Šafránek a Kolář se trápí dál. Na challengeru v Itálii skončili hned v prvním kole

8. 4. 2019, 15:59
Aktuality 5
ATP CHALLENGER BARLETTA - Václav Šafránek se ani při svém pátém letošním vystoupení na challengerech nedočkal výhry. Čtyřiadvacetiletý Čech v italské Barlettě ve třech setech nestačil na Karima-Mohameda Maamouna. Mizernou formu potvrdil i další český tenista Zdeněk Kolář, který čelí prohrál s Litevcem Laurinasem Grigelisem a z posledních pěti zápasů si připsal čtvrtou porážku.
Václav Šafránek

Někdejší 191. hráč světa Václav Šafránek, jemuž aktuálně v žebříčku ATP patří až 324. příčka, se i přes nedávný triumf na okruhu ITF stále trápí. Na challengerech letos prohrál všech pět zápasů, poslední porážku zaznamenal dnes, když na antuce v italské Barlettě prohrál 6-4 6-7(4) 3-6 s Egypťanem Karimem-Mohamedem Maamounem.

Šafránek v úvodních dvou setech vždy vedl o brejk. Zatímco v úvodním dějství i přes ztrátu podání set zvládl, druhou sadu ztratil v tie-breaku a v koncovce už byl Maamoun, hráč až páté stovky, lepší.

Zdeněk Kolář na antuce vyhrál pouze první letošní zápas, z dalších tří odešel jako poražený. V Barlettě dnes podlehl 6-1 3-6 5-7 Litevci Laurinasi Grigelisovi, i když ve třetím setu otočil vývoj ze stavu 1-3 na 5-4 a dvakrát byl dva míčky od vítězství.

Dvaadvacetiletý Kolář v Itálii startuje právě se svým přemožitelem Grigelisem ještě ve čtyřhře. Na šestém společném turnaji budou usilovat už o čtvrtou trofej.

• ATP CHALLENGER BARLETTA •
Itálie, antuka, 46.600 eur
pondělní výsledky (8. 4. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Maamoun (Egypt) - Šafránek (ČR) 4-6 7-6(4) 6-3
Grigelis (Lit.) - Kolář (ČR) 1-6 6-3 7-5
Jevsejev (Kaz.) - Mansouri (Tun.) 6-4 3-6 7-6(2)
Serdarušič (Chorv.) - Gombos (SR) 6-1 7-6(4)
Masur (Něm.) - Brkič (Bosna) 6-1 6-2
Sinner (It.) - Moroni (It.) 0-6 6-4 6-1
Ocleppo (It.) - Šetkič (Bosna) 6-1 6-3
Kotov (Rus.) - Darcis (Belg.) 4-6 6-2 7-6(3)
Musetti (It.) - Elias (Portug.) 6-3 6-4
Barranco (Šp.) - Bortolotti (It.) 6-3 5-7 6-2
J. Berrettini (It.) - Marcora (It.) 6-4 1-6 4-2 / skreč
Zeppieri (It.) - Tresca (It.) 6-0 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
paulmara
Marphony :

Dále po posledním míčku zahodil raketu na vedlejší kurt

-Potom seřval rozhodčího něco že tohle není challenger dále jsem tomu nerozuměl
-Dále vzdal ručník a hodil ho zase na vejlejší kurt jak už mě raketu
-Následně vzal plastovou láhev a pokoušel se tam s ní rozbít lavičku

- Celé to zakončil tím že tam začal cituji "Jsem v prdeli já jsem prostě v prdeli , nevím co mám doprdele dělat..."

vodnaty_prujem :
Viděl jsem to celý. Po tom zápase si stěžoval na podavače míčků, že nemají vůbec úroveň.

https://livestream.com/ATP/events/8631255/videos/189727699
Reagovat
EllNino
Nechci se Vency zastávat, ale prostě v jeho situaci mají tyhle zápasy cenu zlata, on je právě ten případ, který je na hraně challengerů a Futures, a i když vyhrál Future, nemá z toho na ATP ani bod ... pokud neuhraje dobrý výsledek na challengeru, je mu vyhraný Futures k ničemu, protože bodovat na obou žebříčcích nemá žádný smysl, když hraje Challenger, padá mu žebříček na ITF a naopak, je to začarovaný kruh, abysolutní potopa tenistů od 400. místa níž ... na tenisovém světě jsou rozhovory s Kopřivou, Nouzou, Vencou a dalšími, kde všichni mluví o tom, jak ITF uoknčila kariéru stovkám tenistů .... a doplatili na to i naši mladí, kteří měli na konci loňské sezóny už docela slušné body - například Tomáš Macháč nebo Patrik Rikl ... tím, že se zrušilo odování za Futures, o spoustu bodů přišli, a to měl Tomáš zasebou skvělou halovou zimu ... prostě k pláči ... jsem zvědav, jestli se vůbec podaří třeba takovému Svrčinovi nebo Lehečkovi, Forejtkovi prosadit se na aspoň na challengery, protože v podstatě nemají jak se tam dostat, kvalifikace je pro 4 hráče a budou současně ATP a ITF žebříček prostě není možné ...

Venca dneska vyhrát měl ... ale bojovat každý týden kvůli téhle nejistotě, to je možná ještě horší na nervovou soustavu než hrát před stovkami diváků ...
Reagovat
ttopi
Hroznej sráč. Stojí za shlédnutí. Chování nula...
Reagovat
Dobry-den
to zní celkem legračně :D
Reagovat
EllNino
Vašek, Zdeněk, Terky ... katastrofa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist