourne, kde postoupila shodně do finále.

"Neměla jsem svůj den, prostě jsem nedokázala hrát svou hru," řekla po utkání Safinová. "Při dnešní porážce jsem hrála hůř než v Melbourne," vrátila se k ostudné prohře se Serenou Williamsovou na Australian Open. "Dnešní den byl jedním z mých nejhorších, jediné, co můžu udělat, je zapomenout na něj a připravit se na Indian Wells."

Třetí nasazená Jelena Jankovičová podobné problémy ve svém dnešním zápase neměla. Finalistka z roku 2005 porazila Rumunku Niculescuovou ve dvou setech. "Je to neobvyklá tenistka, která hraje hodně řezaných úderů a kraťasů," řekla na adresu soupeřky, která hraje, podobně jako třeba Fabrice Santoro, obouruč forhend i bekhend. "Jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech a dostala se rychle z kurtu."

Ještě snazší postup měla turnajová šestka Venus Williamsová, která talentované Rusce Anastasii Pavljučenkovové darovala jediný game.

Naopak sestra Serena si postup zasloužila až po třech setech. Tři dny poté, co světová jednička kvůli zranění kolena nenastoupila k semifinále v Paříži, už odehrála zápas 2. kola turnaje v Dubaji. S Italkou Sarou Erraniovou sice prohrála první set 4-6, v dalších sadách však ztratila už jen pouhé dva gamy a postoupila mezi nejlepších šestnáct. O čtvrtfinále si zahraje s Číňankou Jie Zheng.

Pořadatelé turnaje dnes reagovali na protesty proti neudělení víza izraelské tenistce Shahar Peerové. V prohlášení napsali, že důvodem byly obavy o bezpečnost, její přítomnost by prý ve Spojených arabských emirátech mohla vyvolat protesty.

 

Výsledky - Dubaj (dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (It.) 4:6, 6:2, 6:0, Razzanová (Fr.) - Safinová (2-Rus.) 6:4, 6:2, Jankovičová (3-Srb.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:2, Dementěvová (4-Rus.) - Bammerová (Rak.) 7-5 6-2, Zvonarevová (5-Rus.) - Duševinová (Rus.) 6:0, 6:3, V. Williamsová (6-USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:0, 6:1, Cornetová (10-Fr.) - Schruffová (Něm.) 6:1, 6:2, Bartoliová (11-Fr.) - Schiavoneová (It.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3, Čeng Ťie (13-Čína) - Stosurová (Austr.) 3:6, 7:5, 7:5, Medinaová (14-Šp.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:2, 7:5.

Čtyřhra - 2. kolo:
Amanmuradovová, Chuang Chia-Jung (Uzb./Tchaj-wan) - Kopsová-Jonesová, Uhlířová (USA/ČR) 6:4, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To, že je Safina nervák a odnáší to nejvíc servis, na to už jsem si zvykl. Ale Dinára by potřebovala vnést do své hry trochu taktiky, trpělivosti a chytrosti. Ten její plán "napálím to, i když se vyházím" se už ani nedá nazvat agresivním tenisem, ale spíš hloupostí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist