Safinová zůstává v boji o tenisový trůn

18. 3. 2009, 11:16
Aktuality 3
Ruská tenistka Dinara Safinová má stále možnost dobýt tento týden nejvyšší příčku světového žebříčku. Nejvýše nasazená hráčka v Indian Wells si v osmifinálovém utkání poradila dvou setech s nejstarší účastnicí turnaje Jill Craybasovou. Od sesazení Sereny Williamsové ji nyní dělí pouhé dvě výhry.
Dinara Safinová

Domácí Jill Craybasové se v Indian Wells podařilo zaskočit Jelenu Dokičovou a šestnáctou nasazenou Anabel Medinaovou, na turnajovou jedničku už ale nestačila.

Dinara Safinová sice v prvním setu ztratila vedení, za stavu 6-5 ale podruhé prolomila Američance podání a úvodní sadu získala pro sebe. Ani ve druhém dějství se Craybasová nevzdala, znovu dohnala ztrátu a srovnala na 4-4. V důležitý moment ale opět selhala na podání a Ruska už při vlastním servisu nezaváhala a postoupila mezi nejlepších osm.

O čtvrtfinále si Safinová zahraje s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Aby přemožitelku Shahar Peerové porazila, musí Safinová podle svých slov předvést lepší výkon než proti Craybasové. "Loni jsme spolu hrály třikrát a třikrát jsem vyhrála, ale ona hrála svůj nejlepší tenis," prohlásila Safinová, která se k tomu, aby na prvním místě světového žebříčku vystřídala Serenu Williamsovou, potřebuje dostat do finále. "Myslím, že hraje skvěle. Moc si s ní chci zahrát a dostat ze sebe to nejlepší. Uvidíme, kdo bude zítra silnější."

Mezi nejlepších osm se dostala i krajanka Safinové Věra Zvonarevová. Tu v Kalifornii čekala Číňanka Li Na, kterou loni dvakrát porazila. Úspěšně pro ni dopadlo i třetí vzájemné střetnutí v řadě, které Ruska vyhrála dvakrát 6-4.

Lepšící se formu ve čtvrtém kole znovu potvrdila i světová sedmička Ana Ivanovičová. Srbská tenistka sice poprvé na turnaji ztratila set, po dvou hodinách a pěti minutách se ale nakonec radovala z vítězství 6-4 4-6 6-4 nad Italkou Pennettaovou.

V jediném duelu dvou nenasazených hráček se z dalšího vítězství radovala talentovaná, teprve sedmnáctiletá Anastasia Pavljučenkovová z Ruska. Přemožitelku Jeleny Jankovičové nezastavila ani Španělka Llagosteraová, která utkání vzdala za stavu 6-3 3-0 pro její soupeřku kvůli bolesti kyčle. "Jsem tu poprvé a jsem opravdu nadšená. Mám tohle místo moc ráda. Daří se mi a když na některém turnaji hrajete dobře, zamilujete si ho. Je to úžasné," radovala se po postupu do čtvrtfinále, v němž ji čeká osmá nasazená Polka Agnieszka Radwaňská.

Výsledky - Indian Wells (tv. povrch, 4.500.000 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Craybasová (USA) 7:5, 6:4, Zvonarevová (4-Rus.) - Li Na (Čína) 6:4, 6:4, Ivanovičová (5-Srb.) - Pennettaová (12-It.) 6:4, 4:6, 6:4, A. Radwaňská (7-Pol.) - Szavayová (22-Maď.) 6:0, 5:7, 6:3, Azarenková (8-Běl.) - Peerová (Izr.) 7:5, 6:4, Wozniacká (9-Dán.) - U. Radwaňská (Pol.) 7:5, 6:3, Bammerová (23-Rak.) - Hantuchová (30-SR) 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (Rus.) - Llagosteraová (Šp.) 6:3, 3:0 skreč.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dulková, Peerová (Arg./Izr.) - Benešová, Zahlavová-Strýcová (ČR) 5:7, 6:3, 14:12.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dinara! Dinara! Snáď sa jej to podarí, keď sa zase nelakne, už mám dosť tej škraty Williamsky...
Reagovat
smazaný uživatel
No jedem Sáfo jo...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, pan Mroz musí být teď jako na trní, jestli se to Dinarce povede, nebo ne...:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist